Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παιδια..να με συγχωρείται αλλα βλεποντας να βαζουν τους amd 6c/12t vs i5 7600k κατι βρωμαει παλι απο μακρυα εαν ισχυουν φυσικα..θετικο οτι εχουμε μπολικους πυρηνες αλλα οταν βλεπω 12 threads vs 4 στην ιδια κατηγορια κατι δεν στεκει εδω...

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

κάτσε να δούμε πρώτα τα επίσημα στοιχεια και benchmarks απο reviewers και βλέπουμε... απο οσο ξερω την λίστα στην τυχη την φτιαξανε  δεν ειχαν τιποτα bench για σύγκριση...

• Like 2

Καλημερα παιδια..να με συγχωρείται αλλα βλεποντας να βαζουν τους amd 6c/12t vs i5 7600k κατι βρωμαει παλι απο μακρυα εαν ισχυουν φυσικα..θετικο οτι εχουμε μπολικους πυρηνες αλλα οταν βλεπω 12 threads vs 4 στην ιδια κατηγορια κατι δεν στεκει εδω...

Το έχω αναφέρει και εγώ πιο πίσω...πιστεύω προσωπικά πως απλά δεν ευσταθεί η πηγή ότι ο 4c/4t intel να είναι στα ίδια με τον 6c/12t amd...τώρα αν ισχύσει (αυτό είναι κάτι που θα τα δούμε στα πρώτα επίσημα reviews...μέχρι τότε μόνο εικασίες είναι όλα) τότε μόνο ενθαρρύντικα δεν είναι τα πράγματα για την amd.

• Like 6

παιδια... μην προτρεχουμε, γιατι δεν εχουμε κανενα πραγματικο στοιχειο στα χερια μας...!!  

ολα οσα συζηταμε ειναι επισημως ανεπισημα, "φημες" και διαφορα "leaks".  δεν νομιζω να περιμενει κανεις, οι Ryzen να ποδοπατησουν τους Intel.

απλα, θα ερθουν πιο κοντα οσον αφορα το χασμα που υπηρχε, κυριως σε IPC.

τωρα στα πινακακια που βγαινουν, πιο πιθανο μου φαινεται εμενα, οτι οι αντιστοιχιες ειναι για τις κατηγοριες τιμων που θα παιξουν, παρα για τα υπολοιπα..!

• Like 2

Είχαν στα σκαριά το MT gaming και απλά είπαν 1 μήνα πριν άφιξη των Zen να βγάλουν Pentium με HT. Τέτοια τύχη βρε παιδί μου.

Βέβαια το τι κόστος έχει το HT και πόσο ακόμη έχει το Κ προφανώς και θα μας το αναλύσεις εσύ, είμαι σίγουρος.

Στα επόμενα σχέδια ίσως να είναι και το Κ σχεδόν στο σύνολό έτσι όχι για τίποτα άλλο αλλά γιατί ωρίμασε ο κόσμος....

Δηλαδή εσύ περιμένεις από ένα τεχνολογικό μονοπώλιο να πουλάει στο κόστος παραγωγής + ένα μικρό περιθώριο κέρδους; Όπως οι έμποροι στις λαϊκές ας πούμε;

Όταν πας σε έναν πανεπιστημιακό γιατρό που έχει εξειδικευτεί για χρόνια στον τομέα του περιμένεις να πληρώσεις τα ίδια με έναν απλό απόφοιτο της ιατρικής; Αν οι άλλες πολυεθνικές  βλέπουν την ίντελ να τα κονομάει χοντρά, γιατί δεν εισέρχονται στον κλάδο να φάνε και αυτές; Μήπως γιατί η ίντελ προηγείται με τεράστια διαφορά σε ipc από όλους τους chip designers/makers, αλλά και core count(άμα το θελήσει) λόγω ανώτερης λιθογραφίας; Με προβάδισμα που κατακτήθηκε από επενδύσεις εκατοντάδων δις από το ξεκίνημά της για έρευνα και νέα εργοστάσια.

Η ίντελ τιμολογεί βάσει επιδόσεων και όταν τα games(που είναι το ζουμί) απαξιώνουν τους κλειδωμένους i3(λόγω κονσόλας* και όχι AMD) λογικό είναι να τους δίνει φθηνότερα. Δεν έγινε όμως το ίδιο με τους i7 που τα πάνε ακόμα καλά.

*Τις κονσόλες τις σχεδίασαν οι sony/microsoft, όχι η AMD.

τωρα στα πινακακια που βγαινουν, πιο πιθανο μου φαινεται εμενα, οτι οι αντιστοιχιες ειναι για τις κατηγοριες τιμων που θα παιξουν, παρα για τα υπολοιπα..!

Το coolaler λέει ξεκάθαρα ότι είναι αντιστοιχίες επιδόσεων. Απλά είναι φήμη.

Δηλαδή εσύ περιμένεις από ένα τεχνολογικό μονοπώλιο να πουλάει στο κόστος παραγωγής + ένα μικρό περιθώριο κέρδους; Όπως οι έμποροι στις λαϊκές ας πούμε;

Όταν πας σε έναν πανεπιστημιακό γιατρό που έχει εξειδικευτεί για χρόνια στον τομέα του περιμένεις να πληρώσεις τα ίδια με έναν απλό απόφοιτο της ιατρικής; Αν οι άλλες πολυεθνικές βλέπουν την ίντελ να τα κονομάει χοντρά, γιατί δεν εισέρχονται στον κλάδο να φάνε και αυτές; Μήπως γιατί η ίντελ προηγείται με τεράστια διαφορά σε ipc από όλους τους chip designers/makers, αλλά και core count(άμα το θελήσει) λόγω ανώτερης λιθογραφίας; Με προβάδισμα που κατακτήθηκε από επενδύσεις εκατοντάδων δις από το ξεκίνημά της για έρευνα και νέα εργοστάσια.

Η ίντελ τιμολογεί βάσει επιδόσεων και όταν τα games(που είναι το ζουμί) απαξιώνουν τους κλειδωμένους i3(λόγω κονσόλας* και όχι AMD) λογικό είναι να τους δίνει φθηνότερα. Δεν έγινε όμως το ίδιο με τους i7 που τα πάνε ακόμα καλά.

*Τις κονσόλες τις σχεδίασαν οι sony/microsoft, όχι η AMD.

Το coolaler λέει ξεκάθαρα ότι είναι αντιστοιχίες επιδόσεων. Απλά είναι φήμη.

Θα απαντήσω μόνο στο τελευταίο σκέλος γιατί τα άλλα δεν είναι για απάντηση.

Λόγο της AMD βλέπουμε MT games πλέον, τουλάχιστον διάβασε κάτι εάν δεν γνωρίζεις δεν είναι ντροπή.

Το PS3 παράδειγμα κώδικα έτρεχε σε μόνο ένα πυρήνα και το XBOX ενώ είχε την δυνατότητα να τρέξει σε 3 έπαιζε πάλι με 1 για το λόγο που καταλαβαίνεις.

Εάν πάλι δεν θέλεις να μάθεις/καταλάβεις δεν υπάρχει θέμα, αλλά μην πας να την πεις και να δημιουργήσεις και εντυπώσεις.

Η λίστα είναι λίγο γτπ; Πια η διαφορά του πρώτου με τον τρίτο αν έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά; :wacko:

ακριβως για αυτο λεω οτι.... μαλλον ειναι για τις κατηγοριες τιμων, ποιους θα εχουν απεναντι...!! 

αυτοι ειναι ολοι χωρις ενσωματωμενα γραφικα?

Σωστά. Όπως ρώτησα και εγώ λίγα Posts πριν, οι επεξεργαστές Zen που θα κυκλοφορήσουν σε έναν μήνα δεν θα υποστηρίζουν ενσωματωμένα γραφικά. Έτσι, θα πρέπει να υπάρχει διακριτή κάρτα γραφικών στο σύστημα.

• Moderators

Μου αρέσουν οι ονομασίες.

Επιστρέφουμε σε παλιές εποχές α λα Radeon 9800/X1800 με επιθέματα Pro και X που θυμίζουν έντονα τα PRO και XT.

Το R3/5/7 θα μπορούσαν να είναι π.χ. F3/5/7 για να υπάρξει η αντιστοίχιση με i3/i5/i7 και να μην μπλεχτούν οι μη-γνώστες με τις low end κάρτες γραφικών παλαιότερης γενιάς και ssd.

Αλλά όλα αυτά είναι φανφάρες, ας το ονομάσουν και Μήτσο5, επί της ουσίας χ€στήκαμε, ΑΠΛΑ ΦΕΡΤΕ ΤΑΑΑΑ!

• Like 1

μεχρι πριν 3-4 μερες ελεγαν πηγες οτι δεν θα υπαρηουν 6πυρηνοι ΖΕΝ.....

Καλά και εγώ και σχεδόν όλοι το είπαμε, άλλωστε ότι μαθαίνουμε γράφουμε :(

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...