Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έτσι όπως βλέπω τις φήμες για τις επιδόσεις ειδικά σε  single thread ο i3 6100 - 7100 θα μεσουρανεί στα οικονομικά  games pc για πολύ καιρο ακόμη  

Ποιος νοιάζεται για το single thread .... Στο 2007 με τον E6600 και E8400 είμαστε ή στο 2017?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος νοιάζεται για το single thread .... Στο 2007 με τον E6600 και E8400 είμαστε ή στο 2017?

Όσοι παίζουμε παιχνίδια και θέλουμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, είτε αυτό είναι unoptimized game, είτε MMO κλπ.

• Like 4

Όσοι παίζουμε παιχνίδια και θέλουμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, είτε αυτό είναι unoptimized game, είτε MMO κλπ.

Αν το IPC του ZEN είναι επιπέδου B/W δεν νομίζω να νοιάζεται κανείς. 

Όσο το IPC στους MODULάτους ήταν χαμηλό, τόσο υπήρχε η ασχολία γύρω από το θέμα του IPC.

Να δεις που αν ισχύει το παραπάνω, κανείς δεν θα δίνει σημασία. 

Από εκεί και πέρα προσωπικά θέλω να δω τι θα κάνει η AMD με τα APU. Θέλω να δω το σύνολο CPU+IGP+ΜΝΗΜΗ που θα φέρει ώστε να δω τι θα γίνει στις κατηγορίες 250€ έως και κάτω των 200€.

Αν πάει στην λογική της intel με CPU+IGP για τα βασικά, τότε οι I5/I3 θα έχουν και αυτοί λόγο ύπαρξης.

Αν όμως πάει στην λογική του ενός chip για όλα με δυνατό 4C/8T cpu ,ακόμα και χωρίς L3 Cache και IGP επιπέδου σχεδόν όσο μια RX470 με κάτι σε HBM και σε SFF ή MICRO ATX μητρκές , αυτομάτως όλα τα I5/I3 αλλά και τα ZEN CPU θα πάνε στο καλάθι των αχρήστων ....

• Like 2

Αν το IPC του ZEN είναι επιπέδου B/W δεν νομίζω να νοιάζεται κανείς. 

Όσο το IPC στους MODULάτους ήταν χαμηλό, τόσο υπήρχε η ασχολία γύρω από το θέμα του IPC.

Να δεις που αν ισχύει το παραπάνω, κανείς δεν θα δίνει σημασία. 

Από εκεί και πέρα προσωπικά θέλω να δω τι θα κάνει η AMD με τα APU. Θέλω να δω το σύνολο CPU+IGP+ΜΝΗΜΗ που θα φέρει ώστε να δω τι θα γίνει στις κατηγορίες 250€ έως και κάτω των 200€.

Αν πάει στην λογική της intel με CPU+IGP για τα βασικά, τότε οι I5/I3 θα έχουν και αυτοί λόγο ύπαρξης.

Αν όμως πάει στην λογική του ενός chip για όλα με δυνατό 4C/8T cpu ,ακόμα και χωρίς L3 Cache και IGP επιπέδου σχεδόν όσο μια RX470 με κάτι σε HBM και σε SFF ή MICRO ATX μητρκές , αυτομάτως όλα τα I5/I3 αλλά και τα ZEN CPU θα πάνε στο καλάθι των αχρήστων ....

Αρα για να μην φαει τα ιδια της τα παιδια(ryzen cpu) δεν θα βαλει τοσο δυνατες igp σαν 470, HBM κτλ.. Λογικα δηλαδη..

29 Φλεβάρη θα τον βγάλει όξω.

Τον cpu εεεεεεεεεεεεεεεε για να μην παρεξηγηθώ χαχαχαχαχα

Παξινός ή Κερκυραίος είσαί????

• Like 1

μακάρι ,,,, δεν είμαι φανμποι κανενός ,,,την τζεπη μου κοιτάω 

eh...well...Αλλαξε sig τοτε η μην λες τετοια πραγματα...

ΥΓ:επισημανση απλη μην γινει ολοκληρο θεμα...αλλιως το σβηνω

• Like 3

Αρα για να μην φαει τα ιδια της τα παιδια(ryzen cpu) δεν θα βαλει τοσο δυνατες igp σαν 470, HBM κτλ.. Λογικα δηλαδη..

Δεν νομίζω πως θα την νοιάξει. 

Και τα μεγάλα APU της ίση επεξεργαστική ισχύ είχαν ή και μεγαλύτερη από τα μικρά FX της ..... αλλά τα έφερνε στην αγορά.

Λογικά για εμένα στα APU της θα δεις μεγάλες κάρτες , αλλά δεν θα δεις το πλήθως των lanes και των USB και SATA/SATA express από το SOC  που έχουν οι CPU της.

Θα στηρίζεται περισσότερο στο CHIP της μητρικής για αυτά, ώστε να κερδίσει χώρο για την κάρτα.

Επίσης δεν θα έχει μάλλον L3 . άρα θα είναι λίγο χαμηλότερο σε ισχύ από τα CPU της , αντίστοιχων πυρήνων.

Τέτοια chip θα πηγαίνουν περισσότερο σε μητρικές mini itx και σε sff , για compact συστήματα 

• Moderators

Από την αρχή δεν το ξέραμε αυτό; Σιγά μην είναι όλοι HT και 6-8πύρηνοι.

Κάπως πρέπει να ανταγωνιστεί και τους Pentium/i3 :D

οπως εχω ξαναπει, τις επομενες 5 βδομαδες θα δουμε πολυυυ πραμα......!!   

υπομονη....!!!!

Πω πω σε λίγο η amd με την υπομονή θα είναι συνώνυμα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...