Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω φτιάξει ένα website μέσω του wordpress. Θέλω σε κάποιεσ σελίδες να γράψω php κώδικα. Το πρόβλημα μου είναι οτι δεν τις βρίσκω στο file manager του wordpress. Το μονο που εχω βρει ειναι το index.php που βρίσκετε στο wp-content>themes>theme_name>index.php.

Όλες οι άλλες σελίδες όμως δεν υπάρχουν σε αυτόν τον φάκελο. Έψαξα στο google και όλοι λένε να εισάγω ένα plugin με όνομα insert php και να γράφω εκεί. Δεν μου αρέσει καθόλου όμως αφού δεν το θεωρώ καθόλου πρακτικό. Έχετε κανένα tutorial να με ξεστραβώσει? Η να μου πείτε κατι που δεν μπορω να δώ μονος μου? Περιμένω συμβουλες, νιώθω τελείως νεάντερταλ με αυτά τα CMS.

Δημοσ.

Ο κωδικας που θελεις να βαλεις θελεις να εμφανιζεται σε ολες τις σελιδες; Μη ψαχνεις με το file manager του WordPress. Μπες με FTP και κανε edit το header/footer.php και βαλε εκει τον κωδικα αν θελεις να εκτελειται σε ολες τις σελιδες, στο single.php αν θελεις μονο στα Αρθρα και τελος στο page.php αν θελεις να εκτελειται στα Pages.

Καποια pages μπορει να χρησιμοποιουνε templates (προτυπα - πχ. Full Width) τοτε θα πρεπει να μπεις στο php αρχειο που ειναι για το συγκεκριμενο page template (πχ. full-width.php) και οχι στο απλο page.php

Αν θελεις για την αρχικη μπορεις να μπεις στο index.php ή στο home.php αναλογως τι χρησιμοποιει το theme σου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά, δεν προλαβα να τα δω αναλυτικά αλλά με μία γρήγορη ματιά μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα. Αν χρειαστω κατι άλλο θα σας ενοχλήσω.

Δημοσ.

Εξαρτάται από το theme που έχεις. Είναι αγορασμένο ή free ?Αν είναι αγορασμένο, συνήθως οι authors σε βοηθάνε είτε με documentation είτε καμιά φορά στο κάνουν κ εκείνοι (σε μένα προσωπικά συμβαίνει συνέχεια, λέω θέλω να κάνω τις τάδε αλλαγές και μου τις κάνει αυτός!) από κει και πέρα wordpress.org.

Ψάξε στο support forum, όλο και κάποιος έχει ήδη κάνει αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ και θα βρεις λύση.

Δημοσ.

Μια πιο αμεση λυση ειναι να βαλεις plugin που σου επιτρεπει να γραψεις μεσα στο διαχειριστικο τον κωδικα PHP και αυτο θα τον περασει μονο του. Ετσι δε θα χρειαστει να κανεις edit τα core αρχεια.

Εγω προσωπικα αποφευγω να κανω εγκατασταση plugins αν δεν ειναι απολυτως αναγκαιο για να μην "βαρυνει" η σελιδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...