Προς το περιεχόμενο

Επιλογή compact μηχανής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Πρώτο μου ποστ εδώ αν και μπαίνω συχνά και σας διαβάζω. Έτσι μπήκα και σ΄αυτήν την ενότητα, διάβασα πολλά θέματα, έμαθα λίγη θεωρία και είδα τις προτάσεις σας που δίνετε σε αρχάριους όπως εγώ. 

Ας μην χρονοτριβώ κι ας έλθω στο ζητούμενο. Ενδιαφέρομαι για αγορά compact μηχανής, τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο, χρήση 50-50 δλδ. Έχω τώρα το Lg g4 το οποίο έχει - για μένα τουλάχιστον - καλή φωτογραφική αλλά όχι και τόσο καλό βίντεο, δλδ θέμα με την εστίαση, βγαίνει κουνημένο σχετικά κλπ).

Εδώ ακριβώς θα ήθελα την πολύτιμη εμπειρία σας. Μια compact των 200 - 250  ευρώ, θα έχει εμφανή διαφορά (κυρίως σε βίντεο) από το g4 που ήδη έχω; Απ΄ότι βλέπω σ΄αυτές τις τιμές οι compact έχουν 50 με 60 fps στα 1080 (30fps το g4 στα 2160/1080). Eπίσης δεν γνωρίζω τί γίνεται με την ποιότητα του ois αυτών των μηχανών, εννοώ στις τιμές των 200 - 250  ευρώ.

Συνοψίζω λοιπόν τί ζητώ αλλά και την χρήση που θα κάνω:

- Compact στα 200+ με αξιοπρεπή ποιότητα βίντεο, (όπως φαίνεται σε μια 19" οθόνη ας πούμε).

- Γρήγορη εστίαση αλλά και γρήγορη φωτογραφία ( εννοώ με το "κλικ" να τραβά αμέσως κι όχι μετά από 2-3 δεύτερα, όπως μια παλιά samsung digimax L60 που έχω).

- Θα τραβάω φωτογραφίες και  βίντεο "παρέας" κυρίως, παιδιά, ανήψια, φίλους  κλπ. σχετικά κοντινά, (2-15 μέτρα), σπάνια μακρινά.

Απλή χρήση point 'n' shoot δηλαδή, δεν θέλω κάτι παραπάνω (mirroless - dslr) διότι γνωρίζω ότι δεν θα ασχοληθώ τόσο παραπάνω, δεν είναι τόσο φορητές και είναι και ακριβές.

Είχα σκοπό να πάρω το Lg V10 αλλά διαβάζω ότι και κει το βίντεο δεν είναι ό,τι καλύτερο, ένα κλικ καλύτερο από το g4. Σας προλαβαίνω και σας λέω ότι το S7 είναι πανάκριβο... 

Επίσης βλέπω ότι προτείνετε την RX 100 (με μία ίντζα αισθητήρα). Αξίζει τα 100+ ευρώ σε σχέση με αυτές που ανέφερα;

Οπότε, αν τελικά αξίζει η αγορά compact για αναβάθμιση φωτο και βίντεο σε σχέση με το g4 που έχω, σύμφωνα με την εμπειρία σας, να την κάνω, αλλιώς κάθομαι στα αυγά μου...

Κάτι τέτοιες εννοώ:

http://www.skroutz.gr/s/4489607/Sony-Cyber-shot-WX350.html

http://www.skroutz.gr/s/4489399/Sony-Cyber-shot-HX60V.html

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, δεν κατάλαβα ότι έγραψα τόσα πολλά.

Βασίλης

Επεξ/σία από Cummins
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με κομπακτ δε θα δεις καμια διαφορα σε φωτογραφια και βιντεο,

καλυτερα μεινε με το G4 που εχεις, αλλιως για να εχει νοημα η αγορα μηχανης πρεπει να πας σε κατι με αισθητα μεγαλυτερο αισθητηρα

πχ κατι σε Mirroless.

• Like 2

Νtinaras ευχαριστώ για την απάντηση, ήλπιζα μήπως ήταν καλύτερα αλλά για να το λες εσύ με τόση εμπειρία, μάλλον δύσκολα...

Κάτι άλλο παιδιά, η RX100 (την φτηνή εννοώ γιατί είδα και κάτι ακριβές RX των 700+ ευρώ), γεφυρώνει καθόλου το χάσμα μεταξύ κόμπακτ και mirrorless, αν αξίζει δλδ παρότι κόμπακτ, έχει μεγάλο αισθητήρα. Κάθε άποψη καλοδεχούμενη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δές κάποια απο τις Nikon σειρά j είναι MIrrorless αλλα πολύ μικρές σε μέγεθος και με μικρότερο αισθητήρα (αλλά αισθητά μεγαλύτερο απο κινητού)  πολύ καλή εστίαση και πολλές δυνατότητες στο βιντεο, ειδικά στα fps ξεφεύγει πολύ .. στο skroutz απο οτι βλέπω έχει την j4-5 μόνο που ξεφεύγει απο το Budget σου

αλλα αν βρεις καμια μεταχειρισμένη j1 j2 Μια χαρά δουλειά θα κάνεις και στο ebay παίζουν στα 200 καινούργιες 

πολύ καλή μηχανή είναι και η rx100 αλλα αν μπορείς να δώσεις τα παραπάνω λεφτά  η j5 έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες πχ 1200 fps 416x414 ( αλλα και μόνο για την απορία πως θα είναι με τόσα fps αξίζει)

4k βίντεο κλπ

Επεξ/σία από hayas88
  • Like 1

hayas88 ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Όντως ξεφεύγει η j5 αν και από λίγο γρήγορο ψάξιμο που έκανα φαίνεται σούπερ. Θα ρίξω μια ματιά και στα υπόλοιπα που είπες, να είσαι καλά.

η νικον ειχε βγαλει τωρα κατι σαν κομπακτ με μιας ιντσας αισθητηρα, σε παλεψιμο μεγεθος. δες κι αυτες, αλλα δε ξερω αν εχουν κυκλοφορησει ακομα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

RX100 mark1 μεταχειρισμενες τις βρισκεις στα 250+ ...εγω προσωπικα αν ηθελα compact αυτη θα επαιρνα ή θα ανεβαινα κατηγορια μεγεθους σενσορα και θα επαιρνα την μικροτερη σε μεγεθος m4/3 (micro four thirds) που νομιζω ειναι η Panasonic GM1 αλλα πρεπει να εχει χειροτερο βιντεο απο την rx100 και φυσικα ειναι ακριβοτερη (220+ σωμα μεταχ.+ κανα 80αρι για κιτ φακο μεταχ.)

Επεξ/σία από afterhours
  • Like 1

η νικον ειχε βγαλει τωρα κατι σαν κομπακτ με μιας ιντσας αισθητηρα, σε παλεψιμο μεγεθος. δες κι αυτες, αλλα δε ξερω αν εχουν κυκλοφορησει ακομα.

Ήδη διαβάζω γι΄αυτήν στην επίσημη ελληνική σελίδα της nikon, αλλά δεν βρίσκω τιμές, γενικά δλδ, thanks.

RX100 mark1 μεταχειρισμενες τις βρισκεις στα 250+ ...εγω προσωπικα αν ηθελα compact αυτη θα επαιρνα ή θα ανεβαινα κατηγορια μεγεθους σενσορα και θα επαιρνα την μικροτερη σε μεγεθος m4/3 (micro four thirds) που νομιζω ειναι η Panasonic GM1 αλλα πρεπει να εχει χειροτερο βιντεο απο την rx100 και φυσικα ειναι ακριβοτερη (220+ σωμα μεταχ.+ κανα 80αρι για κιτ φακο μεταχ.)

Το βίντεο είναι βασικό για μένα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, ψάχνω ήδη για μεταχειρισμένες, ευχαριστώ φίλε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

j3 κοτσοβολο εκθεσιακο 180.

j5 mentia σφραγισμενη 299

νικον 1s2 σφραγισμενη 199

και αυτες που διαλεξες στο σκρουτζ,καλυτερες στο βιντεο,απο οποιοδηποτε κντ.στην φωτο εχουν ενα θεμα  white balance αλλα αντεχεται.

μην ξεχασω την σ9900 της νικον,στα 295 πλαισιο,τρελο μηχανακι,αλλα με αισθητηρα κομπακτ,δλδ οχι για χαμηλο φωτισμο.

Επεξ/σία από dollyyy19
  • Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

j3 κοτσοβολο εκθεσιακο 180.

j5 mentia σφραγισμενη 299

νικον 1s2 σφραγισμενη 199

και αυτες που διαλεξες στο σκρουτζ,καλυτερες στο βιντεο,απο οποιοδηποτε κντ.στην φωτο εχουν ενα θεμα  white balance αλλα αντεχεται.

μην ξεχασω την σ9900 της νικον,στα 295 πλαισιο,τρελο μηχανακι,αλλα με αισθητηρα κομπακτ,δλδ οχι για χαμηλο φωτισμο.

Tελικά πήρα ήδη μια sony cyber shot και είμαι καταευχαριστημένος! Για τις απαιτήσεις μου είναι μια χαρά. Ευχαριστώ για την απάντηση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια πηρες τελικα ;

Aυτήν πήρα και για τις απαιτήσεις μου - ή και τις γνώσεις μου - είναι σούπερ.

http://www.sony.gr/electronics/cyber-shot-fwtografikes-mhxanes-compact/dsc-hx60-hx60v

Σας ευχαριστώ όλους!

Επεξ/σία από Cummins

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...