Προς το περιεχόμενο

UHD 48'' Monitor (Samsung UE48JU6400 TV)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους!!!

Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας για την αγορά της 0 (Link.png Site: SamsungUE48JU6400 ) για την χρήση ως Monitor.

Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ δύο monitors 27'' από απόσταση 1μ. Με την οθόνη αυτή θα έχω την διπλάσια κατακόρυφη ανάλυση. 

Έχει κάποιος δοκιμάσει το συγκεκριμένο μοντέλο σαν μόνιτορ?

Ιδέες προτάσεις όλα καλοδεχούμενα!!!

Ευχαριστώ!!!

J!

Δημοσ.

Καλησπερα. Oι Samsung τηλεορασεις δεν ειναι καταλληλες για οθονες υπολογιστη, διοτι στο pc mode (αυτο που υποστηριζουν 4:4:4 chroma) εχουν το native gamut και οχι το srgb/rec709, με αποτελεσμα να δειχνουν ανακριβη και υπερκορεσμενα χρωματα.

Επιπλεον εχουν pwm χαμηλης συχνοτητας το οποιο τις κανει ακαταλληλες για gaming αλλα και γενικοτερα τις υποβαθμιζει. 

Οι Sony δεν εχουν τα παραπανω προβληματα, και επιπλεον κανουν καλυτερο scaling σηματα διαφορετικης αναλυσης απο την native. Ειναι σαφως ανωτερες τηλεορασεις, αν και ως VA χανουν και αυτες σε σχεση με τις καλες IPS οθονες.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!!

Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο σε αυτές περίπου τις διαστάσεις?

Από ότι έχω δει τα monitor UHD σταματάνε στις 32'' και οι τιμές ανεβαίνουν πολύ.

Έχεις κάποια άποψη για αυτό το LG που είναι IPS?

Άν δεν χρησιμοποιήσω το Game Mode τα χρώματα θα είναι καλύτερα?

Ευχαριστώ και πάλι!!!

J!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρακαλω. Οι 4K επιλογες της sony δεν εχουν τα παραπανω μειονεκτηματα. H παρακατω ειναι απο τις καλυτερες επιλογες της, εχει αρκετα καλη εικονα χωρις να πληρωνεις αχρειαστα features, αν και ειναι αρκετα ακριβοτερη απο τη samsung.

http://www.skroutz.gr/s/7411930/Sony-KD-49X8005C.html

ΕDIT: Κανει και αρκετα καλο scaling απο τα 1080p, το οποιο ειναι σημαντικο καθως γνησιο 4Κ σημα δεν ξερω ποσο συχνα θα παρακολουθεις περα απο την εργασια σου.

Επεξ/σία από XMorsX
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!!

Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο σε αυτές περίπου τις διαστάσεις?

Από ότι έχω δει τα monitor UHD σταματάνε στις 32'' και οι τιμές ανεβαίνουν πολύ.

Έχεις κάποια άποψη για αυτό το LG που είναι IPS?

Άν δεν χρησιμοποιήσω το Game Mode τα χρώματα θα είναι καλύτερα?

Ευχαριστώ και πάλι!!!

J!

Ips τηλεοραση δεν κανει για μονιτορ, εχουν πολυ υψηλο input latency ακομα και σε game/pc mode

Δημοσ.

Ips τηλεοραση δεν κανει για μονιτορ, εχουν πολυ υψηλο input latency ακομα και σε game/pc mode

Δεν εχει σχεση το panel με το input lag. Συγκρκριμενα οι ips τηλεορασεις της LG δεν ειναι πολυ καλες απλως διοτι η LG δεν ενδιαφερεται να φτιαξει καλες φθηνες τηλεορασεις, προκειμενου να της βγουν οικονομικοτερα και να πουλαει περισσοτερο, κακα τα ψεματα ο τυπικος αγοραστης τηλεορασης δεν ειναι ο gamer ουτε καν σχετικος με τον χωρο των τηλεορασεων.

Ουτε η Sony προσεχει ιδιαιτερα τον gamer η τον power user πλεον, αλλα ακομη και ετσι διατηρει καλυτερο επιπεδο σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Αν υπηρχε παντως ips sony τηλεοραση (οι παραπανω ειναι va) θα την προτιμουσα. 

Ο jonhtor παντως δεν αναφερει οτι την θελει για παιχνδια, οποτε δε βλεπω πως η νύξη αυτη ειναι σχετικη.

Δημοσ.

Μα το latency οταν συνδεεις υπολογιστη δεν φαινεται μονο στα παιχνιδια (δεν μιλησα πουθενα για gaming). Φυσικα και βγαζει η sony ips καποια μοντελα. Πχ x830c και την φετινη x850d, εγω εχω την περσινη x850c με va που ειναι ανωτερη σε εικονα απο το φετινο ips μοντελο.

Δημοσ.

Πολύ μεγάλη δεν είναι για monitor; Πρέπει να έχεις και κάποια μέτρα απόσταση. Θα σε κουράζει πολύ.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχολιά σας!!!

Αρχικά και με αφορμή τον φίλο bazzil θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο heavyrain αν την έχει δουλέψει ως μόνιτορ.

Η βασική μου ιδέα είναι να μπορώ να δω περισσότερο κώδικα στο κατακόρυφο. Η τωρινή μου εγκατάσταση είναι σαν ένα μόνιτορ με πλάτος 1,25μ απλά έχω και τα πλαίσια των δυο οθονών στην μέση ενώ με την νέα οθόνη θα έχω περίπου το ίδιο μέγεθος χωρίς εμπόδια.

Με προβληματίζουν λίγο οι γωνίες θέασης αν θα είναι οκ στο 1μ και το pixel size το οποίο αναμένεται λίγο μικρότερο.

Ο σκοπός είναι να δουλεύω μισή μισή την οθόνη και πιο σπάνια οι εφαρμογές να είναι maximized. Έτσι συνήθως θα επικεντρώνομαι στην μία ή την άλλη άκρη (όπως κάνω και τώρα με τις δυο οθόνες).

Ένας άλλος προβληματισμός που έχω είναι τα χρώματα γιατί καμιά φορά επεξεργάζομαι και φωτογραφίες για το ίντερνετ και δεν θέλω τα χρώματα να είναι όπου να ναι.

Παιχνίδια παίζω σπάνια και επειδή η κάρτα μου είναι λίγο παλιά (GTX 760) μέχρι να την αναβαθμίσω θα χρειαστώ το upscale που λέει ο φίλος XMorsX. Να σημειώσω ότι ποτέ δεν παρατήρησα lag στα μόνιτορ που είχα μέχρι σήμερα (4-5 από όλα τα είδη) (Τα ματάκια μου δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα)

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους!!!

J!

Δημοσ.

Εγω εχω 55αρα την οποια εχω συνδεμενη με τον υπολογιστη σαν 3η οθονη για να δω καμια ταινια η βιντεο και παλι πολυ σπανια αν βαριεμαι να περασω τα αρχεια σε στικακι, οποτε φυσικα και δεν βολευει για μονιτορ για να κανεις δουλεια ουτε καν για gaming που απαιτει χρηση πληκτρολογιου και ποντικιου) εκτος του οτι θα σε τυφλωνει το μεγεθος θα βλεπεις εννοειται και τα πιξελ. Input latency εχω χαμηλο για τηλεοραση (39ms, βεβαια ειναι και τηλεοραση του διχιλιαρου) και δεν διακρινουν τα ματια μου ιχνος καθυστερισης.

Γενικα δεν βολευουν τον περιςςοτερο κοςμο οι μεγαλες τηλεορασεις για μονιτορ, ειδικα για να δουλεψεις πανω σ αυτες. Το μεγεθος της οθονης πρεπει να ειναι αναλογο της αποστασης που καθεσαι. Φαντασου εγω καθομαι σε αποσταση 60-70εκατ και εχω 24αρι τωρα (πριν ειχα 27αρι και με κουραζε σε οτιδηποτε λην παιχνιδιων). Οποτε θεωρω τις 24-25 ιντσες ιδανικες για την πλειοψηφια των χρηστων που η αποσταση που καθονται συνηθως ειναι γυρω στα 60εκατ.

Αν θες μεγαλυτερη επιφανεια εργασιας πας αποκληστικα σε dedicated monitor, και βαζεις δυο η και τρια αν χρειαστει προτιμοντας bezeless οθονες για να μην βλεπεις τα πλαισια που λες. Επισης σκεψου και τη πιθανοτητα ενος ultra wide monitor. Οσον αφορα τα χρωματα ενα καλο ips θα σε καλυψει ( εδω ειναι ειδικος ο xmorsx να σου προτεινει μοντελα)

Μια χαρα ειναι η 760.... Εδω εμενα η 660 παιζει τα παντα... (Προφανως οχι σε high settings). Σε dedicated monitor λογικο ειναι να μην δεις lag, συνεδεσε ομως το pc σου σε μια τηλεοραση και απλα κουνα τον δεικτη του ποντικιου και θα δεις.

Δημοσ.

Οι va δεν ειναι καταλληλες για χρωματικη επεξεργασια λογω gamma shift. Αλλα απο εκει και περα, σε τι βαθμο σκοπευεις να συμβιβαστεις εσυ μονο ξερεις. Ισως να θελεις να κρατησεις μια καλη IPS οθονη για επεξεργασια φωτογραφιας περα απο την τηλεοραση.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχολιά σας!!!

Αρχικά και με αφορμή τον φίλο bazzil θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο heavyrain αν την έχει δουλέψει ως μόνιτορ.

Πως για παράδειγμα είσαι μπροστά σε μια βιτρίνα μεγάλη και κουνάς το κεφάλι σου δεξιά αριστερά για να δεις, φαντάσου οτι κάτι ανάλογο θα συμβαίνει και με την 48άρα. Αν πας πιο πίσω τότε την βλέπεις καλύτερα. Ο καλύτερος τρόπος για να δεις αν σε βολεύει είναι να πας σε ενα κατάστημα με τηλεοράσεις και να καθίσεις μπροστά σε μια 48άρα στην ίδια απόσταση που θα την έχεις και στο σπίτι σου. Εσύ θέλεις αυτό ή αυτό. Επίσης μια άλλη λύση είναι να περιστρέψεις το ένα μόνιτορ, αν περιστρέφεται, οπότε θα έχεις πολύ κάθετο χώρο.

Δημοσ.

Και πάλι σας  ευχαριστώ για τις απόψεις σας τις οποίες σέβομαι και εκτιμώ!

Η ιδέα που έχω για σήμερα είναι να δουλέψω στη 42αρα που έχω στο σαλόνι για να δω το μέγεθος. Βέβαια είναι HD και μπορεί να βλέπω το pixels στο 1m.  Θα σας γράψω εντυπώσεις!!!

Η βασική ιδέα bazzil δεν είναι να την βλέπω ολόκληρη όπως πολύ σωστά λες για την βιτρίνα, αλλά μόνο την αριστερή ή δεξιά πλευρά.

Μακάρι να μπορούσα να περιστρέψω το μόνιτορ μου (δεν θα σας κούραζα και εσάς).

Edit: "bazzil" τώρα είδα τα links που ανέβασες!!! Το 43'' είναι πολύ κοντά σε αυτό που θέλω να κάνω!!! (Δεν είναι τέλειο???)

XMorsX πριν αποφασίσω θα ζητήσω την έγκριση σου μιας και από ότι βλέπω είσαι ο ειδικός!!!

Θα τα πούμε αργότερα!!!
J!

Δημοσ.

Πολύ διαφορετική είναι ή αίσθηση των 1080p από την 4K πάντως σε τέτοιου μεγέθους οθόνη. Τα 4Κ δεν δουλευονται σε απόσταση πάνω του 1,5 μέτρου, ενώ τα 1080p θέλουν τουλάχιστον 2 μέτρα για να μην κουράζουν.

Δημοσ.

Λοιπόν σας γράφω τα αποτελέσματα....

Αρχικά να πω ότι η δοκιμή έγινε στην LG 42LW5500-ZE 42'' Full HD σε απόσταση 1μ.

Γενικά πιστεύω τα πράγματα θα πάνε καλά.

Δουλεύω όλες τις εφαρμογές στην μισή οθόνη οπότε δεν ζαλίζει το μέγεθος.

Λόγο του HD το pixel είναι ορατό.(αναμενόμενο)

Πρέπει να συνηθίσω το ύψος!!! (ευχάριστη η αλλαγή)

Ταινία ΔΕΝ βλέπεις σε αυτή την απόσταση.(Με τους υπότιτλους σε πιάνει ζαλάδα)

Λίγο Counter Strike που έπαιξα μου άρεσε και δεν με χάλασε το μέγεθος.

Είχα Lag στα frames αλλά έφταιγε το Laptop που έπαιζε με την κάρτα του ι7 οπότε δεν μπορώ να πω κάτι για την οθόνη.

Στο Mouse δεν παρατήρησα ghosting ή κάτι ενοχλητικό (στο Desktop).

Τα χρώματα είναι λίγο έντονα αλλά και πάλι δεν με ενοχλούν (το  contrast δεν μου αρέσει). 

Είναι τέλειο να μην έχεις τα πλαίσια των οθονών μεσ' στην μέση!!!

Αυτά για την ώρα... 

... αν μπορούν οι ειδικοί να σχολιάσουν παρακαλώ!!!

Σας ευχαριστώ!!!

J!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...