GeorgeSmirlis Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Στο link που έδωσες στο βίντεο που φαίνεται ο τύπος τη στεγνώνει με πιστολάκι. Απαγορεύεται το πιστολάκι ρε φίλε σε ηλεκτρονικές πλακέτες λόγω στατικού ηλεκτρισμού... Αν αυτά τα κυκλώματα μετά δουλέψανε ,που αμφιβάλλω γιατί κανένας δε δείχνει αν λειτουργεί μετά παρά μόνο πως να το κάνεις, αλλά ακόμα και να δουλέψανε μάλλον είχαν το Θεό μπάρμπα που λένε... Έλεος!!! Δε πλένονται φίλε για κανένα λόγω που ακούστηκε αυτό; Άμα ήταν να κάναμε ότι χαζό βλέπαμε στο internet ζήτω που καήκαμε. Πλυσιμο για κανενα λογο δεν θα εκανα ποτε. Πιστολακι ομως γιατι οχι? Απο ποτε ο αερας μεταφερει στατικο ηλεκτρισμο? Χθες εκανα 8 λεπτα reflow με πιστολακι απο χαμηλη αποσταση και πετυχε!
La_MoRt Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Το πιστολάκι για τα μαλλιά που δείχνει στο βίντεο είναι θέμα, αν ήταν έτσι τότε θα χρησιμοποιούσαμε πιστολάκια για να καθαρίσουμε τον υπολογιστή και όχι τα blower. Μήπως έκανες reflow με πιστολάκι θερμού αέρα που κάνει τέτοιες δουλειές;
GeorgeSmirlis Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 ΟΧΙ, με πιστολακι μαλλιων και πετυχε 100%. 8 λεπτα την βαρουσα πισω απο τον πυρηνα και λιγο στις μνημες και δουλεψε αριστα. Μονο που γερνει αρκετα η ατιμη.
ziaba Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Τώρα όντως το ενστερνίζεσαι το συγκεκριμένο; Εγώ νόμιζα ότι τρολάρεις για αυτό και το like. Στο link που έδωσες στο βίντεο που φαίνεται ο τύπος τη στεγνώνει με πιστολάκι. Απαγορεύεται το πιστολάκι ρε φίλε σε ηλεκτρονικές πλακέτες λόγω στατικού ηλεκτρισμού... Αν αυτά τα κυκλώματα μετά δουλέψανε ,που αμφιβάλλω γιατί κανένας δε δείχνει αν λειτουργεί μετά παρά μόνο πως να το κάνεις, αλλά ακόμα και να δουλέψανε μάλλον είχαν το Θεό μπάρμπα που λένε... Έλεος!!! Δε πλένονται φίλε για κανένα λόγω που ακούστηκε αυτό; Άμα ήταν να κάναμε ότι χαζό βλέπαμε στο internet ζήτω που καήκαμε. δεν πρότεινα να το επιχρίσει κάποιος άλλα το κάνουν πολλοί και με μεγάλη επιτυχία και δεν μπορούμε να τους ακυρώσουμε ψάξτε το λίγο στο νετ.... το λινκ μου είναι μια αναζήτησή στο google...
La_MoRt Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Φίλε άκου το reflow κανονικά δε γίνεται με πιστολάκι μαλλιών θέλει πιστόλι θερμού αέρα γιατί μέχρι το πιστολάκι μαλλιών να πιάσει τέτοια θερμοκρασία θα περιμένεις ώρα όπως εσύ. Το reflow όμως δεν έχει καμία σχέση σα διαδικασία με το καθαρισμό που συζητάμε στο θέμα εδώ. Έχω διαβάσει ότι το πιστολάκι μαλλιών με το ζεστό αέρα για καθάρισμα υπολογιστή δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό, δε το έχω δοκιμάσει κιόλας να σου πω και ούτε και πρόκειται. Απλά κάπου το διάβασα και δε το δοκιμάζω πλέον ούτε για αστείο. Ο καλύτερος τρόπς είναι για μένα πινέλο και ένα καλό blower να κάνεις τη δουλειά σου. Όσο για το νερό ούτε λόγος. δεν πρότεινα να το επιχρίσει κάποιος άλλα το κάνουν πολλοί και με μεγάλη επιτυχία και δεν μπορούμε να τους ακυρώσουμε ψάξτε το λίγο στο νετ.... το λινκ μου είναι μια αναζήτησή στο google... Φίλε μου δεν ακυρώνω κανέναν εγώ. Το έχεις δοκιμάσει; Αν όχι μη το προτείνεις γιατί μπορεί να πάρεις κανένα στο λαιμό σου... Εγώ σε μητρική που τη πλήρωσα χρυσάφι νερό δε ρίχνω που να με πληρώσουν αλλά και σε οποιαδήποτε μητρική όχι μόνο στη δική μου. 1
cloud13 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Παιδες ειστε off topic τελειως. Το παιδι μιλησε για το κουτι του που θα εχει πιασει μακα αν ειναι τοσο παλιο. Τα parts θα τα βγαλει προφανως οπως δηλωσε και ο ιδιος και ακριβως επειδη φοβαται υγρασια κλπ ζητησε γνωμες. Τωρα αν καποιος πλενει mobo με νερο θα εχει λεφτα για πεταμα φαινεται η θελει να τεσταρει το service των κατασκευαστων! Ασχετο αλλα και εγω πιστολακι μαλλιων στον ψυχρο αερα ομως χρησιμοποιω και απο αποσταση για να διωξω τα χοντρα. Τζογαρω τοσο καιρο δηλαδη?? 1
La_MoRt Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Παιδες ειστε off topic τελειως. Το παιδι μιλησε για το κουτι του που θα εχει πιασει μακα αν ειναι τοσο παλιο. Τα parts θα τα βγαλει προφανως οπως δηλωσε και ο ιδιος και ακριβως επειδη φοβαται υγρασια κλπ ζητησε γνωμες. Τωρα αν καποιος πλενει mobo με νερο θα εχει λεφτα για πεταμα φαινεται η θελει να τεσταρει το service των κατασκευαστων! Ασχετο αλλα και εγω πιστολακι μαλλιων στον ψυχρο αερα ομως χρησιμοποιω και απο αποσταση για να διωξω τα χοντρα. Τζογαρω τοσο καιρο δηλαδη?? Έχω διαβάσει για το ζεστό αέρα λόγω της αντίστασης που χρησιμοποιεί το πιστολάκι μαλλιών για να βγει ο ζεστός αέρας. Με το ψυχρό δε θα έχεις θέμα λογικά γιατί αν ήταν έτσι τότε πρόβλημα θα είχες και με blower. 1
GeorgeSmirlis Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Οχι ρε σεις, αν το πιστολακι ειναι στο κρυο, οκ, αλλα εγω δεν το κανω. Εχω ενα πινελο 60αρι και τον κανω λαμπικο στο μπαλκονι. Ουτε blower δεν εχω που κανονικα χρειαζεται αν εχει καποιος το τερας της σκονης στο πισι του! Σορρυ για τα offtopic! 1
benign Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Παιδες ειστε off topic τελειως. Το παιδι μιλησε για το κουτι του που θα εχει πιασει μακα αν ειναι τοσο παλιο. Τα parts θα τα βγαλει προφανως οπως δηλωσε και ο ιδιος και ακριβως επειδη φοβαται υγρασια κλπ ζητησε γνωμες. Τωρα αν καποιος πλενει mobo με νερο θα εχει λεφτα για πεταμα φαινεται η θελει να τεσταρει το service των κατασκευαστων! Ασχετο αλλα και εγω πιστολακι μαλλιων στον ψυχρο αερα ομως χρησιμοποιω και απο αποσταση για να διωξω τα χοντρα. Τζογαρω τοσο καιρο δηλαδη?? Και τζογαρεις και τιποτε δεν κανεις. Blower χρειαζεσαι. 3
pano Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δεν παθαίνει τίποτα με το πιστολάκι,απλώς σου βγαίνει η Παναγία για να καθαρίσει καλά,λόγω του ότι δεν φυσάει δυνατά όσο το blower. 1
La_MoRt Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Πηγή: Στατικός ηλεκτρισμός Αυτό για τη σκούπα θα βρω και για το πιστολάκι. Edit: Γράψτε λάθος για το πιστολάκι λένε ότι δε δημιουργεί αλλά να το χρησιμοποιείτε στο κρύο. Ωστόσο επείδη οι απόψεις πάνω στο θέμα διίστανται και μπήκε στο θέμα και ο Pano και θα μου τη πει πάλι :P σταματάω γιατί είμαστε ήδη offtopic!!! 1
teo20net Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Σαφώς και το πιστολάκι απαγορεύεται λόγω στατικού ηλεκτρισμού. Όσοι έχουν αντίθετη άποψη, ρωτήστε μια γυναίκα να σας πει αν είναι έτσι η όχι. Όσοι δεν πειστούν ούτε έτσι, ψάξτε να βρείτε ένα πιστολάκι άνω των 50-60 ευρώ και θα διαπιστώσετε ότι τα καλά, έχουν κουμπί για extra mode αποφυγής αυτού ακριβώς του στατικού ηλεκτρισμού, που στις γυναίκες κάνει τις τρίχες να πετάνε. Case closed. Περι πλυσίματος motherboard κτλ, ο φίλος πιο πάνω που μας την είπε με την google αναζήτηση θα του προτείνω να μην χρησιμοποιεί το google ως επιχείρημα στο λόγο του άν δεν έχει ο ίδιος σαφή άποψη. Ναι μπορείς να ρίξεις νερό αλλά δεν εξηγείς ούτε ότι πρέπει να βγάλει την μπαταρία ο άλλος, ούτε τι ζημιά μπορεί να πάθει και πολλά άλλα. Δεν μείναμε από άλλους τρόπους και καταλήξαμε στο νερό για καθάρισμα, οπότε άφησε να τρολλάρουμε και μην επιχειρηματολογείς με Google searches. On topic, στον topic starter... Πλύνε το κουτί με όσο νερό θέλεις και στέγνωσε το τελείως. Τελείως όμως. Για τα ηλεκτρονικά μέρη χρησιμοποίησε ένα αλκοολούχο ελαφρύ υγρό σε πανί και φρόντισε να ακουμπάς σε κάτι για γείωση. Και στέγνωσέ τα καλά πριν τα βάλεις στο ρεύμα. Για γείωση μπορείς να ακουμπήσεις σε ένα καλοριφέρ ή καλύτερα, ακουμπάς το τροφοδοτικό του υπολογιστή, με τον διακόπτη του από πίσω κλειστό. Αν ειναι στην πρίζα με κλειστό διακόπτη, γειώνεσαι μια χαρά. 2
pano Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Να ρωτήσω δηλαδή την γυναίκα μου, που δεν ξέρει τι είναι ο υπολογιστής, αν χάλασε από τις τόσες φορές που τον έχω φυσήξει με το πιστολάκι(πριν αξιωθώ και πάρω blower); Για να μην παρεξηγούμε και το παρατραβάμε,δεν είπα ότι δεν δημιουργείται στατικός ηλεκτρισμός,είπα ότι δεν παθαίνει η μητρική κάτι.
manefalos Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 παίδες δεν είναι απαραίτητα κακό το πλύσιμο.... αλλά τα άλατα που τυχων θα μεινουν μπορουν να σου κανουν ζημια.. αν χρησιμοποιήσεις απ-ιονισμένο νερό και δεν αφήσεις καταλυπα οκ. Άλλα και πάλι ενα διαλυμα αλκοόλης ισως να κάνει καλύτερη δουλειά
cloud13 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Και το blower ειναι υπερβολη για μενα προσωπικα. Δεν αφηνεις το pc σου κανα χρονο ακαθαριστο ουτε και το χεις στημενο στον κηπο για να θες blower. Καθε 1-2 μηνες του δινεις 1-2 ωριτσες με κρυο αερα διωχνεις τα πολλα και μετα τα φανακια με μπατονετα βουτηγμενη στο οινοπνευμα. Θα πεταει μια χαρα και μερακλιδικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα