Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παλικαρια μην ξεχνιομαστε! Τον νου σας ρεμαλια! :-D

JUMBO

20 ημερες για τα RYZENΟΥΓΕΝΝΑ...

• Like 12
Δημοσ.

Το θέμα είναι οι ρημαδοdevs να ξεκινήσουν να γράφουν πολυνηματικά παιχνιδάκια.

Ψάχνοντας πριν λίγο σχετικά με την DICE και το dx12.

Από τη δηλωσή αυτή καταλαβαίνεις ότι μόνο με native dx 12 γίνεται σωστή δουλειά(λογικό) και ότι η πρόθεση υπάρχει, αν ξεκολλήσει ο κόσμος από τα win 7. 

Δεν μπορεί ρε φίλε επειδή πλήρωσες τα 7 πριν 10 χρόνια να έχεις απαίτηση να υποστηρίζονται εις τον αιώνα τον άπαντα. Αν θες προστασία της ιδιωτικότητας(αν είναι βάσιμα όσα λέγονται για τα 10) βάλε και ένα partition με linux.

Αρα η μαγκια της ιντελ(πιθανολογω) ηταν να κρατησει τους devs σε ελαχιστους πυρηνες ωστε η amd να μπορεσει να ξεφυγει μονο φταχνοντας κατι συνταρακτικο με ο,τι αυτο συνεπαγεται...(χρημα και χρονος στον οποιο η intel ξεκωλιαστηκε να πουλαει λογο του προαναφερθεντος ipc)

Η ίντελ από την εποχή των 920 είχε παρουσιάσει ντέμο με πιθανό σενάριο αξιοποίησης πολλών θρεντ σε games(physics). Το τελευταίο διάστημα δήλωσε ότι θα επιθυμούσε οι devs να στρέφονταν στα πολλά νήματα.

Το πρόβλημα ήταν περισσότερο στην πλευρά των devs, λόγω της ευκολίας, και απλά η ίντελ συνειδητοποίησε την κατάσταση. Άσε που τα dx9/10/11 δεν βοηθούσαν(πιο πολύ τα δύο πρώτα).

Δημοσ.

Ψάχνοντας πριν λίγο σχετικά με την DICE και το dx12.

Από τη δηλωσή αυτή καταλαβαίνεις ότι μόνο με native dx 12 γίνεται σωστή δουλειά(λογικό) και ότι η πρόθεση υπάρχει, αν ξεκολλήσει ο κόσμος από τα win 7. 

Δεν μπορεί ρε φίλε επειδή πλήρωσες τα 7 πριν 10 χρόνια να έχεις απαίτηση να υποστηρίζονται εις τον αιώνα τον άπαντα. Αν θες προστασία της ιδιωτικότητας(αν είναι βάσιμα όσα λέγονται για τα 10) βάλε και ένα partition με linux.

Η ίντελ από την εποχή των 920 είχε παρουσιάσει ντέμο με πιθανό σενάριο αξιοποίησης πολλών θρεντ σε games(physics). Το τελευταίο διάστημα δήλωσε ότι θα επιθυμούσε οι devs να στρέφονταν στα πολλά νήματα.

Το πρόβλημα ήταν περισσότερο στην πλευρά των devs, λόγω της ευκολίας, και απλά η ίντελ συνειδητοποίησε την κατάσταση. Άσε που τα dx9/10/11 δεν βοηθούσαν(πιο πολύ τα δύο πρώτα).

Να σου πω  γιατι κατεθεσε τετοιο σεναριο τοτε!  Γιατι η amd δεν ειχε βγαλει ακομα τους fx ωστε να δουν οι intelεοι οτι δεν τους χρειαζεται τελικα πολυπυρινο γραψιμο αρα μολις τους ειδαν μετα παιξανε το "καψε το σεναριο"! :-D

Τωρα ομως δεν τους παιρνει αλλο γι αυτο μεσα σε 2-3 μηνες βλεπεις προσθηκες ht και πυρηνων σε λιγο με την μετατωπιση ονομασιας (g4560 i3 με αμφιεση pentium)και παει λεγοντας...

Δημοσ.

Ακόμα και στη λιθογραφία προηγούνταν. Μην κοιτάς τώρα που "εξελίσσουν" πάστες και ανεβάζουν tdp γιατί τα βρήκαν σκούρα να πάνε πιο κάτω(σε nm).

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ και καιρό υπάρχει κάτι που με ενοχλεί με τις παρουσιάσεις του ryzen, σήμερα νομίζω ότι το βρήκα, γιατί κόντρα στον 6900k και όχι με kabylake?, πολλοί θα πούν για να είναι η μάχη στα ίσια 8c/16t, είναι όμως?, μήν ξεχνάμε ότι ο 6900k είναι broadwell-e (2 γενιές πίσω) και το blender test επίσης ευνοεί multicore cpu's, γιατί δέν είδαμε μία κόντρα σε παiχνίδι με 7700κ εναντίον r-1800x?, μην με παρεξηγείτε δέν είμαι intel fanboy, ακόμα και κατώτερος να είναι το vfm εξακολουθεί να είναι πολύ καλό, και ειδικά για μένα που θέλω να ασχολήθω και με άλλα πραγματα όπως συμπίεση video, αλλά όταν έχεις φάει στην μάπα σάν εμένα έναν phenom με tlb bug να σου πετάει περισσότερα bsod απο όλα τα μηχανήματα που είχες μαζεμένα και το φιάσκο των bulldozer δέν μπορείς παρά να είσαι επιφυλακτικός.

Δημοσ.

bulldozer.. oμοιοπαθής..

προφανώς και το ipc δεν θα είναι το προτέρημα των ryzen...

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το ipc/cost θα είναι με τους ryzen ενώ το max ipc με τους kabylake (?)

Δεν το βρίσκω άσχημο το παραπάνω σενάριο, άσε που πιστεύω ότι είναι το χειρότερο δυνατό...

• Like 2
Δημοσ.

Εδώ και καιρό υπάρχει κάτι που με ενοχλεί με τις παρουσιάσεις του ryzen, σήμερα νομίζω ότι το βρήκα, γιατί κόντρα στον 6900k και όχι με kabylake?, πολλοί θα πούν για να είναι η μάχη στα ίσια 8c/16t, είναι όμως?, μήν ξεχνάμε ότι ο 6900k είναι broadwell-e (2 γενιές πίσω) και το blender test επίσης ευνοεί multicore cpu's, γιατί δέν είδαμε μία κόντρα σε παiχνίδι με 7700κ εναντίον r-1800x?, μην με παρεξηγείτε δέν είμαι intel fanboy, ακόμα και κατώτερος να είναι το vfm εξακολουθεί να είναι πολύ καλό, και ειδικά για μένα που θέλω να ασχολήθω και με άλλα πραγματα όπως συμπίεση video, αλλά όταν έχεις φάει στην μάπα σάν εμένα έναν phenom με tlb bug να σου πετάει περισσότερα bsod απο όλα τα μηχανήματα που είχες μαζεμένα και το φιάσκο των bulldozer δέν μπορείς παρά να είσαι επιφυλακτικός.

Εχω την εντυπωση φιλε μου οτι ο 7700κ σε παιχνιδια τον "καρφωνει" και τον 6900κ αρα στην ουσια το ιδιο ειναι...

Δημοσ.

Μπορείς να μου πεις την διαφορά IPC μεταξύ 7700 και 6900;

Όχι γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε!!!

Τα bug τον Intel τα ξέχασες ή τα χωνεψες;

Απορώ που θυμήθηκες αυτό το bug πριν από 10 χρόνια;

Πάρε και φρέσκο φρέσκο

https://arstechnica.com/gadgets/2016/01/intel-skylake-bug-causes-pcs-to-freeze-during-complex-workloads/

Σόδα στο διάλειμμα

Εχω την εντυπωση φιλε μου οτι ο 7700κ σε παιχνιδια τον "καρφωνει" και τον 6900κ αρα στην ουσια το ιδιο ειναι...

Άρα μάπα ο 6900.

Και έτσι θα μείνουμε στα i3 ωπ συγνώμη Pentium με 0% IPC κέρδος ανά γενιά και ότι σηκώσει... 100-200 από MHz.

No comment!!!

• Like 5
Δημοσ.

Μέρα με την νύχτα η διαφορά τους.....είπαμε δεν ξέρεις εσύ bro!!! B)

Σόδα στο διάλειμμα

Άπαιχτος! :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε!!!

Τα bug τον Intel τα ξέχασες ή τα χωνεψες;

Απορώ που θυμήθηκες αυτό το bug πριν από 10 χρόνια;

Πάρε και φρέσκο φρέσκο

https://arstechnica.com/gadgets/2016/01/intel-skylake-bug-causes-pcs-to-freeze-during-complex-workloads/

Σόδα στο διάλειμμα

Άρα μάπα ο 6900.

Και έτσι θα μείνουμε στα i3 ωπ συγνώμη Pentium με 0% IPC κέρδος ανά γενιά και ότι σηκώσει... 100-200 από MHz.

No comment!!!

Εσυ δηλαδή κατάλαβες οτι λέω πως είναι μάπα ο 6900κ?, Αυτό που λέω εγώ είναι πως ενώ έχουμε δεί λίστα με cpus που θα βγούν τώρα η μόνη πραγματική σύγκριση που έχουμε δεί είναι r1800 x vs 6900k, και μάλιστα σε εφαρμογή που είναι ευνοϊκή για τον πρώτο,γιατί δέν είδαμε τον r1700 που στο κατω κάτω της γραφής υποτίθεται πως έχει βγεί να τον χτυπήσει στα ίσια τον 7700κ?.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-Intel-Core-i7-6700K/3647vs3502

και ναί μπορεί η διαφορά με skylake να είναι μόλις 5% ίσως λιγότερο άν λάβουμε την υψηλότερη συχνότητα, μόνο που ο 6900κ δέν είναι skylake, είναι broadwell-e. Δές διαφορά ανα πυρήνα.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-Intel-Core-i7-6900K/3647vs3605

όσο για το δημοσιευμα σου το may potentialy freezes με το 100% freezes έχει τεράστια διαφορά.

Υ.Γ mersene primes με desktop 7700k !!! :D  :D  :D  σιγά μήν κάνανε και protein folding :D :D :D ,δεν ξέρουν αυτοι οι μαθηματικοί οτι υπάρχουν και supercomputers?.

Υ.Γ 2 https://www.dvhardware.net/article65480.html η ιστορία επαναλαμβάνετε?

Επεξ/σία από cpc464
  • Like 1
Δημοσ.

η AMD θα δώσει περισσότερους πυρήνες στην ίδια τιμή για να "ισοφασίσει" το μικρότερο IPC με την 7η γενιά.

το καλό είναι ότι η AMD θα αναγκαστεί να υποτιμολογήσει (ελαφρώς) τους ισάξιους επεξεργαστές για να έχει κάποιος κίνητρο να αγοράσει AMD αντί για την "σίγουρη" ΙΝΤΕΛ.

για έναν τετραπύρηνο ιντελ ή AMD θα μας πουλάει έναν εξαπύρηνο και μάλλον σε ελαφρώς χαμηλότερη τιμή.

Η AMD ΑΝ .... ΑΝ παει καλά οικονομικά θα μπορέσει να επενδύσει στην αναβάθμιση του IPC στις μελλοντικές γενιές και να στριμώξει την INTEL. Η ΙΝΤΕΛ δείχνει να έχει "ταβανιάσει" και μπορεί μόνο να αυξήσει τους πυρήνες ή κάθε 5-6 χρόνια να χαμηλώνει την γεωμετρία δίνοντας λίγο μεγαλύτερη συχνότητα με ανεπαίσθητη βελτίωση του IPC.

H αγορά των cpu είναι πλέον ώριμη και μετά την είσοδο των RYZEN θα σταθεροποιηθεί εξελισσόμενη αργά από εδώ και πέρα (απλά η AMD αν πάνε καλά τα οικονομικά έχει μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης)

Δημοσ.

παντως απο τις εκτιμησεις που εκανε ο καντερ, εχει γινει καλη δουλεια στους επεξεργαστες και σιγουρα ενα 40% - 50 % με κομπαιλερ - παραπανω ipc ειναι πολυ καλο αλμα απο excavator. φυσικα το overall performance θα ειναι ακομα μεγαλυτερο πιστευω. ο 6900 ειναι πιο αργος σε παιχνιδια οταν μετραμε με απολυτα fps. συνολικα βεβαια ειναι καλυτερος επεξεργαστης απο τον 7700κ σε παραγωγη οποτε γι' αυτο η amd - και πολυ σωστα - τον εβαλε απεναντι του.

επισης τα clock εχουν βρει σχεδον ταβανι για ιντελ και τα κολπα με το turbo πλεον εχουν ισχυ μονο για εναν πυρηνα και 200mhz παραπανω.

• Like 1
Δημοσ.

Παίδες. Το πρόβλημα δεν είναι το marketing.

Η intel τα χώνει παντού. Θα απορούσα αν δεν το έκανε.

Το θέμα είναι οι ρημαδοdevs να ξεκινήσουν να γράφουν πολυνηματικά παιχνιδάκια.

και για να το επεκτείνω λίγο,

που να έχει νόημα να είναι πολυνηματικά κι όχι παρηγοριά στον άρρωστο...

δηλαδή όταν ένα παιχνίδι/εφαρμογή χαρακτηρίζεται ως πολυνηματικό θα

καταλαβαίνουμε ότι τα σπάει σε πολυπύρηνους.. όχι ότι απλώς είναι

συμβατό και ''''''αξιοποιεί πολλούς πυρήνες'''''...

Περισσοτεροι πυρηνες καινε και περισσοτερο ρευμα,οποτε δεν θελουμε πολλους αχριστους πυρηνες τυπου amd αλλα λιγους και καλους τυπου intel.Καλα κανουν οι dev που βασιζονται στο ipc.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...