Προς το περιεχόμενο

MantisTek™ Mbox USB 3.0 SATA HDD and SSD External 2.5" Case €6.34 @ Banggood

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτόν από το ebay ΜΗΝ τον πάρετε.  Έκανα το λάθος και το πέταξα.  Δεν παίζει καλά - μόλις ζεσταθεί λίγο κατεβάζει ταχύτητα και κάποια στιγμή κόβει.

Νόμιζα ότι ήταν δικό μου μόνο θέμα αλλά την πάτησε και ένας φίλος μου, με τα ίδια αποτελέσματα.

• Like 2
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν αξιζει αυτη και αλλα παρομοια φθηνα προιοντα, σε σχεση με orico και επωνυμα κινεζικα.

Ολες τις μαιμουδες τις χαρισα και ησυχασα.

Χρηστης orico εδω και πολυ καιρο, ειμαι ευχαριστημενος και απο την θηκη και απο usb3 hub.

Θα παρω και του θεματος για δοκιμη.

• Like 1
Δημοσ.

Θα έλεγα orico για 3 λόγους:

- Καλύτερο καλώδιο (λίγο λεπτότερο) αν και δεν είναι κακό και της mantistec

- Φαίνεται να είναι οριακά πιο γρήγορη, μακάρι να είχα τρόπο να μετρήσω με ακρίβεια

- Αν και είναι και οι 2 tool-less και πλαστικές, φαίνεται λίγο πιο στιβαρή η orico, η mantistec ανοίγει όταν την κρατάς στο χέρι, δεν είναι για πολλά πήγαινε-έλα.

Ξαναλέω, με διάφορες 'φτηνές' κινεζιές από ebay (και μία από eshop) δεν έχουν καμία σχέση, είναι σαφώς καλύτερες θήκες.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το καλώδιο ούτε το μήκος ούτε τίποτα. Η ταχύτητα αρκεί να είναι ίδια τώρα 1 παραπάνω 1 κάτω δεν έχω θέμα..Πιο πολύ  η κατασκευή με νοιάζει οπότε θα προτιμήσω orico. Thx

Δημοσ.

Επειδή έχω πάρει το συγκεκριμένο κουτάκι, η προσφορά έγκειται στην τιμή σε συνδυασμό με το ότι είναι USB 3 και όχι από τις εντελώς φτηνές κινεζιές του ebay. Πλαστικό όχι γυαλιστερό, σχεδίαση tool-less, όχι εκνευριστικά κοντό καλώδιο, ούτε υπερβολικά χοντρό. Δεν μου έχει προξενήσει κάποιο πρόβλημα, έχει καταλήξει σε τηλεόραση. Αν θέλει κάποιος να ρωτήσει κάτι συγκεκριμένο, εδώ είμαστε.

Έχω και αυτό, επίσης σε προσφορά για λίγες μέρες. Σαν αίσθηση είναι λιιιίγο καλύτερο, εκτίμησα το πολύ λεπτό και επαρκούς μήκους καλώδιο, επίσης απροβλημάτιστο.

Επειδή έψαχνα για μία τέτοια θήκη να πω κάποια πραγματάκια.

Η Orico έχει το chipset Norelsys NS1066 το οποίο δεν υποστηρίζει UASP και άρα σε SSD θα έχει πολύ χαμηλότερες ταχύτητες. Για μηχανικούς δίσκους είναι μια χαρά. Ίδιο ακριβώς chipset έχει η θήκη της Inateck FE2004 https://www.amazon.co.uk/Tool-Free-Inateck-Enclosure-Tool-free-Installation/dp/B00IJNDBM4

Η MantisTek του Banggood έχει το chipset Jmicron JMS567 και υποστηρίζει UASP. Αντίστοιχη της Inateck είναι το μοντέλο FE2005. https://www.amazon.co.uk/Optimized-Inateck-External-Enclosure-Tool-free/dp/B00KW4T69A και από το γερμανικό http://www.amazon.de/gp/product/B00KW4T69A Αρκετά ακριβότερα της Inateck (πιο φθηνά στο γερμανικό αλλά και πάλι ακριβότερα) απλά έβαλα το link του Amazon για να δείτε εντυπώσεις χρηστών.

Review της Inateck FE2004 που έχει και συγκρίσεις με την FE2005 http://www.eteknix.com/inateck-fe2004-usb-3-0-hdd-external-enclosure-review/
  • Like 6
  • Moderators
Δημοσ.

...

Η MantisTek του Banggood έχει το chipset Jmicron JMS567 και υποστηρίζει UASP. Αντίστοιχη της Inateck είναι το μοντέλο FE2005. ...

Mηπως εννοεις ότι το 2005 ειναι αντιστοιχο της MantisTek και όχι της παραπανω inateck 2004; Γιατι βλεπω ότι η 2005 εχει JM.

Χρησιμες οι πληροφοριες σου. ;) Thanks.

Δημοσ.

Mηπως εννοεις ότι το 2005 ειναι αντιστοιχο της MantisTek και όχι της παραπανω inateck 2004; Γιατι βλεπω ότι η 2005 εχει JM.

Χρησιμες οι πληροφοριες σου. ;) Thanks.

Ναι αυτό ακριβώς εννοώ. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά. Inateck FE2005=MantisTek Mbox 2.5 (ίδιο chipset).

Δημοσ.

καλησπερα...επειδη ειμαι ολίγον ασχετος...εχω ενα laptop Toshiba και καποια στιγμη θα βαλω SSD δισκο...τον σκληρο δισκο που εχει μπορω να τον βαλω σε μια τετοια θηκη ωστε να τον χρησιμοποιω ως εξωτερικο?

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα...επειδη ειμαι ολίγον ασχετος...εχω ενα laptop Toshiba και καποια στιγμη θα βαλω SSD δισκο...τον σκληρο δισκο που εχει μπορω να τον βαλω σε μια τετοια θηκη ωστε να τον χρησιμοποιω ως εξωτερικο?

Ναι απο την στιγμη που ειναι 2,5 inches .... 

Δημοσ.

στον πινακα ελεγχου που ειδα γραφει TOSHIBA MK6475GSX SCSI disc device για τον δισκο...ειναι ΟΚ?

• Like 1
Δημοσ.

ο 6475gsx είναι sata (άρα και ταιριάζει στην θήκη)
τώρα το scsi που αναφέρει με μπερδεύει(μιας και είναι διαφορετικό interface απο το sata σαν "κονεκτορας")
ιδανικά στείλε μου σε pm το μοντέλο του laptop σου (για να μην γεμίζουμε το θέμα) και θα σου πω

ps.99% κάνει αλλά για αυτό το 1%...

• Like 2
Δημοσ.

στον πινακα ελεγχου που ειδα γραφει TOSHIBA MK6475GSX SCSI disc device για τον δισκο...ειναι ΟΚ?

Ναι νομιζω δεν θα εχεις θεμα ;) , αν και καλυτερα να τον κρατησεις και να βαλεις μια θηκη ( αντι του cd rom) ωστε εκει να βαλεις τον HDD ;) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...