Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο skylake είναι περίπου 15% ταχύτερος από έναν haswell. Γιατί αναλόγως του game βλέπεις και διαφορές της τάξης του 20%.

Clock Vs Clock Haswell Vs Skylake 15% ;;; Πολύ δύσκολα

Κάπου 5~6% περίπου, με τα παραπάνω MHz θα λέγαμε οτι και ο kaby lake σπέρνει και οτι οι Vishera FX σε σχέση με τους Phenom II είναι 25-30% καλύτεροι σε IPC μόνο λόγο παραπάνω χρονισμών.

Τι haswell τι broadwell τι skylake και kaby lake, σιγά τις διαφορές στο IPC. 4 γενιές ούτε 10% IPC και απο Overclocking τπτ σπουδαίο 5GHz πάνε και οι sandy και με πιο καλό ποσοστό απο kaby lake.

*Και ας μην ξεχνάμε όταν συγκρίνουμε HEDT i7 (2011-v3) vs 1151 oτι οι Haswell-E 6C/12Τ πχ έχουν και αυτοί DDR4 controller οπότε η διαφορά με το IPC των skylake 1151 θα 'ναι μκρότερη.

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@primen 56 "Ο skylake είναι περίπου 15% ταχύτερος από έναν haswell. Γιατί αναλόγως του game βλέπεις και διαφορές της τάξης του 20%. Το ΗΤ αποδεδειγμένα δίνει άλλο ένα 30% στα μέσα καρέ"

Tώρα αυτό στο είπαν το έβγαλες απο το μυαλό σου ξερω γω, πάντως μην ποστάρεις τέτοιες παρόλες κρίμα είναι

• Like 1

@primen 56 "Ο skylake είναι περίπου 15% ταχύτερος από έναν haswell. Γιατί αναλόγως του game βλέπεις και διαφορές της τάξης του 20%. Το ΗΤ αποδεδειγμένα δίνει άλλο ένα 30% στα μέσα καρέ"

Tώρα αυτό στο είπαν το έβγαλες απο το μυαλό σου ξερω γω, πάντως μην ποστάρεις τέτοιες παρόλες κρίμα είναι

Αν θες να δεις πώς αποδίδει μια cpu/gpu κάνεις απλά μια αναζήτηση στο youtube με τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά. Και θα δεις μπόλικο υλικό από επαγγελματίες και απλούς χρήστες. Όπου δεν σε κρατάει πίσω η gpu τις βλέπεις τις διαφορές.

Τα δύο βίντεο συμφωνούν. Στο GTAV το κομμάτι με την οδήγηση με το μαύρο τζιπ, είναι cpu intensive. Από τη διαφορά με τον 3570Κ στο 2ο βγάλε συμπέρασμα για τον 4690Κ. To GTA V αξιοποιεί ελάχιστα το ΗΤ.

Με πλεονέκτημα για τον 4790Κ σε ρολόγια

Δεν ξέρω για σένα, αλλά αν δεν δω βίντεο από τη σκηνή της δοκιμής δεν πείθομαι με ξερά διαγράμματα. Μόνο αν δω το benchmark scene θα καταλάβω αν με δουλεύουν ή όχι τρέχοντας τα ίδια με το μηχάνημά μου.

Αν διαφωνείς με όσα σου δείχνω και έχεις τα μηχανήματα για σύγκριση βγάλε δικά σου bench παρέα με τον fallen4ngel και δημοσιεύστε τα.

^ η καλύτερη σύγκριση ειναι στο arma iii και rome total war,παιχνίδια που δεν μπορώ να παίξω με τον fx8320e4ghz μου..αντε ρε amd just take my money.!

τι εννοεις δεν μπορεις να παιξεις ?

^ η καλύτερη σύγκριση ειναι στο arma iii και rome total war,παιχνίδια που δεν μπορώ να παίξω με τον fx8320e4ghz μου..αντε ρε amd just take my money.!

Ο FX-8320 στο Rome II δεν έχει κανένα θέμα. Το πρόβλημα είναι στο Arma 3 που είναι τελείως κακογραμμένο. Και εγώ το είχα αγοράσει και το έκανα refund.

τι εννοεις δεν μπορεις να παιξεις ?

παίζει αλλά μπορούσε πολύ καλύτερα,το ίδιο σε Μaster of orion στις μεγάλες μάχες κολλάει,όταν το είδα αυτο είπα ωρα για upgrade,ηταν η ces2017 που με σταμάτησε από το να πάρω τον 6700κ

Αν θες να δεις πώς αποδίδει μια cpu/gpu κάνεις απλά μια αναζήτηση στο youtube με τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά. Και θα δεις μπόλικο υλικό από επαγγελματίες και απλούς χρήστες. Όπου δεν σε κρατάει πίσω η gpu τις βλέπεις τις διαφορές.

https://www.youtube.com/watch?v=9lCq8Qk9wjY

Τα δύο βίντεο συμφωνούν. Στο GTAV το κομμάτι με την οδήγηση με το μαύρο τζιπ, είναι cpu intensive. Από τη διαφορά με τον 3570Κ στο 2ο βγάλε συμπέρασμα για τον 4690Κ. To GTA V αξιοποιεί ελάχιστα το ΗΤ.

https://www.youtube.com/watch?v=f5lfMogcrPU

Με πλεονέκτημα για τον 4790Κ σε ρολόγια

Δεν ξέρω για σένα, αλλά αν δεν δω βίντεο από τη σκηνή της δοκιμής δεν πείθομαι με ξερά διαγράμματα. Μόνο αν δω το benchmark scene θα καταλάβω αν με δουλεύουν ή όχι τρέχοντας τα ίδια με το μηχάνημά μου.

Αν διαφωνείς με όσα σου δείχνω και έχεις τα μηχανήματα για σύγκριση βγάλε δικά σου bench παρέα με τον fallen4ngel και δημοσιεύστε τα.

15% διαφορά που είδες ακριβώς στο βίντεο του 4790/6700;

Επίσης υπάρχει και το μίνι συγκριτικό που έκαναν εδώ τα παιδιά 6700/7700 (ουσιαστικά για τις GPU έγινε αλλά οκ).

Τώρα να σε ρωτήσω κάτι από περιέργεια;

Πότε είχες AMD τελευταία φορά ή σκοπεύεις να πάρεις Ζεν και έρχεσαι εδώ να γράφεις μπαρουφες εκτός θέματος;

Σαββατοβραδο και διαβαζω κατι για μπαρουφες... Δεν το εχω ξανα πει αυτο αλλα ολο το διαβαζα τωρα τελευταια απο αλλους... Ε τωρα θα το κλεψω και θα το πω κι εγω! Φτιαχνω popcorn και αραζω!(Δεν εχει εξοδο αποψε..) Σε παρακαλω  pirmen56 συνδεσου να περασουμε φανταστικα! Fallen4ngel κατσε οπως εισαι! μην πας πουθενα! :-D :P :-D

• Like 3

Σαββατοβραδο και διαβαζω κατι για μπαρουφες... Δεν το εχω ξανα πει αυτο αλλα ολο το διαβαζα τωρα τελευταια απο αλλους... Ε τωρα θα το κλεψω και θα το πω κι εγω! Φτιαχνω popcorn και αραζω!(Δεν εχει εξοδο αποψε..) Σε παρακαλω  pirmen56 συνδεσου να περασουμε φανταστικα! Fallen4ngel κατσε οπως εισαι! μην πας πουθενα! :-D :P :-D

Όχι μόνο popcorn και κασκόλ κόκκινο οπαδικό να πάρεις. 

15% διαφορά που είδες ακριβώς στο βίντεο του 4790/6700;

Επίσης υπάρχει και το μίνι συγκριτικό που έκαναν εδώ τα παιδιά 6700/7700 (ουσιαστικά για τις GPU έγινε αλλά οκ).

Έδωσα την απάντηση στο bold. Τα άλλα(οι δοκιμές) βγάζουν μάτι.

Τώρα να σε ρωτήσω κάτι από περιέργεια;

Πότε είχες AMD τελευταία φορά ή σκοπεύεις να πάρεις Ζεν και έρχεσαι εδώ να γράφεις μπαρουφες εκτός θέματος;

Μήπως ήθελες να κάνεις quote τον Aten-Ra; Δεν το γραψα εγώ αυτό:

Ο Core i7 7700K είναι πιο αργός σε MultThread από τον 6C 12T Broadwell Core i7 6800K (3.4GHz base – 3.6GHz Turbo), γιατί πιστεύει κανείς ότι δεν θα τρώει ξύλο σε MT από τον 8C 8T RYZEN ??

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...