Προς το περιεχόμενο

POS και switch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω μία απορία/πρόβλημα και θα ήθελα τη γνώμη όποιου γνωρίζει. Έχω ένα πρατήριο καυσίμων και λόγω των συνθηκών έχω και 3 POS. Το πρόβλημά μου είναι οτι και τα 3 POS παίρνουν σήμα από μία γραμμή τηλεφώνου σαν αποτέλεσμα να μη μπορώ να κάνω συναλλαγή εάν το τηλέφωνο είναι σε λειτουργία και να μη μπορώ να κάνω ταυτόχρονα 2 συναλλαγές. Επειδή όμως τυχαίνει να πρέπει να γίνουν 3 και 4 συνναλαγές δημιουργείται ουρά, ύπάρχει καθυστέρηση και δε γυρνάει καλά η δουλειά..

Υπάρχει περίπτωση να λυθεί αυτό το πρόβλημα με switch?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Όταν λες τηλεφωνικό κέντρο τι εννοείς? Εαν έβαζα τα POS πάνω στο router θα ήταν λύση?

Δημοσ.

το router δίνει ethernet θύρες, όπου πρέπει να συνδεθεί μια ip συσκευή και να έχει πρόσβασή στο δίκτυο και στο διαδίκτυο.. Τα POS απ' ότι φαντάζομαι συνδέονται κατευθείαν στην τηλεφωνική γραμμή και κάνουν κλήση (με δεδομένα όπως ήταν τα dial up ή το fax). Αυτό θέλει μια τηλεφωνική γραμμή ικανή να κάνει κλήσεις. Το router δεν το παρέχει αυτό. Αν έχεις όμως 1 τηλ γραμμή για κάθε POS τότε θα μπορείς να τα χρησιμοποιείς ταυτόχρονα. Η Υπηρεσία ISDN μπορεί να σου δώσει 2 τηλεφωνικές γραμμές για κάθε τηλεφωνική γραμμή που θα πληρώνεις. Το τηλεφωνικό κέντρο θα μπορούσε να δρομολογεί τις τηλεφωνικές γραμμές (περίπου όπως κάνει το router για τις συνδεσεις Ip)

Δημοσ.

Νομίζω το πιο εύκολο είναι να πάρεις POS μηχανήματα που δεν κάνουν κλήση, αλλά επικοινωνούν μέσω internet. Αλλιώς πας σε λύσεις ISDN, δεύτερη γραμμή κλπ.

Δημοσ.

Το τηλέφωνο, ISDN και λοιπά διέγραψέ το σαν λύση. Με 3 POS πολύ απλά δέν γίνεται δουλειά.

Δοκίμασε το εξής: Τα POS έχουν στο κάτω μέρος τους, δίπλα εκεί που μπαίνει το τηλεφωνικό καλώδιο, βύσμα ethernet. Πάρε ένα καλώδιο ethernet και σύνδεσε το POS στο router. Αν τα POS είναι της τελευταίας διετίας, λογικά θα συνδεθεί στο internet μόνο του χωρίς να χρειαστεί κάποια ρύθμιση. Θα το καταλάβεις οτι η συναλλαγή γίνεται μέσω internet γιατι συνήθως γράφει "LAN ΚΛΗΣΗ" ή κάτι αντίστοιχο και η συναλλαγή θα γίνεται πολύ πιό γρήγορα.

Αν το παραπάνω δέν λειτουργήσει, πολύ απλά επικοινώνησε με τις εταιρίες που διαχειρίζονται τα συγκεκεριμένα POS ωστε να σου στείλουν άλλα τα οποία συνδέονται με το internet (η αλλαγή συνηθως γίνεται δωρεάν), ή να σου ρυθμίσουν αυτά που έχεις.

Δημοσ.

ε δεν εχουνε πεθαινει τα dial pos ξερω κοσμο που δεν χρησιμοποιει το pos μεσω ιντερνετ γιατι δεν εχει ιντερνετ στο μαγαζι ή επειδη εχει στο ιντερνετ το virtual pos που εχει η πειραιως και εχει το κλασικο pos μηχανημα , οποτε αμα δεν μπορει να χρησιμοποιησει το μηχανημα οταν η γραμμη ειναι κατειλημμενη τοτε μπαινει στον υπολογιστη στο virtual pos και κανει την συναλλαγη , παντως στο virtual pos πρεπει να περασεις χειροκινητα τα στοιχεια τις καρτας στην σελιδα στο ιντερνετ, δεν εχει την ευκολια που εχει το pos που βαζεις την καρτα πατας το ποσο και περιμενεις την απαντηση . 

Γιατι εχεις 3 pos ; αυτο δεν μπορω να το καταλαβω; 

η alpha bank απο προσωπικη ερωτηση που εχω κανει στο καταστημα δινει το alpha pos που εχει και θυρα τηλεφωνου και ethernet και χρησιμοποιει το ιντερνετ πρωτο αμα δεν υπαρχει ιντερνετ χρησιμοποιει αυτοματα το τηλεφωνο! ( πιστευω οτι ετσι επρεπε να κανανε και οι αλλες τραπεζες , οχι οπως το pos της πειραιως το χρυσο που εχουνε δωσει και ειχα ρωτησει για το verifone και μου λεει αμα το παρετε  θα δουλευει ειτε με ethernet ειτε με τηλεφωνικη κληση οχι και μετα 2 μαζι και ουτε σε συνδιασμο αυτων! οτι ναναι!! , οποτε αμα τυχει και υπαρχει προβλημα και δεν υπαρχει ιντερνετ δεν δουλευει! ή αντιστοιχα αν υπαρχει προβλημα στο τηλεφωνο και υπαρχει ιντερνετ μου εχει τυχει προσωπικα να ειναι νεκρο το τηλεφωνο και να εχω ιντερνετ κανονικα γιατι να μην κανεις εσυ χειροκινητα τις αλλαγες απο το ενα στο αλλο και να μην χρειαζεται να καλεις την τραπεζα να στο κανει εκεινη; επισης αμα υπαρχει και φαξ στην ιδια γραμμη pstn εκει ειναι σπαστικο διοτι η γραμμη δειχνει κατειλλειμενη ) , 

Τελος προτεινω να καταργησεις τα pos των τραπεζων που εχεις και να κρατησεις μονο 1 που να παιρνει ολες τις καρτες ξερω οτι σιγουρα της alpha bank το cardlink τις παιρνει ολες , οποτε θα εισαι καλυμμενος , επισης διαφημιζουνε και την vodafone με τα mobile pos που λειτουργουνε με καρτα σημ , εκει να δω ποσο αργο θα ειναι! αμα τυχει και δεν κλειδωνει στο μονο 3g επισης ποσο σιγουρα θα δουλευει απροβληματιστα ; 

και πες καποιος που το χρησιμοποιει στην δουλεια του και ειναι μεταφορεας και θελει να πληρωθει με το mobile pos και δεν εχει σημα το δικτυο κινητης τι θα κανει; , τι να πω δεν ξερω αυτο με τα δικτυα κινητης μπορει να ειναι πολυ ωραιο αλλα αμα μπορεις να κανεις την συναλλαγη online απο το σπιτι σου ειναι πιο αμεσο και πιο γρηγορο! παρα το mobie pos . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...