Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Σε ενα γειτονικό φροντιστήριο, που εχει ξεκινήσει να κάνει μαθήματα ecdl και διάφορα μαθήματα πληροφορικής(μελλοντικά) θέλουν να φτιάξουν ενα δίκτυο υπολογιστών 15 υπολογιστών και ενας ο υπολογιστής του καθηγητή (16 στο σύνολο). Δεν θέλουν και πολλά πολλα απο οτι μου είπαν. Απλά να εχουν εναν κοινόχρηστο φάκελο ώστε να μπορούν να ανταλάσσουν αρχεία. Δεν ξέρω αν θέλουν να έχουν ιντερνετ οι υπολογιστες των μαθητών δεν μου ανέφεραν τιποτα αλλά θεωρώ πως πρέπει να εχουν.

Και θα ήθελα να με βοηθήσετε να βρω αξιόπιστα και φτηνές επιλογές για την δικτύωση. Ψάχνοντας switch είδα τιμές 150 και πάνω (Για παράδειγμα κάτι τέτοιο http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/switches/Netgear-Switch-24Ports10-100-1000-Rack-JGS524-200EUS.htm )

Περιμένω τις απόψεις σας...

Σας ευχαριστώ

Επεξ/σία από alfas
Δημοσ.

Αυτη η τιμή είναι λογικά επειδή το switch είναι managed(δεν είμαι σίγουρος γιατι το λίνκ που έδωσες δεν ανοίγει), δηλαδή μπαινεις στο interface και έχει προχωρημένες επιλογές να το διαχειριστείς. Όλα εξαρτώνται απο το πως θέλουν να είναι το δίκτυο διαχειρίσιμο και τι δυνατότητες θα έχει: Π.χ υπάρχει πρόβλεψη να μπει σε rack με ups, με σερβερ, san κτλ; Τότε καλά κάνεις και κοιτάς αυτό που είναι rack mountable και managed.Οι τιμές σε τόσα ports νομίζω σε αυτα τα επίπεδα κυμαίνονται.Π.χ

http://www.skroutz.gr/c/124/network-switch.html?keyphrase=managed+l2+gigabit+24-port+switch

Υπάρχουν και φθηνότερα umanaged switches που είναι plug n play χωρίς να ρυθισεις τίποτα αλλά δε ξέρω κατα πόσο θα βολέψει κάτι τέτοιο σε μια ενδεχόμενη αναβάθμιση δικτύου.

Δημοσ.

Αυτη η τιμή είναι λογικά επειδή το switch είναι managed(δεν είμαι σίγουρος γιατι το λίνκ που έδωσες δεν ανοίγει), δηλαδή μπαινεις στο interface και έχει προχωρημένες επιλογές να το διαχειριστείς. Όλα εξαρτώνται απο το πως θέλουν να είναι το δίκτυο διαχειρίσιμο και τι δυνατότητες θα έχει: Π.χ υπάρχει πρόβλεψη να μπει σε rack με ups, με σερβερ, san κτλ; Τότε καλά κάνεις και κοιτάς αυτό που είναι rack mountable και managed.Οι τιμές σε τόσα ports νομίζω σε αυτα τα επίπεδα κυμαίνονται.Π.χ

http://www.skroutz.gr/c/124/network-switch.html?keyphrase=managed+l2+gigabit+24-port+switch

Υπάρχουν και φθηνότερα umanaged switches που είναι plug n play χωρίς να ρυθισεις τίποτα αλλά δε ξέρω κατα πόσο θα βολέψει κάτι τέτοιο σε μια ενδεχόμενη αναβάθμιση δικτύου.

Δε ξέρω θα είχα κάνει καμοια κοτσάνα στην αντιγραφή. Τώρα πιστεύω πως ανοίγει.

Εχω την εντύπωση πως και αυτο που δείχνω plug&play είναι σε ενα pdf που κοίταξα της εταιρείας. Δε θα χρειαστούν αναβάθμιση στο δίκτυο...Το αντίθετο θα έλεγα, πως είναι σε τεντωμένο σκοινί και προσπαθουν να κρατηθούν ανοιχτοί... με καταλαβαίνεις!

Δεν θα υπαρχουν server, ups και τα λοιπά... και για αυτό κοιτάζω για unmanaged.

Δημοσ.

Παρε οτι πιο φθηνο σε 24 ports 1000αρι και δεν θα εχεις προβλημα. Ως router χρησιμοποιεις αυτο του παροχου του ιντερνετ. Μετα βαζεις σε καθε pc απο μια στατικη ip και εισαι οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Παρε οτι πιο φθηνο σε 24 ports 1000αρι και δεν θα εχεις προβλημα. Ως router χρησιμοποιεις αυτο του παροχου του ιντερνετ. Μετα βαζεις σε καθε pc απο μια στατικη ip και εισαι οκ.

Γιατι στατικη; Εχει DHCP ο Router. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...