talos_2002 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μια διόρθωση στο παραπάνω βιντεάκι:Κοντά στο 4:40 αναφέρει ότι οι μητρικές με Bristol (Excavator APUs) θα μπορούνε να πάρουν Summit Ridge (Ryzen).Επειδή έχουν κοινά socket και υποστηριζόμενη ram (DDR-4), δεν σημαίνει ότι είναι και συμβατοί. Συμβαίνει συνήθως, αλλά όχι πάντοτε. Οι Summit είναι πολύ διαφορετικοί από τους Bristol. Βασικά, μάλλον δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι Summit είναι πολύ διαφορετικοί από οποιοδήποτε desktop chip έχει κυκλοφορήσει έως τώρα, καθώς πλέον είναι SoC αλλά και διαθέτει έναν σωρό καινοτομίες. Οι μηδαμινές ομοιότητες σημαίνουν και ασυμβατότητα μεταξύ τους.Η ασυμβατότητα μπορεί να επαληθευθεί και από το εγχειρίδιο της ASUS A320M-C. απο οτι ειδα οι νεες apu της amd θα ειναι στα 28nm οποτε ξενερωσα. Τι θα ειναι ποιο καλο ενα νεο συστημα με τον amd apu am4 pro 9800 ή τον intel core i5 7500 ? Σε επιδοσεις επεξεργαστη και γραφικων. Πιο συμφέρον είναι το Α12-9800, πιστεύω. Επεξεργαστής + μητρική κοστίζουν 200€, λιγότερο από τον i5 σκέτο. Και η αύξηση κόστους είναι κοντά στο 15%. Χάνει λίγο στον επεξεργαστή μεν, κερδίζει πολύ στα γραφικά δε.Το ζήτημα είναι ότι οι Bristol είναι ΟΕΜ, οπότε δύσκολα μπορεί να τον αποκτήσει κάποιος, αν και εδώ έχει αναφερθεί ένα κατάστημα στην Γερμανία.Στο παραπάνω σύνδεσμό μου μπορείς να βρει και ένα γερμανικό φόρουμ με benchmarks του Α12. 5
Whitefanged Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μια διόρθωση στο παραπάνω βιντεάκι: Κοντά στο 4:40 αναφέρει ότι οι μητρικές με Bristol (Excavator APUs) θα μπορούνε να πάρουν Summit Ridge (Ryzen). Επειδή έχουν κοινά socket και υποστηριζόμενη ram (DDR-4), δεν σημαίνει ότι είναι και συμβατοί. Συμβαίνει συνήθως, αλλά όχι πάντοτε. Οι Summit είναι πολύ διαφορετικοί από τους Bristol. Βασικά, μάλλον δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι Summit είναι πολύ διαφορετικοί από οποιοδήποτε desktop chip έχει κυκλοφορήσει έως τώρα, καθώς πλέον είναι SoC αλλά και διαθέτει έναν σωρό καινοτομίες. Οι μηδαμινές ομοιότητες σημαίνουν και ασυμβατότητα μεταξύ τους. Η ασυμβατότητα μπορεί να επαληθευθεί και από το εγχειρίδιο της ASUS A320M-C. Πιο συμφέρον είναι το Α12-9800, πιστεύω. Επεξεργαστής + μητρική κοστίζουν 200€, λιγότερο από τον i5 σκέτο. Και η αύξηση κόστους είναι κοντά στο 15%. Χάνει λίγο στον επεξεργαστή μεν, κερδίζει πολύ στα γραφικά δε. Το ζήτημα είναι ότι οι Bristol είναι ΟΕΜ, οπότε δύσκολα μπορεί να τον αποκτήσει κάποιος, αν και εδώ έχει αναφερθεί ένα κατάστημα στην Γερμανία. Στο παραπάνω σύνδεσμό μου μπορείς να βρει και ένα γερμανικό φόρουμ με benchmarks του Α12. γνώστης, 'φίλαθλος', χωρίς τυφλή οπαδική διάθεση. σπάνιο είδος.... μπας και μένεις σε κάνα μαγκρόβιο της μαδαγασκάρης και δεν σε έχουν ανακαλύψει ακόμα? 4
Psaris Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 4c8t ποσο λετε? Κανα 200αρι? στο αμερικα το βλέπω 250$,Ελλάδα 300ε αυτη ειναι η δικια μου εκτίμηση,αμα ειναι κοντα στις επιδόσεις μην περιμένετε τρελες διάφορες στην τιμη(μακάρι πάντως να είναι χαμηλά).. στον 8c16t θα εχει διαφορα γιατι απλα η intel βαζει οτι τιμη γουσταρει γιατι παιζει μόνη της. 1
BabisTs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 4c8t ποσο λετε? Κανα 200αρι? Για μένα εκεί γύρω θα τα βάλει τα 4c/8t με max ταβάνι τα 250ευρώ......από εκεί και πάνω αν π.χ. φτάσει τα 300 με 300+ υπάρχουν λύσεις i7 4c/8t από πλευράς intel.......δεν θα χτυπήσει τόσο ψηλά την τιμή αν θέλει να επανέλθει δυναμικά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού η amd....Τώρα από εκεί και πέρα από τετραπύρηνο setup (και ξεκλείδωτο κιόλας) που έχεις θα κοίταγα για ουσιαστική αναβάθμιση κάτι σε 6c/12t ή 8c/16t και όχι 4c/8t για να δείς διαφορές!Σε 4c/8t αν κοιτάς θα σε βόλευε κανένας μτχ 4770Κ/4790Κ για να σου βγεί και οικονομική αναβάθμιση και όχι ολική μετάβαση σε άλλη πλατφόρμα της amd ή της intel! 11
j2k Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Ωραια που βρισκω να αγορασω τον amd A12-9800 μαζι με μητρικη asus full atx 16GB DDR4 απο ελλαδα ? Αυτος στη γερμανια δεν μου αρεσει η μητρικη ειναι microatx και εγω θελω και θυρα/ες pci αρα θελω full atx mobo. Επισης αυτος απο τη γερμανια δεν εχει ψυκτρα.. Βρηκα και αυτο http://www.mediamarkt.gr/el/product/_hp-pav-510-p101nv-a12-9800-8g-2tb-r7-450-2g-y1b98ea-1187969.html αλλα παλι δεν μου αρεσουνε πολλα πραγματα οπως η μητρικη το τροφοδοτικο το κουτι ο σκληρος η μνημη κτλπ
Psaris Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Ωραια που βρισκω να αγορασω τον amd A12-9800 μαζι με μητρικη asus full atx 16GB DDR4 απο ελλαδα ? Αυτος στη γερμανια δεν μου αρεσει η μητρικη ειναι microatx και εγω θελω και θυρα/ες pci αρα θελω full atx mobo. Επισης αυτος απο τη γερμανια δεν εχει ψυκτρα.. Βρηκα και αυτο http://www.mediamarkt.gr/el/product/_hp-pav-510-p101nv-a12-9800-8g-2tb-r7-450-2g-y1b98ea-1187969.html αλλα παλι δεν μου αρεσουνε πολλα πραγματα οπως η μητρικη το τροφοδοτικο το κουτι ο σκληρος η μνημη κτλπ στην θέση σου θα πηγαινα σε ενα κασταστημα υπολογιστων γιατι φενεται στην ελλαδα τον φερνουν μονο για ετοιμες συνθεσεις.
Prospector8 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 http://www.guru3d.com/news-story/amr-ryzen-new-speculation-on-prices-and-release.html Συμφωνα με αυτη την ειδηση,αυτος που θα ερθει πρωτα μαλλον θα ειναι ο 8C/16T οποιος μαλλον θα κανει 500Ε++ Οι υπολοιποι cpu καλο πασχα καλο Μαιο και αν... Εχω 3 ατομα που τους κραταω να μην πανε για Intel μεχρι τουλαχιστον καποια benchmarks...Tι σκατα να κανουμε αν ειναι να ερθουν προς το καλοκαιρι οι cpu που θα απασχολησει το μεγαλυτερο μερος του αγοραστικου κοινου και μου βγαζουν πρωτα τους πανακριβους???!
Psaris Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 http://www.guru3d.com/news-story/amr-ryzen-new-speculation-on-prices-and-release.html Συμφωνα με αυτη την ειδηση,αυτος που θα ερθει πρωτα μαλλον θα ειναι ο 8C/16T οποιος μαλλον θα κανει 500Ε++ Οι υπολοιποι cpu καλο πασχα καλο Μαιο και αν... Εχω 3 ατομα που τους κραταω να μην πανε για Intel μεχρι τουλαχιστον καποια benchmarks...Tι σκατα να κανουμε αν ειναι να ερθουν προς το καλοκαιρι οι cpu που θα απασχολησει το μεγαλυτερο μερος του αγοραστικου κοινου και μου βγαζουν πρωτα τους πανακριβους???! ελπίζω να μην εναι έτσι.. ρε παιδιά γίνεται να μου βγάλουν am4 μητρικες για εναν μονο CPU? δεν το πιστευω.. στάνταρ θα εχουν και τους 4core μαζί..θα είναι μεγάλη βλακεία αν το κάνουν... άλλη φήμη που διάβασα βάζει την intel να βγάζει 6c και 8c στην πλατφόρμα των kabylake μαζί με την x299 το καλοκαίρι...δεν τους περνούν αλες καθυστερήσεις ιδικα αμα η intel ριξει τιμες.
BabisTs Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 http://www.guru3d.com/news-story/amr-ryzen-new-speculation-on-prices-and-release.html Συμφωνα με αυτη την ειδηση,αυτος που θα ερθει πρωτα μαλλον θα ειναι ο 8C/16T οποιος μαλλον θα κανει 500Ε++ Οι υπολοιποι cpu καλο πασχα καλο Μαιο και αν... Εχω 3 ατομα που τους κραταω να μην πανε για Intel μεχρι τουλαχιστον καποια benchmarks...Tι σκατα να κανουμε αν ειναι να ερθουν προς το καλοκαιρι οι cpu που θα απασχολησει το μεγαλυτερο μερος του αγοραστικου κοινου και μου βγαζουν πρωτα τους πανακριβους???! Αν είναι γύρω στα (520usd-720usd) 600 +/- ευρώ οι 8c/16t ryzen και έχουν ίδια ή καλύτερη απόδοση από τον 6900Κ των 1150+ευρώ είναι deal για την amd...Αν και στην Ελλάδα τα 600 ευρώ θα έρθουν με καπελάκι...οπότε υπολογίζω 650-700ρα χαλαρά αν ισχύσουν οι φήμες.Αρκετά πιπεράτες οι τιμούλες αν αληθεύει η πηγή!
NT1G Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Ότι ο πρώτος που θα έβγαινε θα ήταν ο 8c νομίζω ήταν γνωστό από καιρό.
_Theo_ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Καλά όπως το βλέπω εγώ...καλό καλοκαίρι...! 2
BabisTs Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Καλά όπως το βλέπω εγώ...καλό καλοκαίρι...! Για τους 4c/8t μάλλον το θεωρώ δεδομένο για μετά τον Μάϊο-Ιούνιο έτσι όπως τα λένε...όσο για τους 6c/12t ryzen μάλλον θα παίξουν μπάλα ίδια περίοδο με τους skylake X 6c/12t (καλό Σεπτέμβρη οπότε)! 2
_Theo_ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Αν και δεν έχει άμμεση σχέση με το θέμα: Οι Skylake-X και Kabylake-X θα βγούν πλέον τον Αύγουστο "http://www.guru3d.com/news-story/intel-delays-skylake-x-and-kaby-lake-x-release-to-august.html και ο AMD 8C/16T (580-720$) θα βγεί κανονικά το Φεβρουάριο, ωστόσο τα υπόλοιπα μοντέλα ενδέχεται να καθυστερήσουν έως 4 μήνες http://www.guru3d.com/news-story/amr-ryzen-new-speculation-on-prices-and-release.html Καλά κρασιά...
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Ωραία, έχετε χρόνο να μαζέψετε λεφτά για ένα δυνατό upgrade 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις