Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η AMD έχει πρόβλημα με το marketing της, ας πούμε μια 390 8GB ήταν προτιμότερη από μια 970 με 3.5 + 0.5GB αλλά παρ' όλα αυτά η δεύτερη πούλαγε πολύ περισσότερο. Στην Ελλάδα στους πολύ άσχετους επικρατεί ακόμα η άποψη ότι οι AMD ζεσταίνονται υπερβολικά και τέτοια, ναι υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν τέτοια. Ανταγωνισμός θα υπάρξει σίγουρα πλέον, είναι αδύνατον να μην υπάρξει ανταγωνισμός, η Intel έδινε ένα 5-10% σε κάθε γενιά και τώρα με τον Kaby Lake δεν έδωσε ούτε 3%(Ο 7700K έχει ακριβώς το ίδιο performance με τον 6700K στον ίδιο χρονισμό).

Δεν έχει πρόβλημα γιατι απλά δεν κάνει marketing. Η ιντέλα κάνει,σε χρεωνει το 100κο με φουλ σουπορτ σε οτι αφορά το σοφτγουερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η AMD έχει πρόβλημα με το marketing της, ας πούμε μια 390 8GB ήταν προτιμότερη από μια 970 με 3.5 + 0.5GB αλλά παρ' όλα αυτά η δεύτερη πούλαγε πολύ περισσότερο. Στην Ελλάδα στους πολύ άσχετους επικρατεί ακόμα η άποψη ότι οι AMD ζεσταίνονται υπερβολικά και τέτοια, ναι υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν τέτοια. Ανταγωνισμός θα υπάρξει σίγουρα πλέον, είναι αδύνατον να μην υπάρξει ανταγωνισμός, η Intel έδινε ένα 5-10% σε κάθε γενιά και τώρα με τον Kaby Lake δεν έδωσε ούτε 3%(Ο 7700K έχει ακριβώς το ίδιο performance με τον 6700K στον ίδιο χρονισμό).

Εδώ ακούμε τα ίδια μέχρι σήμερα επειδή οι drivers της ΑΤΙ πετούσανε BSOD πριν 15 χρόνια... Τι μου λές τώρα για θερμοκρασίες κτλ που είναι πολύ πιό πρόσφατα... Δεν ξέρω πόσα χρόνια μαρκετινγκ θα χρειαστούν για να αλλάξει αυτό το πράγμα και δεν ξέρω καν αν χρειάζεται να δώσεις τόσα χρήματα σε κάτι με αμφίβολα αποτελέσματα αντί για r&d.

• Like 2

Μαρκετινγκ και μαλιστα φθηνο κανει η amd πρωτον με το τσαμπα hype που δημιουργει πριν απο καθε κυκλοφορια και δευτερον με ηλιθιες διαφημισεις τυπου the fixer που οσοι θυμουνται δειχνει καρτες nvidia να καταστρεφονται κτλ.Η amd εχει εκθεσει τον εαυτο της με ολα αυτα,ολοι πανω κατω εχουμε αγορασει τα προιοντα της και εχουμε ξενερωσει.

Εδώ ακούμε τα ίδια μέχρι σήμερα επειδή οι drivers της ΑΤΙ πετούσανε BSOD πριν 15 χρόνια... Τι μου λές τώρα για θερμοκρασίες κτλ που είναι πολύ πιό πρόσφατα... Δεν ξέρω πόσα χρόνια μαρκετινγκ θα χρειαστούν για να αλλάξει αυτό το πράγμα και δεν ξέρω καν αν χρειάζεται να δώσεις τόσα χρήματα σε κάτι με αμφίβολα αποτελέσματα αντί για r&d.

Αντι για μαρκετινγκ, εγω λεω να δωσουν Ryzen CPUs και Vega GPUs στους μεγαλυτερους Youtubers οπως τον JayTwoCents, Linus, HardwareCanucks κτλ δωρεαν για να τους διαφημισουν και να κανουν benchmarks.

Νομιζω ετσι θα ειναι ποιο φθηνα απο μαρκετινγκ. Ετσι κι αλλιως ο κοσμος πιο πολυ βλεπει στο Youtube παρα τις μαρκετιστικες βλακειες.

• Like 2

Αντι για μαρκετινγκ, εγω λεω να δωσουν Ryzen CPUs και Vega GPUs στους μεγαλυτερους Youtubers οπως τον JayTwoCents, Linus, HardwareCanucks κτλ δωρεαν για να τους διαφημισουν και να κανουν benchmarks.

Νομιζω ετσι θα ειναι ποιο φθηνα απο μαρκετινγκ. Ετσι κι αλλιως ο κοσμος πιο πολυ βλεπει στο Youtube παρα τις μαρκετιστικες βλακειες.

Χαχαχα να είσαι καλά βρε αδερφέ.

Δες τον Jay τι χολή έβγαλε πρώτα και μετά τα ξανά λέμε.

• Like 1

Χαχαχα να είσαι καλά βρε αδερφέ.

Δες τον Jay τι χολή έβγαλε πρώτα και μετά τα ξανά λέμε.

οντος ειπε καποια κακια αλλα δεν θυμαμαι τι ακριβως γιατι απο περιεργια ηθελα να δω τι θα πει.

Βρήκε αρνητική την μη ύπαρξη quad channe, 10 φορές είπε ότι θα χάνει απόδοση κτλπ.

Επίσης στην παρουσίαση ενώ είπαν ΔΕΝ παίζει turbo αυτός το είχε σαν ερώτημα πόσο ήταν και ότι το κράτησαν κρυφό.

Για κάποιον που δεν είδε την παρουσίαση μία χαρά αμφιβολίες περνάει, άλλωστε δεν μπορεί να βγει δημόσια και να υποστηρίξει κάποιον. Bad for business...

Και δεν είναι ο μόνος!!!

• Like 1

Μαρκετινγκ και μαλιστα φθηνο κανει η amd πρωτον με το τσαμπα hype που δημιουργει πριν απο καθε κυκλοφορια και δευτερον με ηλιθιες διαφημισεις τυπου the fixer που οσοι θυμουνται δειχνει καρτες nvidia να καταστρεφονται κτλ.Η amd εχει εκθεσει τον εαυτο της με ολα αυτα,ολοι πανω κατω εχουμε αγορασει τα προιοντα της και εχουμε ξενερωσει.

για να μην κανω παραθεση τον καθενα,επιασα εσενα σαν παραδειγμα για να απαντησω και γενικα σε οσους εχουν την ιδια αντιληψη.

Ο καθενας ως καταναλωτης εκλαμβανει το hype/marketing οπως θελει...δοξα τον θεο amd+intel μια χαρα marketing εχουν και μακαρι και αλλες εταιρειες να ειχαν τετοιο managment merketing.

2on για να ειστε ολοι σε αυτο το thread και να ασχολειστε με την amd σημαινει οτι η ηδια η εταιρεια (amd) μια χαρα σας περασε εστω κα στο υποσυνείδητο το hype και το marketing..

Απο κει και περα ο καθενας ως γνωστον αγοραζει με το budget οτι καλυτερο ΣΥΜΦΩΝΑ παντα με μετρησεις που βλεπει στο διαδυκτιο και ΟΧΙ χειροπιαστα :) Tελος να αναφερω την εμπειρια μου οτι ημουν για χρονια στο στρατοπεδο της intel και nvidia αλλα τα τελευταια 10 χρονια αλλαξα και πηγα σε amd και τα τελευταια 6 σε ατι.

Διοτι και με καλυπταν μεχρι και τωρα οι επεξεργαστες της amd αλλα και στον τομεα των γραφικων με ati δεν αναγκαζομαι μεχρι και σημερα να ριξω γραφικα σε ενα-δυο χρονια σε σχεση με την nvidia που ετσι μου γινοταν μονο και μονο για να βλεπω τα physics και δεν ξερω και γω τι αλλο..

Τελος δεν ξερω αν εχουν αλλαξει τα πραγματα απο πλευρας ιντελ-nvidia αλλα θα προτιμω ΠΑΝΤΑ οτι καλυτερο υπαρχει για την ΤΣΕΠΗ που διαθετω. απο κει και περα benchmarks τα οποια δειχνουν σε ποσα sec εμφανιζεται το λογοτυπο η ο τραμπ ειναι σχετικα για οσους ασχολουντια καθαρα και μονο για το gaming :)

Το τεχνολογικο Intellectual Property και οι χιλιαδες πατεντες γραφουν επανω ATI Technologies φιλε μου, αυτα αγορασε η Qualcomm και τα μετονομασε σε Adreno, εχει αγορασει, χρησιμοποιει και εξελισσει τεχνολογια της ATI.

http://www.eweek.com/c/a/Mobile-and-Wireless/AMD-Sells-Handset-Division-to-Qualcomm-for-65-Million

Ε αυτο λεμε..αλλα απο το 2009 και μετα οι adreno δεν εχουν καμια σχεση με την ATI-AMD, ειναι κτημα της Qualcomm και τελος.

Εσυ ειπες πιο πανω οτι GPUs της παλαι ποτε ATI τροφοδοτουν....ολους τους Snapdragon επεξεργαστες της Qualcomm με την ονομασια Adreno (Radeon). 

Βγαινουν λαθος συμπερασματα οπως καταλαβαινεις, διοτι το σημερινο επιπεδο που εχουν φτασει οι adreno απο τοτε ειναι καθαρα δουλειας της Qualcomm και το μονο κοινο πλεον που θυμιζει το παρελθον ειναι ο αναγραμματισμος της ονομασιας, διαφωνουμε καπου?

για να μην κανω παραθεση τον καθενα,επιασα εσενα σαν παραδειγμα για να απαντησω και γενικα σε οσους εχουν την ιδια αντιληψη.

Ο καθενας ως καταναλωτης εκλαμβανει το hype/marketing οπως θελει...δοξα τον θεο amd+intel μια χαρα marketing εχουν και μακαρι και αλλες εταιρειες να ειχαν τετοιο managment merketing.

2on για να ειστε ολοι σε αυτο το thread και να ασχολειστε με την amd σημαινει οτι η ηδια η εταιρεια (amd) μια χαρα σας περασε εστω κα στο υποσυνείδητο το hype και το marketing..

Απο κει και περα ο καθενας ως γνωστον αγοραζει με το budget οτι καλυτερο ΣΥΜΦΩΝΑ παντα με μετρησεις που βλεπει στο διαδυκτιο και ΟΧΙ χειροπιαστα :) Tελος να αναφερω την εμπειρια μου οτι ημουν για χρονια στο στρατοπεδο της intel και nvidia αλλα τα τελευταια 10 χρονια αλλαξα και πηγα σε amd και τα τελευταια 6 σε ατι.

Διοτι και με καλυπταν μεχρι και τωρα οι επεξεργαστες της amd αλλα και στον τομεα των γραφικων με ati δεν αναγκαζομαι μεχρι και σημερα να ριξω γραφικα σε ενα-δυο χρονια σε σχεση με την nvidia που ετσι μου γινοταν μονο και μονο για να βλεπω τα physics και δεν ξερω και γω τι αλλο..

Τελος δεν ξερω αν εχουν αλλαξει τα πραγματα απο πλευρας ιντελ-nvidia αλλα θα προτιμω ΠΑΝΤΑ οτι καλυτερο υπαρχει για την ΤΣΕΠΗ που διαθετω. απο κει και περα benchmarks τα οποια δειχνουν σε ποσα sec εμφανιζεται το λογοτυπο η ο τραμπ ειναι σχετικα για οσους ασχολουντια καθαρα και μονο για το gaming :)

Δεν ειναι κι ακριβως ετσι φιλτατε.Υπαρχει και η  αλλη οψη αυτου που λες η οποια ειναι οτι επειδη πολυς κοσμος εχει σιχαθει την υπερβολικη διαφημιση της ιντελερας και το χωσιμο της σε ολα τα site μετρησεων (που αφου τα παιρνουν, την εκθιαζουν ασυστολως), αναγκαστικα γινονται φαν της αντιπαλης εταιριας και με μηδαμινο μαρκετινγκ σε σχεση με της ιντελερας μονο και μονο για το γαμωτο!!!

Κι ελπιζοντας εννοειται να ζωντανεψει τον ανταγωνισμο.. Πως λεμε οτι βλεπεις μπαλα και υποστηριζεις το αουτσαιντερ μονο και μονο για να εχει ενδιαφερον και επειδη γουσταρεις την προσπαθεια του... Καπου και που του καθεται και του αουτσαιντερ ομως και τοτε ποιος το πιανει...!!! :-D

ΥΓ.  Εννοειται οτι εχει και καλο προιον η ιντελ αρκετα χρονια. Μην τα ισοπεδωνουμε και ολα απλα εδω μιλαμε για το μαρκετινγκ

• Like 4

αυτο που ειπε ο ZELOMOTH.

Οσο δεν θελω να το παραδεχτω ημουν Ιντελακιας οταν ημουν νεος, μετα ομως με χτυπησε ενα βελος στο γονατο και αναγκαστικα εγινα κοκκινο φανμπου.

Παραδοσιακα ειμαι παντα με τον 2ο και πιο ανισχυρο των αναμετρησεων, ετσι για το γαμωτο.

ΟΧΙ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, ΝΤΟΛΑΝΤ ΝΤΑΚ ρε κουφαλες !

• Like 6

αυτο που ειπε ο ZELOMOTH.

Οσο δεν θελω να το παραδεχτω ημουν Ιντελακιας οταν ημουν νεος, μετα ομως με χτυπησε ενα βελος στο γονατο και αναγκαστικα εγινα κοκκινο φανμπου.

Παραδοσιακα ειμαι παντα με τον 2ο και πιο ανισχυρο των αναμετρησεων, ετσι για το γαμωτο.

ΟΧΙ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, ΝΤΟΛΑΝΤ ΝΤΑΚ ρε κουφαλες !

Ζητω το κογιοτ! Fuck μπιπ μπιπ!!! :-D :-D :-D

• Like 6

Αν δεν σου αρέσουν ρε αδερφέ τα physx κλείστα. Κακό να υπάρχει σαν επιλογή δηλαδή?

Όπως γερνάει η μία, γερνάει και η άλλη, δεν μεταλλάσεται μέσα στον υπολογιστή σου σε κάτι καλύτερο.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...