logistoulis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 τι σημασία έχουν οι χρονισμοί; εκτός αν έχουν ίδιο performance per clock δεν συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια επίσης πρέπει να δούμε αν οντως κλοκάρονται μόνοι τους ανάλογα με το πόσο καλή ψύξη βάλεις και φυσικά δεν περιμένω πραγματα στυλ Κ και μη Κ και ανάλογα και το τελικό κόστος θα πρέπει να κάτσουμε να αναλογιστούμε εάν και σε ποιες περιπτώσεις η amd θα έχει πιο συμφέρουσες προσφορές εγώ πάντως (και όχι μόνο εγώ) βλέπω πολλούς να νοιάζονται να πιεστεί η intel για να τους δώσει κάτι καλύτερο και να συνεχίσουν πάλι σε αυτήν και είναι κρίμα γιατί αν η amd βγάλει όντως καλό προϊόν οφείλει να τιμηθεί από τους χρήστες παρά να περιμένεις να σου δώσει κάτι ανταγωνιστικό για λίγο μέχρι να ξαναπάμε στις πρόσφατες καταστάσεις ξεφτίλας 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Αυτό που πρέπει να δούμε από 'δω και πέρα είναι αναλυτικά benchmarks και τιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 ναι, δεν περιμένω όλοι να συμφέρουν με τα μπούνια αλλά σε κάποιες περιπτώσεις σίγουρα θα συμφέρουν. κυρίως κόντρα σε i5 και 4core i7 θέλω να δω τi θα κάνουν ειδικά αν σε σχέση με 4core ι7 θα μπορείς να πάρεις 6ore zen με παρόμοιο performance per core (λίγο πάνω λίγο κάτω κλάιν) θα μιλάμε για επιτυχία, τουλάχιστον για τον καταναλωτή που θα το ψάξει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Εμένα με νοιάζει το game performance αφού παίζω παιχνίδια, το πως τα πάει ένας CPU σε CineBench, 3Dmark και άλλα τέτοια δεν με ενδιαφέρει καθόλου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Μεταξύ μας, στα παιγνίδια που εσύ παίζεις, τί ουσιαστικό πρόβλημα θα είχες με έναν σημερινό FX? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Παίζω όλα τα παιχνίδια, optimized και μη και όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στα παιχνίδια που θέλουν single core performance με τους FX.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 ναι εντάξει οι fx δεν μπορούσαν να σταθούν κόντρα σε i5 750 ο/c και οι δύο, αλλά αν όντως μιλάμε για περίπου haswell (πού έχω ) αλλά + άλλους δύο ή τέσσερις πυρήνες και όχι εξωφρενικά ακριβά είναι μια χαρά το θέμα είναι να ξεκολλήσουμε από 4πυρηνους και να πάψουν οι διπύρηνοι, όχι το 2018 αλλά σήμερα και όχι με το κόστος που λένε οι υποστηρικτές της intel σαν κάτι φυσιολογικό (αν το θες υπάρχει και κάνει τόσο και αν σου αρέσει, όχι ρε φίλε δε μου αρέσει) φυσικά δεν περιμένω 6core με 150-200 και 8core με 300 το πολύ, δεν έχω αυταπάτες απλά δεν μπορώ και δε θέλω να ξοδέψω τα παράλογα ποσά που ζητάει η intel, ήδη τα 260 από 200 που έδωσα τις 2 τελευταίες φορές που πήρα cpu , i5 4πυρηνο και στις δύο περιπτώσεις, μου έχουν κάτσει πολύ άσχημα θα μου βγάλει i5 6core το 2018 και θα κάνει 300+ να τον βάλουν εκεί που ξέρουν και ας είναι και 20% καλύτερος σε ipc 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 το θέμα είναι να ξεκολλήσουμε από 4πυρηνους και να πάψουν οι διπύρηνοι, όχι το 2018 αλλά σήμερα Εαν ισχυουν αυτες οι επιδοσεις που βλεπουμε ΚΑΙ στα παιχνιδια τοτε αυτο θα γινει, στανταρακι. Το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει περιπτωση να αγοραζεις 4πυνηρο σε σημερινες τιμες 2πυρηνου. Η γκαμα θα ξεκιναει απο τα 4c/4t με σχεδον σημερινες τιμες και αυτος που ηθελε κατι παραπανω και μεχρι σημερα αγοραζε ι5/ι7Κ θα αγοραζει 6-8C/12-16T με τιμες σημερινων 6800Κ+, οτι εγινε δηλαδη και με τους Α64Χ2. Στην ουσια θα μετατεθει το "gaming-enthusiast" σε υψηλοτερο price range απο οτι σημερα. Ευχομαι να κανω λαθος και σε 2 χρονια να αγορασω 8C/16T στα ιδια χρηματα που εδωσα για τον 6700Κ αλλα το βλεπω πολυ χλωμο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ θέλω τουλάχιστον έναν 6c/12t CPU με IPC performance όχι χειρότερο του mainstream 4c/8t(6700K) όμως. Αυτό που η Intel κρατάει μια γενιά πίσω την μεγάλη πλατφόρμα είναι σπαστικό και μαλακία, και να θες να δώσεις λεφτά για X99 σε κρατάει πίσω αυτό. Με λίγα λόγια πρέπει να πάρει τη θέση του 6700/7700K ένας CPU με 6c/12t αλλά να μείνει και στα 350 ευρώ. Εάν τα πάνε πολύ καλά οι Ryzen βλέπω να έρχονται οι 6c mainstream Intel πριν το 2018. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει περιπτωση να αγοραζεις 4πυνηρο σε σημερινες τιμες 2πυρηνου. ξεχνάς ότι ο ανταγωνισμός ανακοίνωσε ξεκλείδωτο i3 στα 200? γελάνε και τα τσιμέντα με αυτή τη λογική περιμένω στα 200 να παίρνω 4πυρηνο ξεκλείδωτο σε τιμή που η ιντελ θέλει να πουλήσει 2πυρηνο ξεκλείδωτο έχουν αφηνιάσει στην intel και εγώ όποιον αφηνιάζει όποτε μπορώ δεν επιθυμώ να τον υποστηρίζω με τα χρηματά μου ειδικά, αλλά θέλω και μάχιμη αντιπρόταση στις κάρτες τουλάχιστον έχω ακόμα επιλογή (σε 1080p γιατί πιο πάνω δε θα είχα) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Παίζω όλα τα παιχνίδια, optimized και μη και όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στα παιχνίδια που θέλουν single core performance με τους FX.. Βρε όλοι ξέρουμε, κανείς δεν το αρνήθηκε. Εγώ σε ρώτησα σε αυτά που εσύ παίζεις? Ασχολείσαι με ΜΟΒΑ/ΜΜΟ/λολοειδή κλπ? Ή θα μου πεις για το Starcraft που συχνά-πυκνά επικαλείται μια ψυχή...ότι δεν θα πιάσεις 144Ηz ας πούμε, θα βγάλεις 70 με την κάρτα σου, και θα έχεις διαφορά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Έχω 144Hz monitor αλλά δεν έχω SLI/CF για να πιάσω αυτά τα FPS έτσι και αλλιώς. Δεν ασχολούμαι με Moba/MMO πλέον, αλλά όταν βγαίνει ένα παιχνίδι σαν το Forza Horizon 3 που τερματίζει τον core 0, δεν θέλω να 'χω θέματα. Και επειδή πολλά παιχνίδια είναι έτσι unoptimized και δεν σκοπεύει να αλλάξει το σκηνικό σύντομα, θέλω CPU με δυνατό IPC performance. Γι' αυτό και ένας i3-6100 στέλνει για τσάι τους FX σε πολλά παιχνίδια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 σημασία έχει τι μπορείς να πάρεις στα χρήματα που δίνεις και με τα έως τώρα δεδομένα με 4 (πιο δυνατούς) πυρήνες ιντελ είσαι καλυμμένος αν έχεις εξίσου δυνατούς πυρήνες και μπορείς με τα ίδια χρήματα να πάρεις παραπάνω από 4 φυσικά και θα πάρεις παραπάνω από 4 και ας μην είναι απόλυτα απαραίτητοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 ξεχνάς ότι ο ανταγωνισμός ανακοίνωσε ξεκλείδωτο i3 στα 200? γελάνε και τα τσιμέντα με αυτή τη λογική περιμένω στα 200 να παίρνω 4πυρηνο ξεκλείδωτο σε τιμή που η ιντελ θέλει να πουλήσει 2πυρηνο ξεκλείδωτο έχουν αφηνιάσει στην intel και εγώ όποιον αφηνιάζει όποτε μπορώ δεν επιθυμώ να τον υποστηρίζω με τα χρηματά μου ειδικά, αλλά θέλω και μάχιμη αντιπρόταση στις κάρτες τουλάχιστον έχω ακόμα επιλογή (σε 1080p γιατί πιο πάνω δε θα είχα) Το ξεχναω γιατι μου ειναι παντελως αδιαφορο και γελοιο αλλα και γιατι σε αυτη τη τιμη αντε ισως λιγο παραπανω αγοραζεις i5. Αυτο ειναι το προβλημα ξαναλεω, οτι εαν οι 4c που θα γινουν το low-end της αγορας ξεκινανε στα 200+ τοτε εμεις που ειμαστε πιο enthusiast τη κατσαμε, θα θελουμε 400+ για cpu μονο. Το να γινει mainstream 6-8c με 250-300Ε κοντινο χρονικο διαστημα οπως ειναι τωρα οι i5 δε το πιστευω ουτε στα καλυτερα μου ονειρα. Οσο για την intel σιγα το αφηνιασμα, θα πεταξει μετα απο 2-3 χρονια νεο arch οπως εκανε με τους cοre και αντε γεια παλι. Ετσι κι αλλιως μεριδιο δε θα χασει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Εάν θες να μην σε κόβει ο CPU στα unoptimized games(Που είναι και η πλειοψηφία), αναγκαστικά πας σε Intel. Τώρα με τον Ryzen μάλλον θα αλλάξει το σκηνικό και θα μπορείς να πας και σε AMD χωρίς προβλήματα ή έτσι δείχνει το πράγμα τουλάχιστον(Αναμονή για αναλυτικά benchmarks). 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις