Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εαν ειδες στη παρουσιαση καποιο bench που να στηριζει φιμολογια για τα παραπανω ναι, διαφορετικα εαν τα βγαζεις απο το μυαλο σου οχι.

Στην παρουσίαση είδαμε να τρέχει στα 3,4,

1) χωρίς να ξέρουμε αν είναι το καλύτερο bin (σύμφωνα με φήμες ψάχνανε για χρυσά κομμάτια πριν κάτι μήνες)

2) χωρίς να ξέρουμε τι περιθώρια για oc θα έχει ή με τι κόστος και σε ενέργεια και σε ψύξη και σε πλατφόρμα

3) χωρίς να ξέρουμε καθόλου τιμές

Ο Core i5-7600K θα τρέχει στα 4.2 GHz αν τον κλειδώσεις σε max turbo που από μόνο του είναι ~25% ποιο πάνω και ξέρουμε ότι τα 4,7 θα είναι σχετικά εύκολα και τα 5+ σταθερό oc θα είναι πιθανό έστω με προσπάθεια.

Ξέρουμε τιμές πάνω κάτω για τον i5 και την πλατφόρμα.

Όπως τον βγάζεις από το κουτί κοινός ο ι5 θα είναι 25% ποιο γρήγορος ανά πυρήνα ακόμα και αν τελικά θα έχουν το ίδιο IPC.

Που χωρίς να ξέρουμε το τι θεωρεί η amd ipc ή core ή smt θεωρούμε ότι θα είναι αυτό που νομίζουμε εμείς. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλικάρια αν δεν θέλετε να διαβάζετε για τις φήμες κ.τ.λ., μπορείτε απλά ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ σε αυτό το θέμα..

Υπάρχει και το μπλα μπλα που προορίζεται για τις ανωτέρου επιπέδου συζητήσεις που θέλετε να κάνετε.

Άκου εκεί να το κλειδώσουν μέχρι να βγουν επίσημα γιατί δεν μπορείτε να διαβάζετε φήμες και υποθέσεις κ.τ.λ.

ειδα και οταν λενε οι αλλοι αερολογιες και δικες τους υποθεσεις πως πεφτετε να τον φατε!

αν σ'αρεσουν να διαβαζεις φημες υποθεσεις και αερολογιες σε κοβω να σαι κανενα αρνακι που τσιμπα οτι του προσφερουν

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ περιμένω να ανακοινώσετε κάποια άτομα και την ημερομηνία που θα αποσυρθούν οι Zens με όλες τις συνέπειες για την AMD. Γίνονται που γίνονται οι προφητείες ας τις πάτε στο επόμενο επίπεδο.

Τι να πει κανεις..

Προσωπικά, θεωρώ δεδομένο πως η AMD θα ανεβάσει το μερίδιο της στην αγορά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συμβει αυτό. Ωστόσο, δεδομένα της λείπει ~αναφέθηκε ηδη~ το καλό μάρκετινγκ.

Οπωσδήποτε επιθετικά και μη σας φαίνονται τρελές οι τιμές που είπαν τυχαία κάποια παιδιά. Πολλές φορές για να μεγαλώσει το μερίδιο στην αγορά, οι εταιρείες, εφαρμόζουν παράδοξες τεχνικές που προσδωκούν σε μελλοντικά κέρδη παρά την χασούρα του σήμερα. Μη μπούμε σε αυτή τη διαδικασία ανάλυσης,δε το χουμε. Ας επικεντρωθούμε στα νούμερα των Benchmarks και ποιος την έχει μεγαλύτερη. 

Έπειτα, θα πρέπει απαραίτητα να χωθεί σε όλων των τύπων μέσα να προβάλει τα προϊόντα της, ειδικώς σε tech sites/blogs και τουρνουά gaming. Έχω δει πολλάκις την Intel να μπαίνει χορηγός σε esport events. Στήνει τα pcs, Πετάει 700 διαφημιστικά.. έτσι είναι αυτά. Πλύση εγκεφάλου και υποσυνείδητα (και μη) μνμ στον καταναλωτή. Η amd Οφείλει να φύγει απ'τη φάση ανυπαρξίας που την ζώνει στην αγορά cpu.

Εγώ θα πω ΜΑΚΑΡΙ να υπήρχε και τρίτος παίχτης, να σφάζοταν μεταξύ τους και να κερδίζαμε εμείς. Άσχετα που κάποιοι γνωστοί/άγνωστοι θα ήταν ΠΑΛΙ κολλημένα μυαλά. Δε μας απασχολεί αυτό.

Είναι τόσο κοντα η κυκλοφορία παλικάρια, τι θα λέγατε για..υπομονή;

Επεξ/σία από Scatman
  • Like 6

Θεωρώ ότι οι περισσότεροι έχουν μείνει με παλιούς CPUs σαν εμένα και περιμένουν περισσότερους πυρήνες σε λογική τιμή για να κάνουν κίνηση. Σίγουρα θα αυξηθεί το market share για την AMD με τους Ryzen. Να σταματήσει και η ίδια η AMD να χρησιμοποιεί τον 5960X για τα test system της :P

• Like 5

Ολοι κάνουμε σύγκριση με τα τσιπάκια της intel με το άπειρο χρήμα για διαφήμιση για r&d και κανείς δεν λέει μπράβο στην amd που από το τελευταίο τσιπ μέχρι τον ζεν η εξέλιξη είναι τεράστια με τα πενιχρά χρήματα που ρίχνει σε r&d και μαρκετινγκ.Οπότε θα πω για μια ακόμη φορά να περιμένουνε να δούμε και μετά να κρίνουμε

• Like 4

Ολοι κάνουμε σύγκριση με τα τσιπάκια της intel με το άπειρο χρήμα για διαφήμιση για r&d και κανείς δεν λέει μπράβο στην amd που από το τελευταίο τσιπ μέχρι τον ζεν η εξέλιξη είναι τεράστια με τα πενιχρά χρήματα που ρίχνει σε r&d και μαρκετινγκ.Οπότε θα πω για μια ακόμη φορά να περιμένουνε να δούμε και μετά να κρίνουμε

Ε περίμενε πρώτα να δεις και μετά κρίνε...

Τι μπράβο να πεις στην AMD ; Όταν έβγαζε τους bulldozer ποιος της φταίει;

Ας βγάλει καλό ανταγωνιστικό προϊόν και θα την τιμήσουμε οπως την είχαμε τιμήσει και με τους athlon XP.

Εγώ ο καημένος τι να πω που έχω εδώ και ένα μήνα χωρίς PC ( motherboard χάλασε και δεν θέλω να δώσω λεφτά για s1155 Mobo) και περιμένω από τη μία τους kaby και από την άλλη τους ζεν;

• Like 1

ειδα και οταν λενε οι αλλοι αερολογιες και δικες τους υποθεσεις πως πεφτετε να τον φατε!

αν σ'αρεσουν να διαβαζεις φημες υποθεσεις και αερολογιες σε κοβω να σαι κανενα αρνακι που τσιμπα οτι του προσφερουν

Μου αρέσει να διαβάζω αερολογίες. Εσύ τι ζόρι τραβάς;

Αν δεν θες να διαβάζεις, απλά ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ σε αυτό το θέμα μέχρι να κυκλοφορήσουν οι Zen.

Problem solved.

Τουλάχιστον μπες και στα θέματα για τις κάρτες γραφικών να κάνεις backseat moderating μιας και ω θεοί, κάνουν υποθέσεις για το vega και την gtx1080ti.

• Like 7

απορο γιατι ολοι οι ιντλακιδεσ καραφανμποιδες αφου δεν σας νιαζει αφου λετε οτι δεν θα ειναι καλυτερη γιατι ασχολισται;;;;;τα κουβαδακια σας και σ αλλη παραλια αν σας χαλαει το τι γραφεται στο νημα για την AMD.εχετε καρακουραση παρα μα παρα πολυ μερικη.

• Like 9

Μου αρέσει να διαβάζω αερολογίες. Εσύ τι ζόρι τραβάς;

Αν δεν θες να διαβάζεις, απλά ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ σε αυτό το θέμα μέχρι να κυκλοφορήσουν οι Zen.

Problem solved.

Τουλάχιστον μπες και στα θέματα για τις κάρτες γραφικών να κάνεις backseat moderating μιας και ω θεοί, κάνουν υποθέσεις για το vega και την gtx1080ti.

Μιας και το ανεφερες..παραδειγμα εναπαλικαρι στο θεμα των amd gpu..που ελεγε απο πριν οτι η rx480 θα φτανει την gtx 1070 γιατι θα εχει απιστευτο gain λογω dx12 και λογω τρομερου oc..και του λεγαμε περιμενε πρωτα να βγει και βλεπουμε αυτος εκει τα δικα του ομως..το ποσο δυνατη ηταν τελικα η πρωτη πιστευω να ξερεις..

Οταν ηρθε η ωρα και του ειπα μεγαλε τι εχεις να πεις τωρα εκτοτε εκανε την παπια και ελεγε οτι δικαιολογια του κατεβει..

Δεν ειπε κανεις να κλειδωθει το θεμα..απλα να ειστε φειδωλοι στις προβλεψεις σας.. αναλογιστειτε ποσο χαλια ειναι οικονομικα η amd ολα αυτα τα χρονια ωστε να μας βγαλει λαγους με πετραχιλια..μακαρι να ξεπερασει το εαυτο της για ακομα μια φορα αλλα μην δημιουργειτε προσδοκιες που μια εταιρεια σαν την amd δεν μπορει να της παρεχει..

Απλα την γνωμη μου σας λεω..ξαναειπαμε οποιος δεν θελει να βγαλει η amd ανταγωνιστικο προιον ειναι αξιος της μοιρας του..απλα συγκρατηθειτε δεν κανει κακο..

• Like 1

Μιας και το ανεφερες..παραδειγμα εναπαλικαρι στο θεμα των amd gpu..που ελεγε απο πριν οτι η rx480 θα φτανει την gtx 1070 γιατι θα εχει απιστευτο gain λογω dx12 και λογω τρομερου oc..και του λεγαμε περιμενε πρωτα να βγει και βλεπουμε αυτος εκει τα δικα του ομως..το ποσο δυνατη ηταν τελικα η πρωτη πιστευω να ξερεις..

Οταν ηρθε η ωρα και του ειπα μεγαλε τι εχεις να πεις τωρα εκτοτε εκανε την παπια και ελεγε οτι δικαιολογια του κατεβει..

Δεν ειπε κανεις να κλειδωθει το θεμα..απλα να ειστε φειδωλοι στις προβλεψεις σας.. αναλογιστειτε ποσο χαλια ειναι οικονομικα η amd ολα αυτα τα χρονια ωστε να μας βγαλει λαγους με πετραχιλια..μακαρι να ξεπερασει το εαυτο της για ακομα μια φορα αλλα μην δημιουργειτε προσδοκιες που μια εταιρεια σαν την amd δεν μπορει να της παρεχει..

Απλα την γνωμη μου σας λεω..ξαναειπαμε οποιος δεν θελει να βγαλει η amd ανταγωνιστικο προιον ειναι αξιος της μοιρας του..απλα συγκρατηθειτε δεν κανει κακο..

Λιγο ατοπο το παραδειμγα γιατι εκει το μονο που ειχαν ηταν εικασιες (δεν υπηρχε το παραμικρο bench)  και ολοι ηταν ευχολογιες.

Μερικοι μαλιστα περιμεναν να φτανει κοντα την 1080.

Εδω τουλαχιστον υπαρχει ενα πρωτο δειγμα επιδοσεων, εαν τωρα οι μπλε φιλοι θελουν απλα να λενε τα δικα τους σαν απαντηση θα δωσω τις αναλογες ευχολογιες των κοκκινων απο το θεμα των GPU.

Ασχετο αλλα σαν να ειδα τον Elf να μαζευεται; Μεχρι πριν 5-10 μερες ηταν μεχρι ι3 επιδοσεις και τωρα κανει αναφορα σε ι5 7600!!!

Μπορει να ειναι και η ιδεα μου βεβαια...

• Like 4

Λιγο ατοπο το παραδειμγα γιατι εκει το μονο που ειχαν ηταν εικασιες (δεν υπηρχε το παραμικρο bench)  και ολοι ηταν ευχολογιες.

Μερικοι μαλιστα περιμεναν να φτανει κοντα την 1080.

Εδω τουλαχιστον υπαρχει ενα πρωτο δειγμα επιδοσεων, εαν τωρα οι μπλε φιλοι θελουν απλα να λενε τα δικα τους σαν απαντηση θα δωσω τις αναλογες ευχολογιες των κοκκινων απο το θεμα των GPU.

Ασχετο αλλα σαν να ειδα τον Elf να μαζευεται; Μεχρι πριν 5-10 μερες ηταν μεχρι ι3 επιδοσεις και τωρα κανει αναφορα σε ι5 7600!!!

Μπορει να ειναι και η ιδεα μου βεβαια...

Καθολου ατοπο δεν ηταν..ανεφερε κατι για gpu ο ιδιος και του το ανεφερα..αλλα παλι το ρεζουμέ ειναι το ιδιο διοτι το bench αυτο δεν λεει τιποτα ακομα..ειναι απολυτως ΑΣΑΦΕΣ..τωρα αυτα που λες για μπλε και πρασινους ειναι σαν οταν φωναζανε στα χωρια για το πασοκ με την νδ, το οτι τo toyota ειναι καλυτερο απο το nissan και τον ολυμπιακο με τον παναθηναικο..

Μου ερχεται να κανω εμετο οταν ακομα και σημερα εν ετη 2017 καποιοι πορώνονται με εταιρειες και δεν κοιτουν την τσεπη τους..μονο η καταντια μπορει να το περιγραψει..

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...