Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δεν ξέρω εάν αναφέρθηκε πιο πριν αλλα έκανα αναζήτηση στο Site: skroutz 8c στα 3.4 το βγάζει. Γιατί ως γνωστόν θα βγει ένας μόνο Ryzen 1
dimoskoutr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Περισσοτεροι πυρηνες καινε και περισσοτερο ρευμα,οποτε δεν θελουμε πολλους αχριστους πυρηνες τυπου amd αλλα λιγους και καλους τυπου intel.Καλα κανουν οι dev που βασιζονται στο ipc. Ναι γι αυτό ο 8c/16t θα έχει 65tdp...και ναιιιιι καλά κάνουν οι devs και τεμπελιάζουν στον προγραμμματισμό των παιχνιδιών για να παίρνουμε μια χαρά επεξεργαστές σε μια χαρά τιμές και να σέρνονται στα παιχνίδια (8320)...ενώ το να αγοράζουμε 2πυρήνες/4 threads για 200 ευρώ το 2017 είναι άπαιχτο...και μην μου πει κανείς για τον 4560 γιατί μπήκε το αβγό στον κ@λ@ για να το κάνει αυτό η INTEL μας...τι διαβάζουμε εδώ μέσα ρε...ιθαγενείς είμαστε τελικά που μας πουλάνε χάντρες για διαμάντια και λέμε και ευχαριστώ. Όσο για το αν είναι άχρηστοι οι πυρήνες της AMD και χρήσιμοι οι της INTEL δείτε το σε κανένα rendering test ενός 8πύρηνου amd με έναν τετραπύρηνο intel...άχρηστους ή χρήσιμους τους κάνει το software...multithreaded game με async computing υποστήριξη σε dx12 ή vulcan και ας δούμε τι ψάρια πιάνει ο κάθε κατεργάρης...άντε να ξυπνήσουμε από τον λήθαργό μας...να τονίσω ότι έχω core 2 e6600 9 χρόνια τώρα...οπότε καμία σχέση με amd δεν έχω...μην εθελοτυφλούμε όμως! Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2017 από dimoskoutr 6
strawman Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Περισσοτεροι πυρηνες καινε και περισσοτερο ρευμα,οποτε δεν θελουμε πολλους αχριστους πυρηνες τυπου amd αλλα λιγους και καλους τυπου intel.Καλα κανουν οι dev που βασιζονται στο ipc. Πεστα ρε τρελε. Και με την αυξηση 5% ανα γενια απο Intel, εχουμε μελλον. Σε 40 χρονια θα μπορουμε να αλλαξουμε επεξεργαστη που θα ειναι, μη σου πω και 20% καλυτερος απο τους τωρινους. Αυτη ειναι εξελιξη! Παρε pentium κοσμε που εχει δυνατο single thread, αλλα οταν πας να παιξεις μπες task manager να κλεισεις μεχρι και τα .... windows για να μη φαει μπουκαλι η καρτα σου... Αντε, και για να μην χαρακτηριστω fanboy, ας συμπληρωσω. Καλο και χρυσο το single thread, αλλα οχι οταν πρεπει να θυσιασουμε ΟΛΑ τα αλλα. Η amd δινει χαμηλο single thread γιατι απλα...τοσο μπορουσε. Δεν της πετυχε η αρχιτεκτονικη (απο την αποψη του single thread) και εμεινε πισω. Δεν εκμεταλευεται καποια κατασταση, απλα ας πουμε επεσε εξω. Απτην αλλη η Intel εχει και πυρηνες και δυνατο single thread να δωσει, απλα προτιμαει να σου χουφτωνει τα οπισθια γιατι παιζει μονη της μπαλα στο market share. Σε μια αγορα που μια εταιρια αγγιζει τα επιπεδα μονοπωλίου θα περιμενα αυτη η εταιρια να εχει καταπιει τον ανταγωνισμο σε καθε επιπεδο, και οχι μονο σε επιπεδο πωλησεων. Αλλα αμ δε, αποφασισε να τρεναρι τις εξελιξεις και να αρμεγει. Σε ενα ανταγωνιστικο περιβαλλον σημερα ο 6600k θα κοστιζε 150, οχι 250+. Aλλα βρισκει και τα κανει, και εσεις χειροκροτατε απο πανω. Τα λεγα πριν κατι μηνες και με βγαζαν τρελο. Και μολις αρχισαν να διαρεουν οι πληροφοριες για τα Zen, ΤΣΟΥΠ, να και τα ξεκλειδωτα κατω απο 200, να και τα ht κατω απτα 100, να και τα 6πυρηνα! Αν δεν τρωγαμε οτι μας σερβιρει θα τα ειχαμε αυτα 4 χρονια τωρα. 5
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μπορείς να μου πεις την διαφορά IPC μεταξύ 7700 και 6900; Όχι γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε!!! Τα bug τον Intel τα ξέχασες ή τα χωνεψες; Απορώ που θυμήθηκες αυτό το bug πριν από 10 χρόνια; Πάρε και φρέσκο φρέσκο https://arstechnica.com/gadgets/2016/01/intel-skylake-bug-causes-pcs-to-freeze-during-complex-workloads/ Σόδα στο διάλειμμα Άρα μάπα ο 6900. Και έτσι θα μείνουμε στα i3 ωπ συγνώμη Pentium με 0% IPC κέρδος ανά γενιά και ότι σηκώσει... 100-200 από MHz. No comment!!! Ρε παιδι ψαχνεις αφορμη για φουλ επιθεση με το παραμικρο! Εννοω οτι αφου σε ipc ειναι καλυτερος ο 7700κ και απο τους δυο(6900κ-ryzen) αλλα χειροτερος σε φουλ εκμεταλλευση πυρηνων, δεν χρειαζεται καν να συγκριθει με αυτους γιατι εχει αλλον σκοπο! Αυτο που λεει παρα κατω και ο my name is rod.... james rod... Οταν δηλαδη λεω το ιδιο ειναι, εννοω το αποτελεσμα της συγκρισης του 7700κ με εναν απο τους αλλους 2 μεγαλους! Δηλαδη οτι λογο ipc σε παιχνιδια θα τους ετρωγε παρολο τους μισους πυρηνες του!Αρα δεν ηταν δυνατον να κανει κατι τετοιο η AMD! 2
alldaynews Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 JUMBO 21 ημερες για τα RYZENΟΥΓΕΝΝΑ... ΥΓ. Τι να κανω, ανελαβα το δυσκολο αυτο εργο της αντιστροφης μετρησης... Zelo μόνο μην βάζεις Jumbo αδερφέ μου ανάβουν τα λαμπάκια βάλε Mumbo Μα την απιστία μου, σε αυτές τις τιμές και με το ελάχιστο δυνατό + που θα έχουν, "χαρίζω" τον FX (που μου φτάνει και περισσεύει) και όλο το σύστημα από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη και πάω σε ΑΜ4 μόνο για το γμτ! Πέτρο μη με ξεχάσεις εεεεε.Πλέον είμαι το βαφτιστήρι σου!!! Δηλαδη αν ειναι να εχεις fps drops και παλι (αρκετα) χαμηλοτερο core performance τι να το κανεις ? Και ας ειναι 100 ευρω κατω. Ειχα κανει και γω το "λαθος" να παρω AMD 8320 με 140 ευρω οταν ο ι5 εκανε 220 πριν 3 χρονια. Νταξει δε μπορω να πω οτι το μετανιωσα, μια χαρα μου κανει τη δουλεια αλλα αν μετρησεις και τη ψυκτρα που εβαλα (+50 ευρω) γιατι η δικη του ηταν αηδια με 30 ευρω παραπανω θα πηγαινα σε Intel και θα ειχα καλυτερες επιδοσεις, αλλα ειπα να δοκιμασω. Aυτη η "καραμελα" του να δικαιολογουνται τα αρκετα χαμηλοτερα performance με διαφορα τιμης 100 ευρω πρεπει να σταματησει.. Δε το λεω με hate ή οτιδηποτε, ισα ισα, συμπαθω AMD και πραγματικα ελπιζω να τα καταφερουν στον ανταγωνισμο αυτη τη φορα. Mike και για σένα βαφτιστήρι φίλε.Εδώ το καλό βαφτιστήρι που μαζεύειιιιιιιιιιιιιιιι fx!!!! 2
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Zelo μόνο μην βάζεις Jumbo αδερφέ μου ανάβουν τα λαμπάκια βάλε Mumbo Πέτρο μη με ξεχάσεις εεεεε.Πλέον είμαι το βαφτιστήρι σου!!! Mike και για σένα βαφτιστήρι φίλε.Εδώ το καλό βαφτιστήρι που μαζεύειιιιιιιιιιιιιιιι fx!!!! Κι εμενα που γυρνανε τα ματια αλλα πηγαινε με το ολο κονσεπτ αφου απο αυτους ξεκινησε η αντιστροφη...Καταλαβαινεις... Θα το φτιαξουμε κι αυτο ομως μην αγχωνεσαι! Ο,τι θελει ο λαος! Θες να γινουμε φιλοι και να μου δωσεις τον περισσευουμενο fx? Οποιον θες απο τους 2! Βαπτιστηρι των... καλυτερων φιλων μου και ποιο καλων ανθρωπων επι γης!... ΥΓ. Η φατσουλα με την γλωσσα εξω δεν χαιρεται απλα.. Γλυφει κιολας! 5
alldaynews Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Κι εμενα που γυρνανε τα ματια αλλα πηγαινε με το ολο κονσεπτ αφου απο αυτους ξεκινησε η αντιστροφη...Καταλαβαινεις... Θα το φτιαξουμε κι αυτο ομως μην αγχωνεσαι! Ο,τι θελει ο λαος! Θες να γινουμε φιλοι και να μου δωσεις τον περισσευουμενο fx? Οποιον θες απο τους 2! Βαπτιστηρι των... καλυτερων φιλων μου και ποιο καλων ανθρωπων επι γης!... Το συζητάς εννοείται να χω και γω ένα βαφτιστήρι χαχαχα 1
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Εγω να σου πω την αληθεια θελω η΄να παρω mobo-cpu-ram-psu με κανα 300αρι-350αρι(δηλαδη η΄ R3 η΄ τι θα βγαλει η intel σε 1 μηνα) η΄ αν βρω κανα πακετο fx εδω εκδιωκομενο με κανα 150αρι... Ειχα βρει ενα καλο και δεν το προλαβα(vfm εννοω) mobo-fx6300-8gb στα 130 ευρω....Βεβαια το καινουργιο δεν θα συγκρινεται... Σκεψεις... Θα δουμε... 2
DestinyGR Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Απορώ πως μερικοί εδω μέσα ακόμα θέλουν να αποτύχουν οι Ryzen. Απ΄ότι φαίνεται τους αρέσει να τους αρμέγει η Intelara με τις έξαλλες τιμές. Ξυπνάτε... Αν πάνε καλά οι Ryzen θα επεπωφεληθούμε όλοι μας σαν καταναλωτές. Και όσο για τις τακτικές που ακολουθεί η Intel με τους επεξεργαστές τις ανά γενεά σας παρουσιάζω το video πιο κάτω. Αν δεν ήταν η AMD του χρόνου θα πέρνατε έναν ι7 8700 που το μόνο καινούριο που θα είχε είναι μια καλύτερη πάστα. Ο τύπος έριξε τις θερμοκρασίες κατα 25 βαθμούς.... Ο ο νοων νοειτω. 1
fallen4ngel Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Ρε παιδι ψαχνεις αφορμη για φουλ επιθεση με το παραμικρο! Εννοω οτι αφου σε ipc ειναι καλυτερος ο 7700κ και απο τους δυο(6900κ-ryzen) αλλα χειροτερος σε φουλ εκμεταλλευση πυρηνων, δεν χρειαζεται καν να συγκριθει με αυτους γιατι εχει αλλον σκοπο! Αυτο που λεει παρα κατω και ο my name is rod.... james rod... Οταν δηλαδη λεω το ιδιο ειναι, εννοω το αποτελεσμα της συγκρισης του 7700κ με εναν απο τους αλλους 2 μεγαλους! Δηλαδη οτι λογο ipc σε παιχνιδια θα τους ετρωγε παρολο τους μισους πυρηνες του!Αρα δεν ηταν δυνατον να κανει κατι τετοιο η AMD! Δεν συμφωνώ, το IPC με την έννοια του IPC είναι per clock για αυτό το είπα. Και το έχεις δει και εσύ με τα μάτια σου εδώ μέσα κιόλας μην πάμε μακρυά. 6600Κ vs 7700K 0+0=0 Δεν είναι δικά μου λόγια άλλωστε δεν έχω κανένα από τους δύο, είναι λόγια/μετρήσεις που είχαν όλη την καλή διάθεση και έκαναν παιδιά από το φόρουμ. Από την άλλη βέβαια και στα συγκριτικά παρουσιάσεις κτλπ στο εξωτερικό το ίδιο βλέπουμε. Και το λέω πάλι, στα ίδια ρολόγια. Εκεί φαίνεται εάν έχει αλλάξει κάτι σε αρχιτεκτονική ή σετ εντολών, optimize κτλπ. Τώρα που το θυμήθηκα... ποιός ήταν αυτός που μου έκανε φροντιστήριο για την πάστα της Intel και ότι οι επιστήμονες εκεί ξέρουν καλύτερα. Τόσο καλά που πάλι διάβασα θα βάλουν νέα βελτιωμένη, άσχετο βέβαια που πάλι ο απλός χρήστης θα καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα!!! Επιστήμη παιδί μου. Hint εάν δει κανείς τα οικονομικά της Intel θα καταλάβει πολλά εάν και πόσο καλά είναι. 3
Whitefanged Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Αν δεν ήταν η AMD του χρόνου θα πέρνατε έναν ι7 8700 που το μόνο καινούριο που θα είχε είναι μια καλύτερη πάστα. Ο τύπος έριξε τις θερμοκρασίες κατα 25 βαθμούς.... Ο ο νοων νοειτω. Φίλε έχω μια έμφυτη απέχθεια στις θεωρίες συνομωσίας αλλά αυτό που περιγράφεις είμαι στο τσακ να το πιστέψω. Πριν μερικές μέρες κάναμε μια βραδυά delid με ένα παλικάρι από το forum και η σάλτσα στο εσωτερικό (αν και δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλές συμπέρασμα για την ποιότητα της πάστας από την υφή μόνο) είχε πλαστική και καθόλου ρευστή υφή. Σαν στόκος που δεν στέγνωσε ένα πράμα. Εννοείται ότι το απότελεσμα του delid ήταν η μείωση της θερμοκρασίας με παράλληλη αύξηση των επιδόσεων. 5
aekoriginal21 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 https://videocardz.com/65825/first-amd-ryzen-7-1700x-benchmarks-are-here Και σχόλιο απο reddit Still an engineering sample Clocked at an unknown speed The worst possible AM4 motherboard Very slow RAM Lacking final BIOS and drivers We need to wait for real benchmarks.
Whitefanged Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δεν συμφωνώ, το IPC με την έννοια του IPC είναι per clock για αυτό το είπα. Και το έχεις δει και εσύ με τα μάτια σου εδώ μέσα κιόλας μην πάμε μακρυά. 6600Κ vs 7700K 0+0=0 Δεν είναι δικά μου λόγια άλλωστε δεν έχω κανένα από τους δύο, είναι λόγια/μετρήσεις που είχαν όλη την καλή διάθεση και έκαναν παιδιά από το φόρουμ. Από την άλλη βέβαια και στα συγκριτικά παρουσιάσεις κτλπ στο εξωτερικό το ίδιο βλέπουμε. Και το λέω πάλι, στα ίδια ρολόγια. Εκεί φαίνεται εάν έχει αλλάξει κάτι σε αρχιτεκτονική ή σετ εντολών, optimize κτλπ. Τώρα που το θυμήθηκα... ποιός ήταν αυτός που μου έκανε φροντιστήριο για την πάστα της Intel και ότι οι επιστήμονες εκεί ξέρουν καλύτερα. Τόσο καλά που πάλι διάβασα θα βάλουν νέα βελτιωμένη, άσχετο βέβαια που πάλι ο απλός χρήστης θα καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα!!! Επιστήμη παιδί μου. Hint εάν δει κανείς τα οικονομικά της Intel θα καταλάβει πολλά εάν και πόσο καλά είναι. +10 δεν με αφηνεί για like γιατί λέει τα έχω ''ξεπεράσει'' ή κάτι τέτοιο. άλλο IPC άλλο stp signle thread perfomance 2
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 First AMD Ryzen 7 1700X benchmarks are here @videocardz Αν είναι αληθινά, μια χαρά επιδόσεις έχουν. Ένα 10% πίσω σε ipc και 25-30% πίσω σε single thread performance (σε αυτό το σενάριο). Στα περισσότερα είναι μεν πίσω απο τον αντίστοιχο 8core της intel αλλά αν έρθει στο 1/3 της τιμής θα γίνει ανάρπαστος.
fallen4ngel Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 PS εάν νομίζεις ότι κάνω full επίθεση θα σε ρωτήσω κάτι. Βγαίνει ο 4770Κ διαβάζω εξαψαλμους (καλά εδώ δεν λέω τι έγραφαν) πάω τον χτυπάω. Μπαίνει κάτω από custom loop και καταφέρνει το εντυπωσιακό 4300-4400 μετά της κακομοιρας από θερμοκρασία τα 90αρια βροχή, λέω οκ μπανάνα. Τον δίνω στις 10 μέρες 250€ και παίρνω τον δεύτερο!!! Φυσάει λέμε και πιάνει τα 4500, εγώ πως δεν έβγαλα καπνούς δεν ξέρω... Κάνω υπομονή και πάω στον 4790 που μάντεψε.. άντε 2 κομμάτια και από εκεί Κατέληξα σε 4690Κ που οκ έπαιζε 4700 για 24/7, έλα όμως που σπάει ο διάολος ο πόδι του και λόγο ζημιάς μεταφέρω το game σύστημα στο αρχαίο 1366 βάζοντας πάνω Xeon. Εκεί ήρθε το εγκεφαλικό, έπαιζα BnS directX 9 και έπαιζα στα ίδια FPS όπως και σε άλλα ενώ στα MT έτρωγε απλά σκόνη. Και ρωτάω εγώ τώρα εσένα εσύ εάν έχεις ουσιαστικά πετάξει καμία 1000αδα γιατί ο κάθε πικραμένος έλεγε το κοντό και το μακρύ του και τα σούπερ ντουπερ ήταν φύκια τι θα έλεγες; Θα μου πεις δεν ήξερες δεν ρωταγες; Ε οκ ρώτησα τι κατάλαβα; Ένας χρηστιανος βουδιστής μωαμεθανός δεν βρέθηκε να μου πει "αδερφέ δεν αξίζει από εκεί που είσαι να πας εκεί" όλοι διθυράμβους έγραφαν και τα κασκόλ στον αέρα. Τέλος πάντων, δεν με ενδιαφέρει τόσο το χρηματικό επαθα και έμαθα έτσι είναι αυτά αλλά με εκνευρίζει αφάνταστα ότι δεν μπορούν να καταλάβουν πολλοί ότι το δικό τους δεν είναι πάντα το καλύτερο και να κάνουν με προσοχή τις υποδείξεις. Φίλε έχω μια έμφυτη απέχθεια στις θεωρίες συνομωσίας αλλά αυτό που περιγράφεις είμαι στο τσακ να το πιστέψω. Πριν μερικές μέρες κάναμε μια βραδυά delid με ένα παλικάρι από το forum και η σάλτσα στο εσωτερικό (αν και δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλές συμπέρασμα για την ποιότητα της πάστας από την υφή μόνο) είχε πλαστική και καθόλου ρευστή υφή. Σαν στόκος που δεν στέγνωσε ένα πράμα. Εννοείται ότι το απότελεσμα του delid ήταν η μείωση της θερμοκρασίας με παράλληλη αύξηση των επιδόσεων. Εάν εννοείς το συνάδελφο συναγωνιστή μας ναι τα είδα όπως και άλλων παιδιών. Για εμένα προσωπικά είναι σαν να μας κοροϊδεύουν. Θα πάρω κάτι premium και θα πρέπει να γίνω εγώ χειρούργος, να χάσω την εγγύηση για να δουλέψει όπως θα έπρεπε; Ε δεν πάμε καλά... Τα λέμε και μας λένε και ψεκασμενους στο τέλος. Εξωτερικό που δεν είναι Ελλάδα των μνημονίων και τους κράζουν εδώ.... Μάλλον μάθαμε να μας ακουμπάει κάποιος το κ@λ@ δεν έχει άλλη εξήγηση. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις