Dinos_12345 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Καλησπέρα στην παρέα. Τον τελευταίο καιρό βλέπω πως υπάρχουν αρκετές θέσεις junior developer σε εταιρίες, κυρίως για Ruby και για Rails. Τελειώνω το Ruby Programming Nanodegree στο Udacity, έχω φτιάξει αρκετές εφαρμογές με Ruby και τις έχω στο GitHub, χρησιμοποιώ Git & GitHub, συνέχεια, οπότε λέω να κάνω apply. Το πρόβλημα είναι ότι έχω ξενερώσει με τη σχολή μου, ξέρω πως αν περιμένω να τελειώσω το πτυχίο, απλά θα έχω χάσει χρόνο, γιατί ως Ruby dev, δεν θα μου προσφέρει τίποτα παραπάνω. Πιστεύω ότι είμαι job ready, και θέλω να το προσπαθήσω. Επίσης χρειάζομαι να είμαι αυτόνομος, δεν θέλω να επιβαρύνω με έξοδα τους γονείς μου, οπότε... Αξίζει λέτε ή είναι νωρίς;
Tmark Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Καλησπέρα στην παρέα. Τον τελευταίο καιρό βλέπω πως υπάρχουν αρκετές θέσεις junior developer σε εταιρίες, κυρίως για Ruby και για Rails. Τελειώνω το Ruby Programming Nanodegree στο Udacity, έχω φτιάξει αρκετές εφαρμογές με Ruby και τις έχω στο GitHub, χρησιμοποιώ Git & GitHub, συνέχεια, οπότε λέω να κάνω apply. Το πρόβλημα είναι ότι έχω ξενερώσει με τη σχολή μου, ξέρω πως αν περιμένω να τελειώσω το πτυχίο, απλά θα έχω χάσει χρόνο, γιατί ως Ruby dev, δεν θα μου προσφέρει τίποτα παραπάνω. Πιστεύω ότι είμαι job ready, και θέλω να το προσπαθήσω. Επίσης χρειάζομαι να είμαι αυτόνομος, δεν θέλω να επιβαρύνω με έξοδα τους γονείς μου, οπότε... Αξίζει λέτε ή είναι νωρίς; Λίγο offtopic, αλλά είσαι ευχαριστημένος με το Nanodegree του Udacity? Σκέφτομαι να πάρω ένα αλλά είναι τσιμπημένα στην τιμή.
pmav99 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Ερωτήματα για το τι είναι καλύτερο για τη ζωή σου, δεν μπορούν να απαντηθούν από αγνώστους στο νετ. That being said, η σύνταξη/αποστολή βιογραφικού και ιδίως οι συνεντεύξεις είναι χρήσιμη εμπειρία ανεξαρτήτως του αν θα σου δώσουν αυτό που ζητάς. Μια εναλλακτική που ίσως δεν έχεις σκεφτεί είναι η part time εργασία μέσω upwork, freelancer ώστε να συμπληρώσεις το εισόδημά σου μέχρι να βγάλεις τη σχολή σου. 2
Dr.Fuzzy Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Για μένα τελείωσε τη σχολή σου, αυτά που κάνεις ακόμα και να μη σου χρειαστούν στο αντικείμενο που έχει επιλέξει, σου μαθαίνουν ένα τρόπο σκέψης και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ'ολα. 1
Dinos_12345 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Λίγο offtopic, αλλά είσαι ευχαριστημένος με το Nanodegree του Udacity? Σκέφτομαι να πάρω ένα αλλά είναι τσιμπημένα στην τιμή. Αξίζει, πραγματικά αξίζει. Σε κάνει job ready, με skills που σου χρειάζονται. Από εκεί έμαθα git και GitHub, είναι κομμάτι του ND. Εγώ έχω υποτροφία, δεν πληρώνω. Αν πάρεις το πακέτο plus, μόλις τελειώσεις, αν δεν προσληφθείς θα σου κάνουν refund. Ερωτήματα για το τι είναι καλύτερο για τη ζωή σου, δεν μπορούν να απαντηθούν από αγνώστους στο νετ. That being said, η σύνταξη/αποστολή βιογραφικού και ιδίως οι συνεντεύξεις είναι χρήσιμη εμπειρία ανεξαρτήτως του αν θα σου δώσουν αυτό που ζητάς. Μια εναλλακτική που ίσως δεν έχεις σκεφτεί είναι η part time εργασία μέσω upwork, freelancer ώστε να συμπληρώσεις το εισόδημά σου μέχρι να βγάλεις τη σχολή σου. Δεν θέλω να πάω προς freelancer μεριά επειδή εκεί, είμαι εγώ και μόνο εγώ. Σε μία εταιρία, όπως η Workable για παράδειγμα, θα έχω άτομα με εμπειρία, να με διδάξουν, να μάθω τεχνικές και κυρίως να μάθω να συναναστρέφομαι και να δουλεύω με άλλους. Επίσης έχει μία μεγαλύτερη ασφάλεια, ξέρω ότι έχω δουλειά, ότι δεν θα μείνω ξεκρέμαστος.Για μένα τελείωσε τη σχολή σου, αυτά που κάνεις ακόμα και να μη σου χρειαστούν στο αντικείμενο που έχει επιλέξει, σου μαθαίνουν ένα τρόπο σκέψης και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ'ολα. Είναι η ασφαλής οδός νομίζω :/ 1
g8anos Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Πάρε το χαρτί ... Ανεξάρτητα με το τι θα κανεις... ΠΑΡΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ!!!! 2
Dinos_12345 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Πάρε το χαρτί ... Ανεξάρτητα με το τι θα κανεις... ΠΑΡΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ!!!!Θα το πάρω, απλά δεν το κυνηγάω σαν τρελός
mad-proffessor Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Κάνε αποστολή βιογραφικών στις εταιρείες που σε ενδιαφέρουν, πήγαινε σε συνεντευξεις και αν δε σε πάρουν τουλάχιστον θα ξέρεις τι σε περιμένει για μετα. Προσπάθησε να καταλάβεις ρωτώντας,τι ζητάνε οι εταιρείες απο τέτοιες θέσεις, τι καθήκοντα θα έχεις κτλ. Αν πραγματικά το θες πολύ τότε μπορείς να κανονίσεις κάποια πρακτική ή να δουλέψεις ένα διάστημα ανευ αποδοχών. 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Θα το πάρω, απλά δεν το κυνηγάω σαν τρελός Σωστός, μαζί σου! 1
SnakeMJK Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Κάπως έτσι ξεκίνησα κ εγώ. Βρήκα δουλειά ενώ ήμουν στο 4ο-5ο έτος, μου είχαν μείνει κάποια μαθήματα και μέσα σε ένα χρόνο είχα ξεμπερδέψει και με το πτυχίο. Δεν έχεις και τίποτα να χάσεις. Ψάχνε φουλ!
defacer Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Αξίζει λέτε ή είναι νωρίς; Υπάρχουν ίσως δύο ερωτήσεις εδώ: α) έχεις σήμερα τα φόντα να ξεκινήσεις ως junior και β) θα έπρεπε να το κάνεις ή να περιμένεις για ΧΥ λόγους; Όσον αφορά το πρώτο, αυτό είναι αντικειμενικό και δε μπορούμε να το ξέρουμε. Πάντα αυτά τα πράγματα ξεκαθαρίζουν με το βάπτισμα του πυρός. Όσον αφορά το δεύτερο, στο Magician γίνεται το εξής (από μνήμης οπότε στο περίπου). Είναι ο πρωταγωνιστής που τον έχουν να τον εκπαιδεύσουν να γίνει μάγος, αλλά σε πρώτη φάση το μόνο που κάνει είναι να σφουγγαρίζει πατώματα. Ε περνάει λίγος καιρός, βλέπει κι αποβλέπει, μόνο σφουγγάρισμα, σε κάποια φάση λέει σ' αυτόν που τον έχει και τον προσέχει, "μαγεία πότε θα μάθω;". "You are not ready" η απάντηση. Μία δύο τρεις δεκατρείς, "πότε θα μου μάθετε;", "you are not ready". Ε κάποια μέρα πάει στον ίδιο τύπο και αντί να τον ρωτήσει πότε θα του μάθουν ως συνήθως του λέει "I am ready". "Α πολύ ωραία, κι αναρωτιόμουν πότε θα πάψεις να θεωρείς τον εαυτό σου ικανό μόνο για σφουγγάρισμα. Άστα αυτά εδώ και πάμε." 8
Dinos_12345 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Υπάρχουν ίσως δύο ερωτήσεις εδώ: α) έχεις σήμερα τα φόντα να ξεκινήσεις ως junior και β) θα έπρεπε να το κάνεις ή να περιμένεις για ΧΥ λόγους; Όσον αφορά το πρώτο, αυτό είναι αντικειμενικό και δε μπορούμε να το ξέρουμε. Πάντα αυτά τα πράγματα ξεκαθαρίζουν με το βάπτισμα του πυρός. Όσον αφορά το δεύτερο, στο Magician γίνεται το εξής (από μνήμης οπότε στο περίπου). Είναι ο πρωταγωνιστής που τον έχουν να τον εκπαιδεύσουν να γίνει μάγος, αλλά σε πρώτη φάση το μόνο που κάνει είναι να σφουγγαρίζει πατώματα. Ε περνάει λίγος καιρός, βλέπει κι αποβλέπει, μόνο σφουγγάρισμα, σε κάποια φάση λέει σ' αυτόν που τον έχει και τον προσέχει, "μαγεία πότε θα μάθω;". "You are not ready" η απάντηση. Μία δύο τρεις δεκατρείς, "πότε θα μου μάθετε;", "you are not ready". Ε κάποια μέρα πάει στον ίδιο τύπο και αντί να τον ρωτήσει πότε θα του μάθουν ως συνήθως του λέει "I am ready". "Α πολύ ωραία, κι αναρωτιόμουν πότε θα πάψεις να θεωρείς τον εαυτό σου ικανό μόνο για σφουγγάρισμα. Άστα αυτά εδώ και πάμε." TL;DR Just do it αν κατάλαβα καλά.Τα φόντα για junior Ruby developer τα έχω. Έμαθα ότι υπάρχει να μάθει κανείς για Ruby, φυσικά από άποψη γλώσσας, συντακτικού, δυνατοτήτων και όχι ότι είμαι guru της γλώσσας σε τεχνικές, optimization, metaprogramming κλπ. Απλά ξέρω Ruby, ξέρω να κάνω κάτι που δουλεύει, όπως μου ζητήθηκε, μένω μέσα στο specsheet και το κυριότερο, γουστάρω να γράφω Ruby. Έχω enthusiasm, ίσως πολύ παραπάνω απο οτι θα έπρεπε, θέλω να γίνω καλύτερος, νομίζω αν μάθω από καλύτερους είναι ένας πολύ καλός τρόπος να το κάνω
Ilias95 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Λολ, πολύ ευγενικό το να ρωτάς κάτι και μετά να στέλνεις TLDR σε προσεγμένες απαντήσεις <10 γραμμών. Πάντως keep in mind ότι 1) το "Ruby dev" δεν είναι επάγγελμα. Εννοείς web dev. Γιατί λογικά θα χρειαστεί να δουλέψεις με πολλές και διαφορετικές τεχνολογίες και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γράφεις πάντα ruby. Και 2) αν η σχολή σου δεν είναι τελείως απαράδεκτη, θα δεχτείς ερεθίσματα για πράγματα/κλάδους/whatever που δεν περίμενες ότι θα σε ενδιέφεραν ή ακόμα ακόμα δεν γνωρίζες καν την ύπαρξη τους.Μπορεί να μου ξέφυγε, αλλά δεν είδα κάπου να λες τι έτος είσαι και τι ποσοστό των μαθημάτων έχεις ήδη περάσει.
Dinos_12345 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Λολ, πολύ ευγενικό το να ρωτάς κάτι και μετά να στέλνεις TLDR σε προσεγμένες απαντήσεις <10 γραμμών. Πάντως keep in mind ότι 1) το "Ruby dev" δεν είναι επάγγελμα. Εννοείς web dev. Γιατί λογικά θα χρειαστεί να δουλέψεις με πολλές και διαφορετικές τεχνολογίες και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γράφεις πάντα ruby. Και 2) αν η σχολή σου δεν είναι τελείως απαράδεκτη, θα δεχτείς ερεθίσματα για πράγματα/κλάδους/whatever που δεν περίμενες ότι θα σε ενδιέφεραν ή ακόμα ακόμα δεν γνωρίζες καν την ύπαρξη τους. Μπορεί να μου ξέφυγε, αλλά δεν είδα κάπου να λες τι έτος είσαι και τι ποσοστό των μαθημάτων έχεις ήδη περάσει. Πρώτο έτος, 7 μαθήματα. Το πρόγραμμα σπουδών κάνει focus σε... Βασικά δεν κάνει focus. Ακόμα και οι κατευθύνσεις είναι πολύ γενικές. Ruby dev λεω επειδή είναι συγκεκριμένες εταιρίες που γράφουν μόνο Ruby και Ruby on Rails, βλέπε Skroutz, ένα τμήμα της Workable κλπ. Δεν καταλαβαίνω το spoiler.
Moderators Kercyn Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δε νομίζεις ότι είναι λίγο νωρίς να λες ότι η σχολή δε θα σου προσφέρει τίποτα; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα