Προς το περιεχόμενο

Xiaomi note 3 pro 32gb vs Nexus 5x 16gb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι μεταξυ των δυο.  Το xiaomi εχει πλεονεκτημα σε μεγεθος οθονης,τιμη,μπαταρια,ραμ,αποθηκευτικο χωρο,ραδιο.  Το nexus σε αναβαθμισεις,εγγυηση,χρονο φορτισης

Ταχυτητα,οθονη,σταθεροτητα,μπαταρια αυτα που με νοιαζουν περισσοτερο. Καμερα δεν ειναι στα βασικα που ζηταω.

Αποψεις?

Δημοσ.

Ήμουν ανάμεσα στα δυο κινητά πρόσφατα και επέλεξα το nexus. Τα μόνα πλεονεκτήματα του xiaomi είναι ο αποθηκευτικός χώρος, μπαταρία και το ράδιο.

1) Το xiaomi έχει πολύ μεγαλύτερη μπαταρία που θα σε βγάζει άνετα 1-2 μέρες. Το nexus θα σε βγάζει άνετα 1 μέρα. Φορτίζει όμως πολύ γρήγορα. Το xiaomi με τόσο μεγάλη μπαταρία θα το φορτίζεις πλήρως μάλλον μόνο το βράδυ. (δεν θα χρειάζεται βέβαια και πιο συχνά απλά το αναφέρω από την άποψη ότι δεν είναι τόσο μεγάλο μειονέκτημα η μπαταρία για το nexus)

2) Το xiaomi έχει λίγο μεγαλύτερη οθόνη, σαν εμπειρία χρήσης όμως η διαφορά δεν είναι μεγάλη και ίσα ίσα μπορεί να σε δυσκολέψει στο κράτημα (σε τόσες ίντσες και οι μικρές διαφορές μετράνε)

3) Το nexus είναι αρκετά πιο λεπτό και ελαφρύ από το xiaomi και γενικά φαίνεται πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου (έχω δει και τα δυο από κοντά)

4) Το nexus έχει πολύ όμορφη οθόνη, με πολύ ωραία χρώματα και φωτεινότητα, για το xiaomi δεν ξέρω, δεν το πρόσεξα καλά.

5) Από σταθερότητα πιστεύω ότι το nexus κερδίζει κάτα κράτος. Έχεις stock android με μηνιαίες ενημερώσεις απευθείας από τη google και καινούριες εκδόσεις android για τουλάχιστον 2 χρόνια. Στον αντίποδα το xiaomi θα σου έρθει με μια πολύ ασταθή international rom την οποία θα πρέπει να ακολουθήσεις διάφορες διαδικασίες πολύπλοκες για το μέσο χρήστη για να περάσεις την ελληνική miui. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο deal breaker για μένα. Και γενικά η miui εμένα δεν μου αρέσει καθόλου, δεν έχει καν app drawer, κοίτα τη λίγο.

6) Από κάμερα το nexus νικάει επίσης κάτα κράτος αλλά αυτό δεν σε ενδιαφέρει πολύ.

7) Εγγύηση arvato απ'ότι καταλαβαίνω το ξέρεις ότι είναι πολύ καλή.

8) Το xiaomi αν το παραγγείλεις από ευρωπαϊκή αποθήκη ώστε να σου ερθει και σχετικά σύντομα θα σου έρθει πάνω κάτω στα ίδια χρήματα με το nexus. Από κίνα βέβαια βγαίνει σημαντικά πιο φθηνό.

9) Η ram ουσιαστικά δεν αποτελεί πλεονέκτημα του xiaomi αφού τρέχει τη miui που το φορτώνει παραπάνω. Στο nexus έχω 800 mb ελεύθερη με φυσιολογικά πράγματα ανοιχτά (messenger κτλ.) , δεν νομίζω το xiaomi να έχει πολύ περισσότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Βαλε στα παραπανω και το αλλο σημαντικο που ακουει στο ονομα εγγυηση και εκει το Nexus(μιας και στην ουσια ειναι lg)κερδιζει κατα κρατος.

Δημοσ.

Ήμουν ανάμεσα στα δυο κινητά πρόσφατα και επέλεξα το nexus. Τα μόνα πλεονεκτήματα του xiaomi είναι ο αποθηκευτικός χώρος, μπαταρία και το ράδιο.

1) Το xiaomi έχει πολύ μεγαλύτερη μπαταρία που θα σε βγάζει άνετα 1-2 μέρες. Το nexus θα σε βγάζει άνετα 1 μέρα. Φορτίζει όμως πολύ γρήγορα. Το xiaomi με τόσο μεγάλη μπαταρία θα το φορτίζεις πλήρως μάλλον μόνο το βράδυ. (δεν θα χρειάζεται βέβαια και πιο συχνά απλά το αναφέρω από την άποψη ότι δεν είναι τόσο μεγάλο μειονέκτημα η μπαταρία για το nexus)

2) Το xiaomi έχει λίγο μεγαλύτερη οθόνη, σαν εμπειρία χρήσης όμως η διαφορά δεν είναι μεγάλη και ίσα ίσα μπορεί να σε δυσκολέψει στο κράτημα (σε τόσες ίντσες και οι μικρές διαφορές μετράνε)

3) Το nexus είναι αρκετά πιο λεπτό και ελαφρύ από το xiaomi και γενικά φαίνεται πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου (έχω δει και τα δυο από κοντά)

4) Το nexus έχει πολύ όμορφη οθόνη, με πολύ ωραία χρώματα και φωτεινότητα, για το xiaomi δεν ξέρω, δεν το πρόσεξα καλά.

5) Από σταθερότητα πιστεύω ότι το nexus κερδίζει κάτα κράτος. Έχεις stock android με μηνιαίες ενημερώσεις απευθείας από τη google και καινούριες εκδόσεις android για τουλάχιστον 2 χρόνια. Στον αντίποδα το xiaomi θα σου έρθει με μια πολύ ασταθή international rom την οποία θα πρέπει να ακολουθήσεις διάφορες διαδικασίες πολύπλοκες για το μέσο χρήστη για να περάσεις την ελληνική miui. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο deal breaker για μένα. Και γενικά η miui εμένα δεν μου αρέσει καθόλου, δεν έχει καν app drawer, κοίτα τη λίγο.

6) Από κάμερα το nexus νικάει επίσης κάτα κράτος αλλά αυτό δεν σε ενδιαφέρει πολύ.

7) Εγγύηση arvato απ'ότι καταλαβαίνω το ξέρεις ότι είναι πολύ καλή.

8) Το xiaomi αν το παραγγείλεις από ευρωπαϊκή αποθήκη ώστε να σου ερθει και σχετικά σύντομα θα σου έρθει πάνω κάτω στα ίδια χρήματα με το nexus. Από κίνα βέβαια βγαίνει σημαντικά πιο φθηνό.

9) Η ram ουσιαστικά δεν αποτελεί πλεονέκτημα του xiaomi αφού τρέχει τη miui που το φορτώνει παραπάνω. Στο nexus έχω 800 mb ελεύθερη με φυσιολογικά πράγματα ανοιχτά (messenger κτλ.) , δεν νομίζω το xiaomi να έχει πολύ περισσότερα.

Το nexus για επισκευή στην procordia πάει ή στην αρβατο;αν πηγαίνει αρβατο έχουμε ακούσει κατά καιρούς τα χειρότερα.Βέβαια και το xiaomiαν πάθεις κάτι εμπλεξες Γιατί θα φας πολύ χρόνο να πάει Κίνα να επισκευάστει και να γυρίσει πίσω..
Δημοσ.

Δεν θυμάμαι η αλήθεια είναι σε ποια πάει, πάντως για το service της lg όλοι λένε τα καλύτερα και σε αυτό και σε άλλο φόρουμ.

Ακόμα και arvato να πηγαίνει όντως, εδώ μέσα νομίζω είχα διαβάσει ότι η αντιμετώπιση της arvato αλλάζει ανάλογα με την εταιρεία (άλλη αντιμετώπιση στα sony, άλλη στα huawei άλλη στα mls) άρα πολύ πιθανόν και πάλι η lg να έχει πολύ καλό service.

Δημοσ.

Το nexus για επισκευή στην procordia πάει ή στην αρβατο;αν πηγαίνει αρβατο έχουμε ακούσει κατά καιρούς τα χειρότερα.Βέβαια και το xiaomiαν πάθεις κάτι εμπλεξες Γιατί θα φας πολύ χρόνο να πάει Κίνα να επισκευάστει και να γυρίσει πίσω..

Procordia πρεπει να εχουν service αλλα νομιζω οτι και η arvato τα δεχεται. Γενικα απο Lg και Samsung προβλημα στις εγγυησεις απο service δεν υπαρχει.

Δημοσ.

το οτι πηγαίνει αρβατο για service δεν το λες και πλεονέκτημα... υπάρχουν ξεχωριστά thread στα οποία μπορείτε να ρίξτε μια ματιά. πάντως από τα δύο θα πρότεινα nexus λόγω υποστήριξης από την google, και επειδή το xiaomi μετά από έναν μήνα που θα έρθει θα πρέπει να περάσεις μόνος την miui, που είναι λίγο ρίσκο αν δεν ξέρεις

Δημοσ.

Ειμαι μεταξυ των δυο.  Το xiaomi εχει πλεονεκτημα σε μεγεθος οθονης,τιμη,μπαταρια,ραμ,αποθηκευτικο χωρο,ραδιο.  Το nexus σε αναβαθμισεις,εγγυηση,χρονο φορτισης

Ταχυτητα,οθονη,σταθεροτητα,μπαταρια αυτα που με νοιαζουν περισσοτερο. Καμερα δεν ειναι στα βασικα που ζηταω.

Αποψεις?

εννοείται το 5Χ... το xiaomi δεν θα θυμάται κανένας  το χρόνο γιατί θα χουν βγει άλλα 10 note και όλοι θα ασχολούνται με το note 12 elite prime pro 

• Like 2
Δημοσ.

εννοείται το 5Χ... το xiaomi δεν θα θυμάται κανένας  το χρόνο γιατί θα χουν βγει άλλα 10 note και όλοι θα ασχολούνται με το note 12 elite prime pro 

χαχαχαχα μεγαλη αληθεια ειπες

• Like 1
Δημοσ.

εννοείται το 5Χ... το xiaomi δεν θα θυμάται κανένας το χρόνο γιατί θα χουν βγει άλλα 10 note και όλοι θα ασχολούνται με το note 12 elite prime pro

Και δίκιο να έχεις, πιστεύω ότι όποιος πάρει το xiaomi, είναι σίγουρο ότι δε θα το μετανιώσει. Όποιος το έχει πάρει (κι εγώ) το έχει καταλάβει.
  • Like 1
Δημοσ.

Να ασχοληθούμε δηλαδή με το ποιος θα το θυμάται ή να πάρει μια καλή συσκευή στα μέτρα του ο άνθρωπος; Οχι ότι το 5Χ δεν είναι καλή συσκευή αλλά ας μείνουμε στο point και όχι στην επιφάνεια.

• Like 1
Δημοσ.

Να ασχοληθούμε δηλαδή με το ποιος θα το θυμάται ή να πάρει μια καλή συσκευή στα μέτρα του ο άνθρωπος; Οχι ότι το 5Χ δεν είναι καλή συσκευή αλλά ας μείνουμε στο point και όχι στην επιφάνεια.

μάλλον δεν έπιασες τι εννοούσα το xiaomi σε ένα χρόνο θα ξεχαστεί ακόμα και από την ίδια την εταιρία και δεν θα πάρει καμία αναβάθμισή....
 μετά θα αναρωτιέται ο ts γιατί στο υπέρσούπερτούμπανο note 3 pro δεν έρχεται ΟΤΑ update για να διορθώσει τα πολλά bugs από την rom του vickmall και να του ενημερώσει τον κωδικά ασφάλειάς.... 
  καλά δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γίνει σε περίπτωσή βλάβης που θα χει λήξη η εγγύησή και θα χει σταματήσει η παράγωγή του....
 ενώ με το 5Χ και να χαλάσει θα πάρει τηλ στην lg θα έρθουν στο σπίτι για να το πάρουν, θα το επισκευάσουν (αν έχουν κέφια απ το τπτ κάτι είναι και αυτό) και θα του το φέρουν  ... για αναβαθμίσεις σε νέξους δεν χρειάζεται να πω κάτι
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό με τις αναβαθμίσεις δεν ισχύει. Τώρα το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει το miui 8 το οποίο θα το πάρει το redmi, ένα κινητό που βγήκε τον Ιούλιο του 2013. Αν δεν του φτάνουν 3 χρόνια support (το nexus 4 βγήκε off πιο νωρίς) τότε ας πάει σε Apple. <br><br>

Το vickmall σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις rom, και η global είναι πολύ καλή και σταθερή.<br><br>

• Like 1
Δημοσ.

μάλλον δεν έπιασες τι εννοούσα το xiaomi σε ένα χρόνο θα ξεχαστεί ακόμα και από την ίδια την εταιρία και δεν θα πάρει καμία αναβάθμισή....

μετά θα αναρωτιέται ο ts γιατί στο υπέρσούπερτούμπανο note 3 pro δεν έρχεται ΟΤΑ update για να διορθώσει τα πολλά bugs από την rom του vickmall και να του ενημερώσει τον κωδικά ασφάλειάς...

Ο,ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...