Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε νομίζεις ότι είναι λίγο νωρίς να λες ότι η σχολή δε θα σου προσφέρει τίποτα;

Μα ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. 

γιατί ως Ruby dev, δεν θα μου προσφέρει τίποτα παραπάνω

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Ακόμα και ως "ruby dev". Είναι ένα σωρό μαθήματα που θα σου φανούν χρήσιμα αν ασχοληθείς με προγραμματισμό, είτε ως web dev  είτε ως οτιδήποτε άλλο.

Δημοσ.

Μα ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. 

Προσωπικά και εγώ αυτό κατάλαβα, αλλά όπως και αν έχει είπες ότι:

Το πρόγραμμα σπουδών κάνει focus σε... Βασικά δεν κάνει focus. Ακόμα και οι κατευθύνσεις είναι πολύ γενικές.

καθώς και ότι:

Το πρόβλημα είναι ότι έχω ξενερώσει με τη σχολή μου, ξέρω πως αν περιμένω να τελειώσω το πτυχίο, απλά θα έχω χάσει χρόνο,

To οποίο όπως φαίνεται, βασικά μεταφράζεται σε «δεν μας κάνουν RoR!»

Τέλος, κρίνοντας από το σύνολο των posts σου, νομίζω ότι απλά θες να ακούσεις ότι είσαι «job ready» και «go for it». Προσωπικά, θα σου πω μόνο ότι είναι η δική σου ζωή άρα είναι δικές σου και οι επιλογές και, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δική σου η ευθύνη. Το να ρωτάς στο φόρουμ, «να σπουδάσω ή όχι» δεν μπορώ να φανταστώ πως θα σε βοηθήσει.

ΥΓ. Για την ιστορία, η φράση «στο πτυχίο» σημαίνει τελειόφοιτο και όχι πρωτοετή.

Δημοσ.

To οποίο όπως φαίνεται, βασικά μεταφράζεται σε «δεν μας κάνουν RoR!»

Τέλος, κρίνοντας από το σύνολο των posts σου, νομίζω ότι απλά θες να ακούσεις ότι είσαι «job ready» και «go for it».

ΥΓ. Για την ιστορία, η φράση «στο πτυχίο» σημαίνει τελειόφοιτο και όχι πρωτοετή.

Βασικά θέλω να ακούσω γιατί να μην το κάνω, επειδή, είμαι έτοιμος να κάνω apply, και θέλω να δω τα downsides, επειδή με τόσο excitement, νομίζω δεν βλέπω αντικειμενικά τα πράγματα.

Για το τελευταίο δεν το ήξερα.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά θέλω να ακούσω γιατί να μην το κάνω, επειδή, είμαι έτοιμος να κάνω apply, και θέλω να δω τα downsides, επειδή με τόσο excitement, νομίζω δεν βλέπω αντικειμενικά τα πράγματα.

Για το τελευταίο δεν το ήξερα.

Πρωτοετής είσαι? Αν ναι, και αν δουλεύεις Full Time, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ή θα τελειώσεις τη σχολή σου στα διπλάσια χρόνια από όσο πρέπει, ή δε θα τελειώσεις ποτέ. ΕΚΤΟΣ αν σπουδάζεις σε κάποια τραγικά εύκολη σχολή. Είναι απλό: Ότι θα κερδίσεις από την εργασία σου, θα το χάσεις από τις σπουδές σου. (εκτός από το ότι θα βγάλεις (βραχυπρόθεσμα) χρήματα, τα οποία μακροπρόθεσμα θα τα χάσεις λόγω μη πτυχίου).

Προσωπικά, δούλευα 4 μήνες τον χρόνο σερβιτόρος φυσικά για βιοποριστικούς λόγους (μισό Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο-μισό Σεπτέμβρη), και άργησα μόλις 2 χρόνια παραπάνω από το κανονικό. ΝΑΙ είμαι περήφανος γι' αυτό. Ισχύουν όμως τα όσα έγραψα στην παραπάνω παράγραφο. Δεν είμαστε SuperMen αγαπητέ, όποιος παριστάνει έναν, απλά προσποιείται.

• Like 2
Δημοσ.

Πρωτοετής είσαι? Αν ναι, και αν δουλεύεις Full Time, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ή θα τελειώσεις τη σχολή σου στα διπλάσια χρόνια από όσο πρέπει, ή δε θα τελειώσεις ποτέ. ΕΚΤΟΣ αν σπουδάζεις σε κάποια τραγικά εύκολη σχολή. Είναι απλό: Ότι θα κερδίσεις από την εργασία σου, θα το χάσεις από τις σπουδές σου. (εκτός από το ότι θα βγάλεις (βραχυπρόθεσμα) χρήματα, τα οποία μακροπρόθεσμα θα τα χάσεις λόγω μη πτυχίου).

Προσωπικά, δούλευα 4 μήνες τον χρόνο σερβιτόρος φυσικά για βιοποριστικούς λόγους (μισό Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο-μισό Σεπτέμβρη), και άργησα μόλις 2 χρόνια παραπάνω από το κανονικό. ΝΑΙ είμαι περήφανος γι' αυτό. Ισχύουν όμως τα όσα έγραψα στην παραπάνω παράγραφο. Δεν είμαστε SuperMen αγαπητέ, όποιος παριστάνει έναν, απλά προσποιείται.

Ναι πρώτο έτος είμαι. Έχεις ένα strong point. Μάλλον όχι και τόσο καλή ιδέα τελικά

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και είσαι πρωτοετής και εγώ θα σε συμβούλευα είτε να αφοσιωθείς πλήρως στις σπουδές σου (αλλά και στο να μαθαίνεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν από μόνος σου όπως πολύ καλά έκανες με τη Ruby), είτε να βρεις μια part-time δουλειά (όπως είπαν και παραπάνω τα παιδιά μέσω internet, upwork κτλ) να αναλαμβάνεις projectάκια που θα μπορείς να τα βγάζεις με το ρυθμό σου και να παίρνεις το χαρτζηλικάκι σου και να μαθαίνεις και να αποκτάς εμπειρία.

Μια δουλειά πλήρους απασχόλησης στη συγκεκριμένη φάση που είσαι θεωρώ θα σε αποπροσατολίσει τελείως από τις σπουδές σου και ίσως τελικά να σε πολώσει π.χ. να γίνεις απλά ένας Ruby developer και όχι ένας developer με εφόδια και γνώσεις που θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε πλήθος περιβαλλόντων και απαιτήσεων.

Τα παραπάνω στα λέω εντελώς φιλικά και συναδελφικά (δουλεύω ως software engineer με σπουδές CEID στην Πάτρα). Στα χρόνια των σπουδών μου δούλευα part-time μόνο τα 2 χρόνια του μεταπτυχιακού μου.

Φυσικά η απόφαση και η επιλογή είναι δική σου, εμείς την γνώμη μας αποτυπώνουμε.

Δημοσ.

TL;DR Just do it αν κατάλαβα καλά.

Όχι σκέτο just do it, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν είμαι οπαδός της άποψης yolo. Αν πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος και ότι αυτό θέλεις να κάνεις, then do it. Αλλά να έχεις κάπου να βασιστείς για να το πιστεύεις αυτό.

Όμως....

Και γω αυτό είχα καταλάβει, πως είσαι τελευταίο έτος και όχι πρώτο.

Νομίζω θα είναι πρακτικά αδύνατο να βγάλεις τη σχολή σε λογικό χρονικό διάστημα αν ξεκινήσεις απο τώρα full time δουλειά. Δε θα σου πω δε γίνεται τελεία, αλλά όταν ανεβαίνουν τόσο οι απαιτήσεις πρέπει όλα τα υπόλοιπα που μπαίνουν στην εξίσωση να είναι best of the best.

Ήσουν στο σχολείο εξώφθαλμα ο ικανότερος μαθητής; Μπορείς αποδεδειγμένα να αποδώσεις διαβάζοντας; Έχεις συμφοιτητές που θα σου δίνουν ο,τι χρειαστείς στο πιάτο όταν έρχεται η ώρα; Έχεις την άνεση να πεις στον όποιο εργοδότη πως περιόδους εξεταστικής δε θα υπάρχεις; κλπ κλπ. Αν η απάντηση έστω και σε ένα από αυτά είναι όχι, μη κάνεις ταρζανιές ιδιαίτερα τώρα στην αρχή. Θα μπορούσες ίσως να δοκιμάσεις λίγο freelancing αν θες να δουλέψεις επι πληρωμή.

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνω τη διάθεσή σου να βγεις έξω και να αρχίσεις να γίνεσαι παραγωγικός, αλλά θα έλεγα ότι η σχολή έχει πολλά να σου προσφέρει. 

Προσωπικα θα σε συμβούλευα να μην βλέπες μονοδιάστατα τον εαυτό σου ως Ruby developer, αλλά ως Software Engineer. Τα εργαλεί με τα οποία γράφουμε αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοζόμαστε.

• Like 2
Δημοσ.

Κάνε αιτήσεις στις εταιρείες που σε ενδιαφέρουν, σε πρπσλάβουν ή όχι είναι μια σημαντική εμπειρία.

(Προςποιούμαι ότι) Δεν ξέρω τι εννοείς με το ruby dev, αλλά ειλικρινά ο προγραμματισμός είναι τρόπος σκέψης και οι γλώσσες είναι απλά το μέσο. Ο Ντοστογέφσκι είναι τεράστιος συγγραφέας σε όποια γλώσσα και να διαβάσεις τα έργα του. Κάπως έτσι είναι και ο προγραμματισμός, στη σχολή παίρνεις τις βάσεις και οι γλώσσες που θα μάθεις έπονται του τρόπου σκέψης.

Ότι και αν κάνεις, να συνεχίσεις στη σχολή, όχι για το χαρτί αλλά για τη γνώση και τον τρόπο σκέψης.

• Like 2
Δημοσ.

Πιστεύω πρέπει να μάθεις αρχικά πιο βασικές γλώσσες πριν προχωρήσεις σε ruby ή python.

Αυτές οι γλώσσες από πίσω κάνουν κάποιες λειτουργίες που δεν φαίνονται στον προγραμματιστή για αυτό θεωρούνται εύκολες και γλώσσες του μέλλοντος. Πάρολα αυτά αν κάνεις C μετά C++ και μετά JAVA, θα έχεις κατανοήσει πολλές λειτουργίες που στην ruby γίνονται αυτόματα.

Δημοσ.

φίλε κάνε τις σπουδές σου , παιξε με τα γκομενάκια σου, πέρνα τα καλοκαιράκια σου, κανε τα προτζεκτάκια σου ...  (σε περίπτωση που δεν έχεις βιοποριστικά προβλήματα αυτό το διάστημα )

στο κλάδο του ΙΤ ,όταν τελειώσεις, be sure οτι θα δουλέψεις αρκετα 

• Like 2
Δημοσ.

Πιστεύω πρέπει να μάθεις αρχικά πιο βασικές γλώσσες πριν προχωρήσεις σε ruby ή python.

Αυτές οι γλώσσες από πίσω κάνουν κάποιες λειτουργίες που δεν φαίνονται στον προγραμματιστή για αυτό θεωρούνται εύκολες και γλώσσες του μέλλοντος. Πάρολα αυτά αν κάνεις C μετά C++ και μετά JAVA, θα έχεις κατανοήσει πολλές λειτουργίες που στην ruby γίνονται αυτόματα.

Έχεις ένα δίκιο σε αυτό. Βέβαια, το οτι δεν φαίνονται οι pointers και δεν χρειάζεται να κάνω εγώ τα allocations και τα free, δεν σημαίνει ότι είναι εύκολες γλώσσες. Δεν είναι ιδιότροπες, και με διάφορα έτοιμα εργαλεία, σου δίνουν functionality που δεν χρειάζεται να ανακαλύπτεις τον τροχό ξανά και ξανά για να έχεις. Ακόμα και η Ruby, είναι γραμμένη σε C. Το array class της Ruby, μαζί με τις μεθόδους του είναι ένα .c αρχείο 4000 περίπου γραμμών, το οποίο δείχνει την ισχύ της.

Όμως δεν θέλω για κάθε τι που κάνω να πρέπει να το δηλώνω. Δεν θέλω να μου χτυπάει για ένα ξεχασμένο άγγιστρο ή ένα διαφορετικό type σε μία μεταβλητή. Δεν μου αρέσει το στρυφνό συντακτικό της και δεν μου αρέσει να πονάνε τα μάτια μου κάθε φορά που ανοίγω 1000 γραμές c κώδικα. Με την Ruby είναι λες και διαβάζω αγγλικά, και μπορώ τις 100 γραμμές να τις κάνω 20 και να δουλεύουν το ίδιο χωρίς μεγάλη δυσκολία. 

Ένα χαρακτηρηστικό παράδειγμα από τη C++, το composition. Κάνω κομμάτι του φοιτητή, το μάθημα που έχει δηλώσει, ή ακόμα χειρότερα, ένα πίνακα μαθήματα. Στην Java αυτό δεν υπάρχει, και για καλό λόγο. Σκεφτείτε τη σπατάλη μνήμης με κάτι τέτοιο. Αντίθετα, το aggregation, λέει πως ο φοιτητής έχει δηλώσει αυτό το μάθημα, δείχνει δηλαδή σε μία ανεξάρτητη δομή με όλα τα μαθήματα. Στην Java αυτή είναι η μοναδική συσχέτιση που υπάρχει, ξανά για καλό λόγο. Το ίδιο και σε όποια άλλη higher level γλώσσα προγραμματισμού. Δηλαδή στην C++ θα έπρεπε να κοπανάω το κεφάλι μου για να το βρω, αν υποθέσουμε πως δεν ήξερα για composition, aggregation κλπ, ενώ στη Java και την κάθε Java, απλά θα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει.

στο κλάδο του ΙΤ ,όταν τελειώσεις, be sure οτι θα δουλέψεις αρκετα 

Πάνω σε αυτό, μου είπε ένας φίλος, 32 χρονών προγραμματιστής σε μεγάλη εταιρία, πως μετά τα 35 οι περισσότεροι το γυρίζουν σε managers, και εκεί μετράει το πτυχίο. Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε ότι στην αρχή, φοβόταν να του έρθει κάτι άγνωστο για δουλειά, ενώ τώρα παρακαλάει, και ποτέ δεν γίνεται. Για κάθε πρόβλημα έχει 2-3 τρόπους αντιμετώπισης και κοντεύει να σιχαθεί να γράφει κώδικα. Ακόμα και η δουλειά που τίποτα δεν μένει ίδιο, κατάντησε ρουτίνα. 

Δεν ξέρω αν φταίει ότι κάνει δουλειά για μία εταιρία που πουλάει προγράμματα σε άλλους ή είναι όντως αυτό που λέει, αλλά, αν έκανε κάτι δικό του, δεν θα είχε το πάθος και το ενδιαφέρον να συνεχίσει να το κάνει και μετά τα 40;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...