Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Έχω ένα πρόβλημα με το notebook μου, Asus Vivobook όπως γράφω και στον τίτλο του θέματος. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό, όταν το βάζω στη φόρτιση, δεν φορτίζει ποτέ όταν είναι αναμμένο, ενώ όταν είναι σβηστό, ενίοτε θα πιάσει ενίοτε όχι. Όταν δεν πιάνει, ανάβει μεν το λαμπάκι της φόρτισης για λίγα δευτερόλεπτα κι έπειτα σβήνει, ενώ στη συνέχεια αναβοσβήνει (ανάβει για κλάσματα δευτερολέπτου και μετά σβήνει).

Δεν ήξερα αν το πρόβλημα ήτανε του φορτιστή ή του notebook. Το πήγα σε τρία συνεργεία. Το πρώτο μου είπε ότι έχει θέμα ο φορτιστής γιατί ο μετρητής τους έβγαλε ότι δεν βγάζει ρεύμα. Παρ' όλα αυτά το πάω σε δεύτερο συνεργείο, στο οποίο μου είπανε ότι ο φορτιστής δίνει κανονικά ρεύμα. (Μάλλον στο πρώτο συνεργείο, ο μετρητής τους ήταν εκτός λειτουργείας :Ρ ).

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι όταν δοκίμασαν έναν δικό τους φορτιστή (που δεν ήτανε προς πώληση) με το κατάλληλο βίσμα, το notebook φόρτιζε χωρίς κανένα πρόβλημα, είτε αναμμένο είτε όχι. 

Πάω σε ένα τρίτο συνεργείο, στο οποίο επίσης έβγαλαν ότι ο φορτιστής δίνει ρεύμα, αλλά δεν κατάφεραν να βρουνε το πρόβλημα στο notebook. Πιθανολόγησαν ότι μπορεί το λειτουργικό σύστημα (το ''λειτουργικό σύστημα'' μπορεί και να το λέω λάθος, ειλικρινά δεν θυμάμαι τι ακριβώς είπαν) να απορρίπτει την παροχή ρεύματος από τον φορτιστή, ή ότι η υποδοχή του notebook για το βίσμα να έχει μπεί πιο μέσα και να κάνει αυτά τα θέματα. 

Εντέλει, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, και το notebook με αρκετή προσπάθεια το καταφέρνω να το φορτίζω, σβηστό πάντα. 

Α, για να πιάσει η φόρτιση, βγάζω και ξαναβάζω το βίσμα, αλλά δεν το βάζω όλο μέσα στην υποδοχή, γιατί δεν πιάνει σχεδόν ποτέ.

Λοιπόν, αυτά προς το παρόν! Σας τα είπα όλα με κάθε λεπτομέρεια.

Ειδικοί, ανειδίκευτοι, λάτρεις, σας παρακαλώ όλους να μου πείτε τι μπορεί να φταίει, ή να μου προτείνετε κάποιο ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ συνεργείο με ανθρώπους σωστούς που κάνουν σωστή δουλειά.

Υ.Γ. Πολύ φοβάμαι ότι φταίει η υποδοχή του notebook, γιατί σε αυτήν την περίπτωση δεν έχω ιδέα τι μπορεί (ή δεν μπορεί) να γίνει. 

Επίσης θέλω να μου πείτε αν έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο, γιατί έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τα Asus Vivobook ήταν ελαττωματική σειρά, γιατί 1)δυσκολεύομαι εξαιρετικά να βρω άλλον φορτιστή που να ταιριάζει, 2) δεν τα ξαναβρήκα στην αγορά, και 3) μου έβγαλε προβλήματα από το τίποτα. Το είχα στα ώπα ώπα "μην και τσακίσει η μιμόζα", και τελικά τσακίστηκε. :Ρ

Δημοσ.

Προσωπικά εφόσον βάζοντας το βίσμα σε συγκεκριμένη θέση παίρνει ρεύμα (δεν ξέρω αν το έχεις δοκιμάσει και ενώ είναι ανοιχτό το λάπτοπ), και εφόσον το δεύτερο συνεργείο με άλλο φορτιστή τα κατάφερε (ελπίζω με την πρώτη, δηλαδή όπως και αν τοποθέτησαν το βίσμα) μάλλον είναι πρόβλημα του βίσματος-φορτιστή και όχι του λάπτοπ.

Παρόλα αυτά, αν έχεις εγγύηση καλύτερα να το πας αμέσως στον επίσημο αντιπρόσωπο της ASUS.

Δες κι αυτό εδώ το thread (αν και ίσως το έχεις δει) http://www.cnet.com/forums/discussions/new-asus-laptop-plugged-in-not-charging-630258/

Δημοσ.

Ποιό Vivobook είναι; Έχεις μήπως ένα πρόγραμμα που λέγεται Usb Charger +  ;

Είναι το μοντέλο S200E.

Δεν το έχω το πρόγραμμα που λες, περί τίνος πρόκειται; Θα το ψάξω.

Προσωπικά εφόσον βάζοντας το βίσμα σε συγκεκριμένη θέση παίρνει ρεύμα (δεν ξέρω αν το έχεις δοκιμάσει και ενώ είναι ανοιχτό το λάπτοπ), και εφόσον το δεύτερο συνεργείο με άλλο φορτιστή τα κατάφερε (ελπίζω με την πρώτη, δηλαδή όπως και αν τοποθέτησαν το βίσμα) μάλλον είναι πρόβλημα του βίσματος-φορτιστή και όχι του λάπτοπ.

Παρόλα αυτά, αν έχεις εγγύηση καλύτερα να το πας αμέσως στον επίσημο αντιπρόσωπο της ASUS.

Δες κι αυτό εδώ το thread (αν και ίσως το έχεις δει) http://www.cnet.com/forums/discussions/new-asus-laptop-plugged-in-not-charging-630258/

Το έχω δοκιμάσει να το φορτίσω αναμμένο, δεν πιάνει με την καμία. Ναι, με άλλο φορτιστή έπιανε με την πρώτη και αναμμένο και σβησμένο.

Αν έχει πρόβλημα ο φορτιστής τότε είναι μικρό το κακό (πολύ μικρό!) Απλώς επειδή είναι και αυτό ένα άλφα κόστος, και δεν μου περισσεύουν τα χρήματα να τα δίνω άσκοπα θέλω να σιγουρευτώ πρώτα. 

Η εγγύησή μου έχει λήξει, το αγόρασα πριν 2,5 χρόνια.

Πολύ χρήσιμο το link που έστειλες. Κι όμως δεν το έχω δει, είχα δει από άλλο site (όχι το c-net) αλλά δεν έλεγαν αυτές τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν το τσέκαρα ποτέ από αυτή τη σκοπιά. Επίσης ούτε εγώ μπορώ να βγάλω την μπαταρία, γιατί είναι ενσωματωμένη και θέλει ειδικά 'κλειδιά' για να ανοίξει η βάση. 

Δημοσ.

εφόσον με αλλον φορτιστή φορτίζει κλπ,99% είναι θέμα του τωρινού σου τροφοδοτικού.

ειτε το τροφοδοτικό έχει θέμα είτε το βύσμα/καλώδιο.

Δυστυχώς δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να το ανιχνεύσει χωρίς να γίνει αλλαγή του καλωδίου/βύσματος.

Δημοσ.

Πολύ χρήσιμο το link που έστειλες. Κι όμως δεν το έχω δει, είχα δει από άλλο site (όχι το c-net) αλλά δεν έλεγαν αυτές τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν το τσέκαρα ποτέ από αυτή τη σκοπιά. Επίσης ούτε εγώ μπορώ να βγάλω την μπαταρία, γιατί είναι ενσωματωμένη και θέλει ειδικά 'κλειδιά' για να ανοίξει η βάση. 

Επισυνάπτω με screenshot τα βήματα που ακολούθησε κάποιος (και δούλεψε σε αρκετούς) με μπαταρία που δεν αφαιρείται σαν τη δική σου.

Πάντως, μάλλον είναι θέμα του τροφοδοτικού/βίσματος και τσάμπα σε παιδεύω :P

post-242459-0-13451100-1464082611_thumb.png

Δημοσ.

Επισυνάπτω με screenshot τα βήματα που ακολούθησε κάποιος (και δούλεψε σε αρκετούς) με μπαταρία που δεν αφαιρείται σαν τη δική σου.

Πάντως, μάλλον είναι θέμα του τροφοδοτικού/βίσματος και τσάμπα σε παιδεύω :P

Λοιπόν, ακολούθησα την ίδια διαδικασία, κρατώντας πατημένο το κουμπί για περίπου 15'' και επίσης άναψε και ''the driver spun up and crashed to a stop causing me to wince" ακριβώς τα ίδια έπαθα. Έπειτα έβαλα τον φορτιστή, ο οποίος έπιασε την φόρτιση κατευθείαν. Όταν άναψα το λαπτοπ όμως, το λαμπάκι έσβησε και δεν ξανάναψε.

Με άλλα λόγια τζίφος. Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.

Αυτό που φορτίζει μόνο σβησμένο το notebook και με το που ανάψει παύει να φορτίζει, δεν το καταλαβαίνω καθόλου.

Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει;

Εναλλακτικά, ξέρει κανένας κάποιον καλό μηχανικό να με διαφωτίσει;

Αν 99% φταίει ο φορτιστής, οκ να πάρω άλλον φορτιστή και τελειώνει η υπόθεση. Που θα απευθυνθώ όμως; σε Πλαίσια, MediaMarkt και τέτοια εμπορικά δεν το συζητώ, δεν το έχουν ούτε για πλάκα. Έχετε να μου προτείνετε κάποια (online και μη) καταστήματα;

Κάνω πολλές ερωτήσεις το ξέρω, αλλά θέλω να ξέρω τι μου γίνεται  :wacko:

Δημοσ.

Άμα είναι να πάρεις άλλο φορτιστή δεν είναι δύσκολο.Γράψε και εδώ αν θες τι χαρακτηριστικά έχει ο εργοστασιακός.Κυρίως τα Watt κοιτάς να είναι ίδια και να μην είναι καμιά μάρκα της πλάκας (turbo-x π.χ.) .

Δημοσ.

Κοιτάς τα πάντα (watt volt και ampere βασικά, να είναι ίδια. watt και ampere αν δεν κάνω λάθος δεν πειράζει να είναι παραπάνω, αλλά volt πρέπει να είναι ίδια). Το καλύτερο θα ήταν να βρεις αυθεντικό φορτιστή ίδιο με τον δικό σου.

Ωστόσο για να μη σε πάρω και στο λαιμό μου, δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ο φορτιστής φταίει κατά 100%.

Δημοσ.

Κανόνας: σε νέο φορτιστή τα volts πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που προδιαγράφει ο κατασκευαστής του laptop.

Τα ambs (ή τα watts) πρέπει να είναι τα ίδια ή περισσότερα από αυτά που προδιαγράφει ο κατασκευαστής.

Όσο περισσότερα μάλιστα είναι τα ambs (ή τα watts), τόσο καλύτερο

.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...