Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα ρε παιδιά το IPC από όσο είδαμε όλοι τουλάχιστον είναι στα ίδια.

Και μιλάω για την παρουσίαση τι 20% διαβάζω κάτω κτλπ;

Θα δούμε πρώτα ολοκληρωμένα benchmarks με τα official specs και μετά θα κρίνουμε, κανονικά θα πρέπει να έχει τουλάχιστον το IPC της Intel από την στιγμή που δεν έχει κάνει άλμα εδώ και χρόνια.

• Like 1
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε Δημήτρη πως θα δικαιολογηθεί η υπερβολική τιμή που πλήρωσαν κάποιοι

Καλά και εγώ τα πλήρωσα καλά αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Στην παρουσίαση τουλάχιστον αυτά που έδειξαν είναι μία ή άλλη, και εάν λάβουμε υπόψη μας ότι δεν είχε καν turbo και ότι το Λιζακι είπε minimum 3.4GHz (αυτό που είδαμε δηλαδή) μόνο καλύτερα μπορεί να πάει.

Άλλωστε κάναμε και εδώ τα ίδια τεστ με FX και είδες και εσύ ο ίδιος τις διαφορές.

Το τρομακτικές ίσως είναι και λίγο!!!

Θα δούμε πρώτα ολοκληρωμένα benchmarks με τα official specs και μετά θα κρίνουμε, κανονικά θα πρέπει να έχει τουλάχιστον το IPC της Intel από την στιγμή που δεν έχει κάνει άλμα εδώ και χρόνια.

Κανείς δεν έκανε άλμα τόσα χρόνια, απλά τώρα το έκανα η κόκκινη.

Η Intel δυστυχώς ως κλασικός υπερόπτης δεν έκανε το παραμικρό τώρα να δούμε αντιδράσεις και γενικά πως θα πάνε τα πράγματα.

PS τα σπεκς της Intel τα ξέρουμε για φέτος ξεκάθαρα, τώρα αν αναφέρεσαι για 2019-20 ή αν αλλάξει κάτι για 2018 αλλάζει το θέμα.

Προσωπικά δεν θα περίμενα μέχρι το 18-19 για να δω και να πάρω, είμαι και σε επικίνδυνη ηλικία ;)

Αγοράζουμε κάτι το διασκεδάζουμε και αν δε μας κάνει δουλειά το αλλάζουμε, παιχνίδια παίζω αρκετά αλλά την 290χ ακόμη δεν την άλλαξα και ούτε το βλέπω για τουλάχιστον 1 χρόνο, αντίθετα σύνθεση άλλαξα 3-4 φορές.

Όπως του κάτσει του καθενός τελικά!!!

• Like 7
Δημοσ.

Εγώ αν αλλάξω πλατφόρμα, θα αλλάξω μόνο και μόνο για να νιώσω την χαρά της αναβάθμισης, δεν είναι αναγκαία και έχω εξηγήσει ήδη γιατί.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To IPC αν το μετρήσετε με κανένα CINEBENCH θα είναι κάτω από την INTEL αρκετά.

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πως συμπεριφέρεται το chip στο σύνολο των εφαρμογών.

Τώρα αν έχει κάτι μικρότερο IPC από intel αλλά μου δίνει περισσότερα cores+ht και είναι στην ίδια τιμή, άρα περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, προσωπικά εγώ θα το προτιμήσω.

Θέλω απλά το chip να έχει τέτοιο ipc που να μην είναι τροχοπέδη στις "παράξενες" εφαρμογές.

Πάντως για να κάνει η intel άλμα στα ρολόγια των επερχόμενων επεξεργαστών της, κάτι καλό περιμένει και χρονίζει υψηλά default με την ελπίδα πως η GLOFO/SAMSUNG δεν το έχουν ακόμα στα 14nm.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 5
Δημοσ.

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πως συμπεριφέρεται το chip στο σύνολο των εφαρμογών.

Τώρα αν έχει κάτι μικρότερο IPC από intel αλλά μου δίνει περισσότερα cores+ht και είναι στην ίδια τιμή, άρα περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, προσωπικά εγώ θα το προτιμήσω.

Θέλω απλά το chip να έχει τέτοιο ipc που να μην είναι τροχοπέδη στις "παράξενες" εφαρμογές.

Πάντως για να κάνει η intel άλμα στα ρολόγια των επερχόμενων επεξεργαστών της, κάτι καλό περιμένει και χρονίζει υψηλά default με την ελπίδα πως η GLOFO/SAMSUNG δεν το έχουν ακόμα στα 14nm.

+1

• Like 1
Δημοσ.

συμφωνω.  

αλλα αν μιλας για μικροτερο ipc, τυπου  Intel 1000 - AMD 995, χεστηκε η φοραδα στα αλωνι......!!!!!  

αλλου θα παιχτει το παιχνιδι, καθως τα τελευταια χρονια παμε προς Multithreaded, ελεω πολλων πυρηνων παντου.

για αυτο και ο FX δειχνει τις αντοχες του τωρα, 5 χρονια μετα....!!!    

η Intel, ακομα κι αν οι Ryzen βγουν ισαξιοι, παλι δεν ειναι "με την πλατη στον τοιχο" και δεν χρειαζεται να κανει σπασμωδικες κινησεις. προφανως, αφου εχει το περιθωριο, περιμενει να ωριμασουν καποιες τεχνικες (π.χ. λιθογραφιας) και παραλληλα να βρει καποια νεα αρχιτεκτονικη που να αποδιδει καλυτερα ακομα....!!  οποτε μεχρι το '18-'19  που αναφερεται, δεν νομιζω να εχει προβλημα.

ακομα και αν χασει ενα μεριδιο αγορας απο τους Ryzen....!!!  

εξ' αλλου ολα κυλανε λιγο πιο αργα πια, απο οτι 10χρονια πριν....!!!! 

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ αν αλλάξω πλατφόρμα, θα αλλάξω μόνο και μόνο για να νιώσω την χαρά της αναβάθμισης, δεν είναι αναγκαία και έχω εξηγήσει ήδη γιατί.

Ακριβώς.

Και εγώ αυτό κάνω ;)

• Like 2
Δημοσ.

Ναι βρε, γιατί διαφορετικά τι θα έκαμνε;Δεν θα έβγαζε καθόλου επεξεργαστές;Θα ξανά έβγαζε τους skylake ολόιδιους;

Ήδη τρώνε κράξιμο από αρκετούς επειδή έχουν ίδιο ipc φαντάσου να είχαν και ίδιες συχνότητες... 

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα αγόρασα το Battlefield σε προσφορά που το έχει 36€... Ξερό 60άρι σε Ultra, τι αναβάθμιση...; Τι λέμε τώρα;

Αν σου πω ότι πολλοί με 4690Κ έχουν θέμα θα το πιστέψεις;

Ναι βρε, γιατί διαφορετικά τι θα έκαμνε;Δεν θα έβγαζε καθόλου επεξεργαστές;Θα ξανά έβγαζε τους skylake ολόιδιους;

Ήδη τρώνε κράξιμο από αρκετούς επειδή έχουν ίδιο ipc φαντάσου να είχαν και ίδιες συχνότητες...

Από το να βγάζει κάθε τόσο και να παίζει με την νοημοσύνη μας καλύτερα να πουλούσε αυτά που πουλούσε, δεν είναι ότι σταμάτησε να δίνει τα παλιά!!!

Αλλά έτσι είναι το άρμεγμα ;)

Δημοσ.

Επειδή βγήκε προσφορά για custom mousepads με 1$, υπάρχει κάποιο προτεινόμενο λογότυπο για Zen ή Ryzen;
www.insomnia.gr/topic/632344-mousepad-custom-large-mousepad-235-x-197-cm-Spam. Report me-099/

Δημοσ.

Σήμερα αγόρασα το Battlefield σε προσφορά που το έχει 36€... Ξερό 60άρι σε Ultra, τι αναβάθμιση...; Τι λέμε τώρα; 

Αν σου πω ότι πολλοί με 4690Κ έχουν θέμα θα το πιστέψεις;

Και με 6600K Oc'ed έχουν πολλοί θέμα στο BF1, αλλά φταίει το παιχνίδι. Γενικά η DICE πάντα φτιάχνει 1 και χαλάει 10.

Οι τρεις διαφορετικές αλήθειες του bf.

Και οι τρεις εκδοχές συναληθεύουν αποδεικνύοντας ότι η επιλογή

πλατφόρμας είναι συνδεδεμένη με την ευαισθησία του χρήστη στο

(micro)stuttering, στο κατά πόσο επηρεάζουν το gameplay του τα

framedrops αλλά και στην ικανότητά του να διαχωρίζει τα server related θέματα.

Το παραπάνω μπορεί να γενικευτεί και για άλλους mp τίτλους...

Δημοσ.

Εντάξει όσο παίζεις σε μικρές αναλύσεις αυτά θα βλέπεις. Για βάλε 4κ και είδα να μου πεις!
Δημοσ.

Εντάξει όσο παίζεις σε μικρές αναλύσεις αυτά θα βλέπεις. Για βάλε 4κ και είδα να μου πεις!

Τι σχέση έχει ο επεξεργαστής με την ανάλυση;

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...