Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκτίμηση για τιμές που είδα σε ένα βιντεο στο youtube

Είπαν οτι δεν θα βγάλουν όμως 6C/12T. Ο 4C/8T φαίνεται τρομερό VFM.

• Like 1
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο 8c/16t zen θα απευθύνεται σε επαγγελματίες, σαν κι αυτούς που αγοράζουν σήμερα τον 6900Κ. Πρόκειται για άτομα/επιχειρήσεις που βγάζοντας λεφτά από τη χρήση τους είναι πρόθυμοι να πληρώσουν αυτά τα μεγάλα ποσά. Λίγο δύσκολο να τους χαριστεί η amd και να τους δώσει τέτοια τέρατα στα 500$.

Εκτός αυτού, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα ξεκινησει ένας πόλεμος τιμών με ίντελ που θα παρασύρει τα πάντα προς τα κάτω. Θα βλέπεις 6800Κ στα 350-400$, 7700Κ στα 250-300$ και πάει λέγοντας. Η AMD ποτέ δεν είχε εμπλακεί σε πόλεμο τιμών με την ίντελ. Τα ολιγοπώλια δύο εταιρειών είναι σχεδόν απίθανο να κάνουν κάτι τέτοιο. Το πολύ πολύ να δούμε τον τοπ ΖΕΝ να πέφτει στην βολική τιμή των 700-800€ για να ακολουθήσει και ο 6900Κ. Έτσι θα μείνουν σχεδόν απείραχτες οι τιμές των χαμηλότερων μοντέλων.

Δημοσ.

Εντωμεταξύ αλλού ακούγεται οτι ο zen 8/16, σε άλλα τεστ είναι μαζί με τον 6900K και σε άλλα πίσω από 7700K...

With a grain of salt όλα αυτά.

Δημοσ.

ok αλλα θα ήθελα να δω 8/8 στα 400euro...με τις τιμες των ddr4 τι γίνετε.... λέω να αγοράσω απο τώρα..... αλλα φοβάμαι αμα δεν υποστηρίζετε από την μητρική..

....και ο 6900κ σε μερικά τεστ ειναι πίσω απο τον 7700κ τόσες σελίδες θρεντ πιστεύω το εμπεδώσαμε γιατί...

• Like 1
Δημοσ.

Εντωμεταξύ αλλού ακούγεται οτι ο zen 8/16, σε άλλα τεστ είναι μαζί με τον 6900K και σε άλλα πίσω από 7700K...

Αυτό ίσως να σημαίνει ότι στις multithreading εφαρμογές είναι στα ίδια με τον 6900Κ, αλλά στα παιχνίδια είναι πίσω από 7700Κ.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτός στο βίντεο μας λέει ότι ο zen 4c/4t θα έχει 125$. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να ακυρώσει όλη την ανάλυσή του.

Πρέπει να καταλάβουμε κάποια βασικά πράγματα.

Όλες οι cpu μέχρι τα 350$ απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε casual, γραφεία και gamers. Αν δώσεις σε έναν gamer μια cpu των 125$ ικανή να μαξάρει το 99% των games τότε δημιουργείς αντικίνητρο για τις cpu των 350$. Σκοτώνεις όλα τα παραπάνω μοντέλα. Αυτό απλά δεν γίνεται.

Θυμηθείτε ότι η ίντελ ποτέ μα ποτέ δεν έδωσε ξεκλείδωτο i3 όσο βασίλευε το xbox 360 και το ps3. Δεν σας έκανε καμιά εντύπωση;

• Like 2
Δημοσ.

Καθόλου απίθανο. 

Μπορεί ο ZEN να είναι μπροστά από 6900κ σε rendering λόγω ίσως λίγο καλύτερης υλοποίησης του SMT  ή για κάποιο άλλο λόγο.

Αλλά να είναι πίσω από 7700Κ λόγω IPC και περισσότερο συχνότητας, σε gaming και λοιπές εφαρμογές που δεν θέλουν πυρήνες.

Αυτό νομίζω πως πρεπει να θεωρηθεί δεδομένο. 

Ελπίζω πως το 4c/8τ θα χρονιστούν αρκετά υψηλά για να πάρουν κομμάτι της αγοράς για όσους ενδιαφέρονται για gaming και απλή σχετικά χρήση .

• Like 3
Δημοσ.

Και εγώ οοοοταν κάνω αναβάθμιση το πιο πιθανό είναι να πάω σε Intel (Το συνηθίζω να πηγαίνω εναλλάξ), ελπίζοντας ωστόσο να έχει γίνει κάτι με τις θερμοκρασίες. 70+άρια δεν θέλω να βαράω.

Δημοσ.

Και εγώ οοοοταν κάνω αναβάθμιση το πιο πιθανό είναι να πάω σε Intel (Το συνηθίζω να πηγαίνω εναλλάξ), ελπίζοντας ωστόσο να έχει γίνει κάτι με τις θερμοκρασίες. 70+άρια δεν θέλω να βαράω.

Ναι, είδαμε και εμείς που έχουμε ιντελ.. ψυγείο είναι :P
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...