Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 ποιος σου είπε ότι ο κλοκαρισμένος ΙΝΤΕΛ δεν είναι ρουφήχτρα??? τους ΙΝΤΕΛ όταν τους κλοκάρεις έχεις τα ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ με τους AMD. η ΙΝΤΕΛ έχει πετύχει γιατί δίνεις σήμερα 220 για Ι5 6500 και 60ευρώ για φθηνή μητρική και έχεις ταχύτητα μεγάλη. Αυτό είναι value/money , αν κλοκάερεις και τους ιντελ με έξτρα ψύξη , τροφοδοσιες , ακριβές μητρικές ΧΑΝΕΙΣ το value for money. Π.Χ. Εγώ παρόλο που εκτιμώ την υπεροχή της ιντελ όταν με ρωτάνε για κλοκαρισμένο σύστημα δεν θεωρώ ότι η ιντελ έχει πραγματικά κανένα μεγάλο πλεονέκτημα. Τα ίδια προβλήματα είναι η αύξηση θερμοκρασιών και κατανάλωσης, στους intel όμως throttling δεν υπάρχει,αυτό είναι το θέμα. Πολύ απλά στις μητρικές am3+ μέχρι 100 ευρώ οι κατασκευαστές μητρικών δεν δίνουν σημασία τόσο στην ποιότητα των vrm, ενώ ξέρουν τι cpu θα μπει σε τέτοιο socket, ο θεός ο ίδιος ξέρει με τι τακτικές προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι από am3+ boards. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Formation Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Νομίζω ότι το κλοκάρισμα δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε μεγάλο βαθμό όταν μιλάμε για επεξεργαστές.Σε stock δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις μητρικές, και έτσι πρέπει να κρίνεται ένα cpu ή ένα board. Ειδικά δε όταν το board είναι μοντέλο που ΔΕΝ απευθύνεται στους enthusiasts/overclockers, αλλά σε απλούς χρήστες που θέλουν features αλλά δεν θα κλοκάρουν γιατί απλά ΔΕΝ τους ενδιαφέρει.Από εκεί και πέρα συμφωνώ με jgeorgiou ότι αν θες να κλοκάρεις και να "ξεζουμίσεις" κάθε υποσύστημα του pc (cpu, vga, κ.λ.π.) δεν γίνεται να έχεις την απαίτηση να το κάνεις με φτηνό εξοπλισμό. κανεις λαθος. κλοκαρα fx και δεν μπορουσε να τον κρατησει: 970 fatality , 990fxa ud3 Στα πόσα, με τι τάση και τι settings στο bios; Γιατί πολλοί που λένε για throttling στις 990XA & 990FXA, λένε αρλούμπες. Γι'αυτό σε ρωτάω δηλαδή... (εχω κι εγώ στήσει κάμποσες 990XA UD3 και 1-2 990FXA). Όσο για τους intel, μην ξεχνάς ότι έχουν σαφέστατα μικρότερες απαιτήσεις σε ρεύμα. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AETOLOFITIS Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 4.7 με ρευμα 1.40 μετα απο ενα 15 λεπτο ειχα throttling σε Prime. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 4.7 με ρευμα 1.40 μετα απο ενα 15 λεπτο ειχα throttling σε Prime. Ποιο rev είχες όμως είναι το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Άντε πάλι γενικεύσεις οτι να ναι. Μητρική με γυμνά VRMs που μάλλον θα μπει σε έτοιμα συστήματα π.χ. dell, HP κ.τ.λ. (που προσπαθούν να γλιτώσουν και το $0,01 από το κόστος) = ίδια κατασκευή με μητρικές που θα βγάλουν οι κανονικές εταιρίες και άρα θα σκάνε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Άντε πάλι γενικεύσεις οτι να ναι. Μητρική με γυμνά VRMs που μάλλον θα μπει σε έτοιμα συστήματα π.χ. dell, HP κ.τ.λ. (που προσπαθούν να γλιτώσουν και το $0,01 από το κόστος) = ίδια κατασκευή με μητρικές που θα βγάλουν οι κανονικές εταιρίες και άρα θα σκάνε... Κανείς δεν είπε ότι ποιότητα oem μητρικών = ποιότητα retail μητρικών, στο κάτω κάτω συζήτηση κάνουμε και λέμε απλά πως θα είναι κρίμα αν συμβεί throttling πάλι σε φθηνές μητρικές, όπως συνέβη με το am3+. Οπότε το σχόλιό σου είναι κάργα άκυρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 ΘΑ είναι κρίμα. Είσαι μάντης και ξέρεις τι θα γίνει και κάνεις 100% έγκυρα σχόλια δηλαδή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 ΘΑ είναι κρίμα. Είσαι μάντης και ξέρεις τι θα γίνει και κάνεις 100% έγκυρα σχόλια δηλαδή... Δεν είπα ότι είναι κάτι σίγουρο και άλλωστε κουβέντα κάνουμε, αντίθετα εσύ μπήκες σε ένα θέμα να πετάξεις την εξυπνάδα σου όπως κάνεις σε αρκετά θέματα και να με βγάλεις και τρελό ότι και καλά ξέρω τι θα συμβεί. Μάλιστα. Χορτάσαμε από trollers στην ενότητα του hardware, φτάνει πια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 ΘΑ είναι κρίμα. Είσαι μάντης και ξέρεις τι θα γίνει και κάνεις 100% έγκυρα σχόλια δηλαδή... Πάνω σε αυτό μπορείς να είσαι πάνω από 100% σίγουρος... αν δεν βγάλουν φτηνές μητρικές,να μπορεί να φτιάξει κάποιος κάποιο φτηνό σύστημα με λίγους ΖΕΝ πυρήνες (apu κτλ) τον έχει πιει η amd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Πάνω σε αυτό μπορείς να είσαι πάνω από 100% σίγουρος... αν δεν βγάλουν φτηνές μητρικές,να μπορεί να φτιάξει κάποιος κάποιο φτηνό σύστημα με λίγους ΖΕΝ πυρήνες (apu κτλ) τον έχει πιει η amd. Δεν φταίει η amd αν εσύ πας και παίρνεις μητρική των €50 για να βάλεις fx9000. Φταίει που δεν απαιτεί καλύτερο έλεγχο/ηλεκτρονικά από τις εταιρίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AETOLOFITIS Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Ποιο rev είχες όμως είναι το θέμα. το 1 και το 3 ειχα δοκιμασει. στο 1 και με ποιο λιγο ρευμα ειχα θεμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δεν φταίει η amd αν εσύ πας και παίρνεις μητρική των €50 για να βάλεις fx9000. Φταίει που δεν απαιτεί καλύτερο έλεγχο/ηλεκτρονικά από τις εταιρίες. Μα το είπαν ότι φταίνε οι oem και οι κατασκευαστές μητρικών. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεσαι να είσαι μάντης για να ξέρεις ότι θα συμβεί 100% αυτό το πράμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Formation Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 4.7 με ρευμα 1.40 μετα απο ενα 15 λεπτο ειχα throttling σε Prime. Περίεργο γιατί εγώ με 1.425v +llc δεν έχω κανένα πρόβλημα (είχα πριν 990xa-ud3 rev.1.0, και τώρα 990xa ud3 R5 rev.1.0). Αναρωτιέμαι μήπως είχες αφήσει enabled το APM. Sorry προκαταβολικά από τους υπόλοιπους για το off topic. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Νομίζω ότι το κλοκάρισμα δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε μεγάλο βαθμό όταν μιλάμε για επεξεργαστές. Σε stock δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις μητρικές, και έτσι πρέπει να κρίνεται ένα cpu ή ένα board. Ειδικά δε όταν το board είναι μοντέλο που ΔΕΝ απευθύνεται στους enthusiasts/overclockers, αλλά σε απλούς χρήστες που θέλουν features αλλά δεν θα κλοκάρουν γιατί απλά ΔΕΝ τους ενδιαφέρει. Από εκεί και πέρα συμφωνώ με jgeorgiou ότι αν θες να κλοκάρεις και να "ξεζουμίσεις" κάθε υποσύστημα του pc (cpu, vga, κ.λ.π.) δεν γίνεται να έχεις την απαίτηση να το κάνεις με φτηνό εξοπλισμό. Στα πόσα, με τι τάση και τι settings στο bios; Γιατί πολλοί που λένε για throttling στις 990XA & 990FXA, λένε αρλούμπες. Γι'αυτό σε ρωτάω δηλαδή... (εχω κι εγώ στήσει κάμποσες 990XA UD3 και 1-2 990FXA). Όσο για τους intel, μην ξεχνάς ότι έχουν σαφέστατα μικρότερες απαιτήσεις σε ρεύμα. Μια χαρα τα λες φιλε μου. Απλα θελουν να κανουν OC αρκετοι γιατι καπου διαβασαν κατι και δεν βλεπουν οτι το υπολοιπο συστημα ΔΕΝ κανει για OC. Multi εσυ για παραδειγμα χωρις ιχνος κακιας ή να σου την πω πηρες μια χ μητρικη γιατι δεν ηθελες να δωσεις παραπανω χρηματα, απο εκει και περα για να κανεις εστω και αυτο το OC που εκανες χρειαστηκε πατεντες. Τωρα ποιος φταει; Ο κατασκευαστης ή εσυ; Με αυτο το σκεπτικο πρεπει να παμε και για αυτο λεω οτι ο φιλος μια χαρα τα λεει. Επισης μια παρατηρηση ΠΟΙΟΣ ειπε οτι τα VRM μεσα στο CPU ειναι καλυτερα? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μια χαρα τα λες φιλε μου. Απλα θελουν να κανουν OC αρκετοι γιατι καπου διαβασαν κατι και δεν βλεπουν οτι το υπολοιπο συστημα ΔΕΝ κανει για OC. Multi εσυ για παραδειγμα χωρις ιχνος κακιας ή να σου την πω πηρες μια χ μητρικη γιατι δεν ηθελες να δωσεις παραπανω χρηματα, απο εκει και περα για να κανεις εστω και αυτο το OC που εκανες χρειαστηκε πατεντες. Τωρα ποιος φταει; Ο κατασκευαστης ή εσυ; Με αυτο το σκεπτικο πρεπει να παμε και για αυτο λεω οτι ο φιλος μια χαρα τα λεει. Επισης μια παρατηρηση ΠΟΙΟΣ ειπε οτι τα VRM μεσα στο CPU ειναι καλυτερα? Εγώ φταίω για αυτό φυσικά αλλά δεν περίμενα και τέτοια κατάσταση για να είμαι ειλικρινής, για αυτό και είμαι κάπως, έχω επηρεαστεί και από το γεγονός ότι με budget mobo οι i3 δεν έχουν θέματα οπότε εκεί ψιλοστηρίχτηκα, λέω αφού οι αντίστοιχοι i3 είναι οκ γιατί να έχουν θέμα τα apu. Βέβαια εγώ φίλε είχα θέμα και με στοκ apu με ανοιχτό turbo, αν έκλεινα το turbo έφτιαχνε, αλλά αν δεν έβαζα ψυκτράκια δεν θα σωζόταν η κατάσταση σε περίπτωση που ήθελα ένα oc πχ 4.4. Δεν περίμενα πραγματικά να είχε θέμα όπως ήταν η μητρική με το turbo ανοιχτό στον apu, δεν μπορούσα να το διανοηθώ όταν είχα throttling απλά με turbo ανοιχτό, μιας και στην ουσία το turbo είναι μια στοκ λειτουργία στις στοκ προδιαγραφές, κοινώς δεν μπορούσε η mobo να τον σηκώσει τον apu με turbo ανοιχτό. Θα μου πεις και τι να το κάνεις το turbo, θα σου πω οκ, αλλά είναι το γαμώτο, στο site της gigabyte δεν αναφέρουν πχ cooling needed, λένε απλά ότι ο τάδε apu υποστηρίζεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις