Στέφανος Ν. Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Όσοι παρακολουθήσατε κάποια απο τα προϋγούμενα post μου, ξέρετε ότι είχα παραγγείλει μια μητρική (τη του τίτλου: asrock fm2a88x+ killer). Σήμερα ήρθε λοιπόν, και σκέφτηκα να κάνω ένα μικρό review, κυριώς για όσους εδιαφέρονται να αγοράσουν μητρική τέτοιου Socket (FM2, FM2+). Δυστυχώς λόγω προβλήματος κάμερας κινητού δεν μπόρεσα να βγάλω βίντεο, και ότι έκανα έγινε με φώτο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με μερικές φωτογαφίες απο το Unboxing: Αρκετά καλή συσκεύαση μπορώ να πω. Το κουτί καλύπτει όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη παρούσα μητρική. Ανοίγοντας λοιπόν τη συσκεασία της περιλαμβάνει δύο καλώδια Sata για συνδέσεις σκληρών κλπ. με μητρική, δύο φυλλάδια οδηγιών της ASrock, CD με Drivers, αυτοκόλλητα και μια δωρεάν τρίμηνη συνδρομή για το Xsplit. Δείτε αναλυτικότερα τις φώτο παρακάτω Μετά από αυτά λοιπόν ακολουθεί η μητρική. Καλυμμένη με ένα είδος nylon ή κάτι τέτοιο. Οι διαστάσεις είναι περίπου 30x24 cm Εδώ λοιπόν ξεκινάνε τα ωραία. Για αρχή, μια λίστα των χαρακτηριστικών της Τύπος: ATX. Τύπος επεξεργαστή: FM2+ 95W/FM2 100W. Συμβατότητα επεξεργαστών: Athlon/A- Series (FM2+). Chipset: AMD A88X. Υποστήριξη κάρτες γραφικών: 3. Θέσεις επέκτασης: 1 x PCI Express 3.0 x16 Slot (PCIE2 @ x16 mode), 1 x PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE4 @ x4 mode), 2 x PCI Express 2.0 x1 Slots, 3 x PCI Slots. Μνήμη: 64GB Μέγιστη μνήμη, Dual Channel, DDR3 2600+(OC)/2400(OC)/2133/1866/1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory. Υποστήριξη δίσκων: 8 x SATA3 6.0 Gb/s Σύνδεσηs, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 5 and RAID 10), NCQ, AHCI and Hot Plug. Εσωτερικές συνδέσεις: 1 x COM Port Header, 1 x Chassis Intrusion Header, 1 x TPM Header, 1 x Power LED Header, 2 x CPU Fan Σύνδεσηs (1 x 4-pin, 1 x 3-pin), 3 x Chassis Fan Σύνδεσηs (1 x 4-pin, 2 x 3-pin), 1 x Power Fan Σύνδεση (3-pin), 1 x 24 pin ATX Power Σύνδεση, 1 x 8 pin 12V Power Σύνδεση (Hi-Density Power Σύνδεση), 1 x SLI/XFire Power Σύνδεση, 1 x Front Panel Audio Σύνδεση, 3 x USB 2.0 Headers (Support 6 USB 2.0 ports), 1 x USB 3.0 Header by AMD A88X (Bolton-D4) (Υποστηρίζει 2 USB 3.0 ports). Εξωτερικές συνδέσεις: 1 x PS/2 Mouse/Keyboard Port, 1 x D-Sub Port, 1 x DVI-D Port, 1 x HDMI Port, 1 x Optical SPDIF Out Port, 3 x USB 2.0 Ports, 1 x Fatal1ty Mouse Port (USB 2.0), 2 x USB 3.0 Ports (AMD A88X (Bolton-D4)), 2 x USB 3.0 Ports (ASMedia ASM1042A), 1 x RJ-45 LAN Port with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED), 1 x Clear CMOS Switch with LED, HD Audio Jacks: Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone Ενσωματωμένες συσκευές: Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών: Integrated AMD Radeon R7/R5 Series Graphics in A-series APU. Ενσωματωμένη κάρτα δικτύου: Qualcomm Atheros AR8171, PCIE x1 Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s. Ενσωματωμένη κάρτα ήχου: 7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC1150 Audio Codec). Και έπειτα: Και εδώ αναλυτικά οι εξωτερικές συνδέσεις: Κι εδώ αφού προσθέθηκαν 2 ram (Kingston DDR3 4 GB η μια), επεξεργαστή και CPU Cooler. Και εδώ μετά το καινούριο CPU Cooler: Και γενικά εγώ, απ' ότι κατάλαβα, προσφέρει πολλά extra gaming χαρακτηριστικά (Purity Sound, Lag redused για lol, dota 2 και άλλα online παιχνίδια, καλύτερα και γρηγορότερα "chip" για συνδέσεις σε διασύκτιο (LAN), αυξημένη ποσότητα "χρυσού" για καλύτερη απόδοση στις συνδέσεις, ξεχωριστές θύρες για συνδέσεις mouse/ Keyboard για καλύτερη απόδοση κλπ. κλπ.), μιας και, προφανώς, είναι gaming μητρική. Προσωπικά πάντως θα την πρότινα ανεπιφύλακτα σε κάποιον που θέλει να αγοράσει μητρική τέτοιου Socket. Είναι λίγο τσιμπιμένη η τιμή σε σχέση με άλλες μητρικές αυτού του τομέα/ Socket αλλα τα αξίζει (κυμαίνεται στα 95 με 110 ευρώ ανάλογα το site/ κατάστημα). Αν διαβάσετε εδώ θα σας τα δείξει όλα αναλυτικά. Ελπίζω να βοήθησα όσους ψάχνουν για αγορά. Καλή συνέχεια! Επεξ/σία 23 Μαΐου 2016 από Στέφανος Ν. 6
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Ωραία παρουσίαση και το mobo αρκετά καλό. Όμως οφείλω να τονίσω (επειδή όντας κάτοχος fm2 και ασχολούμαι κοντά 2 χρόνια με το fm2 / fm2+ και το τι προσφέρει σαν πλατφόρμα, καλύτερες μητρικές, μέθοδοι oc κλπ) πως στα ίδια λεφτά μακράν καλύτερη επιλογή και όταν λέω μακράν το εννοώ είναι η asus a88x pro, μιας και έχω διαβάσει σχεδόν ότι thread υπάρχει για fm2+ στο oc.net και η a88x pro είναι απλά αλλού, ειδικά όταν μιλάμε για oc είναι η μόνη σε σχέση ακόμη και με την f2 a88x extreme 6+ που δεν κάνει throttling ακόμη και σε 4.8 ghz oc σε athlon x4 χωρίς φανάκι στα vrm, αν βέβαια το σηκώνει τέτοιο oc ο athlon, οι fatal1ty / extreme 6+ ψήνονται σε τόσο ψηλά ρολόγια. Θα μπορούσες κάλλιστα να είχες ρίξει και ένα βλέφαρο στην asus μιας και στα ίδια λεφτά είναι μια κατηγορία μόνη της, καλύτερη ποιότητα, καλύτερα vrm και ένα κάρο ρυθμίσεις, δεν λέω ότι είναι σάπια η killer, special είναι, απλά στα λεφτά αυτά είχες την δυνατότητα για κάτι καλύτερο overall. Επίσης, βλέπω στην υπογραφή σου power supply 850w, αν είναι κάνα turbo-x ή λοιπή κινεζιά την άλλαξες χθες κιόλας.
Στέφανος Ν. Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Ωραία παρουσίαση και το mobo αρκετά καλό. Όμως οφείλω να τονίσω (επειδή όντας κάτοχος fm2 και ασχολούμαι κοντά 2 χρόνια με το fm2 / fm2+ και το τι προσφέρει σαν πλατφόρμα, καλύτερες μητρικές, μέθοδοι oc κλπ) πως στα ίδια λεφτά μακράν καλύτερη επιλογή και όταν λέω μακράν το εννοώ είναι η asus a88x pro, μιας και έχω διαβάσει σχεδόν ότι thread υπάρχει για fm2+ στο oc.net και η a88x pro είναι απλά αλλού, ειδικά όταν μιλάμε για oc είναι η μόνη σε σχέση ακόμη και με την f2 a88x extreme 6+ που δεν κάνει throttling ακόμη και σε 4.8 ghz oc σε athlon x4 χωρίς φανάκι στα vrm, αν βέβαια το σηκώνει τέτοιο oc ο athlon, οι fatal1ty / extreme 6+ ψήνονται σε τόσο ψηλά ρολόγια. Θα μπορούσες κάλλιστα να είχες ρίξει και ένα βλέφαρο στην asus μιας και στα ίδια λεφτά είναι μια κατηγορία μόνη της, καλύτερη ποιότητα, καλύτερα vrm και ένα κάρο ρυθμίσεις, δεν λέω ότι είναι σάπια η killer, special είναι, απλά στα λεφτά αυτά είχες την δυνατότητα για κάτι καλύτερο overall. Επίσης, βλέπω στην υπογραφή σου power supply 850w, αν είναι κάνα turbo-x ή λοιπή κινεζιά την άλλαξες χθες κιόλας. Καλησπέρα αδερφέ. Την είχα τσεκάρει τη μητρική που έλεγες. Επέλεξα όμως την asrock για δυο λόγους: 1) Έχει περισσότερα sata ports και χρειαζόμουν 8 γιατί έχω 2 dvd (για εγγραφες και σχετικα), 2 ssd 120gb και 3 western digital σκληρους. Εχω πολλα αρχεια (παιχνδια, φωτο, ταινιες, προγραμματα κλπ) και τα χρειαζομαι ολα. Δεν ηθελα να παω σε sata extender για πολλους λογους 2) Είχα μεγάλη περιέργεια να δοκιμάσω asrock καιρό τώρα. Προσφέρει πολλά gaming features και μπορώ να πω δεν είμαι καθόλου απογοητευμένος. Αλλά κι εγώ απ' ότι ξέρω η a88x pro είναι απο τις καλυτερες σε fm2+. Αλλά με εντυπωσ'ιασε περισσότερο η asrock σε specs κλπ., δεν ξέρω γιατί.. γούστα! Όσον αφορά το τροφοδοτικό ειναι αυτό. Το έχω χρόνια τώρα και είναι κτήνος. Δεν παίζει να το αλλάξω. Για την ώρα τουλάχιστον 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δεν ξέρω αν είναι καλό το τροφοδοτικό αυτό μιας και δεν έχω ιδέα για το συγκεκριμένο και βαριέμαι να ψάξω. Οι υπόλοιποι συμφορουμίτες θα σου πουν κατά πόσο καλό ή όχι είναι. Από την στιγμή που είσαι ευχαριστημένος με το mobo και καλύπτει τις ανάγκες σου όλα τα άλλα περιττά, απλά ήθελα να κάνω την επισήμανση . Η f2 a88x killer και η msi a88xm gaming είναι από τα πιο όμορφα mobo για fm2+ (αν και msi, η a88xm gaming έχει ένα από τα καλύτερα κυκλώματα τροφοδοσίας για τον επεξεργαστή και είναι από τα πιο κρύα σε full load ακόμη και με oc, στο oc.net έχουν όλοι οι κάτοχοι του mobo αυτού θετικές εντυπώσεις, το τονίζω αυτό μιας και η msi δεν έχει και την καλύτερη φήμη στα mobo στο 100ρικο στα socket am3+ και fm2 / fm2+). 1
noobowarrior Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Το τροφοδοτικο του φιλου ειναι κατωτερο του μετριου.Δεν ειναι turbo x βεβαια:-P.Προσωπικα με no name τροφοδοτικο δεν θα ρισκαρα overclock,οχι γιατι δεν αρκει,αλλα γιατι δεν ξερω τι ρευματα θα δωσει και τι σταθεροτητα.
pano Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Το τροφοδοτικο του φιλου ειναι κατωτερο του μετριου. Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα φίλε μου;
Whitefanged Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 http://www.skroutz.gr/s/302381/LC-Power-LC8850-V2-2-Arkangel-Metatron-Series.html#specs-container Σε άλλο post έχει γράψει ότι έχει το παραπάνω. (δεν ξέρω αν έχει ακόμα το ίδιο)
pano Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 ^Γνωρίζω φίλε Whitefanged ποιό τροφοδοτικό εχει το παιδί,ευχαριστώ πάντως για την διευκρίνηση.
Στέφανος Ν. Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 http://www.skroutz.gr/s/302381/LC-Power-LC8850-V2-2-Arkangel-Metatron-Series.html#specs-container Σε άλλο post έχει γράψει ότι έχει το παραπάνω. (δεν ξέρω αν έχει ακόμα το ίδιο) Αυτό έχω και τώρα. Το ανέβασα και παραπάνω σε link. Το τροφοδοτικο του φιλου ειναι κατωτερο του μετριου.Δεν ειναι turbo x βεβαια:-P.Προσωπικα με no name τροφοδοτικο δεν θα ρισκαρα overclock,οχι γιατι δεν αρκει,αλλα γιατι δεν ξερω τι ρευματα θα δωσει και τι σταθεροτητα. Το γεγονός ότι εσύ (ή ο οποιοσδήποτε) δεν ξέρει τη συγκεκριμένη μάρκα δε σημαίνει ότι είναι no name. Οπότε αυτομάτως δεν μπορείς να κρίνεις οτι είναι κατώτερου το μετρίου. Και σε πληροφορώ το συγκεκριμένο έχει βγάλει χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα ΚΑΙ στα Γρεβενά που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε υπέρταση/ υπόταση απο..... πάντα. Και χωρίς κανένα σταθεροποιητή τάσης, άντεξε πολλά και ακόμα πάει τρένο. Το ότι όλοι το γυρνάνε σε corsair και deepcool δε σημαίνει ότι είναι μόνο αυτές και καμία άλλη.. μη μπερδευόμαστε Δεν ξέρω αν είναι καλό το τροφοδοτικό αυτό μιας και δεν έχω ιδέα για το συγκεκριμένο και βαριέμαι να ψάξω. Οι υπόλοιποι συμφορουμίτες θα σου πουν κατά πόσο καλό ή όχι είναι. Από την στιγμή που είσαι ευχαριστημένος με το mobo και καλύπτει τις ανάγκες σου όλα τα άλλα περιττά, απλά ήθελα να κάνω την επισήμανση . Η f2 a88x killer και η msi a88xm gaming είναι από τα πιο όμορφα mobo για fm2+ (αν και msi, η a88xm gaming έχει ένα από τα καλύτερα κυκλώματα τροφοδοσίας για τον επεξεργαστή και είναι από τα πιο κρύα σε full load ακόμη και με oc, στο oc.net έχουν όλοι οι κάτοχοι του mobo αυτού θετικές εντυπώσεις, το τονίζω αυτό μιας και η msi δεν έχει και την καλύτερη φήμη στα mobo στο 100ρικο στα socket am3+ και fm2 / fm2+). Δε διαφωνώ για την msi αδερφέ. Αλλά για κάποιο λόγο αυτή (την msi) δεν μπορούσα να τη βρω πουθενα διαθεσιμη για παραγγελία! Ουτε skroutz, ούτε eshop, ούτε πουθενά. Μόνο σε ένα site τη βρήκα αν θυμάμαι καλα αλλα δεν το ειχα ξαναδει ΠΟΤΕ, και δεν το πολυεμπιστευόμουν για εγγυήσεις, κατάσταση προϊόντος κλπ. 1
noobowarrior Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Κοιτα φιλε μου,τη γνωμη μου ειπα και συγγνωμη αν σε προσβαλλα εσενα η το psu σου.Συγγνωμη φιλε που δεν γνωριζω τι θα πει lc-power.Εγω μια φορα σε συμβουλευω να το αλλαξεις με κατι ποιοτικο.Αν θες βεβαια.Ειδικα που λες οτι το εχεις χρονια με αυξομειωσεις τασης.Ας πουν τη γνωμη τους και αλλα παιδια που ειναι περισσοτερο γνωστες απο εμενα αν και υπαρχει ενοτητα για τροφοδοτικα οπου μπορει ο καθενας να ενημερωθει. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2016 από noobowarrior
noobowarrior Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα φίλε μου; Απο το γεγονος οτι ειναι lc power και φιλος μου πηρε τη μητρικη στα χερια οταν καηκε το τρoφοδοτικο του,αντιστοιχο 600w στα καλα καθουμενα.Αν ο χρηστης ειναι ικανοποιημενος εμενα δεν μου πεφτει λογος.Και σιγουρα ο φιλος μου ειναι μια περιπτωση,οχι ο κανονας.Nα βοηθησω θελω και οχι να το παιξω φωτεινος παντογνωστης!!!Υπαρχουν πιο ειδικοι να μιλησουν αλλα ηδη ειμαστε off topic.
Στέφανος Ν. Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Κοιτα φιλε μου,τη γνωμη μου ειπα και συγγνωμη αν σε προσβαλλα εσενα η το psu σου.Συγγνωμη φιλε που δεν γνωριζω τι θα πει lc-power.Εγω μια φορα σε συμβουλευω να το αλλαξεις με κατι ποιοτικο.Αν θες βεβαια.Ειδικα που λες οτι το εχεις χρονια με αυξομειωσεις τασης.Ας πουν τη γνωμη τους και αλλα παιδια που ειναι περισσοτερο γνωστες απο εμενα αν και υπαρχει ενοτητα για τροφοδοτικα οπου μπορει ο καθενας να ενημερωθει. Πάλι στο ίδιο καταλήγουμε. Πως μπορείς να κρίνεις οτι δεν ειναι ποιοτικο; Επειδή δεν ξέρεις την LC - Power? Μπορείς να τη δεις κι εδω, κι εδω, κι εδω: Ορίστε και τα <<Άλλα>> μέλη που έλεγες!
noobowarrior Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Τελος παντων,καθεις εφ ω εταχθη.Καλοριζικη η μητρικη σου φιλε μου(μιας και αυτο αναφερει η ενοτητα)!!!!Απλα δεν εχουμε ολοι οι ανθρωποι τα ιδια standards και το καταλαβαινω απολυτα.Οπως ουτε το ιδιο βαλαντιο φυσικα.Επαναλαμβανω,αν εσυ εισαι ικανοποιημενος,εμε δεν μου πεφτει λογος.Απο ενδιαφερον ειπα την αποψη μου χωρις να θελω να προσβαλλω η να παρεξηγηθω.Α...ωραια παρουσιαση παρεπιπτοντως. Πάλι στο ίδιο καταλήγουμε. Πως μπορείς να κρίνεις οτι δεν ειναι ποιοτικο; Επειδή δεν ξέρεις την LC - Power? Μπορείς να τη δεις κι εδω, κι εδω, κι εδω: Ορίστε και τα <<Άλλα>> μέλη που έλεγες! Tι διαφορετικο ειπα φιλε μου?
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Guys chill, ανακεφαλαιώνοντας το psu του Στέφανου είναι μια χαρά και επίσης το mobo είναι τούμπανο, λιώστα σαν να μην υπάρχει αύριο . 1
Whitefanged Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Guys chill, ανακεφαλαιώνοντας το psu του Στέφανου είναι μια χαρά και επίσης το mobo είναι τούμπανο, λιώστα σαν να μην υπάρχει αύριο . Θέλει ψύκτρα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα