nikos_kaizer Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Καλησπερα σας,θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση ,σαν πιο εμπειροι που ειστε,γιατι εχω μπερδευτει με αυτα που μου εχουν πει. Σχετικα με το pci, η μητρικη που εχω ειναι μια asrock 960GM-VGS3 FX και εχει pci express x 16 :1. Η ερωτηση μου ειναι η εξης : αν αγορασω μια καρτα γραφικων που υποστηριζει pci express x 16: 3 θα ειναι συμβατη με την μητρικη ή θα εχω καποιο προβλημα ? ευχαριστω εκ των προτερων !
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Η μητρική σου έχει pcie x16 2.0. Όποια κάρτα και αν πάρεις θα είναι συμβατή ακόμα και αν είναι pcie x16 3.0. Είναι αυτό που λέμε backward compatibility. Το τροφοδοτικό σου πρόσεχε ώστε να μπορεί να την υποστηρίξει αν η κάρταέχει επιπλέον τροφοδοσία. 2
nikos_kaizer Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Η μητρική σου έχει pcie x16 2.0. Όποια κάρτα και αν πάρεις θα είναι συμβατή ακόμα και αν είναι pcie x16 3.0. Είναι αυτό που λέμε backward compatibility. Το τροφοδοτικό σου πρόσεχε ώστε να μπορεί να την υποστηρίξει αν η κάρταέχει επιπλέον τροφοδοσία. σε ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση και την βοηθεια !
makis269 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 πρόβλημα που μπορεί να συμβεί αν βάλεις καρτα γραφικών pci3 σε μητρική με pci2 ,ειναι οτι μπορεί να σου απενεργοποιήσει πχ τα usb3 της μητρικής ,λόγο οτι θα φουλάρουν τα lanes της μητρικής ,η να μην σε αφήνει μετά να βάλεις παραπάνω dimm ram,γενικώς η κάρτα θα πέζει jet ,αλλα μπορεί να έχεις μικροπροβλήματα λόγω των lanes της μητρικής.
Sheogorath Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 πρόβλημα που μπορεί να συμβεί αν βάλεις καρτα γραφικών pci3 σε μητρική με pci2 ,ειναι οτι μπορεί να σου απενεργοποιήσει πχ τα usb3 της μητρικής ,λόγο οτι θα φουλάρουν τα lanes της μητρικής ,η να μην σε αφήνει μετά να βάλεις παραπάνω dimm ram,γενικώς η κάρτα θα πέζει jet ,αλλα μπορεί να έχεις μικροπροβλήματα λόγω των lanes της μητρικής. Τι λες μωρε? Απο ποτε τα lanes στην pci express μοιραζονται με την ραμ? Και τα usb3? Που το διαβασες αυτο? 5
La_MoRt Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Τι λες μωρε? Απο ποτε τα lanes στην pci express μοιραζονται με την ραμ? Και τα usb3? Που το διαβασες αυτο? Όχι ε; και εγώ του πάτησα και like λέω για να το λέει έτσι κάτι θα ξέρει... 2
arrows Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 @ makis269 Tρολάρεις ή μήπως δεν καταλαβαίνεις τι βλέπεις και έχεις και άποψη απο πάνω, ενώ την λές στον Sheogorath Στο διάγραμμα που ποστάρισες, πολύ σωστά (όπως κάνει και η intel απο sandy και μετά) κατήργησε το northbridge και την θέση του πήρε ο επεξεργαστής εξ ού και η ονομασία (platform control hub) όπου βλέπεις και εσύ ο ίδιος ότι ενσωματώνει τον ελενκτή μνήμης, και τον ελενκτή των θυρών pci-x που αφορά την χρήση των καρτών γραφικών, και οι δευτερεύουσες λειτουργίες ελενκτές δίσκων sata, pci-x θύρες (2,0) που διατίθενται για κάρτες επέκτασης κάθε είδους, (χωρίς τις απαιτήσεις της ταχύτητας των καρτών γραφικών, διαχείρηση δικτύου κλπ. Αν μπερδεύεσαι κάπου π.χ. στο Χ99 το m.2 slot επικοινωνεί άμεσα με τον επεξεργαστή σε pic-x 3.0 Χ4, αλλά και πάλι κανένα πρόβλημα ή για sli ;h crossfire με τα 28 lanes των 5820K, 6820K, Aπο εκεί και πέρα ξεδιάλυνε στο μυαλό σου τι δεν κατανοείς ρώτα και μην πετάς παρόλες χαρακτηρίζοντας άλλους ενώ εσυ ο ίδιος δεν ξεχωρίζεις δυο γαιδάρων άχυρα 4
Sheogorath Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Kαι ακόμα μηδέν links/sources. Ένα τυχαίο με i7 4790 και GTX980 https://linustechtips.com/main/topic/351141-mother-board-for-i7-4790-and-gtx-980/ "Hey guys i want to but a new motherboard and i want to ask you if i bought ap85 motherboard or an h81 one it will run well? Or i need a higher one like b85 or h97 one? Thanks" Και η απάντηση, σωστότατη. "any socket 1150 motherboard with PCI-e x8 will work" Και ένα ακόμα http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-3084206/upgrade-gtx-1080.html "Hi all, I was looking to upgrade my current GPU (2GB Nvidia Geforce GIGABYTE GTX760 - GDDR5) to a 1080, but I don't know if my current system would be able to accommodate it. My loadout is the following:- Processor: Intel Quad Core i7-4790 Processor 3.6Ghz (8M Cache)- RAM / Memory: Gaming Series 16GB (2 x 8GB) DDR III 1600Mhz- Motherboard: Gigabyte H81 Chipset Motherboard S1150/2DDR3/2USB3 - Hard Drive: 2000GB (2TB) Serial ATA Hard Disk Drive - Solid State Drive (SSD): 240GB Solid State Drive (SSD)- Graphics Card: 2GB nVidia Geforce GIGABYTE GTX760 - GDDR5 - DVI/HDMI/DP - PCie - Case/Chassis: CoolerMaster K380 Gaming Tower, Red LED Front Fan, USB3.0- Power Supply: WideTech 750W 80+ Gaming PSU -Double +12V Rail Design -140mm FAN- Processor Cooling Fan: CoolerMaster Hyper TX3 9.2CM Cooling Fan- UPS & Surge Protection: Huntkey 4 outlet with 5V 2.1A/2USB Surge Protection BoardWould appreciate it if anyone can tell me if anything needs to be replaced to accommodate the 1080 or if it's currently fine." Και η απάντηση, σωστή και αυτή "I think everything is good. You're good to go." Άρα μπορεί να βάλει την ισχυρότερη κάρτα αυτή την στιγμή (GTX1080) στο χειρότερο και φθηνότερο chipset του 1150, το Η81. Εσύ είσαι επικίνδυνος να γράφεις εδώ μέσα. Τελευταία φορά που σου απαντάω, το θέμα είναι μην πάρεις κάποιον άλλο στον λαιμό σου. 2
makis269 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 λοιπόν ας ξαναγίνουμε πολιτισμένοι και θα ξεκινήσω πρώτα απο τον εαυτό μου ,έχω και εγώ ένα θεματάκι με την μητρική αν μπορέσει κάποιος να μου δώσει λύση θα ειμαι ευγνώμων ( δεν κάνω πλάκα ) http://www.insomnia.gr/topic/559249-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-usb3-%CF%83%CE%B5-asus-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7/ Η απάντηση που μου έδωσε η asus ειναι οτι πρέπει να την παω εκει που την πήρα. και το μαγαζί που την πήρα το (e-shop ) μου ειπε οτι ο κατασκευαστής προτείνει καρτα gen2 ,και οτι αφου έβαλα gen3 ( R9280X ) αν εχω issues στην μητρική δεν φέρουν ευθύνη.
seithan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δεν θα έχεις πρόβλημα. Όπως προείπαν και οι παραπάνω, είναι συμβατή μετόπισθεν ( :q ) και θα λειτουργεί σωστά. Στην δικιά μου περίπτωση, έχω κάρτα που είναι γενεάς (3), μητρική γενεάς (3) και επεξεργαστή (2). Η κάρτα πέφτει σε ταχύτητα pci2, όμως ούτε προβλήματα λειτουργίας έχω, ούτε μειωμένης ταχύτητας. 2
Sheogorath Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Aπλά με το βάλε βγάλε κάτι ξήλωσε-χτύπησε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα