Time-splicer Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Αν υπάρχει καποιος που ασχολειται με σχεδιο θα ηθελα βοηθεια στα εξης..α) τι μολυβια να παρω για να κανω αποχρωσεις; Δλδ σκιασεις εννοω με το χρωμα το γκρι του μολυβιου..β) πως μπορω να αποδωσω χρωμα δέρματος με ξυλομπογιές; Αναμιγνυω καποια; υπαρχει συγκεκριμενο σετ με τετοιες ξυλομπογιες;γ) το καρβουνο τι ακριβως κανει;
astrosunnefo Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 α) Τα μολύβια για σχέδιο χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: μαλακά (Β) και σκληρά.(Η). Όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός δίπλα στο Β ή το Η τόσο πιο μαλακό ή σκληρό είναι. Το ΗΒ είναι μέσης σκληρότητας. Όσο πιο σκληρά ή μαλακά είναι τα μολύβια, τόσο πιο απαλός είναι ο τόνος τους ή σκούρος, αντιστοίχως. Άρα, δεν χρειάζεσαι ένα συγκεκριμένο μολύβι, παρά μια συλλογή αυτών, ώστε να μπορείς να πετυχαίνεις τις τονικές διαβαθμίσεις. Σε καμία περίπτωση δεν προσανατολίζεσαι σε ακουαρέλα. Κοιτάς για χαρτί σχεδίου. β) Λογικά σε σετ χρωματιστών μολυβιών, θα περιλαμβάνεται κι η απόχρωση του δέρματος. Κυκλοφορούν και μεμονωμένα μολύβια στα χρώματα του δέρματος, πάντως. γ) Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν το μολύβι. Μπορεί ν' απλωθεί και να σβήσει και με το χέρι. Επίσης, χρειάζεται χαρτί με πόρους και γόμα κάρβουνου (αυτή μπορεί να σου χρειαστεί και με τον γραφίτη, ώστε να δώσεις μια πιο απαλή τονικότητα). *Ολοκληρώνοντας το έργο χρησιμοποιείται fixative, ώστε να στερεοποιηθεί το σχέδιο. 2 1
Time-splicer Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Το χαρτι με πόρους που λες.. πως το ζητάω; Σαν χαρτί με πόρους; Της ακουαρέλα δεν έχει πόρους; To fixative σε χρωματιστα μολυβια που χρειαζεται; Δεν εχω δει ποτε να αλλοιωνεται σχεδιο με μολυβι και ξυλομπογια.. κατι σαν υγρο που το μονιμοποιει ειναι;
astrosunnefo Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Υπάρχουν ειδικά χαρτιά για κάρβουνο (στρατσόχαρτο, Schoeller, MBM, Ingres, Bristol etc). Η ακουαρέλα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Υπάρχουν fixative ακόμη και για ξυλομπογιές. Χρησιμοποιείται σαν φιξάρισμα για σταθεροποίηση. Δίνει προστασία/αντοχή στο έργο σου.
overpower Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Αναποδα ομως τα ειπες. Τα Η ειναι τα μαλακα, τα Β τα σκληρα. Γενικα μπορεις να ξεκινησεις απο το 6Η και να αγορασεις ολα τα ζυγα μεχρι 8Β. Τα ενδιαμεσα δεν προσφερουν κατι παραπανω. Για το χαρτι, εμενα με βολευει το σελερ. Ακριβο σχετικα, αλλα πολυ καλο. 1
astrosunnefo Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Καλά τα έγραψα. Τα Β είναι τα μαλακά, τα Η είναι τα σκληρά. 4
Time-splicer Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Βρήκα σε site γνωστης αλυσιδας κατι χαρτια που λενε ριζοχαρτο μου κανουν τετοια; Επισης ποια μολυβια να παρω; Δηλαδη για να κανω σκιασεις που λεμε ποσα μολυβια χρειαζομαι;
astrosunnefo Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Για τα μολύβια σού είπε ο overpower. Νομίζω πως τα ριζόχαρτα είναι για πρόχειρη σχεδίαση με μολύβι, και χρησιμοποιούνται συνεργατικά για σχεδίαση με μελάνι. Καλύτερα να προσανατολιστείς σε αδιαφανές χαρτί, αφού αυτό συνηθίζεται ως τελική επιφάνεια ενός σχεδίου.
Laurelien Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Τα σκούρα είναι τα πιο μαλακά (Β) και όπως είπαν πιο πάνω χρειάζεσαι πολλά μολύβια για να πετύχεις διάφορους τόνους σκιάς. Πολλοί για να δώσουν πιο ομοιόμορφο τόνο χρησιμοποιούν τα blending stumps, Μπες στο youtube να δεις πως χρησιμοποιούνται κι όντως κάνουν τη διαφορά, αναλόγως και το στυλ που θες να πετύχεις βέβαια. 3 1
Time-splicer Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πήρα ένα σετ μολύβια και ενα μπλοκ για σχεδιο (το χαρτι το νιωθω οντως πορωδες).. εχει 12 μολυβια με διαφορετικες σκληροτητες.. εκανα ενα σχεδιο που μου αρεσει χρησιμοποιησα βασικα το 6Β και το ΗΒ και μου φαινονται πολυ χρησιμα.. και οι σκιες δε με δυσκολεψαν τελικα..
SoFiA11 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Τα blending stupms είναι μόνο γιαμολύβι ή κάνουν και για κάρβουνο; ή το αντίστροφο;
astrosunnefo Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Τα blending stupms είναι μόνο γιαμολύβι ή κάνουν και για κάρβουνο; ή το αντίστροφο; Με το σφομύλι μπορείς να δουλέψεις και κάρβουνο, Σοφία, ναι. Δεν λερώνεις τα χέρια σου και δίνει μια βελούδινη υφή. 2
RIA_CHRO Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Θέλω και εγώ να ρωτήσω κάτι. Τι ξυλομπογιές πρέπει να χρησιμοποιήσω για sketch???
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Στις 28/12/2020 στις 3:24 ΜΜ, RIA_CHRO είπε Θέλω και εγώ να ρωτήσω κάτι. Τι ξυλομπογιές πρέπει να χρησιμοποιήσω για sketch??? Εξαρτάται απ' τον σκοπό (ζωγραφίζεις με προοπτική να πουλήσεις; για χόμπι;) και το ποσό που θες να δώσεις. Μπορείς απ' τις πιο φθηνές μέχρι τις top (πχ prismacolor).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα