SPANK Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Καλημέρα Για ακόμη μια φορά με πήραν τηλέφωνο χτές για να μου δώσουν προσφορά vdsl αντι της forthnet που έχω τώρα , τους λέω εχω vdsl 50 και συγχρονίζω τέρμα και μου λένε να κοιτάξουμε αν υποστηρίζεται η 50αρα στην περιοχή σας και με έκπληξη μου λένε οχι ( και παλαιότερα μην το ειχαν ξανα πει). Και ρωτάω εγώ τώρα πως γίνεται με forthnet να πιάνω 50 mbps και να συγχρονίζω και τέρμα ( ειμαι τυχερός σε αυτον τον τομέα γιατι και με forthnet 24 σχεδόν τέρμα πήγαινα ) και οτε να μου λέει δεν υποστηρίζεται αυτην τη ταχύτητα αφου ολοι απο το ίδιο κέντρο παίρνουν της φρεατύδας που ειναι
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Γιατί, αν δεν κάνω λάθος, ο υπολογισμός που κάνει ο κάθε πάροχος για την διαθεσιμότητα της VDSL είναι βάση απόστασης κι όχι βάση της εξασθένισης της γραμμής και πόσο λίγες παρεμβολές έχει. Κάποιοι λοιπόν βάζουν πιο "ελαστικά" κριτήρια για να καβατζώνουν πελάτες (βλέπε Wind) κι άλλοι πιο αυστήρα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
SPANK Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Ναι αλλα ετσι πχ ο οτε ή ο κάθε οτε με έχασε απο πελάτη απο την στιγμή που ήθελα να παω στην 50 αρα σε εκείνον αντι για την forthnet
The_Judas Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 και γω το ίδιο πρόβλημα παρατήρησα με ΟΤΕ. Ζήτησα αναβάθμιση σε vdsl50 (από 30) και μου είπαν ότι δεν γίνεται.. και είμαι στα 400μ μακριά από dslam.
SPANK Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Το θέμα ειναι πιο κουλό όμως εγω εχω κανονικά forthnet 50 και στον οτε λένε δεν υπάρχει διαθεσιμότητα 50 , ο υπάλληλος που μιλάγαμε δεν ήξερε τι να πει
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δεν μπορούσε να ξέρει ότι θα πιάνεις πράγματι 50Mbps. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο μπορεί να ξεσκίσουν τον συγχρονισμό της VDSL οι παρεμβολές εφόσον μιλάμε για παροχή από Α/Κ κι όχι από KV... Λογικά θα σου είχε διαθεσιμότητα για 30mbps που ήταν σίγουροι ότι θα τα πιάνεις. Έτσι κι αλλιώς οι τιμές του ΟΤΕ από μόνες τους φτάνουν για να χάνουν πελάτες, όχι τα αυστηρά κριτήρια VDSL από Α/Κ Κακά τα ψέματα οι περιπτώσεις VDSL 50mbps από Α/Κ είναι λίγες, μόνο από KV είναι σιγουράκια...
SPANK Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Όχι φυσικά και δεν θα μπορούσε αλλα αφου αποδεδειγμένα εχω 50 forthnet πως γίνεται ο οτε να μην βγάζει 50 διαθεσιμότητα , εκτός και αν τους πω οκ βάλτε με σε 50 και θα δούμε αν το πιάσει ή οχι , τώρα αν δεν τα πιάσει τα 50 δεν ξέρω τι γίνεται .... , απλα μου φαίνεται λίγο κουλό δηλαδή αν ήμουν οτε θα περίμενα ποτε θα μου πουν για διαθεσιμότητα 50 ενω με αλλο πάροχρο πχ forthnet θα τα έπιανα αλλα δεν θα το ήξερα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Πολύ χονδρικά/μπακαλίστικα... Τα 30mbps και 50mbps τα πιάνει πχ κάποιος αν είναι σε μια Χ και Υ απόσταση θεωρητικά. Το σύστημα όμως επειδή υπάρχουν παρεμβολές δεν υπολογίζει την διαθεσιμότητα βάση των θεωρητικών αποστάσεων αλλά μικρότερων ώστε να βάζει μέσα και την περίπτωση του να έχεις αρκετές παρεμβολές εξαιτίας των οποίων δεν θα πιάνεις το συγχρονισμό των πακέτων. Βγάζει λοιπόν διαθεσιμότητα με Χ-z και Υ-z αποστάσεις αντίστοιχα για το κάθε πακέτο, όπου Ζ είναι η απόσταση που αφαιρεί για να "πέσει μέσα" εξαιτίας των παρεμβολών. Κάποιοι αφαιρούν μεγαλύτερο Ζ ώστε να είναι πιο σίγουροι. Αυτοί που έχουν ελαστικότερο κριτήριο ουσιαστικά τζογάρουν γιατί συνήθως οι γραμμές δεν είναι σαν την δικιά σου... Οπότε όπως καταλαβαίνεις μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, μιας και δεν υπάρχει δυνατότητα να βλέπει το σύστημα πόσο καλή η γραμμή του καθενός ώστε να κρίνει με διαφορετικά κριτήρια για τον καθένα...
dbconan Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Kαλημερα ,να πω και πιο απλα ,ακομα πιο μπακαλιστικα,οτι ο ΟΤΕ ειναι ενα ριμαδι και μισο...Ευχαριστω..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Όλοι με αυτή την λογική λειτουργούν. Βέβαια αν έπεφτε ο Spank στην περίπτωση που δεν έπιανε τα 50mbps, τώρα θα λέγαμε για τα λαμόγια τους εναλλακτικούς που λένε ψέματα και θέλουν να καβατζώνουν πελάτες 1
SPANK Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Όλοι με αυτή την λογική λειτουργούν. Βέβαια αν έπεφτε ο Spank στην περίπτωση που δεν έπιανε τα 50mbps, τώρα θα λέγαμε για τα λαμόγια τους εναλλακτικούς που λένε ψέματα και θέλουν να καβατζώνουν πελάτες χαχα μπορεί γιατι θυμάμαι καποια στιγμή είχα ρωτήσει την cyta ( μιας και εχει μεγαλύτερο upload και δεν με ενδιέφερε ) και στην αρχή μου ειπαν δεν υποστηρίζεται το 50 αλλα μετα απο κανα 3 λεπτο αφου τους ειπα οτι εχω 50 κανονικά έκαναν και κανα ενα έλεγχο και μου λένε ναι υποστηρίζεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα