DestinyGR Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 i7 7700k=404 ευρώ. i7 5820=409 ευρώ. Αν και κάτοχος ι7 920 ποτέ ξανά intel μέχρι να βάλουν μυαλό. 5 ευρώ διαφορά. Μπράβο. Συνεχίστε να αγοράζεται απο αυτούς να δούμε τους Pentium στα 120 ευρώ. 3
vdeseris Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 i7 7700k=404 ευρώ. i7 5820=409 ευρώ. Αν και κάτοχος ι7 920 ποτέ ξανά intel μέχρι να βάλουν μυαλό. 5 ευρώ διαφορά. Μπράβο. Συνεχίστε να αγοράζεται απο αυτούς να δούμε τους Pentium στα 120 ευρώ. Πολλα λεφτα για 4 πυρηνες. Αντε να δουμε τις τιμες της AMD.
Psycho_Warhead Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 i7 7700k=404 ευρώ. i7 5820=409 ευρώ. Αν και κάτοχος ι7 920 ποτέ ξανά intel μέχρι να βάλουν μυαλό. 5 ευρώ διαφορά. Μπράβο. Συνεχίστε να αγοράζεται απο αυτούς να δούμε τους Pentium στα 120 ευρώ. Η διαφορά στο IPC είναι σημαντική υπέρ του 7700K. Αυτό πληρώνεις, εκτός και αν δεν το έχετε καταλάβει. 2
fallen4ngel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Η διαφορά στο IPC είναι σημαντική υπέρ του 7700K. Αυτό πληρώνεις, εκτός και αν δεν το έχετε καταλάβει. Σοβαρά τα λες, αυτό με ανυσηχει μόνο.
pirmen56 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Btw όταν βγήκε ο FX 8150 ο 2500Κ δεν είχε 200€ και κάπου ~300€ ο 2600Κ ; Τώρα τι έγινε ακρίβυνε η thermalpaste τύπου κέτσαπ ; Μπόρει να μην ήταν στα σουπερ high end ανταγωνιστική η AMD με τους fx αλλά αυτό το άρμεγμα της ιντελας είναι ελεεινό. Λέγαμε για τα σοκετ που τα άλλαζε σαν τα πουκάμισα, τώρα μάθαμε το IPC για να την δικαιολογήσουμε και λέμε ο FX δεν κάνει έχει χαμηλό IPC λες και είναι 2003 με τα Prescott. Τώρα με τους ryzen οι απανταχού μπλε φανμποιδες θα λαλάνε οτι οι ryzen δεν κάνουν το ίδιo OC με της ιντέλας και θα ξεχάσουν οτι η αγαπημένη μπλε εταιρία τους έκανε το OC extra feature ενώ μέχρι Nehalem/Lynnfield στο έδινε τσαμπέ. Άραγε πόσο καθαρό κέρδος έχει η ιντέλα με τον i7-7700K των 400€ ; Φανμποιδες μόνο της τσέπης μας! 1,05 χοντρικά η ισοτιμία ευρώ δολαρίου το τελευταίο διάστημα. ~1,35 όταν βγήκαν οι 2500/2600(η εποχή του φθηνού i-phone). 1,12 περίπου πριν βγουν οι 7700Κ. https://www.google.gr/?gws_rd=ssl#hl=el&cp=6&gs_id=w&xhr=t&q=euro+dollar&pf=p&sclient=psy-ab&biw=1920&bih=909&source=hp&pbx=1&oq=euro+d&aq=0&aqi=g2g-s2&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=4812f7aa9a3b9b20 http://www.x-rates.com/average/?from=USD&to=EUR&amount=1&year=2011 Από τους FX δεν περιμένεις σημαντικές αυξήσεις(ή και καθόλου) γιατί παλιώνουν τεχνολογικά με κάθε νέα σειρά της ίντελ. Άραγε πόσο καθαρό κέρδος έχει η ιντέλα με τον i7-7700K των 400€ Τα 400€ έχουν μέσα και το κέρδος των μεσαζόντων(Γεράρδος, προμηθευτής Γεράρδου, μεταφορικά κλπ.). Το κόστος ανά wafer είναι χαμηλό(500 δολάρια, κοντά στα 5 ανά τσιπ), αλλά τα εργοστάσια που χτίζεις έχουν εξοπλισμό πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και ξοδεύεις επίσης δις σε έρευνα και ανάπτυξη, μαζί με τους μισθούς του προσωπικού και άλλα πάγια κόστη. Και πάλι τα περιθώρια κέρδους είναι τεράστια, γιατί η ίντελ είναι ένα τεχνολογικό μονοπώλιο. Θέλει να βρίσκεται μπροστά από τους άλλους για να μαδάει τον καταναλωτή στα τοπ μοντέλα της. http://www.forbes.com/sites/jimhandy/2014/04/30/why-are-chips-so-expensive/#139df4ce7789 Φανμποιδες μόνο της τσέπης μας! Γενικά ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Η AMD ποτέ στην ιστορία του σύμπαντος δεν έδινε φθηνά τσιπ, αν ήξερε ότι τα πάνε καλά στη νούμερο ένα αγορά αναβαθμίσεων, το gaming. Μόνο στο στραβοπάτημα της ίντελ με τη netburst αρχιτεκτονική έτυχε να έχει για ένα διάστημα vfm, πριν προσαρμοστεί η ίντελ. Τα ΠΑΝΤΑ τιμολογούνται με βάση το gaming, αφού εκεί είναι το χρήμα. Σίγουρα δεν είναι οι καλοι σαμαρείτες που μοιράζουν τζάμπα επιδόσεις. Μάλιστα, οι 9590 τα πήγαιναν χειρότερα από έναν κλειδωμένο i5 σε ipc intensive games(η πλειοψηφία λίγο καιρό πριν) και κόστιζαν περισσότερο. Και μη μου πει άνθρωπος ότι ο average gamer τρέχει επιστημονικές εφαρμογές, CAD κτλ. , όπου οι FX(γενικά) ήταν όντως ανώτεροι. Γιατί το έχουμε ακούσει και αυτό. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Σοβαρά τα λες, αυτό με ανυσηχει μόνο. Single-thread performance πληρώνεις στην Intel, εκεί που έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όταν αυτό συνδυαστεί και με πολλούς πυρήνες(6900K etc) τότε φτάνουμε το 1000άρικο. Να δω ο Summit Ridge αν είναι τόσο καλός, σε τι τιμή θα τον πάρουμε(Ελλάδα). 1
fallen4ngel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Single-thread performance πληρώνεις στην Intel, εκεί που έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όταν αυτό συνδυαστεί και με πολλούς πυρήνες(6900K etc) τότε φτάνουμε το 1000άρικο. Να δω ο Summit Ridge αν είναι τόσο καλός, σε τι τιμή θα τον πάρουμε(Ελλάδα). Από την μία μου λες 5820 με 7700 και από την άλλη μου κάνεις σύγκριση AMD Intel. Σοβαρά τώρα έχεις δοκιμάσει FX ή έστω κάτι άλλο σε Intel κάτι βρε παιδί μου εκτός του δικού σου; Γιατί έχω πραγματικά κουραστεί να ακούω/διαβάζω πράγματα από άτομα (και μιλάω γενικά) που δεν έχουν δοκιμάσει τίποτα. Πάρε ένα 5820 ανέβασε ίδια συχνότητα και έλα μετά να μου βρείς εσύ διαφορές. Για αυτό λέω ας σοβαρευτούμε. IPC 6700-7700 όπου και να δω ίδιο είναι εντελώς φιλικά έτσι;
dimoskoutr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Μην ακούμε ότι να ναι ρε παιδιά που δικαιολογείτε την Intel και την οποιαδήποτε intel. Τρίχες κατσαρές από τα μαλλιά μου πληρώνεις στην Ίντελ...το 2017 να πληρώνεις Single Thread Performance είναι τραγικό όταν τα πάντα μα τα πάντα θα μπορούσαν να είναι multi-threded και να τρέχουν πολύ πολύ καλύτερα. Στο μεταπτυχιακό ρε παιδιά πίσω το 2008 μας έλεγαν να χρησιμοποιούμε threads στα προγράμματά μας, να προσπαθούμε να εκμεταλευόμαστε πυρήνες και threads. Απλά η gaming βιομηχανία πιθανόν και με το κατάλληλο αντίτιμο ακόμη σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα!!! 1
fallen4ngel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Για την AMD τα έχω πει δεν είμαι ονειροπόλος να περιμένω 8/16 στα 400€. Αυτό ας το κάνουν άλλοι. Όταν με το καλό βγούν 6/12 ΚΑΙ ΑΝ είναι αυτό που είδα ναι μάλλον θα πάω εκεί. Μέχρι τότε έχει ο Θεός μία χαρά είμαι με Χ99 2
pirmen56 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Τρίχες κατσαρές από τα μαλλιά μου πληρώνεις στην Ίντελ...το 2017 να πληρώνεις Single Thread Performance είναι τραγικό όταν τα πάντα μα τα πάντα θα μπορούσαν να είναι multi-threded Στο "θα" πατάει η ίντελ για να δίνει core i3 σε τόσο γελοίες τιμές. Τί θα λεγες όμως αν δείχναμε εδώ και τώρα multi-threaded games που οι κάτοχοι i5 αρνούνται να παραδεχθούν την υπαρξή τους γιατί τους φέρνει σε άβολη θέση; Υπάρχει και το άλλο πρόβλημα βλέπεις. Να θέλει ο developer να παει σε πάνω από 4 cores, αλλά στα φόρα να σταυρώνουν όσους λένε ότι το gaming πάει κατά κει και να τους συμβουλεύουν όλους να πάνε σε i5. Πρέπει και ο κόσμος να παραδεχθεί την αλλαγή. 2
NT1G Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Σοβαρά τα λες, αυτό με ανυσηχει μόνο. Ολόκληρο 8% είναι αυτό. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Από την μία μου λες 5820 με 7700 και από την άλλη μου κάνεις σύγκριση AMD Intel. Σοβαρά τώρα έχεις δοκιμάσει FX ή έστω κάτι άλλο σε Intel κάτι βρε παιδί μου εκτός του δικού σου; Γιατί έχω πραγματικά κουραστεί να ακούω/διαβάζω πράγματα από άτομα (και μιλάω γενικά) που δεν έχουν δοκιμάσει τίποτα. Πάρε ένα 5820 ανέβασε ίδια συχνότητα και έλα μετά να μου βρείς εσύ διαφορές. Για αυτό λέω ας σοβαρευτούμε. IPC 6700-7700 όπου και να δω ίδιο είναι εντελώς φιλικά έτσι; Έχουν περάσει πολλά PC από τα χέρια μου, παλιότερα είχα δεύτερο σύστημα με FX6300/R9 280 και το έδωσα. Ο 5820 και να τον πας στα 4.5Ghz που είναι ο 7700K, πάλι πιο αργός θα 'ναι σε single-thread performance λόγω IPC. Όσο για την ανύπαρκτη διαφορά στο IPC μεταξύ 6700 και 7700, είμαι ο πρώτος που το ανέφερα εδώ μέσα
fallen4ngel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Αν στα φόρουμ πρότειναν έστω και πριν 2 χρόνια i5 και όχι το 2017 i3 ναι ίσως ήταν διαφορετικά. Έλα όμως που η Intel πάνω από 4 ζητάει χρυσάφι!!! Αυτό βεβαια είναι λογικό λόγο έλλειψης ανταγωνισμού αλλά και όλοι εμείς βάζουμε το λιθαράκι μας.
Psycho_Warhead Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Η έλλειψη ανταγωνισμού είναι η κύρια αιτία, αλλά και η πλειοψηφία πιστεύει ότι η AMD έχει θέμα με θερμοκρασίες ακόμα. Οι ρόλοι όμως έχουν αντιστραφεί και βλέπεις τον 7700K(Χωρίς delid) να χτυπάει 90C+ με O/C.. 3
fallen4ngel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Ολόκληρο 8% είναι αυτό. ips.png Εγώ τα ξέρω άλλος δίνει ρέστα.Τώρα αυτό το 8% (το οποίο πάλι υπό προϋποθέσεις) αν ο κύριος το βλέπει κάπου αλλού πέραν μερικών benchmark στα παιχνίδια εγώ πάω πάσο. Αυτό δεν είναι μάτι είναι και εγώ δεν ξέρω τι.... Αλλά είπαμε για το 8% θα λέμε έχω γρήγορο IPC και παίζω στρατηγικής μόνο!!! Αν θέλω multithread παιχνίδι παίζω στο άλλο PC Αποφασίστε ρε παιδιά στα παιχνίδια θέλετε μετρήσεις στα benchmark θέλετε που; Γιατί αν πάμε στα benchmark ένας 8320 ακόμη και τώρα με μισή τιμή είναι καλύτερος του i5 (όχι σε όλα αλλά οκ) στα παιχνίδια ναι οκ χάνει. Μάλλον όπως βολεύει πάει, γράμματα χάνεις κορώνα κερδίζω 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις