ask Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Έχω ένα πίνακα 3 στηλών (μήνας, μεταβλητή, όνομα) σε μια σελίδα. Κάθε μένας αντιστοιχεί σε παραπάνω από μια μεταβλητές και οι μεταβλητές έχουν όνομα.Κάποιες μεταβλητές είναι επαναλαμβανόμενες. Στη δεύτερα σελίδα θέλω να συγκεντρώσω την επαναληψημότητα των μεταβλητών, δλδ να κάνει countif αλλά και remove duplicates. Η πρώτη σελίδα ανανεώνεται manually κάθε μήνα. Γίνεται η δευτερη σελίδα να ανανεώνεται αυτόματα (να παίρνει αυτοματα τιμές από την πρώτη, να αφαιρει διπλες τιμές και να υπολογιζει αριθμο εμφανίσεων στην 1η σελιδα);
M2000 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Αυτό που θες λέγεται group. https://support.office.com/en-us/article/Outline-group-data-in-a-worksheet-3b03f3a0-d000-4f7c-9181-be4355959d90
ask Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Ισως δεν το καταλαβα τοσο καλά εγω. Σε μένα ας πούμε το 1ο φύλλο είναι το input και θέλω ενα output στο δεύτερο. Το output ειναι οι μεταβλητές μου και η συχνοτητα εμφανισης τους στο 1ο φυλλο.Η ομαδοποιηση νομιζω αναφέρεται πιο πολύ στο 1ο φύλλο, που δεν με ενδιαφερει τοσο. Διαφωτισε με!
M2000 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Αυτό που φτιάχνεις με τα groups λέγεται outline των περιεχόμενων (καμία σχέση με τις γραμματοσειρές) " You can apply a style to an outline either when you create the outline or after you create it." αρα θές να κάνεις copy το Site: outline Option Explicit Public Sub CopyOutline() Dim i As Long Dim lastRow As Long Dim source As Worksheet Dim target As Worksheet Set source = ActiveWorkbook.Sheets(1) Set target = ActiveWorkbook.Sheets(2) lastRow = source.UsedRange.Row + source.UsedRange.Rows.Count - 1 For i = source.UsedRange.Row To lastRow target.Rows(i).OutlineLevel = source.Rows(i).OutlineLevel Next i End Sub Προφανώς δεν είναι όλη η λύση εδώ!
ask Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δυστυχως ειμαι basic user, οποτε δεν το χω να υλοποιησω τη προταση σου. Μπορω να ξεκινησω απο καποιο tutorial που εχεις να προτεινεις;
M2000 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Αυτό που ζητάς είναι για advanced user. Άμα βρεις tutorial πες μου. Το πρώτο φύλλο το βρίσκεις έτοιμο ή έχεις πρόγραμμα που στο φτιάχνει;
ask Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 το πρώτο φύλλο το συμπληρώνω εγώ, manually.. :/ θα προσπαθήσω να βρω κάποιο tutorial
ask Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Άλλη ερώτηση: Παίζουν υπολογισμοί στο πρώτο φύλλο; οχι. καταχωρω τιμές και ονοματα.. σαν τελικος στοχος μου ειναι να εχω μια στηλη με τα ονοματα που εμφανιζονται και το συνολο εμφανισεων τους, να δω την επαναληψημοτητα δλδ.. :/
M2000 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Αυτό που θες (γιατί τα λες σιγά σιγά) είναι να βγάλεις τα ξεχωριστά ονόματα "unique"... https://support.office.com/en-us/article/Filter-for-unique-values-or-remove-duplicate-values-d6549cf0-357a-4acf-9df5-ca507915b704 Παίζει και με την CountIf να μετρήσεις. https://support.office.com/en-us/article/Count-how-often-a-value-occurs-19bc9d6d-9f04-491e-a86f-99c45a3ccfd8 αλλά εκτός από να τα βρεις και να τα μετρήσεις θες και να τα "φτιάξεις" σε ομάδα! θα βάλεις μια στήλη με τις Countif() που η κάθε μία θα δείχνει στην στήλη Α που υποθέτουμε ότι έχεις το όνομα: =COUNTIF($A$1:$A$100,Α1") στην 15 γραμμή θα είναι έτσι =COUNTIF($A$1:$A$100,Α15") Τώρα θα βλέπεις σε κάθε όνομα. ακόμα και ίδιο, πόσες φορές υπάρχει. Τραβάς μια ομαδοποίηση (δες παραπάνω) και έχεις τώρα μια φορά το όνομα και δίπλα το νούμερο, πόσες φορές υπάρχει! to countif παίζει και πιο σύνθετο.
ask Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Sorry για τη μερικη πληροφορηση. Αυτο που κανω τωρα ειναι copy+paste τη στηλη που με ενδιαφερει σε αλλο φυλλο, επειτα remove dublicates και μετα στη διπλανη στηλη καλω countif οπως ειπες. δουλευει, απλα καθε φορα που ανανεωνω την στηλη στο πρωτο φυλλο πρεπει να το ξανακανω ολο αυτο (οχι οτι παιρνει πολυ, απλα ψαχνω για βελτιωση.)θα το κοιταξω αυτο με unique που ειπες (νομιζω στο data,filter, advanced ειναι)..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα