Balrog Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Έπεσα τυχαία πάνω στο συγκεκριμένο, πιθανόν να μην είναι σημερινό. Το έχει 189€ + μτφ (συν την αλλαγή του ΦΠΑ για Ελλάδα). Είχε εμφανιστεί σε αντίστοιχη τιμή στο forum το Γενάρη αλλά ο πωλητής δεν έστελνε Ελλάδα. Links amazon.de idealo.de 2
kgian Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Έκανα μια παραγγελία. 203€ μου βγήκε. Πέρασε και η κάρτα κατευθείαν. Να το κρατήσω ή να την ακυρώσω; Λέει ο δίσκος;
plpapadopoulos Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Έκανα μια παραγγελία. 203€ μου βγήκε. Πέρασε και η κάρτα κατευθείαν. Να το κρατήσω ή να την ακυρώσω; Λέει ο δίσκος; Είχα παραγγείλει για λογαριασμό φίλου όταν έπαιξαν 143 λίρες στο άμαζον προ (περίπου) 6αμήνου. Άσχημος δεν είναι για τα λεφτά του, δε θα τον χρησιμοποιούσα όμως για κύριο δίσκο αφενός γιατί είναι TLC, αφετέρου γιατί χρειάζομαι κάποια έξτρα features που αυτός δεν προσφέρει (όπως το hardware encryption).
Moderators matrixxx Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 wowwww!!! Δεν είναι και για wow τα 203€, από 189 εχει σε αρκετα μαγαζια εξω. Ακομα και εδώ όπως εχω ποσταρει πριν μια βδομαδα, ελληνικη τιμη - ελληνικο μαγαζι, από 235 ευρω. 2
plpapadopoulos Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δεν είναι και για wow τα 203€, από 189 εχει σε αρκετα μαγαζια εξω. Ακομα και εδώ όπως εχω ποσταρει πριν μια βδομαδα, ελληνικη τιμη - ελληνικο μαγαζι, από 235 ευρω. Ισχύει και συμφωνώ μαζί σου.
kgian Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Την ακύρωσα και περιμένω καμία σούπερ προσφορά. Έτσι κι αλλιώς δεν βιάζομαι.
panoskatos Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Ε καλά στα 200 ευρώ 1000gb SSD και δεν θεωρείται προσφορά? Μια χαρά τιμή είναι. Φυσικά προορίζεται για αντικατάσταση κάποιου μηχανικό δίσκου σε σύστημα όπου χωράει ένας δίσκος. Πιο πάνω διαβάζω κάποιον που λέει ότι δεν θα τον χρησιμοποίουσε για κύριο δίσκο! Ποιος ο λόγος να πάρει κάποιος στο σπίτι του έναν ssd άμα δεν τον έχει για κύριο δίσκο στο σύστημα του? SSD για αποθήκευση? Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί. Πριν λίγο καιρό αγόρασα έναν ssd 480gb. Τον χώρισα σε δύο partition .120gb για το λειτουργικό και εγκατάσταση προγραμμάτων και το δεύτερο partition για data. Το λαπτοπ είναι τριετίας με καλά χαρακτηριστικά και λόγο ssd αυτή την στιγμή πετάει! Για κάποια ανάλογη χρήση φαντάζομαι θα πιάσει τόπο. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος κάποιος να πάρει 1000gb ssd.
hackertom Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Παιδιά σε Sata II σύστημα θα τερματίζει τον δίαυλο η οχί;
plpapadopoulos Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Ε καλά στα 200 ευρώ 1000gb SSD και δεν θεωρείται προσφορά? Μια χαρά τιμή είναι. Φυσικά προορίζεται για αντικατάσταση κάποιου μηχανικό δίσκου σε σύστημα όπου χωράει ένας δίσκος. Πιο πάνω διαβάζω κάποιον που λέει ότι δεν θα τον χρησιμοποίουσε για κύριο δίσκο! Ποιος ο λόγος να πάρει κάποιος στο σπίτι του έναν ssd άμα δεν τον έχει για κύριο δίσκο στο σύστημα του? SSD για αποθήκευση? Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί. Πριν λίγο καιρό αγόρασα έναν ssd 480gb. Τον χώρισα σε δύο partition .120gb για το λειτουργικό και εγκατάσταση προγραμμάτων και το δεύτερο partition για data. Το λαπτοπ είναι τριετίας με καλά χαρακτηριστικά και λόγο ssd αυτή την στιγμή πετάει! Για κάποια ανάλογη χρήση φαντάζομαι θα πιάσει τόπο. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος κάποιος να πάρει 1000gb ssd. Οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές. Αν εμένα οι δικές μου ανάγκες απαιτούν encryption για λόγω sensitive και critical data που μπορεί να διαχειρίζομαι, τότε σαφέστατα και δε μου κάνει γιατί δε προσφέρει encryption. Δεν καταλαβαίνω τί δεν κατέστησα σαφές με τα λεγόμενά μου. Ανέφερα κι εξήγησα τους λόγους που με καλύπτει είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Προφανώς σε λάπτοπ ή desktop που να τον ήθελα για αποθήκη (κι έχοντας κάποιο backup των δεδομένων μου ή έχοντας μή σημαντικά δεδομένα), ναί θα με εξυπηρετούσε για τα λεφτά αυτά. Μια χαρά βολεύουν οι καιροί για να εχουμε και SSD για storage. Δε χρειάζεται να έχεις ένα datacenter στο σπίτι σου, το βασικό storage στους περισσότερους, μπορεί να βρίσκεται μόνο σε SSDs (με τα crucial data σε online ή offline backup sources). Τόσο απλά. Παιδιά σε Sata II σύστημα θα τερματίζει τον δίαυλο η οχί; Ναι. Πριν λίγο καιρό αγόρασα έναν ssd 480gb. Τον χώρισα σε δύο partition .120gb για το λειτουργικό και εγκατάσταση προγραμμάτων και το δεύτερο partition για data. Σωστά... Οπότε σε περίπτωση που σκάσει ο SSD ή υπάρξει data corruption λόγω firmware issue (ή firmware upgrade) να χάσεις και το boot partition ΚΑΙ ta data σου.
Balrog Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Από το link που έδωσα στο idealo προκύπτει ότι στα 189€ είναι μόνο στο amazon. Το άλλο κατάστημα δεν στέλνει στην χώρα μας. Τα 189€ γίνονται λίγο περισσότερα για όσα καταστήματα έχουν μεγάλο όγκο συναλλαγών με την Ελλάδα και υποχρεούνται να πωλούν με ελληνικό ΦΠΑ. Για το amazon που είναι τέτοιο κατάστημα, η μετατροπή γίνεται στο καλάθι. Η τιμή είναι 159€ + ΦΠΑ + μεταφορικά = 203€ Είχα παραγγείλει για λογαριασμό φίλου όταν έπαιξαν 143 λίρες στο άμαζον προ (περίπου) 6αμήνου. Άσχημος δεν είναι για τα λεφτά του, δε θα τον χρησιμοποιούσα όμως για κύριο δίσκο αφενός γιατί είναι TLC, αφετέρου γιατί χρειάζομαι κάποια έξτρα features που αυτός δεν προσφέρει (όπως το hardware encryption). Το θέμα προ 6μήνου το ανέφερα στο πρώτο μου post και βρίσκεται εδώ. Έβγαινε στα 205€. Και οι 850 Evo, όπως ξέρεις, TLC είναι και στοιχίζουν 280+.
papars Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Αν εμένα οι δικές μου ανάγκες απαιτούν encryption για λόγω sensitive και critical data που μπορεί να διαχειρίζομαι, τότε σαφέστατα και δε μου κάνει γιατί δε προσφέρει encryption. Λύσεις drivecrypt δεν λειτουργούν σε SSD?
plpapadopoulos Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Λύσεις drivecrypt δεν λειτουργούν σε SSD? Όχι στο level που αναζητώ (ίσως να φταίω γιατί δε το κατέστησα σαφές στο προηγούμενό μου πόστ). Δε θα στο αναλύσω, γιατί δεν είναι ο σκοπός του θέματος (θα βγούμε αρκετά off topic). Με λίγο ψάξιμο όμως για OPAL και FDE θα καταλάβεις πάνω κάτω κάποιες βασικές αρχές ως προς αυτά. Το θέμα προ 6μήνου το ανέφερα στο πρώτο μου post και βρίσκεται εδώ. Έβγαινε στα 205€. Και οι 850 Evo, όπως ξέρεις, TLC είναι και στοιχίζουν 280+. 1) Καμία σχέση οι μνήμες και η τεχνολογία και firmware implementation που υπάρχει στον 850 EVO και σε έναν Sandisk Ultra II. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. 2) Ο εν λόγω SSD έχει παίξει όπως ανέφερα ακόμα πιο χαμηλά στις 143 λίρες στο Amazon UK στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Η πώληση και παράδοση ήταν από το ίδιο το Amazon UK και αφορούσε δυνατή αποστολή σε όλες τις χώρες. Σε αυτό αναφέρθηκα, ίσχυε κανονικά ως τότε προσφορά και το βλέπω και ως record στις παραγγελίες μου. Σαφες και τεκμηριωμένο. Επίσης ο ίδιος δίσκος στις 24 Νοεμβρίου έχει παίξει πάλι στο Amazon UK στις 150 λίρες και άλλες 1-2 φορές που δε θυμάμαι στο ίδιο διάστημα κοντά. Όλες τις φορές ο πωλητής έστελνε Ελλάδα και ήταν το Amazon UK. Το ότι δεν αναφέρθηκε στο Insomnia στις προσφορές, δεν είναι κριτίριο καν για την αμφισβίτησή του. Επί της ουσίας, είναι μια συμπαθητική τιμή για έναν όχι άσχημο SSD (αλλά μέχρι εκεί). Προσφορά για τα δικά μου δεδομένα δε θα το έλεγα γιατί προσωπικά έχω αγοράσει (όπως απέδειξα παραπάνω) και φτηνότερα προ εξαμήνου. Δεν είναι τόσο τα 8 ευρώ διαφορά όσο το χρονικό διάστημα των 6 μηνών, αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η τεχνολογία προχωράει και οι τιμές αλλάζουν (προς τα κάτω έναντι των νέων προϊόντων και τεχνολογιών που διαδέχονται τα προηγούμενα). Καθένας όμως μπορεί να έχει τη δική του γνώμη. Αυτά. 1
Balrog Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Αναφέρθηκα στον Evo επειδή η αρχική σου αρνητική τοποθέτηση ήταν στη βάση TLC/ MLC. Μιας και έχεις τον Sandisk και είσαι έτσι κι αλλιώς ψαγμένος με τους ssd, η γνώμη σου έχει βαρύτητα. Υ.Γ: 143 λίρες έβγαινε 165€ συν ΦΠΑ συν μεταφορικά την ημέρα που το πήρες, όχι φθηνότερα από τώρα δηλ. [ecb rate 0.735 --> περ. 0.75 αγορά/ 0.72 πώληση --> (143/0.72)/120% = 165*123% = 203+μτφ]
plpapadopoulos Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Επί της ουσίας, είναι μια συμπαθητική τιμή για έναν όχι άσχημο SSD (αλλά μέχρι εκεί). Προσφορά για τα δικά μου δεδομένα δε θα το έλεγα γιατί προσωπικά έχω αγοράσει (όπως απέδειξα παραπάνω) και φτηνότερα προ εξαμήνου. Δεν είναι τόσο τα 8 ευρώ διαφορά όσο το χρονικό διάστημα των 6 μηνών, αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η τεχνολογία προχωράει και οι τιμές αλλάζουν (προς τα κάτω έναντι των νέων προϊόντων και τεχνολογιών που διαδέχονται τα προηγούμενα). Υ.Γ: 143 λίρες έβγαινε 165€ συν ΦΠΑ συν μεταφορικά την ημέρα που το πήρες, όχι φθηνότερα από τώρα δηλ. [ecb rate 0.735 --> περ. 0.75 αγορά/ 0.72 πώληση --> (143/0.72)/120% = 165*123% = 203+μτφ] Ανατρέχεις στα bold στο πόστ μου (χρηματικά δεν είναι ουσιώδης η διαφορά τόσο, όσο χρονικά. Αν τους συμψηφίσεις σαν παράγοντες θα δείς ότι έχει ακόμα μεγαλύτερη λογική).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα