Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή αερόψυκτρας σε υδρόψυξη ή οχι ?

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα

Απο αερόψυξη εχω την noctua dh14 η οποια ειναι καταπληκτική ψύκτρα δεν εχω κανένα παράπονο , σκέφτομαι όμως μια και πάω σε αλλαγή κουτιού να βάλω μια υδρόψυξη κλειστού κυκλώματος να φαίνεται και πιο όμορφο το συστηματάκι εσωτερικά γιατι κακα τα ψέματα η noctua ειναι κορυφαία ψύκτρα αλλα ειναι αρκετά μεγάλη.

Σκεφτόμουν απο θέμα θερμοκρασιών να πάω στην corsair h115 http://www.corsair.com/en/hydro-series-h115i-280mm-extreme-performance-liquid-cpu-cooler , το θέμα ειναι αν απο θέμα ψύξης ειναι κοντά στην noctua με τον 6700k σε overclocked που τον έχω τώρα στα 4.5 ghz, idle αυτην την στιγμή έχω ανα πυρήνα , 28 , 32  , 30 , 26 και σε stress περίπου στους 65 βαθμούς

Δεν ειναι σίγουρο οτι θα την αλλάξω την ψύκτρα αλλα το σκέφτομαι αν αξίζει ή οχι απο θέμα θερμοκρασιών , αν δεν αξίζει δηλαδή να έχω χειρότερες θερμορκρασίες δεν θα το ρισκάρω

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μείνε όπως είσαι και θόρυβο θα γλιτώσεις και το κεφάλι σου ήσυχο πχ τυχόν διαρροές, σπάνιο φαινόμενο μεν αλλά για παν ενδεχόμενο θα σου πρότεινα μην αλλάξεις. 

*Από προσωπικό εμπειρία, είχα H100, ο ήχος απλά ΔΕΝ παλευόταν, δε ξερω τι έχουν κάνει στα νεότερα μοντέλα, απλά ήταν τρομερά ενοχλητικό. Αλλαξα με μια απλή αερόψυχτρα, είμαι σχετικά καλά και κάποια στιγμή θα δω για καμιά μεταχειρό bequiet ή noctua

• Like 5

και εγω θα ελεγα οτι οκ...μπορει να εχει καπως καλυτερη θερμοκρασια...αλλα εκτος οτι πεζουν αλλα θεματα με την υδροψυξη "χωρις να ειμαι ιδιαιτερα γνωστης..." οπως λεει και ο νησιωτης πιθανον παραπανω θορυβος κλπ...

δε βλεπω να εχεις και κανα θεμα με την θερμοκρασια...ιδικα αν εννοεις σε στρες με prime 65 βαθμους με τη ψυχτρα που εχεις τωρα ..

γιατι σε πραγματικη χρηση δε θα δεις ποτε αυτη τη θερμοκρασια...

τωρα σαν ομορφια οκ δε ξερω πιθανων να ειναι ποιο ωραια μια υδροψυξη ...αν και εγω προσωπικα δε τρελενομαι κιολας..ειναι και θεμα γουστου μαλλον... ασε που το θεμα ομορφιας οκ θα σου κανει λιγο εντυπωση στην αρχη αλλα μετα δε θα σε καιει και τοσο ...

το μονο review που βρηκα παντως ειναι αυτο για την Η110ι νομιζω ειναι παρομοια...

http://www.bjorn3d.com/2015/08/corsair-h110i-gtx-extreme-performance-cpu-water-cooler-review/2/

• Like 1

Και έρχομαι να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του Νησιώτη. Στο site της Corsair δίνει Max noise level: 40db που είναι πάρααα πολλά. Η Noctua έχει ακριβώς τα μισά. Δε θα την άλλαζα με τίποτα

• Like 2

Ακριβώς το θέμα δεν ειναι να μπεί υδρόψυξη για την ομορφιά και μόνο αλλα να εχει και ίσες επιδόσεις με την noctua τουλάχιστον εμένα αυτο με ενδιαφέρει  πάντα μιλώντας για τετοια kit υδρόψηξης και οχι custom

• Like 1

Η συγκεκριμένη υδρόψυξη που έβαλε ο mod,δεν θα έχει θόρυβο,γιατί οι ανεμιστήρες είναι 140mm + ότι ένα 20% μπορεί να κατεβάσει τις στροφές χωρίς να ακούγεται τίποτα. Από θέμα επιδόσεων δεν ξέρω τι γίνεται...

Παλιά 2009 είχα πρωτοπάρει και εγώ ένα h100,αλλά μου έτυχε ελαττωματική αντλία. Δεν έστελνε γρήγορα και ανέβαζε θερμοκρασίες. Μου φαίνονται τα συγκεκριμένα προχειροκατασκευή  

Αν είναι να κατεβάσει τόσο πολύ τις στροφές για να μην ακούγεται τότε θα πέσουν και οι επιδόσεις. Προσωπικά αν άλλαζα την Noctua με οποιαδήποτε υδρόψυξη θα απαιτούσα να έχει φυσικά καλύτερες επιδόσεις χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσω την ησυχία που μου προσφέρει η πρώτη. Ξέρω ότι ζητάω πολλά αλλά αυτός είναι λόγος που δεν αλλάζω με τίποτα την αερόψυκτρα. Αν πήγαινα σε υδρόψυξη θα ήταν custom και μόνο.

• Like 1

Είμαι κι εγώ στην ίδια ακριβώς φάση με τον ts. Έχω μια Thermalright Macho 120 από την οποία είμαι ευχαριστημένος τόσο από θερμοκρασίες όσο κι από θέμα θορύβου. Σκέφτομαι όμως να την βγάλω και να πάρω την Arctic Cooling Liquid Freezer 120 και απλά να βάλω το ψυγείο της στο πίσω fan που προϋπάρχει στο case, χωρίς καθόλου extra fans. Έτσι θα γλυτώσω από το fan της αερόψυξης που όσο αθόρυβο κι αν είναι, ελάχιστα ακούγεται και επίσης θα γίνει λίγο πιο λιτό/όμορφο το εσωτερικό του case. Και θα μου μείνουν και 2 fans αποθήκη για το 2ο pc. Αξίζει τον κόπο και τα χρήματα;

Αν είναι να κατεβάσει τόσο πολύ τις στροφές για να μην ακούγεται τότε θα πέσουν και οι επιδόσεις. Προσωπικά αν άλλαζα την Noctua με οποιαδήποτε υδρόψυξη θα απαιτούσα να έχει φυσικά καλύτερες επιδόσεις χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσω την ησυχία που μου προσφέρει η πρώτη. Ξέρω ότι ζητάω πολλά αλλά αυτός είναι λόγος που δεν αλλάζω με τίποτα την αερόψυκτρα. Αν πήγαινα σε υδρόψυξη θα ήταν custom και μόνο.

Το συγκεκριμένο απ'ότι είδα είναι 21 fpi και άρα θα έχει πολύ καλές επιδόσεις.

Τώρα το custom άμα θες αξιοπρεπές, πρέπει να σκάσεις πάρα πολλά λεφτά. 800€+

εμενα ο 6700κ με την nepton 240 σε battlefield 4 για 3 ωρες εχω Max 53 βαθμους. παιζει στα 4.4 με 1.220 ρευμα. η h115 ειναι ακομη μεγαλυτερη. οποτε λογικα θα εχει λιγο καλυτερες θερμοκρασιες.

spank Με τι ρευμα παιζεις στα 4.5?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...