jgeorgiou Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 "ακα φτωχομπινέδες (cpu από 50-150$)" οι "φτωχομπινέδες" που λες μπορούν να αγοράσουν κλειδωμένο Ι5 6500 με φθηνή μητρική των 60ευρώ και μαμίσια μητρική και να έχουν σοβαρές επιδόσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Και αν τώρα οι ΖΕΝ είναι 8/16 με την ίδια λογική που και οι FX είναι 4/8 ; σκέψου τι παίζει,ο zen πυρήνας στα 3ghz θα αντιστοιχεί σε broadwell πυρήνα στα 1,5Ghz ,δηλαδή και πάλι μισή ταχύτητα, + 5% από skylake +5% από Kaby + ότι διαφορά θα υπάρχει από την συχνότητα. Εννοείς ότι το SMT στον ZEN θα έχει 100% scaling ?? Αυτό το slide το είδες ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoneo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 "ακα φτωχομπινέδες (cpu από 50-150$)" οι "φτωχομπινέδες" που λες μπορούν να αγοράσουν κλειδωμένο Ι5 6500 με φθηνή μητρική των 60ευρώ και μαμίσια μητρική και να έχουν σοβαρές επιδόσεις. ΔΕΝ υπαρρχει περιπτωση μη ισοροπιμένο build σαν αυτο που προτείνει να εχει της σοβαρες επιδώσης εκτος εαν προκειτε για τερματικο εταιρίας και το ξερεις καλα αν και θελω να δω Ι5 6500 σε h110 μητρικη σε κουτι με τον εναν ανεμηστηρα εγκατεστημενο τροφοφωτικο του κιλου και 200 watt vga για χρήση gaming ring για τεσσερες ώρες καθημερινα πόσο σοβαρες επιπτωσης θα έχει στην τσεπη αυτου που θα προβαινει σε αλληλουχία αναβαθμήσεων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 "ακα φτωχομπινέδες (cpu από 50-150$)" οι "φτωχομπινέδες" που λες μπορούν να αγοράσουν κλειδωμένο Ι5 6500 με φθηνή μητρική των 60ευρώ και μαμίσια μητρική και να έχουν σοβαρές επιδόσεις. ΔΕΝ υπαρρχει περιπτωση μη ισοροπιμένο build σαν αυτο που προτείνει να εχει της σοβαρες επιδώσης εκτος εαν προκειτε για τερματικο εταιρίας και το ξερεις καλα αν και θελω να δω Ι5 6500 σε h110 μητρικη σε κουτι με τον εναν ανεμηστηρα εγκατεστημενο τροφοφωτικο του κιλου και 200 watt vga για χρήση gaming ring για τεσσερες ώρες καθημερινα πόσο σοβαρες επιπτωσης θα έχει στην τσεπη αυτου που θα προβαινει σε αλληλουχία αναβαθμήσεων Δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα αυτό το setup με αυτό το Workload. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 geoneo κάνεις λάθος με την ενσωματωμένη ο Ι5 6500 με στανταρ συνθεση παίζει σταθερά στα 150watt ενώ με μια 1060/6GB άνετα παίζει σε 450αρι τροφοδοτικό , ένα της vs450 corsair που κάνει λιγότερο από 40ευρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Πόσο χαίρομαι που δεν θα σπαταλησουν χώρο στο die για γραφικά. Έτσι κι αλλιώς, στο κοινό που απευθύνονται (όπως και οι unlocked i5-i7) έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών, αλλά και να μην έχει, δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα να δώσουν 30 ευρώ για μια low end. Μακάρι για ολους μας να είναι ανταγωνιστικη η amd. Προσωπικά, αν έχουν ανταγωνιστικες επιδόσεις, θα τους στηρίξω κι ας έχουν λίγο υψηλότερη κατανάλωση ή μουφιτσες του στυλ uncalibrated temp sensor κλπ. Προσωπικα θα ελεγα μακαρι να ειναι ανταγωνιστικη η Amd για οσους αναβαθμιζουν συχνα,γιατι για ολους τους υπολοιπους μικρη σημασια εχει. Αλλωστε και η ιδια η Intel το παραδεχτηκε οτι ο κοσμος πλεον ολο και πιο σπανια αναβαθμιζει επεξεργαστη. Προσπαθουν και οι δυο εταριες(οπως και στα κινητα)να τραβηξουν ξανα τον κοσμο με πολλους πυρηνες/threads(εξου και η δηλωση της Intel για 6πυρηνο cpu το 2018 σε χαμηλη τιμη και καλα),ασχετως που οι περισσοτεροι βολευονται μια χαρα και με fx 6300,8gb ram και ssd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoneo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 1060 δεν υπαρχει ακομα και το σεταπ που ειπες περιλαμβανει συνήθως ι5 6600 h110 nvidia 750 η ati 260/270 τροφοδοτικο 450w χωρις 80bronze πιστοποιηση μηχανικο δίσκο και η dimm των 2g η 4g σε αναληση οθόνης 1920χ1080 πως το βλεπετε το σεταπάκι θα εχει καλη αποκρηση σε ΟΝ-LINE η OFF-line τιτλους με τερμα γραφικα ΔΕΝ κανω όνειρα για 4κ σε 34 ultrawide με thunderbird διασύνδεση και 2 480x h 1080 με 8c/16t 32g για την τέλεια vr εμπειρία το πορτοφώλη του πτωχωμπηνα aka mainsteam έλληνα gamer είναι από 500 εως 1000 ευρώ με οθόνη και όχι 2000 - 4000 που έχουν καποια αλλα κρατη δεν κανω όνειρα όσο φτανει η τσέπη μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Η αποψη μου είναι η εξής Με τον zen η amd θα δώση σε εμας τους mainstreem ακα φτωχομπινέδες (cpu από 50-150$) περίπου +10% η -10% τιμολογικη διαφορα ανάλογα με τον λογο διαφορας της τιμής προς απόδοση απο των αντιστιχο τιμολογιακα intel skylake Ως εκ τούτου ακόμα και με μείωση τιμης των intel κατα 10% δεν βρεπω να περνουμε 2c / 4t κατω των 90$ 4c /4t κατω των 180$ και 4c/8T κατω από 280$ επόμενως αφηστε την κουβεντα και τα πασατεμπια για το 2020 οποτε θα δουμε 8c/16t στα 280$ Ή AMD κατά την γνώμη μου θα χρησιμοποιήσει τους zen για αύξηση της πελατειακης της βάσης. Περιμένω άκρως ανταγωνιστικές τιμές σε πολλές κατηγορίες τιμής. Χρειάζεται να ξαναμπεί δυνατά στην αγορά που εχει αφήσει από το 2012 με τα ίδια προϊόντα. Μελλοντικα ίσως με τους Zen+ να ανεβάσει τιμές αλλά για αρχή δεν νομίζω . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Εννοείς ότι το SMT στον ZEN θα έχει 100% scaling ?? Αυτό το slide το είδες ?? Ποτέ δεν έχεις 100% scaling... Αμέ το είδα,ποιο κομμάτι από αυτό είναι το SMT για να μαθαίνουμε και κάτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Ποτέ δεν έχεις 100% scaling... Αμέ το είδα,ποιο κομμάτι από αυτό είναι το SMT για να μαθαίνουμε και κάτι; Εγώ θέλω να μου πεις που είδες ότι o πυρήνας ZEN στα 3GHz θα αντιστοιχεί σε 1.5GHz πυρήνα του Broadwell και τι σχέση έχει ο ZEN με τον Bulldozer από αυτό το Slide. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Εγώ θέλω να μου πεις που είδες ότι o πυρήνας ZEN στα 3GHz θα αντιστοιχεί σε 1.5GHz πυρήνα του Broadwell και τι σχέση έχει ο ZEN με τον Bulldozer από αυτό το Slide. Δεν το είδα πουθενά,είπα αν ... αν οι zen είναι 8/16 με SMT με τον ίδιο τρόπο που οι FX/EX είναι 4/8 ή 2/4 με CMT. Δεν μας έδειξε τίποτα η AMD σχετικά με το πως θα δουλεύει το SMT και είναι πολύ ποιο λογικό αυτό που λέω εγώ από το να πιστεύει κανείς ότι βγάλανε πυρήνες ίδιου επιπέδου με broadwell που έχουν HT που δουλεύει με την ίδια αποδοτικότητα με broadwell,που η intel χρειάστηκε αρκετές γενιές να το καταφέρει,και όλα αυτά μάλιστα με 1/3 λιγότερη κατανάλωση. Δηλαδή εν τάξη καλό το Hype αλλά σκεφτείτε το κιόλα λιγάκι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Άλλο το CMT και άλλο το SMT, ο ΖΕΝ μοιάζει πιο πολύ σε Intel με HT πάρα στον Bulldozer (CMT). http://www.anandtech.com/show/10578/amd-zen-microarchitecture-dual-schedulers-micro-op-cache-memory-hierarchy-revealed/4 Και ξανά για να καταλάβεις την διαφορά μεταξύ ZEN (SMT) και Bulldozer (CMT) Bulldozer CMT ZEN SMT Intel IvyBridge SMT Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Η πρώτη εικόνα 100% δεν είναι από την AMD. Την άλλη που την έβαλες και πριν δεν κατάλαβα γιατί την ξανά βάζεις και γράφεις και για SMT,που λέει κάτι για SMT αυτή η εικόνα; (Ναι είδαμε και το steamroller πόσο "improved single-core execution" είχε όπως λέει η εικόνα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Η πρώτη εικόνα 100% δεν είναι από την AMD. Την άλλη που την έβαλες και πριν δεν κατάλαβα γιατί την ξανά βάζεις και γράφεις και για SMT,που λέει κάτι για SMT αυτή η εικόνα; (Ναι είδαμε και το steamroller πόσο "improved single-core execution" είχε όπως λέει η εικόνα) Αυτή εννοείς πρώτη εικόνα; Αν ναι, πρέπει να τους μάθεις μπαλίτσα στο anandtech, (1η εικόνα) http://www.anandtech.com/show/10578/amd-zen-microarchitecture-dual-schedulers-micro-op-cache-memory-hierarchy-revealed/4 . techspot (5η εικόνα) http://www.techspot.com/news/66021-amd-zen-cpus-delayed-2017-more-details-revealed.html . legitreviews (5η εικόνα) http://www.legitreviews.com/amd-zen-ready-battle-intels-broadwell-e-processors_185523 . και tomshardware (5η εικόνα) http://www.tomshardware.com/news/amd-zen-microarchitecture-summit-ridge,32508.html γιατί όλοι πιάστηκαν κορόιδα και της αναπαράγουν. Sherlock μου εσύ. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Πάντως ZEN και να πιάνει απόδοση 6900k μου φαίνεται κάπως απίστευτο. Αν όντως ισχύει η AMD είναι από τώρα κερδισμένη μιας και λέγεται ότι οι Kabylake άντε να έχουν απόδοση +10%... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις