Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μία VA τηλεόραση (και άλλη μία πριν από αυτήν) και δύο IPS panels (TV και monitor) και για εμένα είναι απλά τα πράγματα:

Τα *VA panels υπερτερούν σε νυχτερινές προβολές λόγω καλύτερου μαύρου/contrast ratio.

Προϋπόθεση για το καλύτερο contrast είναι να κάθεται στο κέντρο ο θεατής. Αν η θέαση γίνεται υπό γωνία μεγαλύτερη των 35-40 μοιρών το αποτέλεσμα είναι σαφώς χειρότερο από μίας καλής IPS τηλεόρασης. Γιατί; Διότι όχι μόνο χάνεις το αυξημένο contrast ratio αλλά εισπράτεις και το color shifting, κοινώς η εικόνα γίνεται ξεπλυμμένη και χαλάνε τα χρώματα.

Οπότε:

Αν πρόκειται να κάθονται οι θεατές περίπου στο κέντρο και θα γίνονται κατά κύριο λόγο νυχτερινές προβολές πάμε με κλειστά μάτια σε *VA.

Αν γίνεται προβολή υπό γωνία, χρήση της TV κυρίως ημέρα, κυρίως προβολές με παρέα (που θα είναι αδύνατον να κάθονται οι περισσότεροι στο κέντρο) πάμε για IPS.

• Like 2
Δημοσ.

επειδη εχω va τηλεοραση δεν ισχυει αυτο για την ημερα, μια χαρα παιζει μην πω κ καλυτερα λογω περιβαλλοντος φωτος που αυξανει το αντιλαμβανομενο κοντραστ οποιασδηποτε οθονης ,για τις γωνιες θεασης ναι αλλα κ παλι οχι τοσο τραγικα ,δλδ βλεπεις μια αλλοιωση αλλα κ παλι τπτ φοβερα ενοχλητικο

γενικα στα test κ στο net ο κοσμος υπερβαλει

samsung ue48j6200 εχω ,οχι κανενα hi end μοντελο

Ανάλογα τα γούστα του καθενός. Και εγώ την kuro 5090h δεν μπορώ να αλλάξω αλλά σε άλλους δεν αρέσει.

δεν νομιζω κανεις λογικος κ γνωστης να εχει καποια ενσταση για τις κορυφαιες plasma ever ακομα κ σημερα

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό για την ημέρα εννοείται ότι ισχύει.

Για τον απλούστατο λόγο ότι την ημέρα ΟΛΑ τα μειονεκτήματα της IPS εξαλείφονται.

Την ημέρα ούτε το κακό contrast θα διαπιστώσεις ούτε το IPS glow.

Η κακή γωνία θέασης του VA παραμένει όμως B)

• Like 1
Δημοσ.

αν εχεις δει η ειχες καλη τηλεοραση δεν μπορεις να συμβιβαστεις με ips ,οσοι εχουν εμπειριες καταλαβαινουν τι λεω

ps το κακο contrast δεν γιατρευεται ουτε καν την ημερα απλα γινεται λιγοτερο εντονο ,3 ips εχουν περασει απο τα χερια μου

οπως την βρισκει βεβαια ο καθενας 

Δημοσ.

Τώρα έχω την 50JU6800 για κύρια τηλεόραση.

Πριν είχα την 40Α656.

Είχα / έχω καλές εμπειρίες κατά τη γνώμη σου master;

• Moderators
Δημοσ.

Ότι πεις μεγάλε. Η γνώμη σου είναι θέσφατο.

Δεν υπάρχει κανένα πιθανό σενάριο κατά το οποίο το IPS είναι ανώτερο...

Οκ, αν είναι να βλεπει ο γειτονας σου απο το πλαϊνο παραθυρο, καλως. :)

Το ιδιο (δικο σου) βιντεακι στην αρχη είναι καλυτερο και αφορα αυτόν που εχει την τηλεοραση και καθεται απέναντι της:

https://youtu.be/33H7AnoAXEs?t=20

Παλι όμως βλεπω ότι γραφουμε οσα γράφαμε πριν λιγους μηνες και ασχετα με το θεμα παρα τις παραινεσεις μου για μια "συνθετη" αναζητηση (στο γραναζακι πανω δεξια με τις κατάλληλες λεξεις) των 3''.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...