Προς το περιεχόμενο

Έξοδα εντολής, τα άρπαξαν τα 3 ευρώ; ( Alpha Bank )

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, mrnlft said:

Όχι μου ειπε εξαρχής ότι έχει Πειραιώς, δεν ενημερώθηκα για την χρέωση ότι πάει σε εμένα, δεν με χρεώνει στην αρχη και ξαφνικα τους τελευταίους μήνες συνεχώς χρεώνομαι 3 ευρώ. Είναι παράνομο αυτό κανονικά έτσι; 

Να με ενημερώσει το αφεντικό ότι η χρέωση θα πάει σε εμένα και όχι σε εκεινον

Τότε εξαρχής το λάθος είναι δικό σου που δεν άνοιξες άμεσα λογαριασμό στην Πειραιώς.

Και όχι, δεν είναι παράνομο που το αφεντικό σου δεν καλύπτει τις προμήθειες που προέκυψαν τη από δική σου επιλογή (προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος λέγεται και τη χρεώνει η δική σου τράπεζα σε σένα), χαζό είναι από μεριά σου.

Επεξ/σία από Joshua21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

22 λεπτά πριν, mrnlft είπε

Όχι μου ειπε εξαρχής ότι έχει Πειραιώς, δεν ενημερώθηκα για την χρέωση ότι πάει σε εμένα, δεν με χρεώνει στην αρχη και ξαφνικα τους τελευταίους μήνες συνεχώς χρεώνομαι 3 ευρώ. Είναι παράνομο αυτό κανονικά έτσι; 

Η χρέωση ειναι κάτι που σε χρεώνει η δική σου τράπεζα, όχι ο αποστολέας του εμβάσματος.  
Μπορεί να εμφανίστηκε ξαφνηκά η ΄χρέωση είτε επειδή αποφάσισε ο εργοδότης να μην καλύπτει αυτός και τα δικά σου έξοδα οικειοθελώς, είτε γιατι ο λογαριασμός που έχεις δικαιολογεί μερικά εισερχόμενα εμβάσματα δωρεάν.  

Για το αν ειναι παράνομο, δεν ειναι. Ασχετα με το τι μπορεί να ακούσεις σε διάφορα σημεία, η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει οτι ο αποστολέας και παραλήπτης χρεώνονται ξεχωριστά για εμβάσματα SEPA, ο καθένας σύμφωνα με την πολιτική της τράπεζάς του 

5 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τότε εξαρχής το λάθος είναι δικό σου που δεν άνοιξες άμεσα λογαριασμό στην Πειραιώς.

Και όχι, δεν είναι παράνομο που το αφεντικό σου δεν καλύπτει τις προμήθειες που προέκυψαν τη από δική σου επιλογή (προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος λέγεται και τη χρεώνει η δική σου τράπεζα σε σένα), χαζό είναι από μεριά σου.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν με ενημέρωσε ότι θα με χρεώνει εμένα. Δεν μου είπε ούτε να ανοίξω λογαριασμό ούτε τίποτα απλά μου είπε δώσε μου ένα IBAN. Οπότε πως να φταίω εγώ που δεν ενημερώθηκα γιαυτό εξαρχής; 

1 minute ago, mrnlft said:

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν με ενημέρωσε ότι θα με χρεώνει εμένα. Δεν μου είπε ούτε να ανοίξω λογαριασμό ούτε τίποτα απλά μου είπε δώσε μου ένα IBAN. Οπότε πως να φταίω εγώ που δεν ενημερώθηκα γιαυτό εξαρχής; 

Άλλο το "απλά μου είπε δώσε μου ένα IBAN" που έγραψες τώρα, και άλλο το "μου ειπε εξαρχής ότι έχει Πειραιώς" που είχες γράψει πριν. Από τη στιγμή που σου διευκρίνησε ότι τις πληρωμές τις κάνει μέσω Πειραιώς, δεν είναι δικό του λάθος αν εσύ υπέθεσες ότι ο παραλήπτης στις διατραπεζικές συναλλαγές δεν χρεώνεται τίποτα.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τα παραπάνω δεν μπορώ να κάνω κάτι, sorry.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, mrnlft είπε

εσύ έπρεπε να το γνωρίζεις, έτσι είναι δυστυχώς. Έπρεπε να το γνωρίζεις ότι οι αποστολή σε άλλη τράπεζα έχει προμήθεια για το λήπτη του εμβάσματος για οποιοδήποτε ποσό ανω των 15. 

Εκεί που σου είπε ότι έχει Πειραιώς έπρεπε να πας να ανοίξεις στη πειραιώς λογαριασμό αμέσως. 

Επεξ/σία από valadsk

7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί είναι παράνομο;

7 ώρες πριν, Joshua21 είπε

1 ώρα πριν, valadsk είπε

εσύ έπρεπε να το γνωρίζεις, έτσι είναι δυστυχώς. Έπρεπε να το γνωρίζεις ότι οι αποστολή σε άλλη τράπεζα έχει προμήθεια για το λήπτη του εμβάσματος για οποιοδήποτε ποσό ανω των 15. 

Εκεί που σου είπε ότι έχει Πειραιώς έπρεπε να πας να ανοίξεις στη πειραιώς λογαριασμό αμέσως. 

Βασικα, ο μισθος πρεπει να μπαινει ακεραιος στον λογαριασμο. Απο εκει και περα, ή ανοιγεις εναν λογαριασμο στην Πειραιως, ή χανεις τον χρονο σου για αγνωστο αποτελεσμα, για 12 ευρω. 

19 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Βασικα, ο μισθος πρεπει να μπαινει ακεραιος στον λογαριασμο. Απο εκει και περα, ή ανοιγεις εναν λογαριασμο στην Πειραιως, ή χανεις τον χρονο σου για αγνωστο αποτελεσμα, για 12 ευρω. 

Ο μισθός μια χαρά μπαίνει ακέραιος. Μετά αφαιρεί η τράπεζα την προμήθεια των €3 ή όσο χρεώνει.

Πάντως για την OP να ξέρεις ότι και το αφεντικό σου πληρώνει (εκτός αν έχει λογαριασμό με δωρεάν εμβάσματα) προμήθεια για να στα στείλει. Και γενικά είναι σπάνιο σχετικά το αφεντικό να μη σε "υποχρεώνει" να ανοίξεις λογαριασμό στην τράπεζα που έχει. Οι περισσότεροι δεν ασχολούνται να σου στείλουν από άλλη τράπεζα είτε γιατί τσιγκουνεύονται την προμήθεια που πληρώνουν, είτε γιατί είναι πιο σύνθετο έμβασμα και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες γκρίνιας από τους υπαλλήλους "δεν μπήκαν τα λεφτά ακόμα κτλ.".

Πάντως ρεζουμέ, όπως σου έιπαν κι άλλοι. Δική σου ευθύνη να ανοίξεις λογαριασμό στην Πειραιώς ή όπου τέλος πάντων έχει το αφεντικό σου να σου τα βάζει εκεί.

42 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

O μισθός μπαίνει ακέραιος και υπάρχει μετά σε  άλλη γραμμή  η χρέωση για τα έξοδα.

8 ώρες πριν, mrnlft είπε

Ποσο βαθεια ριζωμενος ειναι ενας μπαμπας στο κεφαλι καποιων. Τι δουλεια εχει το αφεντικο να σε ενημερωσει για τις χρεωσεις της τραπεζας σου?

Εσυ δεν ασχοληθηκες να κατσεις να μαθεις τις χρεωσεις της τραπεζας ΣΟΥ !! αλλα απαιτεις εναν μπαμπα να σε φυλαξει απο την κουταμαρα σου. Μικρή η μεγάλη.

• Like 1

7 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Γιατι δεν σου έχει ανοίξει λογαριασμό μισθοδοσίας;;

Ο μπαμπας;Η ο εργοδοτης;
Δεν ανοιγει ο εργοδοτης λογαριασμο μισθοδοσιας στον υπαλληλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ο μπαμπας;Η ο εργοδοτης;
Δεν ανοιγει ο εργοδοτης λογαριασμο μισθοδοσιας στον υπαλληλο.

Μια χαρα ανοίγει και ο εργοδοτης φίλε μου... στην αλφα τουλάχιστον ανοίγει για να είμαι συγκεκριμένος

Επεξ/σία από Ducatista

9 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Μια χαρα ανοίγει και ο εργοδοτης φίλε μου... στην αλφα τουλάχιστον ανοίγει για να είμαι συγκεκριμένος

Κάποιοι εργοδότες (μεγάλοι συνήθως), έχουν συμφωνία με συγκεκριμένη τράπεζα και ανοίγουν εκεί λογαριασμούς για τους υπαλλήλους τους (έχουν συγκεκριμένες συμφωνίες και συγκεκριμένα οφέλη από αυτό). Δεν είναι σε καμιά περίπτωση υποχρέωση του εργοδότη και αν δεν είχαν τις συγκεκριμένες συμφωνίες/οφέλη ούτε οι συγκεκριμένοι θα το έκαναν :)

11 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Δεν ανοιγει,απλα δινει μια αιτηση η οτι ειναι αυτο και παει ο υπαλληλος και ανοιγει ο ιδιος λογαριασμο μισθοδοσιας,ισως με λιγοτερα δικαιολογητικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Κάποιοι εργοδότες (μεγάλοι συνήθως), έχουν συμφωνία με συγκεκριμένη τράπεζα και ανοίγουν εκεί λογαριασμούς για τους υπαλλήλους τους (έχουν συγκεκριμένες συμφωνίες και συγκεκριμένα οφέλη από αυτό). Δεν είναι σε καμιά περίπτωση υποχρέωση του εργοδότη και αν δεν είχαν τις συγκεκριμένες συμφωνίες/οφέλη ούτε οι συγκεκριμένοι θα το έκαναν :)

Συμφωνώ απόλυτα.. δεν το ανέφερα σαν υποχρέωση του εργοδότη πάντως

15 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δεν ανοιγει,απλα δινει μια αιτηση η οτι ειναι αυτο και παει ο υπαλληλος και ανοιγει ο ιδιος λογαριασμο μισθοδοσιας,ισως με λιγοτερα δικαιολογητικα.

Ανοίγει όπως απάντησε και ο φίλος πιο πανω

Επεξ/σία από Ducatista

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...