Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Headspreader εσυ δεν εισαι amd fanboy; δεν ειναι κακο ρε παιδια να ειμαστε απλα μην κρινουμε τους αλλους μονο...

Μακαρι η amd να κανει την διαφορα. Και εγω πρωτος θα δωσω τον 6700k για να παω εκει μιας και την γουσταρω απλα δεν βγαινει ακρη...

Χαχαχα... Fanboy της AMD ο Heatspreader!!! Οκ, το ακούσαμε κι αυτό.

Που όταν ήταν να κάνει upgrade τον "έψηνα" κανά μήνα να πάρει AMD και με έκραζε, γιατί ήθελε intel και παραλίγο να τον πάρει κιόλας!

lol.. ε οχι ρε παιδιά. Το συγκεκριμένο άτομο ΜΟΝΟ fanboy της AMD δεν είναι, και μην σας ξεγελάσει το τωρινό του setup. Απλά δεν είναι γελοίος να μην πει την αλήθεια για αυτά που είδε και βλέπει με τον FX έναντι διάφορων i5, κ.λ.π. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν η ισχύ του ζεν 8c/16t ειναι μεγαλύτερη του 5930k νομίζω ότι δεν θα πέσει κάτω των 600€.

Αν ειναι ανάλογης ισχύς στο 400€ νομίζω υποθετικά μιλάω.

Άσχετο αλλα αυτή την μα@@@ της amd να ανακοινώνει ένα νέο επεξεργαστή 2-3 χρονια πριν τον παραδώσει στην αγορά με εκνευρίζει, προκαλεί σύγχυση και τίποτα άλλο.

• Like 2

Μια άποψη... σχετικά με αυτό που είπες nick0lis.

Νομίζω ότι ακόμα και αν είναι ταχύτερος, θεαματικές διαφορές δεν θα υπάρχουν.
Πιστεύω ότι γενικά η τεχνολογία superscalar στα cpu έχει φτάσει στα τέρματα (και κατά την άποψη μου δεν έπρεπε γενικά να επικρατήσει η superscalar αλλά το πραγματικό hardware parallelization. Tέλος πάντων).
Το node process δυσκολεύει όλο και περισσότερο να κατέβει, ο νόμος του Moore έχει σχεδόν καταρριφθεί, και γενικά βλέπουμε όλοι ότι οι τελευταίες 3-4 γενιές επεξεργαστών, ζήτημα είναι αν έχουν δώσει πάνω από 10-20% επιδόσεις ανά core.

Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε την συμβατότητα με X86 εντελώς (και κατ' επέκτασιν την x86-64) για να πάμε σε κάτι εντελώς νέο και πιο efficient. Βέβαια μετά θα πρέπει να ξαναγραφτεί όλο το software από την αρχή ή εναλλακτικά να υπάρχει emulation της x86-64. 

Food for thought.

Από τους Pentium 4 έχει να είναι καλύτερη η AMD από τους Intel... Και πάλι δεν ήταν καλύτερη σε όλα.

Γενικότερα ισχύει αυτό με την επεξεργαστική ισχύ. Από τα Smartphones μέχρι τα PC. Πλέον η δύναμη έχει φτάσει σε ένα όριο...

• Like 1

Έτσι νομίζω και εγώ οι διάφορες θα ειναι ελάχιστες πραγματικά, στα τροφοδοτούμενα ιντελο μέτρο προγράμματα (icc) θα γίνει χαμός πάλι.

Αλλα εγώ για την τιμή έλεγα, δεν νομίζω να χαριστεί η amd αν της κάτσει θα ζητάει πολλά.

Συγνώμη η Ιντελ θα αφήσει την χ86, χ86-64 ; Τι λες τώρα ; Και να ξανα πληρώσει απο την αρχή να γραφτούν εφαρμογές απο την αρχή ;

Εδώ ο άλλος παίρνει ι5 4core και τρέχει benchmark single thread και χεζεται απο την χαρά του και θα χαλάσει την συνταγή η Ιντελ, easy money...

Νομίζω ότι το μέλλον πρέπει να ειναι multicore/thread.

Θέλω να πιστεύω ότι ο ζεν θα ειναι ένας καλός επεξεργαστής, σίγουρα θα ειναι καλύτερος σε περιβάλλον λινουξ, *BSD, MacOS, όπως άλλωστε ειναι και ο Χ6 και οι FX έν συγκρίσει με τα Windows. (Για όσους δεν παίζουν παιχνίδια)

Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε την συμβατότητα με X86 εντελώς (και κατ' επέκτασιν την x86-64) για να πάμε σε κάτι εντελώς νέο και πιο efficient. Βέβαια μετά θα πρέπει να ξαναγραφτεί όλο το software από την αρχή ή εναλλακτικά να υπάρχει emulation της x86-64. 

Food for thought.

Για να γίνει αυτό που λες,θα πρέπει να υπάρχει η νέα τεχνολογία και οι Ιντελ και ΑΜΔ να μην βλέπουν κέρδος και ανάπτυξη στο χ84.

Ή να υπάρξει νέος κατασκευαστής,που να θέλει να προωθήσει την δικιά του αρχιτεκτονική.

Παραδοσιακό trust της Ιντελ,η Microsoft θα πρέπει να επενδύσει και αυτή σε νέο λειτουργικό,ενώ το backwards compatability θα είναι αγκάθι.

Και φυσικά,γνωρίζουμε από όλες τις βιομηχανίες,πως πρώτα θα αρμεχτεί η αγελάδα όσο πάει,και μετά θα δούμε κάτι νέο.

Για να τονίσω το πόσο μακρόπνοο ακούγεται,εδώ ακόμα έχουμε διάταξη qwerty στα πληκτρολόγια,παρόλο που έχουμε βρει πιο αποτελεσματικές διατάξεις,και δεν χρησιμοποιούμε γραφομηχανές για πάνω από 30 χρόνια.

Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη σειρά των γραμμάτων στα πληκτρολόγια,πόσο δύσκολο φαντάζει να αλλάξουμε το χ84;

Αν η ισχύ του ζεν 8c/16t ειναι μεγαλύτερη του 5930k νομίζω ότι δεν θα πέσει κάτω των 600€.

Αν ειναι ανάλογης ισχύς στο 400€ νομίζω υποθετικά μιλάω.

Άσχετο αλλα αυτή την μα@@@ της amd να ανακοινώνει ένα νέο επεξεργαστή 2-3 χρονια πριν τον παραδώσει στην αγορά με εκνευρίζει, προκαλεί σύγχυση και τίποτα άλλο.

Πρώτον, ο καινούργιος 6-πυρηνος Broadwell-E θα είναι στα $430. Άρα αν ο 8-πυρηνος ΖΕΝ είναι σε αυτήν την κατηγορία τότε πάνω από $350 δεν πρόκειται να τον βάλει η AMD.

Και μην ξεχνάμε ότι ο ΖΕΝ δεν είναι στην κατηγορία των HEDT (socket 2011) αλλά στην κατηγορία mainstream και ανταγωνίζεται μέχρι και τον Core i7 6700K και σύντομα τον KabyLake.

Δεύτερον, όπως η AMD έτσι και η Intel και η NVIDIA και άλλες εταιρείες του χώρου ανακοινώνουν τις μελλοντικές τους σχεδιάσεις. Δεν το κάνει μόνο η AMD, πχ η Intel έχει πει για τον CannonLake από το 2015 και τον αναμένουμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Και μην ξεχνάμε ότι ο ΖΕΝ δεν είναι στην κατηγορία των HEDT (socket 2011) αλλά στην κατηγορία mainstream και ανταγωνίζεται μέχρι και τον Core i7 6700K και σύντομα τον KabyLake.

Μήπως επειδή θα είναι στην ίδια πλατφόρμα και τα APU να λέμε ότι θα ανταγωνίζεται το πολύ τους atom; 

Το ότι η amd δεν έχει τα λεφτά,ή απλά δεν θέλει,να φτιάξει ξεχωριστές πλατφόρμες δεν σημαίνει ότι τα 16thread είναι στην κατηγορία του mainstream.

TheELF

μπορεί πάλι το ipc να είναι χαμηλότερο από της ΙΝΤΕΛ και να πρέπει να δώσει παραπάνω πυρήνες για "αντιστάθμισμα"

οπότε ενδεχομένως να έχει το ΑΜ4 8/16θρεντς για την μεινστριμ αγορά.

Με τους FΧ πως έδωσε 8πυρηνους σε τιμή που δίνει η ιντελ 4πυρηνους ι5?

ΥΓ

Τέλος πάντων η αγορά είναι ολιγοπώλιο με την ΙΝΤΕΛ να ορίζει τους κανόνες. Νομοτελειακά η AMD θα προσαρμόζει τις τιμές της λίγο φθηνότερα από intel cpus με αντίστοιχη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ταχύτητα. Αυτό έκανε μέχρι τώρα , αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Αλλιώς οι μεγάλοι FX θα είχαν τιμές μεγαλύτερες από τους Ι7 και η αγορά θα προτιμούσε τους AMD 8cores έναντι των 4πυρηνων Ι7.

Αν το ipc κυμαίνεται λίγο παραπάνω από επίπεδα ivy bridge και το flagship 8c /16t μοντέλο κάνει κάνα 400αρι τότε θα είναι killer λύση. Καλά ακούγονται so far τα πράγματα, σαφώς το τελικό προϊόν θα τα δείξει όλα, κατά πόσο δηλαδή οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

• Like 1

• Moderators

To οποίο τελικό προϊόν, πότε περίπου αναμένεται; Δεν είχα τον χρόνο να κοιτάξω πάνω απο 2-3 σελίδες πίσω. :-)

Η amd λέει για availability εντός του 2016. Πάντως σαν τώρα θυμάμαι 2 χρόνια πριν που διάβαζα για zen και έλεγα άντε να έρθει αυτή η ώρα να δούμε τι θα βγει, ε λοιπόν έφτασε η ώρα :D.

• Moderators

Και Q2 2017 να είναι, ας έχει, βαρέθηκα πια με το γερασμένο μου μηχάνημα -και το χειρότερο- να μην θέλω ακόμα να το αλλάξω!

Και Q2 2017 να είναι, ας έχει, βαρέθηκα πια με το γερασμένο μου μηχάνημα -και το χειρότερο- να μην θέλω ακόμα να το αλλάξω!

Ρίχτου ένα κλόκο στα 5 ghz να δει το φως το αληθινό ο 2500k και ο παππούς θα γίνει παιδαρέλι :D, h100i έχεις, δώσεεε  B).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...