Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρισπεκτ στον zelemoth για τις επικές ατάκες 2-3 σελίδες πίσω, έλιωσα. Εχω γνωστό που ασχολείται με pc απο το 2000 και τις προάλλες μου είπε κάτι κορυφαίο. "Οι ιντελ είναι πιο ακριβοί επεξεργαστές επειδή και καλά φτιάχνονται απο καλύτερα υλικά και δεν ζεστένονται σαν τους amd". Με έπιασαν τα γέλια  και σκέφτηκα το άρθρο με τους Kabylake που έχουν για αλλή μια φορά thermalpaste τύπου κετσαπ. Όσο για θερμοκρασίες είδαμε kabylake OC'ed που βάραγε κάτι 90-95 C και πονέσανε τα μάτια μας πάλι. Κάποιοι δεν βάζουν μυαλό με τπτ! Σέλερον και ας κάνει και 3000€ !

• Like 13
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως τα oc που βγάζουν οι amd οι Ιντελ δεν τα έχουν δει ποτέ.Πρέπει να είσαι ο φάρδος να σου τύχει κομμάτι καλό της ιντελας

• Like 6
Δημοσ.

Ρισπεκτ στον zelemoth για τις επικές ατάκες 2-3 σελίδες πίσω, έλιωσα. Εχω γνωστό που ασχολείται με pc απο το 2000 και τις προάλλες μου είπε κάτι κορυφαίο. "Οι ιντελ είναι πιο ακριβοί επεξεργαστές επειδή και καλά φτιάχνονται απο καλύτερα υλικά και δεν ζεστένονται σαν τους amd". Με έπιασαν τα γέλια  και σκέφτηκα το άρθρο με τους Kabylake που έχουν για αλλή μια φορά thermalpaste τύπου κετσαπ. Όσο για θερμοκρασίες είδαμε kabylake OC'ed που βάραγε κάτι 90-95 C και πονέσανε τα μάτια μας πάλι. Κάποιοι δεν βάζουν μυαλό με τπτ! Σέλερον και ας κάνει και 3000€ !

Δυστυχώς έχει μείνει στο 2000 ο τύπος και λέει τα δικά του, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαβάσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις. Η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς, πρέπει να ενημερώνεσαι συχνά αν θες να έχεις επαφή και να μην λες ανοησίες.

Δημοσ.

ρε αλανια μονο η Ιντελ εξελισσεται, η ΑΜΔ ακομα εχει μεινει στον Athlon του 2000. Ξυπνατε ! Αρα καλα κανει και κοστιζει 1200 ευρω ο νεος Ιντελ ! κριμα ομως επρεπε να να κοστιζε πιο ακομα πιο πολυ για να εδειχνε την αξια του και ο κοσμος να τους αγοραζε  πεντε πεντε. 

Δημοσ.

Εγώ τις προάλλες είχα πάει με ένα φίλο σε ένα γνωστό Net Cafe της περιοχής μου. Οι υπολογιστές που είχε είχαν : i5-6500, 8 GB RAM DDR4 και R9 390 και οθόνη μια AOC 27" με Freesync. Από περιέργεια κατέβασα και έτρεξα το benchmark του CPU-Z και εξεπλάγην. Δεν ξέρω αν έφταιγε κάτι που μπορεί να έτρεχε στο παρασκήνιο αλλά, σε σχέση με τον FX-8320, παρόλο που στο Single Core είχε συντριπτική υπεροχή ο i5-6500 με σκόρ 1800+ έναντι 1150+, στο Multithreaded έχανε, 6000+ έναντι 6600+! Και αναρωτήθηκα επιτρέπεται CPU του 2015-16 να χάνει από CPU του 2012 σε Multithread και μάλιστα στο CPU-Z που είναι πιστεύω ένα "αντικειμενικό" πρόγραμμα;;

Μ' αρέσει κιόλας που ήθελα να αλλάξω τον FX-8320 με τον i5-6500... :-(

• Like 5
Δημοσ.

πριν λιγο καιρο κανεις εμας τους κοινους θνητους δεν ηξερε καν για το IPC, ολοι μιλουσαν για τους πυρηνες και τα νηματα.

Μοδα ειναι και αλλαζει.

Αστους να παρουν διπυρηνους με 250 ευρω ....

• Like 1
Δημοσ.

Τα νέα για τους ZEN φαίνονται καλά. Μια μικρή υπενθύμιση μόνο. Ιστορικά η AMD όποτε έβγαζε καλό προϊόν το πουλούσε σε εξίσου εξωφρενικές τιμές με αυτές της ίντελ. Ή έστω λίγο πιο κάτω. Αυτό προς τους εξ'ανάγκης οπαδούς της AMD.

Ούτε για αστείο 4 θρεντ το 2017. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ τις προάλλες είχα πάει με ένα φίλο σε ένα γνωστό Net Cafe της περιοχής μου. Οι υπολογιστές που είχε είχαν : i5-6500, 8 GB RAM DDR4 και R9 390 και οθόνη μια AOC 27" με Freesync. Από περιέργεια κατέβασα και έτρεξα το benchmark του CPU-Z και εξεπλάγην. Δεν ξέρω αν έφταιγε κάτι που μπορεί να έτρεχε στο παρασκήνιο αλλά, σε σχέση με τον FX-8320, παρόλο που στο Single Core είχε συντριπτική υπεροχή ο i5-6500 με σκόρ 1800+ έναντι 1150+, στο Multithreaded έχανε, 6000+ έναντι 6600+! Και αναρωτήθηκα επιτρέπεται CPU του 2015-16 να χάνει από CPU του 2012 σε Multithread και μάλιστα στο CPU-Z που είναι πιστεύω ένα "αντικειμενικό" πρόγραμμα;;

Λογικό δεν είναι να χάνει όταν έχει τους μισούς πυρήνες και το πρόγραμμα τους εκμεταλλεύται όλους; Μόνο αν η single core διαφορά ήταν >100% πιθανόν να κέρδιζε και εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Λογικό δεν είναι να χάνει όταν έχει τους μισούς πυρήνες και το πρόγραμμα τους εκμεταλλεύται όλους; Μόνο αν η single core διαφορά ήταν >100% πιθανόν να κέρδιζε και εκεί.

Ναι αλλά μην ξεχνάμε ότι κάποιοι λένε ότι ΔΕΝ είναι οκταπύρηνοι οι FX-8xxx... :-(

• Like 1
Δημοσ.

Γι αυτο σας λεω(πιο πισω) οτι θα ειχε πολυ πλακα να ξεκιναγαν οι devs να γραφουν  για πολλα νηματα. Ας πουμε οτι παει καλα  η amd τωρα με ryzen και ζεσταινει διαφορους με χρημα κι αρχιζουν να γραφουν για πολλαπλους πυρινες(πολλαπλα εγκεφαλικα καποιοι αλλοι). Ανεβαινουν μετα μεχρι και οι τιμες των fx η΄δεν ανεβαινουν? :-D

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό προς τους εξ'ανάγκης οπαδούς της AMD.

αυτο τι σημαινει ? οτι μονο οσοι δεν εχουν αρκετα λεφτα στηνουν μηχανηματα με AMD ? λιγο εξωφρενικο να το λες ετσι.

Δημοσ.

Γι αυτο σας λεω(πιο πισω) οτι θα ειχε πολυ πλακα να ξεκιναγαν οι devs να γραφουν  για πολλα νηματα. Ας πουμε οτι παει καλα  η amd τωρα με ryzen και ζεσταινει διαφορους με χρημα κι αρχιζουν να γραφουν για πολλαπλους πυρινες(πολλαπλα εγκεφαλικα καποιοι αλλοι). Ανεβαινουν μετα μεχρι και οι τιμες των fx η΄δεν ανεβαινουν? :-D

Έχει ήδη άρχισει να γίνεται. Το mafia 3 τρέχει ΝΕΡΟ σε πολλά cores/θρεντς. Το watch dogs 2 επεκτείνεται σε πάνω από 8 θρεντ!!! Το gears of war 4 παρόμοια φάση μαζί με άλλα.

Να'ναι καλά οι κονσόλες, τις οποίες φρόντισε να εξοπλίσει η AMD  :-D 

Ακόμα και η ίντελ πίεζε τους devs να κινηθούν προς τα εκεί για να μας πουλάει multicores μόλις φτάσουν στα όρια τους οι i5.

http://www.techradar.com/news/computing-components/processors/game-developers-have-to-start-thinking-differently-says-intel-1265597

• Like 3
Δημοσ.

ψιλοασχετο αλλα ηταν και καποιοι που μου ελεγαν οτι θα δω μικρη διαφορα απο τον Φενομ στους FX, μονο 10-20 %. ΛΟΛ.

• Like 2
Δημοσ.

ψιλοασχετο αλλα ηταν και καποιοι που μου ελεγαν οτι θα δω μικρη διαφορα απο τον Φενομ στους FX, μονο 10-20 %. ΛΟΛ.

Είχα Phenom II X4 965 και μια GTX660 και μόλις έβαλα τον FX είδα διαφορά. Σίγουρα πάνω από 30%. Και πολύ λιγότερα frame drops.

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...