Psaris Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 αυτό το τεστ είναι πράγματι εντυπωσιακό,άπλα το οτι το cpu δουλεύει στο 100% μου λέει οτι ζορίζετε καλά, το θέμα είναι πόση διάφορα θα είναι με ι7 ή ι3 τοτε άμα δούμε διαφορά σημαίνει οτι το game κάνει scale με τους εξτρά πυρήνες μια χαρά.. το οτι o g4560 έχει το καλύτερο value for money το ξέρω.
cpc464 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Με τα frametimes όμως τι γίνεται ; Επίσης ο g4560 έχει ht ! https://ark.intel.com/products/97143/Intel-Pentium-Processor-G4560-3M-Cache-3_50-GHz Ναι έχεις δίκιο, μάλλον άλλο μοντέλο είχα δεί εγώ, όσο για to framerate τι ?60 ευρώ cpu είναι, 50-60 fps είναι πάρα πολύ καλά και εάν είχε παραπάνω cache θα ήταν αλλιώς.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δεν διαφωνώ πως το vfm είναι πολύ καλό ! Αλλά εγώ μίλησα για frametime και όχι για framerate, έχει διαφορά ! Ειδικά αν μιλάμε για bf1 multiplayer που γονατίζει και i5 ο pentium με ht ή κάποιος i3 θα είναι θέμα σε maps 64αρια και σε πίστες που γίνεται της πόπης. Ξέρω μην τα θέλουμε και όλα από ένα διπύρηνο με ht αλλά πρέπει να τονιστεί πως για τόσο βαριά παιχνίδια δεν αρκεί για smooth gameplay. 2
Aten-Ra Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Ναι έχεις δίκιο, μάλλον άλλο μοντέλο είχα δεί εγώ, όσο για to framerate τι ?60 ευρώ cpu είναι, 50-60 fps είναι πάρα πολύ καλά και εάν είχε παραπάνω cache θα ήταν αλλιώς. Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω review να δεις τι παθαίνει ο Core i3 6300 στο BF4 MultiPlayer , τα ίδια και χειρότερα είναι ο G4560. https://forums.anandtech.com/threads/60-minutes-%C2%96-cpu-performance-and-energy-consumption-in-gaming-atenra.2459963/ 3
_Theo_ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Καλά ρε παιδιά έλεος, επειδή ο G4560 έχει HT δεν πάει να πεί ότι έγινε CPU για βαρύ gaming. Απλώς είναι καλό VFM. 3
cpc464 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά μήν ξεφεύγουμε απο το θέμα, το θέμα είναι ότι το ipc αυτή την στιγμη για τους κατασκευαστές παιχνιδιών μετράει πιο πολύ απο τους πυρήνες, εγώ πήρα σαν μέτρο σύγκρισης το φθηνότερο kabylake, με αποδείξεις σε video δείχνει ότι τα πάει καλά, τώρα εάν κάποιος δέν κλειδώσει το framerate στα 60 με 100 ανάλογα τα hz του μονιτορ το παιχνίδι κάνει cpu usage 100%, το θέμα είναι ότι παίζει καλά και είναι άδικο να μου λένε για ένα φθηνό τσιπάκι με 3 mb l3 cache δεν αρκεί για smooth gameplay ή να μου το συγκρίνουν με άλλα που έχουν 8.
pirmen56 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Το multi-core και το dx12 θα γίνει νόμος. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να απαγκιστρωθούμε εντελώς από χιλιομπαλωμένες engine σαν την Creation του fallout 4(ή μήπως θα'πρεπε να τη λέμε gamebryo;), αλλά δεν μπορούμε να πάμε αλλού. Και το dx12 είναι ΠΟΛΛΑ περισσότερα από χαμηλότερο cpu overhead και async compute. Στο ενδιάμεσο, οι πραγματικά next gen engines θα τερματίζουν i7. 2
Psaris Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 το θέμα είναι ότι παίζει καλά και είναι άδικο να μου λένε για ένα φθηνό τσιπάκι με 3 mb l3 cache δεν αρκεί για smooth gameplay ο καθένας μπορεί να αγοράσει οτι θελει,άλλα επίτρεψε μου να διαφωνήσω στο οτι είναι smooth gameplay σου φενεται αυτο SMOOTH?: https://www.youtube.com/watch?v=LnDZ__02nBA πάντως για τα λεφτά του ειναι καλος,μεχρι εκει.
mcrae13 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 ο καθένας μπορεί να αγοράσει οτι θελει,άλλα επίτρεψε μου να διαφωνήσω στο οτι είναι smooth gameplay σου φενεται αυτο SMOOTH?: https://www.youtube.com/watch?v=LnDZ__02nBA πάντως για τα λεφτά του ειναι καλος,μεχρι εκει. Καλά με την gtx 1050 και με i7 να παίξεις πάλι δεν θα είναι smooth.Φαντάζομαι και τα settings κατεβασμένα θα είναι. Κατά τα άλλα συμφωνώ με αυτά που λες.
teo20net Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 ...άλλα επίτρεψε μου να διαφωνήσω στο οτι είναι smooth gameplay σου φενεται αυτο SMOOTH?: Αντικειμενικά για 65 ευρώ...μην σου πώ ότι μου φαίνεται και σαν 4Κ / 144Hz. 4
cpc464 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 ο καθένας μπορεί να αγοράσει οτι θελει,άλλα επίτρεψε μου να διαφωνήσω στο οτι είναι smooth gameplay σου φενεται αυτο SMOOTH?: https://www.youtube.com/watch?v=LnDZ__02nBA πάντως για τα λεφτά του ειναι καλος,μεχρι εκει. Ok, το θέμα είναι πολλοί πυρήνες vs ipc, για δές και 6 φυσικούς vs 2 φυσικους https://www.youtube.com/watch?v=yRWsoWWtXA8
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Τα σχόλια στο παραπάνω βίντεο από τα νουμπίδια που δήθεν ξέρουν πέντε πράγματα από cpu είναι για κλάμματα, κάτι τέτοια βλέπω και πονάω πνευματικά που υπάρχει ακόμη κόσμος που ασχολείται με cpu και δεν ξέρει κάποια στοιχειώδη και συνάμα βασικά πράγματα. Sad but true . 5
Psaris Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Ok, το θέμα είναι πολλοί πυρήνες vs ipc, για δές και 6 φυσικούς vs 2 φυσικους μια χαρά τα πάει ο 6300 για 5 χρονών cpu,ρίχνεις και ένα OC και σηκώνει το πτώμα του...εγώ περίμενα χειρότερα βασικά..όχι ότι θα τον αγόραζα και δεν εχει 6 ολόκληρους πυρήνες νομίζω είναι 6integer+3fpu modules γιαυτο και ειναι τοσο χαμηλά, και ναι το ipc μετράει φυσικά αλλά μέχρι ένα σημείο μετά από εκεί θες 4core+ για να μην τρως bottleneck και να έχεις stable60fps σε όλα τα οχι-κακογραμμένα games.
cpc464 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Τα σχόλια στο παραπάνω βίντεο από τα νουμπίδια που δήθεν ξέρουν πέντε πράγματα από cpu είναι για κλάμματα, κάτι τέτοια βλέπω και πονάω πνευματικά που υπάρχει ακόμη κόσμος που ασχολείται με cpu και δεν ξέρει κάποια στοιχειώδη και συνάμα βασικά πράγματα. Sad but true . Ναι,για διαφωτισέ μας εσύ που προφανώς ξέρεις πιο πολλά , γιατί στο cinebench o 6300 περνάει μπροστά?,μήπως γιατί δέν είναι game αλλα εφαρμογή που ευνοεί multicore cpus?.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Ναι,για διαφωτισέ μας εσύ που προφανώς ξέρεις πιο πολλά , γιατί στο cinebench o 6300 περνάει μπροστά?,μήπως γιατί δέν είναι game αλλα εφαρμογή που ευνοεί multicore cpus?. Πολύ ευχαρίστως να σε διαφωτίσω με το εξής, μήπως να κοιτούσες λίγο καλύτερα τα σχόλια και να καταλάβαινες τι θέλω να πω ; Φυσικά και αυτό που λες είναι αυτονόητο αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλω να πω, αυτό που θέλω να πω είναι πως βλέπεις σχόλια τύπου "amd is shit", "fake cores" και άλλα τέτοια "ωραία", υπάρχει μια γενικότερη προκατάληψη και αν παρατηρήσεις στα σχόλια παντού θα δεις ότι θεοποιούν τον pentium και βγάζουν τον fx σκάρτο. Και εννοείται πως γνωρίζω ότι ο pentium έχει μακράν καλύτερο ipc και είναι πιο φθηνός όπερ σημαίνει τιμιότατο cpu στα χρήματά του, ωστόσο αν ρωτήσεις αυτά τα νουμπίδια τι εστί frametime και πως αποδίδει ο fx σε διάφορα άλλα tasks απλά θα σου πουν ο intel είναι καλύτερος επειδή η μπαρίτσα στο τάδε βίντεο είναι μεγαλύτερη. Αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια είναι πως το παίζει γνώση και ιστορία ο κάθε άσχετος επειδή είδε ένα βίντεο, δίχως να ξέρει ορισμένες βασικές λεπτομέρειες που αν τις ήξερε δεν θα πέταγε τέτοια τούβλα. Και για να το ξεκαθαρίσουμε απλά λέω πως έχει και δεν υποστηρίζω να πάρει κάποιος fx τώρα, το τονίζω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων μιας και ο γραπτός λόγος παρεξηγείται . 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις