Sadako Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Μου έχουν στείλει κατά καιρούς κάτι απλά PDF για να κάνω κάποιες μίνι-διορθώσεις σε κείμενο, να προσθέσω καμιά φωτογραφία κλπ, στο Acrobat Pro ανοίγει κανονικά, αλλά όταν πάω να το ανοίξω στο Illustrator ή στο Corel μου λέει ότι λείπουν κάποια fonts και τα αντικαθιστά με κάποια default (συνήθως Arial) που αλλοιώνουν ολόκληρο το format του κειμένου.Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως στην τελευταία περίπτωση, μου έστειλαν την δεύτερη φορά έναν φάκελο όλου το project, έχει μέσα ένα αρχείο ,indd, ένα αρχείο .lst και κάποια fonts σε .otf και .ttf. Παρόλο λοιπόν που έκανα εγκατάσταση όλα τα fonts ξεχωριστά στο PC μου (Windows 7x64), στο Illustrator μεν δεν μου βγάζει μήνυμα λάθος στην αρχή αλλά αλλοιώνει πάλι το κείμενο (κάποια τα κάνει μικρά από κεφαλαία που ήταν κλπ), στο δε Corel, όταν πάω να ανοίξω το αρχείο μου βγάζει 2 missing fonts και λέει:EBUKFI+TrebuchetMS-Bold-BoldEBUKFI+TrebuchetMS-Normalτα οποία αντικαθιστά και τα 2 με Arial-Normal.Κι αυτό παρόλο που έχω εγκαταστήσει (και διπλοεγκαταστήσει, αφού πέρασα και τα .ttf που είχε μέσα στον φάκελο που μου έστειλαν) τα fonts.Μήπως ξέρει κανείς τι παίζει;Το συγκεκριμένο αρχείο από ό,τι κατάλαβα το δημιούργησαν με το InDesign, αλλά -υποθέτω πως- δεν θα έπρεπε να παίζει ρόλο. Μήπως παίζει τίποτα με τα συγκεκριμένα fonts στο PC μου; Ή πρέπει ντε και καλά να ανοίξω το αρχείο με το InDesign; Ή τέλος πάντων κάνω εγώ κάτι άλλο λάθος;Επίσης, τι είναι ακριβώς αυτά τα EBUKFI που βγάζει σαν prefix στα missing fonts; Σε άλλη περίπτωση μου είχε βγαλει θυμάμαι σαν prefix NJCMBQ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα