Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ.

Έχω ένα περίεργο πρόβλημα με το δίκτυο μου.

Το σπίτι μου στο σημείο που βρίσκεται δεν έχει τη δυνατότητα για άμεση σύνδεση με το δίκτυο συνεπώς μετά από την παρότρυνση ενώ φίλου ου κάμε μια ασύρματη σύνδεση με μια κεραία της ubiquity. Ο φίλος μου γνωρίζει από τα θέματα αυτά απλά τώρα λόγο της δουλειάς του μεταναστεψε.

Στην αρχη όλα έβαλαν καλός. Μετά από μερικούς μήνες το ρουτερ έκλεισε όλες τις Lan αλλά το WiFi δούλευε κανονικά. Το ρουτερ δίνει όλες τισ ip και συνεπώς δεν έχω ούτε τοπικό δίκτυο στο σπίτι 2. Αντικατέστησα το πρώτο ρουτερ ένα Philips με ένα Tomson. Στην αρχή όλα καλά μετά από μερικούς μήνες όμως πάλι τα ίδια. Αντικατέστησα το ρουτερ με ένα TP-LINK το οποίο δούλεψε αρχικά αλλά μετα από 6 μηνες πάλι τα ίδια. Το άλλο με ένα zte το οποίο πάλι τα ίδια.

Έχει κάποιος να προτείνει κάτι?

Ευχαριστώ εκ των προτερων

post-355583-0-34339700-1463934017_thumb.jpg

Επεξ/σία από Jvamvakaris
Δημοσ.

Τη εννοείς το ρούτερ κλείνει όλες της λαν? μήπως έχει πάρει νερά τίποτα ή υγρασία κανά καλώδιο ή καμία κεραία και απλα με την αλλαγή καιρού επηρεάζεται βραχυκυκλώνει και γίνετε το τσαφ

Η κεραία θα δουλέυει ασχέτος αν ειναι στο ρούτερ η όχι καθώς έχει δικό της τροφοδοτικό απλά δεν θα δίνει ip

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κεραίες δουλεύουν μια χαρά. Στο ρουτερ στο σπίτι Α απλά δεν δουλεύουν οι Lan.το καλώδιο είναι μια χαρά. Όταν το δίκτυο πέσει, από το σπίτι Β μπορώ να δω τις κεραίες αλλά δεν μπορώ να δω το ρουτερ στο σπίτι Α. Το access point στο σπίτι Β έχει απενεργοποιημένο το DHCP. Αν αυτό μπορεί να βοηθήσει σε κάτι.

Επεξ/σία από Jvamvakaris
Δημοσ.

Τι ρυθμίσεις έχεις κάνει στο DHCP στο ρούτερ σου;

Αν κάνεις ρεστάρτ στο ρούτερ δουλεύουν οι ethernet κανονικά; Αν όχι με ρεσέτ (κουμπί απο πίσω και επανασετάρισμα) επανέρχονται;

Το τροφοδοτικό του POE το έχεις βάλει σε πρίζα σούκο;

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό είναι σε σουκό. Αν επανεκκίνηση δουλεύουν όλα καλά για κάνα 10 λεπτό και μετά πάλι τα ίδια. Στο ρουτερ στο σπίτι Α έχω DHCP στο auto και απενεργοποιημένο στο access point στο σπίτι Β

Δημοσ.

Το έκανα άντεξε 4-5 ωρες έπεσε ξανά το βράδυ κατά τις 3. Ήρθε το μεσημέρι για 2 ώρες και από τότε είναι πάλι κάτω.

Δημοσ.

Αν δώσεις καρφωτή IP στην κάρτα του desktop που είναι απέναντι στο Access Point μπαίνει σταθερά;

πχ δώσε

192.168.2.222

255.255.255.0

192.168.2.1

και DNS

192.168.2.1

8.8.8.8

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν βάλω αυτή την ip στον υπολογιστή στο σπίτι B τότε μπορώ να δω τα πάντα εκτός από το ρουτερ στο σπίτι Α και δεν έχω ίντερνετ.

Δημοσ.

Απο το σπίτι Α αν συνδέσεις κάτι στην Ethernet του ρούτερ δουλεύει όταν πέσει το δίκτυο στο σπίτι Β;
Αν όχι αν του βάλεις στατική (όπως την παραπάνω) δουλεύει;

Αν ναι μπορείς να αλλάξεις δοκιμαστικά το καλώδιο που πάει απο το ρούτερ στο POE; (Και απο το POE απάνω στην κεραία αν γίνεται αλλά αυτό το βλέπω δύσκολο...)

Αν μπορείς να βγάλεις PrintScreen όλες τις ρυθμίσεις απο ρούτερ κεραίες και ap και να τις ανεβάσεις σε ένα zip κάπου.... Αν είναι εύκολο, αν όχι άστο για την ώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...