Προς το περιεχόμενο

Η TSST (Toshiba-Samsung Storage Technology) σταματά την παραγωγή οπτικών οδηγών

Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν εννοείς την αντικατάσταση τους από τους SSD έχουμε ακόμη πολύ καιρό μέχρι να φτάσουν τις χωρητικότητες των μηχανικών σε προσιτές τιμές και όχι σε τιμές που πρέπει να πουλήσεις το ένα σου νεφρό για να τους αποκτήσεις

Ποιο νεφρο ρε φιλε, σοβαρεψου. Τα 500gb σε ssd ξεκινανε απο τα 120€ και προσωπικα μου ειναι υπεραρκετα

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Ποιο νεφρο ρε φιλε, σοβαρεψου. Τα 500gb σε ssd ξεκινανε απο τα 120€ και προσωπικα μου ειναι υπεραρκετα

Στα ίδια χρήματα αγοράζεις τετραπλάσια+ χωτητικότητα σε HDD. Ναι ok, τα 500GB σου είναι υπεραρκετά, για 'μένα όμως είναι ψίχουλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή γράφουμε εδώ μέσα ότι θέλουμε

α) BluRay. Κόστος 13€/25 δισκάκια (Verbatim, εξαιρετικά).

Κόστος/GB = 13€/25δ*23GB = 0,0192 €/GB

β) Δίσκος. Κόστος 100€/2700GB (WD Blue 3TB)

Κόστος/GB = 0,037

Σχεδόν το διπλάσιο. Επίσης:

1) Χτυπάει ο δίσκος, πάνε όλα όσα έχεις μέσα. Από δισκάκια Bluray πρόσφατα χρειάστηκε να διαβάσω 60 ούτε ένα δεν είχε πρόβλημα (Recorder: Pioneer)

2) Μιλάμε για cold storage. Δεν γεμίζεις δίσκους το PC, γράφεις τα δισκάκια σου σε μια θήκη, τα αποθηκέυεις σε σωστές συνθήκες και είσαι κύριος.

Επεξ/σία από menthol1979
  • Like 1

Δύσκολο το βλέπω να πεθάνουν έτσι εύκολα τα δισκάκια. Δεν υπάρχει άλλο μέσο για να αντικαταστήσει. Η δισκέτα πέθανε γιατί βγήκαν τα CD.

Δεν υπάρχει άλλο μέσο που να μπορείς με 10λεπτά να γράψεις τέτοιον όγκο δεδομένων. Επίσης για backup σημαντικών αρχείων είναι ότι πρέπει. Τα αρχεία που έχεις backup δεν μπορεί ούτε ιός/ούτε cryptolocker να τα επηρεάσει...

Συμφωνώ ότι δεν είναι για καθημερινή χρήση τα δισκάκια,αλλά αργούν ακόμα να πεθάνουν...

Επειδή γράφουμε εδώ μέσα ότι θέλουμε

α) BluRay. Κόστος 13€/25 δισκάκια (Verbatim, εξαιρετικά).

Κόστος/GB = 13€/25δ*23GB = 0,0192 €/GB

β) Δίσκος. Κόστος 100€/2700GB (WD Blue 3TB)

Κόστος/GB = 0,037

Σχεδόν το διπλάσιο. Επίσης:

1) Χτυπάει ο δίσκος, πάνε όλα όσα έχεις μέσα. Από τα 100 δισκάκια Bluray πρόσφατα χρειάστηκε να διαβάσω 60 ούτε ένα δεν είχε πρόβλημα (Recorder: Pioneer)

2) Μιλάμε για cold storage. Δεν γεμίζεις δίσκους το PC, γράφεις τα δισκάκια σου σε μια θήκη, τα αποθηκέυεις σε σωστές συνθήκες και είσαι κύριος.

​3) Δεν επηρεάζονται από Ιούς και cryptolocker κτλ... 

1. το μεγαλυτερο λαθος της Apple που εχει αφησει χωρις opt drive τους iMac απο το 2013 και μετα

2. θες να δωσεις σ ενα φιλο ενα cd μουσικης η ενα bluray με ταινια τι κανεις καθε φορα κανεις δωρο ενα φλασακι η ενα ssd? λιγο σοβαροτητα παιδια

ουτε bluetooth εχουν και δεν μπορουμε να στειλουμε κανα ringtone, μας αναγκαζουν να τα αγοραζουμε οι κεραταδες!!

• Like 1

Αν γραφεί σωστά

Αν είναι σωστό το δισκάκι

Κατά τα άλλα αξιόπιστο

Προσωπικά έπερνα πάντα μάρκες σε DVD Writers και αναλώσιμα. Σχεδόν πάντα σκάγανε κάποια.

Ασε που για να το διαβάσει παντούς ήθελες διαστάτωση Ερμή με Αφροδίτη...

Το Failure σε usb flash και ssd είναι ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟ σε σχέση με το optical.

Το να πάρεις αξιόπιστα δισκάκια, είναι το ίδιο με το ν' αγοράζεις αξιόπιστους δίσκους. Προσωπικά, για τις φωτογραφίες μου χρησιμοποιώ και DVD σαν backup, καθώς οι δίσκοι και τα flash έχουν πεθάνει ξαφνικά αρκετές φορές.

• Like 1

Εγώ που έχω backupiera παίρνω τα δισκάκια τα αντιγράφω σε αυτή και μετά τα πετάω.....

Κάποιος που δεν έχει nas ή κάτι παρόμοιο με Drobo δεν έχει τίποτα όσα δισκάκια και bluray να έχει γράψει.

Οι δίσκοι δεν είναι αξιόπιστοι είτε σε οπτικοί μορφή είτε σε μηχανική μορφή για αυτο τους έχεις τουλάχιστον διπλούς.

Συνήθως κάποιοι προτιμούν τους οπτικούς γιατί δεν γίνονται erase ή ξαναγράφονται εύκολα όσο τα στικάκια. Αλλα αυτο είναι καθαρά θέμα αξιόπιστης χρήσης και όχι κατασκευαστικό.

Στο μέλλον δεν αποκλείεται να δημιουργήσουνε στικάκια που θα γράφονται μια φορά και θα κλειδώνουν οπως οι περισσότεροι οπτικοί δισκοι.

Δύσκολο το βλέπω να πεθάνουν έτσι εύκολα τα δισκάκια. Δεν υπάρχει άλλο μέσο για να αντικαταστήσει. Η δισκέτα πέθανε γιατί βγήκαν τα CD.

Δεν υπάρχει άλλο μέσο που να μπορείς με 10λεπτά να γράψεις τέτοιον όγκο δεδομένων. Επίσης για backup σημαντικών αρχείων είναι ότι πρέπει. Τα αρχεία που έχεις backup δεν μπορεί ούτε ιός/ούτε cryptolocker να τα επηρεάσει...

Συμφωνώ ότι δεν είναι για καθημερινή χρήση τα δισκάκια,αλλά αργούν ακόμα να πεθάνουν...

Οκ ας πούμε και ότι για τις απειλές τύπου Cryptolocker έχεις άμα τα σκάσεις και μια ωραία λύση τύπου NAS Synology με Time Backup όπου εαν κρυπτογραφηθούν πας 1,2 (μέχρι 1000) εκδόσεις πίσω και τα ξαναβρήκες αμέσως. Αλλά για μεγάλους όγκους τα δισκάκια είναι μονόδορομος.

Προσωπικά έχω περίπου 8ΤΒ ταινίες, σε bluray δισκάκια. Πως θα τα αποθήκευα όλα αυτά σε δίσκους;

Επίσης λίγο να προσέχουμε τι γράφουμε, ο άλλος παραπάνω λέει δε χρειάζονται τα δισκάκια εαν θες κάτι κάντο upload. Ναι μάστορα, κάνε εσυ Upload 10 GB με το ελεινό σου upload με 250 kb/s να σε δω. Μα ότι να 'ναι...

• Like 1

σχεδον εχει εξαφανιστει αυτο οπως θα γινει και με τους μηχανικους σκληρους

Τα CD δεν θα εξαφανιστούν γιατί πολύ απλά καλύπτουν ανάγκες που δεν μπορεί τίποτα άλλο,να δώσεις φτηνά σε κάποιον δεδομένα χέρι με χέρι,οι σκληροί μπορούν να αντικατασταθούν πλήρως στο μέλλον απο SSD και το κόστος ενός SSD κανονικά πιο χαμηλό είναι απο ενός σκληρού δίσκου άλλο που λόγω κερδοφόρας αγοράς είνα πιο ακριβά τα SSD.

H TSST σταματά την παραγωγή οπτικών οδηγών, αλλά τα οπτικά μέσα θα συνεχίσουν να μου είναι χρήσιμα!

Για εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος, ακόμη κι αν μπορώ να επιλέξω την χρήση USB Flash drive, προτιμώ το CD/DVD, διότι το έχω αποθηκευμένο πρωτότυπο σε οπτικό δίσκο. Για να αποθηκεύσω μουσικά αρχεία και να τα δώσω σε κάποιον, είναι πιθανό -έχει συμβεί- ο άνθρωπος που τα θέλει, να μην έχει USB Flash, ή να μην θέλει να διαθέσει χώρο στον σκληρό δίσκο για να αντιγραφούν τα αρχεία από το Flash. Και δε θα προτιμήσω την μεταφορά μέσω διαδικτύου για λόγους ταχύτητας. Επιπλέον λόγος είναι ότι δεν έχω πάντα πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...