orestisv Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Kαλησπέρα στην ομάδα. Προσπαθώντας να επεκτείνω το wi-fi στον απο κάτω όροφο και εξωτερικούς χώρους αγόρασα το cpe210 και σκέφτηκα να το δουλέψω ως access point 30 μετρα απο το ρούτερ του ΟΤΕ συνεδεμένα με καλώδιο ethernet μεταξύ τους.Η ακόμα και σαν repeater...θα δω πως ακριβώς αν το εγκαταστήσω. Γενικότερα υπέθεσα ότι δε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο το set up από αυτα που διάβασα καθώς δε γνωρίζω πολλά απο ip κτλ. . Το πρόβλημα μου ξεκινάει εξαρχής γιατί δε μπορώ να μπω στο pharos καθώς δε μπορώ να μπώ στην σελίδα http://192.168.0.254. Έχω laptop χωρίς θύρα ethernet, και έτσι κάνω αποσύνδεση απο την υπάρχουσα ασύρματη σύνδεση, μπαίνω ιδιότητες βάζω το ip που λέει το manual του CPE210, βάζω διεύθυνση 192.168.0.254 τίποτα. Άν κάποιος με υπομονή μπορεί να βοηθήσει θα με σώσει. Επίσης μου κάνει εντύπωση πως η συσκευή (όχι ο POE)αν και συνδεδεμένη δεν έχει το λαμπάκι Power on σε αντίθεση με τον μετασχηματιστή(POE?) που είναι αναμμένος.
soteras Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Σε πρώτη φάση κάνεις σωστά της συνδέσεις το καλώδιο λαν δουλεύει 100% Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά βρήκα αυτο το βιντεακι
orestisv Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Nαι τις έχω τσεκάρει τις συνδέσεις. Ενα ethernet απο poe σε κεραια και ένα δεύτερο απο poe σε ρουτερ.
WalkerSW Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Κάτσε για να καταλάβω! Λες ότι απόσυνδέεσαι από το βασικό ασύρματο δίκτυο και μετα προσπαθείς να μπεις σε μια συγκεκριμένη ip . Πως θα μπεις αν δεν είσαι συνδεδεμένος σε κάποιο δίκτυο?
orestisv Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Συνδεδεμένος κυρίως αλλά έχω δοκιμάσει και χωρίς σύνδεση, γιατί σε κάποια post είδα πως δεν είχαν σύνδεση βασικά δε θα έπρεπε όταν βάζω το Ethernet καλώδιο(POE) να ανάβει το λαμπάκι power? ή μηπως δεν ανάβει πριν ολοκληρωθεί το set up που δε νομίζω? Δηλαδή μήπως δεν μπορώ να μπώ στην 192.168.0.254 λόγο του ότι είναι χαλασμένη η κεραία και δε το βλέπει?
ice25 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 συνέδεσε το με καλώδιο στο ρουτερ σου. έχει πάνω στο cpe210 δυο ethernet...στο ένα δίνεις το poe (σε αυτή που είναι δίπλα στην βίδα της γείωσης αν θυμάμαι καλά) και στο άλλο δίνεις το ρουτερ στης ρυθμίσεις του ρουτερ δώσε στο dhcp να δίνει διευθύνσεις από 192.168.0.2 και σαν διεύθυνση του ρουτερ βάλε την 192.168.0.1 μετά από το wifi με το laptop δώσε σε browser 192.168.0.254 και είσαι μέσα επίσης το POE injector που έχει πρόσεξε από ποια μεριά θα δώσεις στο cpe210 το cpe210 είναι δυνατό καλύτερα να έπαιρνες ενα απλό acces point η ένα απλό wifi extender.αυτό δεν είναι για μέσα στο σπίτι και είναι και κατευθηντικο ως προς την εκπομπή
orestisv Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Το πρόβλημα νομίζω είναι το ρουτερ παίρνει ip απο 192.168.1.xxx (όπου xxx οποιοδήποτε νούμερο από 2 εώς 253) και το cpe210 192.168.0.(2-253). Δηλαδή αλλάζει το τέταρτο ψηφίο και δεν ξέρω εαν γίνετε. Μάλλον έχεις δίκιο...δε ξέρω αν έκανα σωστή αγορά. Έχω το ρούτερ στον όροφο, και θέλω σήμα στο ισόγειο που είναι απο κάτω και και λίγο πιο μπροστά , και τον εξωτερικό χώρο περίπου 3 μετρα γύρω από το ισόγειο.Έχω ήδη μια μπάρα σήμα. Μήπως τελικά κανα range extender κάνει τι δουλειά? Να δούμε αν κάνουν επιστροφές, και έχω περάσει ήδη κανάλι με καλώδιο μεχρι κάτω!
ice25 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Το πρόβλημα νομίζω είναι το ρουτερ παίρνει ip απο 192.168.1.xxx (όπου xxx οποιοδήποτε νούμερο από 2 εώς 253) και το cpe210 192.168.0.(2-253). Δηλαδή αλλάζει το τέταρτο ψηφίο και δεν ξέρω εαν γίνετε. Μάλλον έχεις δίκιο...δε ξέρω αν έκανα σωστή αγορά. Έχω το ρούτερ στον όροφο, και θέλω σήμα στο ισόγειο που είναι απο κάτω και και λίγο πιο μπροστά , και τον εξωτερικό χώρο περίπου 3 μετρα γύρω από το ισόγειο.Έχω ήδη μια μπάρα σήμα. Μήπως τελικά κανα range extender κάνει τι δουλειά? Να δούμε αν κάνουν επιστροφές, και έχω περάσει ήδη κανάλι με καλώδιο μεχρι κάτω! Γι αυτό λέω να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του ρουτερ
chios Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Το συγκεκριμένο το έχω δουλέψει αρκετά είναι πολύ εύκολο στις ρυθμίσεις για κάποιων που ξέρει τα βασικά από ρουτερ, το καλύτερο είναι να το συνδέσεις σε κάποιο υπολογιστή με καλώδιο να κάνεις τις ρυθμίσεις και μετά να το βάλεις στο ρουτερ, αν το ρουτερ σου ακούει στο 192.168.1.1, το tplink θα πρέπει να το βάλεις 192.168.1.254 με κλειστό DHCP.
orestisv Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Τελικά το επέστρεψα, γιατί νομίζω ότι για επέκταση δικτύου ήτανε λάθος αγορά εξ αρχής. Αλλά καιρός να μάθω και τίποτα απο ρούτερ μιας ασχολήθηκα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα