Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θετικότατα ακούγονται όλα αυτά αλλα αν δεν δω τελικό προϊόν δεν πιστεύω τίποτα προσωπικά :).

Εγώ αν δε δω καλές τιμές θα μείνω για αρκετά χρόνια ακόμα με τον 8350.

Περιμένω 8c/16th στα 350€ μέσο όρο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν χτυπάει στα ίσα 6900k το flagship ryzen θα κάνει τα διπλάσια από αυτά που λες άνετα εδώ Ελλάδα. Είπαμε πρέπει να χαμηλώσει τιμές στα 4c/8t στα 250 ευρώ αλλά στο flagship 100% θα χτυπήσει τιμή, άλλωστε αν σκοτώνει κυριολεκτικά σε επιδόσεις δεν θα το σκοτώσει σε τιμή μιας και δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. 

• Like 4

μα ουτως η αλλως, μονο οι enthousiast περιμενουν με τα λεφτα στο χερι, το οτιδηποτε καινουριο...!   και καλα κανουν, αφου το γουσταρουν και μπορουν να το πληρωσουν αυτο το καινουριο. 

εμεις οι υπολοιποι ψιλο"νορμαλ"   χρηστες δεν βλεπω το λογο να τρεξουμε να αλλαξουμε πλατφορμα, ειδικα την στιγμη που καλυπτομεθα...!!  

ειτε με i5, ειτε με FX......!!!  

αφηστε να κατασταλαξει ο κουρνιαχτος και βλεπουμε σε κανα χρονο.................!!!!!  

• Like 10

Από το άρθρο του CanardPC για την Intel, αφορά και τον Zen.

http://imgur.com/a/qo9pH

Μενω εκπληκτος με αυτα που διαβαζω. Αν ισχυουν τοτε για το 2017 θα βγαλει και το 2018 για πρωτη φροα μετα απο χρονια θα βγαλει η amd καλυτερους επεξεργαστες απο την intel?!  Και αυτο για το ARM τι διαφορες θα εχει απο το χ86? Δεν νομιζω να αξιζει να περιμενουμε μεχρι να βγουν οι πρωτοι ARM επεξεργαστες ομως.

Μενω εκπληκτος με αυτα που διαβαζω. Αν ισχυουν τοτε για το 2017 θα βγαλει και το 2018 για πρωτη φροα μετα απο χρονια θα βγαλει η amd καλυτερους επεξεργαστες απο την intel?!  Και αυτο για το ARM τι διαφορες θα εχει απο το χ86? Δεν νομιζω να αξιζει να περιμενουμε μεχρι να βγουν οι πρωτοι ARM επεξεργαστες ομως.

11541951.jpg

• Like 10

μα ουτως η αλλως, μονο οι enthousiast περιμενουν με τα λεφτα στο χερι, το οτιδηποτε καινουριο...!   και καλα κανουν, αφου το γουσταρουν και μπορουν να το πληρωσουν αυτο το καινουριο. 

εμεις οι υπολοιποι ψιλο"νορμαλ"   χρηστες δεν βλεπω το λογο να τρεξουμε να αλλαξουμε πλατφορμα, ειδικα την στιγμη που καλυπτομεθα...!!  

ειτε με i5, ειτε με FX......!!!  

αφηστε να κατασταλαξει ο κουρνιαχτος και βλεπουμε σε κανα χρονο.................!!!!!  

Ακριβώς έτσι το βλέπω κι εγώ και πολύς ακόμη κόσμος.

Ναι θα είναι πολύ όμορφο να ξέρεις ότι μέσα στο κουτάκι σου έχεις ΑΜ4 και Ryzen, θα κοιμάσαι πιο καλά το βράδυ (τουλάχιστον τον πρώτο καιρό) και θα είσαι μέσα στις εξελίξεις, οπότε χομπιστικά έχεις κάνει το κομμάτι σου. Αν είσαι αυτό που λέμε "enthusiast". 

Για τους υπόλοιπους που καλυπτόμαστε με AM3+ είτε απο Intel μεριά δεν νομίζω ότι οι διαφορές θα είναι τεράστιες ούτε ότι η AMD θα προσφέρει τρομερές επιδόσεις σε εξωφρενικά χαμηλά τιμές. Κακά τα ψέμματα, μπορεί να αλλάξει λίγο η ισορροπία στην αγορά και να πάρει σημαντικό μερίδιο η AMD, πράγμα θετικό για όλους αλλά το impact στον casual user/gamer δεν θα είναι τεράστιο.

Εγώ προσωπικά είμαι απο αυτούς που περιμένω τους Ryzen για 2 λόγους:

1) Για να δώ τις τιμές σε 8320/8350/8370 να πέφτουν (καινούριο ή μεταχειρισμένο) ώστε να χτίσω 2-3 συστηματάκια σε χαμηλότερη τιμή

2) Για να βάλω τη μηχανή του Popcorn να δουλεύει παρακολουθώντας το "show" των εξελίξεων για τουλάχιστον 6 μήνες το οποίο μπορεί να είναι είτε κοινωνικό δράμα για την AMD είτε σατιρική comedy για την Intel.

Δεν συμμετέχω πολύ στο παρόν thread αλλα το διαβάζω συχνά και πραγματικά μαθαίνω πολλά πράγματα χρήσιμα απο όσα γράφονται. Απλά όσα βλέπω τον τελευταίο μήνα, μου θυμίζουν την όλη φάση που έγινε και τον τελευταίο μήνα πριν την κυκλοφορία της RX480 με όλο το hypάρισμα και τα διθυραμβικά σχόλια για VR gaming με 199 δολλάρια που δεν είδαμε ποτέ.

• Like 1

μου θυμίζουν την όλη φάση που έγινε και τον τελευταίο μήνα πριν την κυκλοφορία της RX480 με όλο το hypάρισμα και τα διθυραμβικά σχόλια για VR gaming με 199 δολλάρια που δεν είδαμε ποτέ.

Πως δεν το είδαμε πότε ?? από την πρώτη μέρα στην Αμερική o κόσμος αγόραζε RX 480 4GB στα $199 και σήμερα αγοράζουν στα $180.

• Like 3

Μιλάω για Ελλάδα. Ξέρω ότι δεν αφορά την AMD το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι τιμές είναι σαφώς ανώτερες αλλά και τους Ryzen, στην Ελλάδα θα τους αγοράσουμε. Άρα με βάση τις ώς τώρα πληροφορίες/φήμες, κάνω την αντιπαράθεση των τιμών και για τα νέα προιόντα.

Απο την άλλη, υπάρχει και το παράδειγμα των Gtx1060/1070 που ήρθαν ώς απάντηση απέναντι στην Rx480, χωρίς το hypάρισμα της τελευταίας και έκλεισαν πολλές πόρτες στην AMD. Δυστυχώς το momentum των τελευταίων χρόνων λειτουργεί υπέρ της Intel και στο πιο πρόσφατο παράδειγμα της AMD να επανέλθει (που είναι οι κάρτες γραφικών) δεν ανταποκρίθηκε τόσο καλά όσο περίμενα εγώ τουλάχιστον.

Αν και με τους Ryzen συμβεί το ίδιο πάνω κάτω σκηνικό, τότε όπως ξαναείπα, καλό θα κάνει στον καταναλωτή μακροπρόθεσμα, λόγω πιθανής αλλαγής τιμών αλλα βραχυπρόθεσμα δεν θα γίνει κανένα μπαμ στην αγορά. Έτσι όπως ειπώθηκε και παραπάνω, οι not enthusiasts θα μείνουν με AM3+/1150/1151 κλπ, παρακολουθώντας τις εξελίξεις ώστε να κάνουν κάποια κίνηση (όποια κι αν είναι αυτή) μετά το καλοκαίρι του 2017 που το πράγμα θα έχει κατασταλάξει.

Edit: Παρακολουθούσα απο πολύ κοντά την Rx480 και την περίμενα πως και πως να κυκλοφορήσει. Απο την μέρα που βγήκε δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό να την αγοράσω. Πολύ μεγάλες προσδοκίες δημιουργήθηκαν που τελικά αφορούν πολύ μικρότερο κοινό απο αυτό που η AMD ισχυριζόταν.

Παρότι εκτός θέματος αυτό με την 480 δεν μπορώ να ακούω τέτοια...όποιος θέλει να ψάξει, ψάχνει και βλέπει ότι με τους τελευταίους drivers της amd η 480 8gb είναι καλύτερη επιλογή από την 1060 6gb, γιατί σε dx11 την έχει φτάσει και σε dx12 και vulcan έχει ανοίξει την διαφορά...είμαστε σε forum τεχνολογίας και καλό θα ήταν να ενημερωνόμαστε πριν αρχίσουμε να προκαλούμε λάθος εντυπώσεις. Καμιά πόρτα δεν έκλεισε στην amd με το που ήρθε η 1060, ίσα ίσα στρώθηκαν κάτω και έδωσαν τώρα πια ένα πιο ολοκληρωμένο και future proof προϊόν από την 1060...

• Like 1

Καλά αυτός που δίνει 200€ για κλειδωμένο i5 είναι άξιος της μοίρας του, δεν νομίζω να χωράει συζήτηση εδώ.

Πολύ ευχαρίστως θα έδινα 250€ πάντως για 4C/8T, θα έλεγα και ευχαριστώ.

Δεν κανουν ολοι overclocking. Αυτοι που δεν κανουν δεν εχουν κανενα λογο να πληρωσουν το premium που χρεωνει η intel για τον ξεκλειδωτο

Δηλαδή να μην είναι σαν τα Intel θέλεις να πεις ε;

Να μην ειναι σαν τους τωρινους AMD (καποιους τουλαχιστον που ανεβαζουν). Μια χαρα θερμοκρασιες και ψυκτρες εχουν οι intel για τις default συχνοτητες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...