Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασχετα απο επιδοσεις, το γεγονος οτι ακομα χρησιμοποιουν το παλιομοδιτικο στυλ, με τα καρφακια πανω στη cpu αντι για την υποδοχη ειναι λιγο ξενερα

Ειναι καλυτερο για εμας το pga.

Εμείς θέλουμε σταθερή πλατφόρμα που να μην χαλάει εύκολα για να αλλάζουμε CPU.

Εκεί το PGA είναι ανώτερο.

Οι εταιρίες CPU είναι αυτές που θέλουν το LGA ώστε να μετακινούν το κόστος από το cpu στις μητρικές .... όπως και τυχόν προβλήματα με pins , εγγυήσεις κ.λ.π.

• Like 3
Δημοσ.

Καλά, γιατί το έκαναν αυτό; Εδώ το 990FX είχε x16 SLI.

Διαφωνώ. Σίγουρα θα έχει και τουλάχιστον ένα x4 extra dedicated για M.2 ssdήδες, δηλαδή 20 στη χειρότερη. Θα το δούμε όμως. :)

Συνολικά 40 δεν είχε?

Όπως είπα πριν τα PCIe για τις κάρτες γραφικών είναι x16 Gen 3.0 και αυτά βρίσκονται στο CPU. Υπάρχουν και κάποια PCIe που χρησιμοποιούντα για τα SATA που εχει το CPU (Όχι αυτά που έχει το Chipset) και άλλα x4 PCIe Gen 3.0 για την επικοινωνία  του CPU με το Chipset.

Και βέβαια το κάθε Chipset με την σειρά του έχει και αυτό PCIe για διάφορες συνδέσεις όπως SATA, M.2, U.2, USB κλπ

am4_platform_cpu.jpg

ryzen_chipsets.jpg

am4_platform_chipset.jpg

• Like 3
Δημοσ.

X370 μόνο..Τα υπόλοιπα είναι low :D

Να σε δω με AMD θέλω. Αν και δύσκολο. Σε κόβω να περιμένεις τους εξαπύρηνους Intel το '18...

Δημοσ.

Είχα και παλιότερα AMD CPU, όταν είχαν βγει οι A64 :D Περιμένω να δω πόσο θα φτάνει ο Summit Ridge με καλή ψύξη, αν δω ότι φτάνει κοντά στα 5Ghz, θα πατήσω τη σκανδάλη.

• Like 6
Δημοσ.

Σύμφωνα με το παραπάνω βίντεο του linus, χωρίς να θέλω να υποστηρίζω τον 6900k αλλά με αυτή την ψύκτρα που του είχαν μήπως σε full load χτύπαγε 90αρια και λόγω throttling του intel έπαιρνε προβάδισμα ο zen στο blender και το handbrake (δεν λέω στα games μιας και το usage θα είναι πιο πολύ κοντά στο 60% ο cpu και το ζόρι χαμηλότερο) ; Ο 6900k έχει μεγαλύτερο tdp από τον zen και σκέφτομαι σοβαρά πως η ψύκτρα τον έκοβε σε επιδόσεις και ο i7 με throttling ήταν πιο αργός από τον ryzen, από την άλλη ο zen 95w tdp με την wraith θα ήταν κομπλέ μιας και η wraith είναι καλύτερη και πολύ κοντά σε 212 evo σε απόδοση.

Εικασία δική μου αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά μετά από αυτό κρατάω καλάθι μινιόν  :ph34r:.

Δημοσ.

Σύμφωνα με το παραπάνω βίντεο του linus, χωρίς να θέλω να υποστηρίζω τον 6900k αλλά με αυτή την ψύκτρα που του είχαν μήπως σε full load χτύπαγε 90αρια και λόγω throttling του intel έπαιρνε προβάδισμα ο zen στο blender και το handbrake (δεν λέω στα games μιας και το usage θα είναι πιο πολύ κοντά στο 60% ο cpu και το ζόρι χαμηλότερο) ; Ο 6900k έχει μεγαλύτερο tdp από τον zen και σκέφτομαι σοβαρά πως η ψύκτρα τον έκοβε σε επιδόσεις και ο i7 με throttling ήταν πιο αργός από τον ryzen, από την άλλη ο zen 95w tdp με την wraith θα ήταν κομπλέ μιας και η wraith είναι καλύτερη και πολύ κοντά σε 212 evo σε απόδοση.

Εικασία δική μου αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά μετά από αυτό κρατάω καλάθι μινιόν :ph34r:.

Μα καλά τα AMD δεν είναι θερμάστρες;

Αυτή την δικαιολογία την περίμενα από αλλού να πω την αλήθεια αλλά έρχεται σε σύγκρουση με ότι υποστηρίζεται χρόνια τώρα και δεν χρησιμοποιήθηκε.

• Like 2
Δημοσ.

Μα καλά τα AMD δεν είναι θερμάστρες;

Αυτή την δικαιολογία την περίμενα από αλλού να πω την αλήθεια αλλά έρχεται σε σύγκρουση με ότι υποστηρίζεται χρόνια τώρα και δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ωχ άντε να βγάλουμε άκρη πάλι με το τι θα πει αργότερα, you know  :wacko:.

Δημοσ.

Πάντως εγώ περίμενα τον 8350 μου να με ζεστάνει τώρα με τα κρύα αλλά με απογοήτευσε οικτρά! Όλο θερμάστρα και θερμάστρα το διαφημίζουν αλλά δεν.....έπεσα θύμα marketing :( 

• Like 7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...