Phoenix7 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Καλησπέρα, έστω ότι θέλω να μετατρέπω τις φωτογραφίες που έχω για το site σε μέγεθος 800x800 υποχρεωτικά, αλλά αυτές που έχω έχουν μέγεθος μικρότερο για παράδειγμα 800x578 κλπ πως μπορώ να την μετατρέψω σε 800x800 χωρίς να την χαλάσει και να την μεγαλώσει (προς τα πάνω); γίνεται κάτι τέτοιο;
Phoenix7 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 αλλάζοντας το μέγεθος μιας εικόνας για παράδειγμα 800x578 και κάνοντας την 800x800 μου χαλάει την εμφάνιση πάρα πολλύ μεγαλώνοντας (όπως είναι φυσικό) την εικόνα και στο ύψος χαλώντας την αρκετά, υπάρχει κάποια άλλη λύση ; υπάρχει κάποιο tutorial σε βίντεο ;
accipio Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δεν γίνεται χωρίς να αλλάξουν οι αναλογίες και άρα να "τραβηχτεί" η φωτογραφία. Μπορείς όμως να προσθέσεις λευκά (ή μαύρα ή ό,τι χρώμα θέλεις) τμήματα πάνω ή/και κάτω, ώστε να έχεις τις διαστάσεις που θέλεις. Αυτό γίνεται εύκολα με π.χ. το IrffanView.
Phoenix7 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δεν γίνεται χωρίς να αλλάξουν οι αναλογίες και άρα να "τραβηχτεί" η φωτογραφία. Μπορείς όμως να προσθέσεις λευκά (ή μαύρα ή ό,τι χρώμα θέλεις) τμήματα πάνω ή/και κάτω, ώστε να έχεις τις διαστάσεις που θέλεις. Αυτό γίνεται εύκολα με π.χ. το IrffanView. κάποιο βίντεο σαν tutorial; ή από το πρόγραμμα που λες ή από photoshop, gimp; φαντάζομαι αυτό είναι η καλύτερη λύση, μιας και το background είναι ήδη άσπρο στο site
accipio Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Έστω ότι έχεις την εικόνα 800x578 και θέλεις να την κάνεις 800x800. Άρα πρέπει να προσθέσεις 800-578 = 222 pixels, δηλ. 111 πάνω και 111 κάτω. Την ανοίγεις με το IrfanView. Πατάς Shift+V (ή πατάς Image > Change canvas size...) για να αλλάξεις το μέγεθος του καμβά. Εδώ έχεις δύο μεθόδους και επιλέγεις όποια θέλεις: α) Στην 1η μέθοδο, βάζεις 0 pixels δεξιά και αριστερά, και 111 pixels πάνω και κάτω, ορίζοντας και το χρώμα που θέλεις (λευκό). β) Στη 2η μέθοδο, ορίζεις το πλάτος ώστε να συμφωνεί με αυτό της εικόνας, και ορίζεις το επιθυμητό ύψος (800 pixels) επιλέγοντας στο Anchor το Center, ώστε τα λευκά τμήματα να προστεθούν πάνω και κάτω. Ορίζεις πάλι το χρώμα που θέλεις (λευκό). Πατάς ΟΚ, αποθηκεύεις και είσαι έτοιμος. Υπόψιν ότι αυτό μπορείς να το κάνεις μαζικά σε όλες τις εικόνες με την εντολή Batch (File > Batch conversion).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα