Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Περίεργο γιατί εγώ με 1.425v +llc δεν έχω κανένα πρόβλημα (είχα πριν 990xa-ud3 rev.1.0, και τώρα 990xa ud3 R5 rev.1.0). Αναρωτιέμαι μήπως είχες αφήσει enabled το APM.

Sorry προκαταβολικά από τους υπόλοιπους για το off topic.

δεν το ειχα αφησει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ή Amd θα παρουσιάσει τουλάχιστον για αρχή zen με μόλις 95watt TDP.

Αυτό σημαίνει πως οι ενεργειακές απαιτήσεις τους θα είναι σχετικά μικρές .

Αν μελλοντικα φέρει 125watt/ 140watt cpu, τότε βλέπουμε.

Είμαι σε αναζήτηση cpu cooler για ένα HTPC που ετοιμάζω και σκεφτόμουν την beQuiet Dark Rock TF, η οποία θα είναι overkill για τον 6100 που θα έχει το σύστημα, αλλά το είδα ως επένδυση για μελλοντικά όταν (και αν) αναβαθμίσω σε Zen.

Παρόλα αυτά σήμερα έψαξα λίγο online και διαπίστωσα ότι αλλάζει το mounting σύστημα στην AM4 πλατφόρμα σε σχέση με αυτό που είχε η AM3(+). Δεν βρήκα κάποια ανακοίνωση της AMD εκτός απο ένα άρθρο στο οποίο η Noctua ανακοίνωσε την κατασκευή νέων brackets, τα οποία θα δώσει δωρεάν στους πελάτες της που θα έχουν απόδειξη αγοράς προϊόντων Noctua. Έχει κανείς εικόνα για το τί θα γίνει με όλα τα coolers (air / liquid) που έχει ο κόσμος σε ΑΜ3 συστήματα;

Δεν έχω παρακολουθήσει όλο το θέμα δυστυχώς και δεν γνωρίζω αν απαντήθηκε προηγουμένως. Απλά το αναφέρω για να προλάβω κάποιον (μαζί κι εμένα) που ετοιμάζεται να αγοράσει καλό σύστημα ψύξης.

• Like 1

Είμαι σε αναζήτηση cpu cooler για ένα HTPC που ετοιμάζω και σκεφτόμουν την beQuiet Dark Rock TF, η οποία θα είναι overkill για τον 6100 που θα έχει το σύστημα, αλλά το είδα ως επένδυση για μελλοντικά όταν (και αν) αναβαθμίσω σε Zen.

Παρόλα αυτά σήμερα έψαξα λίγο online και διαπίστωσα ότι αλλάζει το mounting σύστημα στην AM4 πλατφόρμα σε σχέση με αυτό που είχε η AM3(+). Δεν βρήκα κάποια ανακοίνωση της AMD εκτός απο ένα άρθρο στο οποίο η Noctua ανακοίνωσε την κατασκευή νέων brackets, τα οποία θα δώσει δωρεάν στους πελάτες της που θα έχουν απόδειξη αγοράς προϊόντων Noctua. Έχει κανείς εικόνα για το τί θα γίνει με όλα τα coolers (air / liquid) που έχει ο κόσμος σε ΑΜ3 συστήματα;

Δεν έχω παρακολουθήσει όλο το θέμα δυστυχώς και δεν γνωρίζω αν απαντήθηκε προηγουμένως. Απλά το αναφέρω για να προλάβω κάποιον (μαζί κι εμένα) που ετοιμάζεται να αγοράσει καλό σύστημα ψύξης.

Το AM4 από ότι φαίνεται θα έχει διαφορετικό σύστημα mounting, οπότε οι υπάρχουσες ψύκτρες μάλλον δεν θα ταιριάζουν. Από την άλλη υπάρχουν φήμες ότι θα ταιριάζουν οι υπάρχουσες όπως είναι. Προς το παρόν τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Αν δεν ταιριάζουν πάντως, ίσως οι εταιρίες να κυκλοφορήσουν κιτ μετατροπής μόνο για το mounting των υπάρχουσων ψυκτρών. 

*edited

• Like 2

Το AM4 από ότι φαίνεται θα έχει διαφορετικό σύστημα mounting, οπότε οι υπάρχουσες ψύκτρες μάλλον δεν θα ταιριάζουν. Από την άλλη υπάρχουν φήμες ότι θα ταιριάζουν οι υπάρχουσες όπως είναι. Προς το παρόν τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Αν δεν ταιριάζουν πάντως, ίσως οι εταιρίες να κυκλοφορήσουν κιτ μετατροπής μόνο για το mounting των υπάρχουσων ψυκτρών. 

*edited

Η φήμη ότι θα ταιριάζουν οι υπάρχουσες όπως είναι βγήκε από τη ThermalRight, η οποία απέσυρε την δήλωση αυτή μετά απο κάποιες ώρες λέγοντας ότι ο εκπρόσωπος της AMD Γερμανίας (απο όπου αρχικά έλαβαν την πληροφορία) τους ενημέρωσε λάθος. Είναι πολύ περίεργη η κατάσταση, με την AMD να βγάζει ανακοινώσεις "με το τσιγγέλι" και τον κόσμο να μην ξέρει τι θα γίνει.

Η φήμη ότι θα ταιριάζουν οι υπάρχουσες όπως είναι βγήκε από τη ThermalRight, η οποία απέσυρε την δήλωση αυτή μετά απο κάποιες ώρες λέγοντας ότι ο εκπρόσωπος της AMD Γερμανίας (απο όπου αρχικά έλαβαν την πληροφορία) τους ενημέρωσε λάθος. Είναι πολύ περίεργη η κατάσταση, με την AMD να βγάζει ανακοινώσεις "με το τσιγγέλι" και τον κόσμο να μην ξέρει τι θα γίνει.

Mερικές από αυτές τις φήμες βασίζονται και στο Wraith cooler.... ξέρεις, επειδή ταιριάζει στα υπάρχοντα sockets. 

Ίσως να ταιριάζουν μονο τα στοκ coolers (εννοώ γενικά όσα πιάνουν με κλιπ) και όσα έχουν δικό τους plate να μην μπαίνουν;

Θα πρέπει να περιμένουμε για να σιγουρευτούμε.

Θέλετε αυτό το Post να το κάνετε ένα Screenshot, να το αποθηκεύσετε και να το ποστάρετε όταν βγουν οι Zen;

Λοιπόν, τι πιστεύω ότι θα γίνει;

Όταν βγουν οι Zen θα είναι καταρχάς χειρότεροι και πιο οικονομικοί από τους Intel.

Επειδή θα πουν κάποιοι που χειρότεροι, θα πω γενικά.
Όπως ένας Intel i7 είναι καλύτερος από τον FX83xx/95xx γενικά.

Το πόσο πιο καλοί θα είναι φυσικά δεν το ξέρω, αλλά δεν έχει σημασία. Αλλού θέλω να επικεντρωθώ.

Θέλω να επικεντρωθώ ότι θα δημιουργηθεί ακόμα περισσότερο hype, θα βγουν τα πρώτα Benches και βγουν τα Intel fanboys και θα πουν "ακόμα μια φορά η AMD δεν φέρνει κάτι καλό", "πάλι η AMD δεν βοηθάει τον ανταγωνισμό", "ψόφιοι οι Zen", "δεν κάνουν για παιχνίδια", κλπ.

Η Intel είναι feedαρισμένη. Ότι και να βγάλει ο κόσμος θα πάει να το πάρει και θα το παραδεχτεί. Είναι θέμα πως το πουλάει και τι εικόνα έχει καθιερώσει να έχει στην αγορά.
H AMD έχει ακριβώς τα αντίθετα χαρακτηριστικά.

• Like 6

Πάλι flame θέλετε...

Δεν ειναι θέμα flame, απλά στα φορουμ γενικά επικρατεί ότι ειναι Ιντελ ειναι και το καλύτερο, αν όμως προσπεράσεις το εγώ και το δεις ανά κατηγορίες εφαρμογών ίσως κάνεις μια καλή αγορά είτε λίγα είτε πολλά λεφτά.

Τα περισσότερα υπέρ προς το παρών όμως τα έχει η Ιντελ, Optimized εφαρμογές στην πλατφόρμα της Microsoft που δουλεύουν οι περισσότεροι.

Άλλου η amd μαζεύει αρκετά η και προσπερνάει, πχ σε compile bench kernel ο [email protected] ειναι πιο αργός στον 4.3kernel σε συγκριτικό με το fx 8350, ε δεν νομίζω ότι ειναι κακός ο ι7 για 10 δευτερόλεπτα πιο μετα.

Δεν ειναι θέμα flame, απλά στα φορουμ γενικά επικρατεί ότι ειναι Ιντελ ειναι και το καλύτερο, αν όμως προσπεράσεις το εγώ και το δεις ανά κατηγορίες εφαρμογών ίσως κάνεις μια καλή αγορά είτε λίγα είτε πολλά λεφτά.

Σε εμένα απευθύνεσαι λέγοντας αυτό; χαχαχαχαχαχαχα.. βρε συ.. λες και δεν με ξέρεις. Μου έχεις κάνει και ένα σωρό likes κιολας σε posts μου... 

Σε γενικές γραμμές είναι το καλύτερο και ακριβότερο όμως ταυτόχρονα.

Όπως η nvidia έναντι της AMD.

Γενικά ναι πρακτικά όχι πάντα

Σε εμένα απευθύνεσαι λέγοντας αυτό; χαχαχαχαχαχαχα.. βρε συ.. λες και δεν με ξέρεις. Μου έχεις κάνει και ένα σωρό likes κιολας σε posts μου...

Όχι βρε συ γενικά το λέω ! Σε ξέρω εσύ είσαι της κλαδικής AMD Χαχαχα

Πάρτε προιόντα της amd κρίμα για την προσπάθεια που κάνει η εταιρία της "καρδιάς",όλοι οι άλλοι που δεν έχουμε ίχνος λυπησης που είμαστε θύματα του marketing θα συνεχίσουμε να πέρνουμε  intel-nvidia.

fixed

• Like 7

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...