Alx1 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Υπάρχει τρόπος οι ειδικοί χαρακτήρες της ισπανικής γλώσσας με τους τόνους να εμφανίζονται σωστά σε PC με ελληνικά (ή έστω αγγλικά) Windows 8.1? Όλοι όσοι έχω δοκιμάσει με MKV player βγάζουν αλαμπουρνέζικα στην θέση τους. Έχω δοκιμάσει κάποιες προτάσεις που βρήκα σε ξένα φόρα, αλλά τίποτα δεν απέδωσε. Θα με βοηθούσε αν κάποιος με το ίδιο πρόβλημα αναφέρει τι λύση βρήκε, γιατί μου κάνει τρομερή εντύπωση να μην μπορούν να παίξουν σωστά. Ευχαριστώ
micos000 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Κι όμως, είναι απολύτως λογικό αυτό που παρατήρησες. Τα Ισπανικά, όπως και τα Ελληνικά (και άλλες γλώσσες) έχουν ειδικούς χαρακτήρες. Το ansi table όμως στους υπολογιστές υποστηρίζει μέχρι 256 χαρακτήρες, οπότε είναι λογικό να μην μπορεί να υπάρχουν όλοι αυτοί οι χαρακτήρες μαζί. Αν θέλεις να διαβάζεις σωστά τους Ισπανικούς υπότιτλους θα πρέπει να κατεβάσεις μια γραμματοσειρά που να περιέχει τα Ισπανικά γράμματα και στο πρόγραμμα αναπαραγωγής να ορίσεις το encoding των υπότιτλων σε windows 1252, iso 8859-9 ή Baltic (το mpc-hc για παράδειγμα το έχει σαν baltic) 1
Alx1 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Με τον VLC player βρήκα την επιλογή που λες. Worked like a charm
micos000 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Μάλλον δε χρειάστηκες γραμματοσειρά, έτσι; Στο vlc ποια επιλογή έβαλες; Προτίμησε την ANSI (1252) από την ISO (8859-9).
Alx1 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Έβαλα γραμματοσειρά και συγκεκριμένα μια τυχαία από τις πρώτες που βρήκα με μια αναζήτηση, την ABeeZee από εδώ: https://www.fontsquirrel.com/fonts/list/language/spanish Διαπίστωσα όμως ότι μόλις αλλάξει η κωδικοποίηση στο πρόγραμμα, δεν έχει σημασία ποια γραμματοσειρά είναι επιλεγμένη, σχεδόν όλες δουλεύουν σωστά. Η κωδικοποίηση ήταν η Δυτικής Ευρώπης (Windows-1252). Δυστυχώς με MKV player που είναι και η προτίμησή μου δεν έβγαλα άκρη. Τουλάχιστον δούλεψε με τον VLC.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα