Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πωωωωωωωω....... Βαρεθηκα..... Καθε μερα περναει μια μερα και δεν περνανε 2-3 μαζι να φτασουμε στον Μαρτιο...Τωρα θα μου πεις και γιατι να μην περασουν 30! Ε ενταξει μην το ζορισουμε και πολυ το μηχανημα...!

Θελω cpu σαν g4560 αλλα λιγο καλυτερη... Δεν χρειαζομαι κατι πιο power και θελω μια ωραια καινουργιλα! Θελω μεχρι ~120 ευρω καθαρο 4πυρηνο και τουλαχιστον 30% πιο δυνατο απο 4560! Ζηταω πολλα? Δεν νομιζω!  Ειμαι καλα?  Δεν νομιζω!!! :-D :P :D

I loooove you ryyyyyyyyzen...

And if it's quite alright...

I need you ryyyyzen....

To warm a lonely night...(για ψυχικη θαλπωρη μιλαμε, οχι για warm 9590)

ΥΓ.   Για να μην παρεξηγηθω, λεω το τι θελω οχι το τι θα γινει... :devil:

σε καταλαβαίνω.. εγώ για πρώτη φορά θα πάρω κάτι που βγαίνει καινούργιο στην αγορά για το pc,συνήθως ειμαι 1-2 χρονια πισω στα upgrades και πολύ σωστά πιστεύω....

να βάλω και εγώ ένα update για να πάρουμε μια μικρή δόση..

http://www.digitaltrends.com/computing/amd-ryzen-desktop-cpu-listing-february/

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

τιμες.

Not a day goes by without an AMD Ryzen update it seems. In this latest bulletin we can report you that the Euro price for the AMD Ryzen R7 8-core, 16-thread Processor have been spotted. 

Spanish website elchapuzasinformatico claims to have the prices including vat for their region, and are very sure that thay have the right information at hand. They even claim the prices will be close to a few euros precise.

They have info on the following Ryzen processors:

AMD Ryzen R7 1800X

They start with the AMD Ryzen R7 1800x . This processor has 8 cores and 16 threads and is assumed to get a Boost frequency of 4.00 GHz . No further data was revealed. A similar Intel CPu would cost you about 1,200 euros, the cost for this processor would be 599.99 euros .

AMD Ryzen R7 1700X

Tthe AMD Ryzen R7 1700X would again get 8 cores and 16 threads at a frequency of 3.80 GHz , essentially the same processor with a lower base and Turbo frequency albeit the turbo on this model is unknown. Both R7 1700X and 1800x are focused at enthusiast and professional usage and its price would be  469.99 euros .

AMD Ryzen R7 1700

Then the AMD R7 Ryzen 1700 , a top-end CPU for  gamers . this one has again 8 cores and 16 threads at a frequency of 3.70 GHz , the most notable being that it is the only model that indicates a TDP, which is set as 65W. This unit would cost 389.95 euros 

These three units are the only ones listed at elchapuzasinformatico.com, if true then the Ryzen platform could be incredibly price competitive. Ther validity of these price claims are unknown, but they seem pretty sure of themselves.

http://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-r7-lineup-of-8-core-16-thread-cpu-prices-revealed.html

• Like 2

65w για 8core... αμα εχει και ipc hasswell τοτε  θα τα βαψω ολα κοκκινα.... οι τιμες οπως τις περίμενα η Ισπανια εχει 21% vat απο οτι ειδα αρα παμε στα 400 ο φθηνότερος για Ελλάδα.

• Like 1

Αν οι τιμές και τα μοντέλα είναι τα παραπάνω, πάμε για πολύ δυνατό ανταγωνισμό. 

Ο R7 1700 αν είναι ξεκλείδωτος , φαντάζει τέλειος για αγορά. Είναι και 65watt TDP μόλις.  Βέβαια με τον χαμηλό χρονισμό που θα φέρει θα φανεί σχετικά λίγος σε ορισμένα games με την πρώτη ματιά, απέναντι στους υψηλά χρονισμένους I7 7700 /7740? αλλά όλα θα φανούν στο κλόκι. 

Περιμένω ένα 4,4/4,5Ghz για τους πρωτους ZEN , αν θεωρήσουμε πως ο 1800X έχει τούρμπο στα 4Ghz default.

65w για 8core... αμα εχει και ipc hasswell τοτε  θα τα βαψω ολα κοκκινα.... οι τιμες οπως τις περίμενα η Ισπανια εχει 21% vat απο οτι ειδα αρα παμε στα 400 ο φθηνότερος για Ελλάδα.

Ε πες καλυτερα 450 να΄σαι μεσα μιας και η Ισπανια ειναι πολυ πιο κοντα στην Αμερικη! :-D

ΥΓ.   Τωρα θα μου πεις και η Κινα ειναι πιο κοντα σ΄εμας αλλα τεσπα....

Όταν αυτή η εταιρία εν έτη 2017 σε λαπτοπ που έχει μερίδιο αγοράς,δεν έχει sata drivers αλλά βάζει η microsoft sata drivers του 2006 ! δεν έχει καμιά ελπίδα να ανακάμψει..

και ο ανταγωνισμός έχει το 40% της ευθύνης το άλλο 60% το έχουν οι αποφάσεις της.

Ποτέ δεν έκανε το παραπάνω,αλλά πάντα κάνει το λιγότερο,

και θα σου πω ενα παράδειγμα,τοσα χρόνια δίνει GPU στα mac και ποτέ δεν έβγαλε δικούς της  drivers

να τα υποστηρίξει,οτι παρέχει η Apple μόνο μπορείς να έχεις,οι απέναντι για να υποστηρίξουν τις Quadro

δίνουν ανεξάρτητους drivers χρόνια τώρα ακόμα και την στιγμή που δεν έχουν πρωταρχικό ρόλο στα συστήματα τους.Αυτό είναι διαφορά σκέψης κ δικής τους απόφασης.

Που το είδες αυτό? 

Έχει sata driver η amd. 

Τέλος δεν νομίζω η AMD να έχει αποτύχει στην αγορά λόγω έλλειψης οδηγών για mac.... Εξάλλου φροντίζει η Apple για αυτό. 

• Like 1

Αν οι τιμές και τα μοντέλα είναι τα παραπάνω, πάμε για πολύ δυνατό ανταγωνισμό. 

Ο R7 1700 αν είναι ξεκλείδωτος , φαντάζει τέλειος για αγορά. Είναι και 65watt TDP μόλις.  Βέβαια με τον χαμηλό χρονισμό που θα φέρει θα φανεί σχετικά λίγος σε ορισμένα games με την πρώτη ματιά, απέναντι στους υψηλά χρονισμένους I7 7700 /7740? αλλά όλα θα φανούν στο κλόκι. 

Περιμένω ένα 4,4/4,5Ghz για τους πρωτους ZEN , αν θεωρήσουμε πως ο 1800X έχει τούρμπο στα 4Ghz default.

Εχω την εντυπωση οτι ολα θα ειναι ξεκλειδωτα εκτος ισως απο καποια φθηνα 4c/4t..

ΥΓ.   Οπα οπα, λεει στον πινακα οτι οι  Χ  θα ειναι ξεκλειδωτοι και παιζεται και για τους pro ...

χμμ R7 1800x για να χτυπήσει τον i7 6900k

R7 1700x για να χτυπήσει τον i7 7700k

R5 1600x για να χτυπήσει τον i5 7600k

κάτι δέν μου πάει καλά, αλλά επειδή είμαι fanboy της τσέπης μου και η intel έχει πάει τις τιμές στο ταβάνι μακάρι να τα καταφέρουν, εάν όμως πέσει ξεφτίλα τύπου bulldozer πάλι το κεφάλαιο amd έχει κλείσει οριστικά για εμένα.

Αν ισχύουν τα παραπάνω περι τιμών κι οι μητρικές (αυτές που δέχονται και oc, δεν θυμάμαι το όνομα) βγούν σε λογικές τιμές, με ενα 500αρι καθάρισες για cpu + mobo, που δεν είναι καθόλου άσχημα για 8πύρηνο. Βασικά εκεί τις περίμενα τις τιμές.

Μένει να δούμε επιδόσεις και πόσο θα ανεβαίνει απο το oc.

Κι ελπίζω να δούμε κανονική κυκλοφορία κι όχι σε φάση rx480 που τον πρώτο καιρό δεν έβρισκες ούτε για δείγμα.

^^Ποιόν i7 7700k πάει να χτυπήσει με 8 πυρήνες / 16 threads; Όταν θα χρησιμοποιούνται αυτά, η λογική πάντα λέει πως θα τον πατάει.

Αν ισχύουν τα παραπάνω περι τιμών κι οι μητρικές (αυτές που δέχονται και oc, δεν θυμάμαι το όνομα) βγούν σε λογικές τιμές, με ενα 500αρι καθάρισες για cpu + mobo, που δεν είναι καθόλου άσχημα για 8πύρηνο. Βασικά εκεί τις περίμενα τις τιμές.

Μένει να δούμε επιδόσεις και πόσο θα ανεβαίνει απο το oc.

Κι ελπίζω να δούμε κανονική κυκλοφορία κι όχι σε φάση rx480 που τον πρώτο καιρό δεν έβρισκες ούτε για δείγμα.

^^Ποιόν i5 7600k πάει να χτυπήσει με 8 πυρήνες / 16 threads; Όταν θα χρησιμοποιούνται αυτά, η λογική πάντα λέει πως θα τον πατάει.

Για το τελευταίο εννοείς Ελλάδα έτσι; Γιατί παντού υπήρχαν!!!

Μάλλον η AMD μας έχει βάλει στο μάτι.

• Like 1

κάτι δέν μου πάει καλά, αλλά επειδή είμαι fanboy της τσέπης μου και η intel έχει πάει τις τιμές στο ταβάνι μακάρι να τα καταφέρουν, εάν όμως πέσει ξεφτίλα τύπου bulldozer πάλι το κεφάλαιο amd έχει κλείσει οριστικά για εμένα.

Δεν μπορεί ο κορυφαίος  6C/12T να έχει τιμή όσο ο I5 7600K , γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν σε χαμηλότερα κόστη , οι υπόλοιποι 10 επεξεργαστές που ανακοινώνει από τους συνολικά 17 .... 

Κάτι δεν πάει καλά , εκτός κι αν η AMD θέλει να επαναπροσδιορίσει τις τιμές , οπότε βγάζει στα 250+ τον 6C/12T .... στέλνοντας τους I5 σε τιμές κάτω των 150€ μαζί με τα δικά της 4c/8t ..... 

Αυτό βέβαια μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως Pentium, celeron, Kaveri/Godavari , Ι3 κ.λ.π. θα πωλούνται στα 10-50€ .... από εδώ και πέρα ....

• Like 1

Φιλε μου αν η amd ξανα εφτιαξε bulldozer 2 τοτε το τι θα κανεις εσυ, κι εγω κι ο καθενας μας, θα ειναι το λιγοτερο που θα την απασχολει... R.I.P  κτλ....  καταλαβαινεις..... Αλλα δεν φαινεται αυτο... Στην χειροτερη να εινα λιγο πιο πισω απο ιντελ αλλα με καλυτερες τιμες..  Αλλα οπως ξανα ειπα πιο πριν, αμα βλεπεις την ιντελ να βγαζει πραγματα πιο vfm ετσι ξαφνικα, ε τοτε κατι ξερει περισσοτερο απο εμας γι αυτο που φερνει η amd και ανασυγκροτειται για μαχη...

Τι κάνουμε ρε παιδιά όσοι "καιγόμαστε" (μια χαρά είναι ο 2500Κ)  για νέο σύστημα; Πάμε βουρ αμα έρθουν; (προφανώς και θα περιμένω reviews κλπ κλπ)

Απο την intel θα δούμε κάτι ανάλογο (6+ πυρήνες πιο mainstream) τους επόμενους 2-3 μήνες;

Δεν θέλω να την πατήσω σε καμία περίπτωση και θέλω να με βγάλει πολλά χρόνια ότι αγορά κι αν κάνω..

Όλα θα κριθουν από το ipc....πόσο χαμηλότερο είναι από της Intel. Αν αληθευουν οι αντιστοιχιες,μπορούμε να καταλάβουμε ότι υπολείπεται.... Το θέμα είναι πόσο και αν το oc του επιτρέπει να χτυπήσει στα ίσα, ειδικά την gaming κοινότητα.

Τι κάνουμε ρε παιδιά όσοι "καιγόμαστε" (μια χαρά είναι ο 2500Κ)  για νέο σύστημα; Πάμε βουρ αμα έρθουν; (προφανώς και θα περιμένω reviews κλπ κλπ)

Απο την intel θα δούμε κάτι ανάλογο (6+ πυρήνες πιο mainstream) τους επόμενους 2-3 μήνες;

Δεν θέλω να την πατήσω σε καμία περίπτωση και θέλω να με βγάλει πολλά χρόνια ότι αγορά κι αν κάνω..

Εγώ πιστεύω πως οι δυο εταιρίες θα είναι σχετικά κοντά. 

1)Η intel θα διατηρήσει το καλύτερο IPC ,

2)Αλλά πλέον η AMD που παίζει και αυτή στα 14nm θα πάρει το προβάδισμα σε multitask.  

Κάποιες διαρροές λένε πως ο ZEN πυρήνας είναι 10% μικρότερος από τον Kaby, οπότε σε μια αρμαθιά 8 πυρήνων intel μπορείς να δεις αντίστοιχα 10 πυρήνες AMD κ.λ.π. 

Το μεγάλο πλεονέκτημα που βλέπω εγώ σε αυτή την περίπτωση, είναι η πλατφόρμα 5 ετίας !!!! που είναι η AM4 . 

Θέλω σταθερή πλατφόρμα με πληρότητα ώστε να μπορώ εύκολα και με μικρό σχετικά κόστος , να αναβαθμίζομαι με τις εξελίξεις .

Ξέρω και ξέρουμε όλοι μας πως ο 1800Χ θα γίνει 1850Χ, ..... 1900Χ, 1950Χ και μετά 2800χ, 3800χ ΚΛΠ ..... 

Όλα θα κριθουν από το ipc....πόσο χαμηλότερο είναι από της Intel. Αν αληθευουν οι αντιστοιχιες,μπορούμε να καταλάβουμε ότι υπολείπεται.... Το θέμα είναι πόσο και αν το oc του επιτρέπει να χτυπήσει στα ίσα, ειδικά την gaming κοινότητα.

Από ένα σημείο και μετά το IPC είναι ανούσιο και λίγο μας νοιάζει. Δεν είναι αυτοσκοπός.  

• Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...