Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι,για διαφωτισέ μας εσύ που προφανώς ξέρεις πιο πολλά , γιατί στο cinebench o 6300 περνάει μπροστά?,μήπως γιατί δέν είναι game αλλα εφαρμογή που ευνοεί multicore cpus?.

και τα δυο ευνοούν multicore cpu's απλα τα games λιγότερο από ένα "απλο" rendering στο cinebench που σπάει πολύ εύκολα σε ίσα threads.

διαβαζα π.χ. για παιχνιδια στρατηγικης,το προβλημα ειναι οτι δεν μπορουν να σπασουν τα thread(ειναι πολλα threads αλλα παντα σε 1 core του cpu) του A.I. του υπολογιστη σε διαφορετιά cores γιατι μετα υπαρχουν προβλήματα προγραμματισμου.

για να μην παρεξηγηθώ ηταν σε ενα συγκεκριμενο game νομιζω rome total war ή stellaris.

Δημοσ.

Ναι,για διαφωτισέ μας εσύ που προφανώς ξέρεις πιο πολλά , γιατί στο cinebench o 6300 περνάει μπροστά?,μήπως γιατί δέν είναι game αλλα εφαρμογή που ευνοεί multicore cpus?.

Δεν έχεις παρά να αγοράσεις i5, εφόσον πιστεύεις όσα λες. Θα τον απολαύσεις σε αρκετά τελευταία games... Θα χαίρεσαι να τον βλέπεις να δουλεύει αδιάκοπα στο 100%. 

Δημοσ.

Πολύ ευχαρίστως να σε διαφωτίσω με το εξής, μήπως να κοιτούσες λίγο καλύτερα τα σχόλια και να καταλάβαινες τι θέλω να πω ; Φυσικά και αυτό που λες είναι αυτονόητο αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλω να πω, αυτό που θέλω να πω είναι πως βλέπεις σχόλια τύπου "amd is shit", "fake cores" και άλλα τέτοια "ωραία", υπάρχει μια γενικότερη προκατάληψη και αν παρατηρήσεις στα σχόλια παντού θα δεις ότι θεοποιούν τον pentium και βγάζουν τον fx σκάρτο. Και εννοείται πως γνωρίζω ότι ο pentium έχει μακράν καλύτερο ipc και είναι πιο φθηνός όπερ σημαίνει τιμιότατο cpu στα χρήματά του, ωστόσο αν ρωτήσεις αυτά τα νουμπίδια τι εστί frametime και πως αποδίδει ο fx σε διάφορα άλλα tasks απλά θα σου πουν ο intel είναι καλύτερος επειδή η μπαρίτσα στο τάδε βίντεο είναι μεγαλύτερη. 

Αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια είναι πως το παίζει γνώση και ιστορία ο κάθε άσχετος επειδή είδε ένα βίντεο, δίχως να ξέρει ορισμένες βασικές λεπτομέρειες που αν τις ήξερε δεν θα πέταγε τέτοια τούβλα. Και για να το ξεκαθαρίσουμε απλά λέω πως έχει και δεν υποστηρίζω να πάρει κάποιος fx τώρα, το τονίζω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων μιας και ο γραπτός λόγος παρεξηγείται :).

Αγαπητέ εγώ είμαι fanboy μόνο της τσέπης μου, απο τα χέρια μου έχουν περάσει amd (k6,k7 phenom κτλ) intel (486 sx 40,pentium 90,q 6850, q9550, i7-920)  και άλλα πολλά που έχω ξεχάσει, μέχρι και pentium 2 texas instruments είχα,προφανώς και οι κατασκευαστές cpu δέν σημαίνουν κάτι για μένα, και πίστεψέ με ξέρω πόσο σπαστικοί είναι οι fanboy, το 90 άν άνοιγες στο σχολείο διάλογο amiga vs pc σε είχαν φάει λάχανο, αντικειμενικά το ερώτημα ήταν τι ευνοούν η εταιρείες games, ipc η cores, τίποτα άλλο.

Και εγώ ο κακομοίρης τι να πώ?, εχθές έδωσα τη μόνη μητρική με x58 που βρήκα σε πελάτη και απέναντι έχω το δικό μου ι7 920 ξεκοιλιασμένο με καμένη μητρική, και μέχρι να δώ τι γίνεται με τους ryzen δέν μπορώ να κάνω τίποτα παρά να περιμένω και να εύχομαι να βγάλει κάτι καλό η amd ώστε στην χειρότερη να πέσουν οι τιμές.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά μην βγαίνουμε τόσο οφ τοπικ. Μιλάμε για το πόσο θα παίξει ρόλο η διάφορα του ipc μεταξύ 6700k/7700k και των αντίστοιχων της ΑΜD(όχι 2-4 thread συστήματα) στο gaming και κατά πόσο θα επηρεάσει τον gamer η αγορά του ενός ή του άλλου.

• Like 1
Δημοσ.

διαβαζα π.χ. για παιχνιδια στρατηγικης,το προβλημα ειναι οτι δεν μπορουν να σπασουν τα thread(ειναι πολλα threads αλλα παντα σε 1 core του cpu) του A.I. του υπολογιστη σε διαφορετιά cores γιατι μετα υπαρχουν προβλήματα προγραμματισμου.

για να μην παρεξηγηθώ ηταν σε ενα συγκεκριμενο game νομιζω rome total war ή stellaris.

https://www.extremetech.com/gaming/219358-why-ai-still-sucks-in-video-games-and-how-directx-12-could-change-it-for-the-better/2

What Ashes does is eliminate the game loop thing entirely. But this comes with a heavy up-front cost. It’s expensive (CPU wise) to have an asynchronous job system that can answer questions as a job. That cost comes in the form of us having to require four CPU cores as a minimum requirement.

“What we get in return, however, is that the AI is asynchronous to the rest of the gameplay so we can ask lots and lots of questions (i.e. How dangerous is this threat? What is their firing range? What is my firing range? What terrain is nearby? What allies do I have nearby? Can I ask a nearby unit for help? etc.). 

Όλα γίνονται αν αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργούν τα games.

Το AI είναι από τη φύση του multithreaded. Εσύ αυτή τη στιγμή κάνεις πράγματα άσχετα με το τι κάνω εγώ.

Σε περίπτωση αλληλεπίδρασης, πρέπει απλά ένα κεντρικό θρεντ να συγκεντρώνει την κατάσταση των υπολοίπων και να δίνει σε κάθε ξεχωριστό θρεντ στοιχεία για την κατάσταση των σχετικών με αυτό θρεντ.

Αν εσύ λ.χ. μετακινήσεις ένα αντικέιμενο από τη θέση Α στη Β κάποιος πρέπει να ενημερώσει το δικό μου θρεντ για αυτή την αλλαγή στον εικονικό κόσμο, ώστε να συμπεριφερθώ και γω σωστά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχεις παρά να αγοράσεις i5, εφόσον πιστεύεις όσα λες. Θα τον απολαύσεις σε αρκετά τελευταία games... Θα χαίρεσαι να τον βλέπεις να δουλεύει αδιάκοπα στο 100%. 

το ι-5 δεν λέει τίποτα, υπάρχουν 6 γενιές και δεν ξέρω και εγώ ποσα μοντέλα,εξαλλου το it της εταιρείας που δουλεύω τώρα θέλει να κάνω και συμπίεση βιντεο και μάλλον θα παιρνω δουλεία στο σπίτι άρα δέν θα πάρω pc μόνο για gaming, μάλλον για mid to high ryzen η xeon με βλέπω..

Επεξ/σία από cpc464
Δημοσ.

Όλα γίνονται αν αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργούν τα games.

Το AI είναι από τη φύση του multithreaded. Εσύ αυτή τη στιγμή κάνεις πράγματα άσχετα με το τι κάνω εγώ.

Σε περίπτωση αλληλεπίδρασης, πρέπει απλά ένα κεντρικό θρεντ να συγκεντρώνει την κατάσταση των υπολοίπων και να δίνει σε κάθε ξεχωριστό θρεντ στοιχεία για την κατάσταση των σχετικών με αυτό θρεντ.

Αν εσύ λ.χ. μετακινήσεις ένα αντικέιμενο από τη θέση Α στη Β κάποιος πρέπει να ενημερώσει το δικό μου θρεντ για αυτή την αλλαγή στον εικονικό κόσμο, ώστε να συμπεριφερθώ και γω σωστά.

Δηλαδή η διαδικασία θα εξαρτάται από 1 thread και το πόσο γρήγορα τρέχει / αποδοτικά είναι γραμμένο.

Δημοσ.

JUMBO

22 ημερες για τα RYZENΟΥΓΕΝΝΑ... :P :P :P

• Like 20
Δημοσ.

JUMBO

22 ημερες για τα RYZENΟΥΓΕΝΝΑ... :P :P :P

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

τιμες ΕΛΛΑΝΤΑΣ

Χ1800-700 εβρο

Χ1700-600 εβρο

1700-500 εβρο

:-D  μπορειτε να με ευχαριστισεται σηντροφει ΕΛλινες !

• Like 4
Δημοσ.

τα δυο πιο ακυρα tech sites ever

και ποια ειναι τα πιο εγκυρα...? 

κι αλλα sites σιγα σιγα βγαζουν νουμερα....και καθε μερα ακομα περισσοτερα, μεχρι να ανακοινωθουν επισημα..

http://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-r7-lineup-of-8-core-16-thread-cpu-prices-revealed.html

https://www.techpowerup.com/230483/amds-ryzen-r7-8-core-16-thread-processor-prices-outed-for-europe

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...