Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μεγάλη έκπληξη αν είναι πράγματι αυτές οι τιμές. Η αλήθεια είναι ότι αφού ένας 2c/4t κάνει 65€, τα 150€ για 4c/8t δεν είναι εκτός πραγματικότητας. Η intel έπαιζε μόνη της και χρέωνε ότι ήθελε οπότε το vfm είχε πάει περίπατο αλλά δε περίμενα από την amd τόσο επιθετική τιμολόγηση με τη πρώτη γενιά. Για να δούμε.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ πιστεύω πως οι δυο εταιρίες θα είναι σχετικά κοντά. 

1)Η intel θα διατηρήσει το καλύτερο IPC ,

2)Αλλά πλέον η AMD που παίζει και αυτή στα 14nm θα πάρει το προβάδισμα σε multitask.  

Κάποιες διαρροές λένε πως ο ZEN πυρήνας είναι 10% μικρότερος από τον Kaby, οπότε σε μια αρμαθιά 8 πυρήνων intel μπορείς να δεις αντίστοιχα 10 πυρήνες AMD κ.λ.π. 

Το μεγάλο πλεονέκτημα που βλέπω εγώ σε αυτή την περίπτωση, είναι η πλατφόρμα 5 ετίας !!!! που είναι η AM4 . 

Θέλω σταθερή πλατφόρμα με πληρότητα ώστε να μπορώ εύκολα και με μικρό σχετικά κόστος , να αναβαθμίζομαι με τις εξελίξεις .

Ξέρω και ξέρουμε όλοι μας πως ο 1800Χ θα γίνει 1850Χ, ..... 1900Χ, 1950Χ και μετά 2800χ, 3800χ ΚΛΠ ..... 

Από ένα σημείο και μετά το IPC είναι ανούσιο και λίγο μας νοιάζει. Δεν είναι αυτοσκοπός.  

Αμα οι devs γραφουν πολυπυρηνα ναι..... Αμα γραφουν για 2 και για 4 cores ..... Say hello to my platane.. again... Και παλι ipc θα κυνηγανε ολοι...

• Like 4

Από ένα σημείο και μετά το IPC είναι ανούσιο και λίγο μας νοιάζει. Δεν είναι αυτοσκοπός.

Το θέμα είναι να φτάσει σε αυτό το σημείο, γιατί όταν έχεις το gaming και πολλές άλλες εφαρμογές όπου υποστηρίζουν μέχρι 4 πυρήνες το ipc είναι αυτό που καθορίζει.
  • Like 1

Αμα οι devs γραφουν πολυπυρηνα ναι..... Αμα γραφουν για 2 και για 4 cores ..... Say hello to my platane.. again... Και παλι ipc θα κυνηγανε ολοι...

απο οτι καταλαβα αυτό που εννοεί ειναι οτι μετα απο ενα σημειο δεν υπάρχει κακογραμμένο game που να θελει περισσότερο IPC/single core perf για να παιξει καλα και αυτο που μας νοιάζει ειναι το γενικό multi-core performance και η κατανάλωση

για τον μέσο gamer το μόνο που τον νοιάζει ειναι να μην κάνει bottleneck τις καλύτερες κάρτες γραφικών. 

• Like 4

Ο μέσος gamer εάν δει τον αντίστοιχο του 7700k (1700?) με περίπου ίδια τιμή όπως βγήκε από το leak και με -20% απόδοση στα games σε stock clocks....είναι πιο λογικό να πάει σε ιντελ. Μακάρι να δούμε κάτι διαφορετικό.

• Like 1

Για μενα εν ετη 2017 να υπαρχουν παιχνιδια που να μην αξιοποιουν πανω απο 2 πυρηνες τρωνε αυτοματα ακυρο . 

Τουλαχιστον 4cores8threads επρεπε να ειναι το στανταρ .Ειδικα παιχνιδια Multiplayer η rts που χρειαζονται μεγαλη δυναμη στην cpu

• Like 5

οι πυρήνες δυστηχώς στο gaming παίζουν ελάχιστο ρόλο δείτε συστημα με g4560 και rx470 πως τρέχει.

fallout4

battlefield 1

https://www.youtube.com/watch?v=FIfFBGcezmE

metro last light redux

https://www.youtube.com/watch?v=cxpAU86_UOM

α καλά με 100% cpu... που σημαίνει θα τρως καλο bottleneck στην καρτα γραφικών...^ τo PC δεν το παίρνω μονο για game αλλα θα βλέπω και κανα videaki στην αλλη οθόνη.

επίσης αυτό που έβαλες είναι single player,για παίξε battlefield 1 multiplayer me 64 παίχτες με τον pentium να δω... γιατί φίλος μου με i5 είχε ένα ψιλό θεματάκι

Μια χαρά ΟΛΛΑ τα ΑΑΑ games του 2016 υποστιρίζουν 4+cores.

πρώτη φορά βλέπω game να χρησιμοποιεί 100% to cpu!!,
αυτό σημαίνει για έμενα οτι οι pentium ειναι χάλια για gaming.

• Like 1

α καλά με 100% cpu... που σημαίνει θα τρως καλο bottleneck στην καρτα γραφικών...^ τo PC δεν το παίρνω μονο για game αλλα θα βλέπω και κανα videaki στην αλλη οθόνη.

επίσης αυτό που έβαλες είναι single player,για παίξε battlefield 1 multiplayer me 64 παίχτες με τον pentium να δω... γιατί φίλος μου με i5 είχε ένα ψιλό θεματάκι

Μια χαρά ΟΛΛΑ τα ΑΑΑ games του 2016 υποστιρίζουν 4+cores.

πρώτη φορά βλέπω game να χρησιμοποιεί 100% to cpu!!,

αυτό σημαίνει για έμενα οτι οι pentium ειναι χάλια για gaming.

Το θέμα είναι οτι μιλάμε για 60 ευρώ cpu, ούτε ο 840κ δέν έχει τόσο, εξάλου το bf1 έχει θέμα με όλους τους επεξεργαστές, ειδικά μετά το τελευταίο patch.

• Like 1

αυτο που λες όμως διαφέρει από αυτό που είπες πριν,μια χαρά παίζουν ρόλο οι πυρήνες στα περισσότερα καινούργια games
στο cpu ο 8320ε μου μια χαρά παίζει το BF1 multiplayer αλλα για να μην με λες fanboi πολύ θα ήθελα έναν ι7 αλλά κρατάω τα λεφτά μου για να δω όταν βγουν οι ryzen.

αυτο που λες όμως διαφέρει από αυτό που είπες πριν.

Σε τί διαφέρει?, είναι 2 core cpu? παιζει το παιχνίδι?, και όσο για τον φίλο σου δέν ξέρω spec, αυτό που ξέρω είναι πως άν δέν δώσεις  console command να ΄κάνεις τα fps cap σε πολλά συστήματα έχει βγεί πρόβλημα.

Σε τί διαφέρει?, είναι 2 core cpu? παιζει το παιχνίδι?, και όσο για τον φίλο σου δέν ξέρω spec, αυτό που ξέρω είναι πως άν δέν δώσεις  console command να ΄κάνεις τα fps cap σε πολλά συστήματα έχει βγεί πρόβλημα.

στο ότι παίζουν ελάχιστο ρόλο οι πυρήνες πράγμα που άπλα δεν ισχύει ιδικά σε αυτά τα games.  

sorry για το σχετικά offtopic και σπαμ μάγκες/σεςς

στο ότι παίζουν ελάχιστο ρόλο οι πυρήνες πράγμα που άπλα δεν ισχύει ιδικά σε αυτά τα games.  

https://www.youtube.com/watch?v=Is3yppS8ijY

ορίστε και παιχνίδι σε multiplayer,μια χαρά  παιζει,σε 2 πυρηνο χωρίς ht, και δέν είναι off topic, δείχνει ότι στο gaming το ipc έχει μεγαλύτερη σημασία απο τους πυρήνες.

https://www.youtube.com/watch?v=Is3yppS8ijY

ορίστε και παιχνίδι σε multiplayerμια χαρά  παιζει,σε 2 πυρηνο χωρίς ht,, και δέν είναι off topic, δείχνει ότι στο gaming το ipc έχει μεγαλύτερη σημασία απο τους πυρήνες.

Με τα frametimes όμως τι γίνεται ; Επίσης ο g4560 έχει ht ! 

https://ark.intel.com/products/97143/Intel-Pentium-Processor-G4560-3M-Cache-3_50-GHz

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...