graphist83 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Φιλε μου, χωρις παρεξήγηση ο πινακας που είδες άνωθεν ειναι κατασκευασμενος απο τα αρχεία της THX. Η ΤΗΧ εχει δημιουργήσει - θέσει τα πρότυπα στο cinema και βαση αυτών των προδιαγραφών κινούνται και οι κατασκευαστες συστημάτων ήχου - εικόνας. Το ανθρωπινο ματι εχει καποια ορια ευαισθησίας, τα οποία μεταβαλλονται ως προς την απόσταση. Αυο ονομάζεται human visual acuity. Παρολο που τα κονία του ματιου μας εχουν πολυ καλη διάκριση ανάλυσης (πανω απο 20 ΜΡ) αυτη μειώνεται γεωμετρικά ανάλογα την απόσταση θέασης. Δοκιμασε σε απόσταση 20cm να διακρίνεις τα εικονοστοιχεια του κινητού σου τηλεφώνου. Μετα απομάκρυνε το στο ενα μέτρο και παρατήρησε αν μπορείς να τα δεις. Κατι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις TV. Οπως πολυ σωστα ειπες η διάφορα μεταξυ full HD και 4k ειναι 4 φορες +. Αλλα μια TV 40'' με σχεδόν 2.000.000 pixel σε απόσταση 4 μετρων υπερκαλύπτει την ικανότητα του ματιου μας να διακρίνει εικονοστοιχεια. Ομως αν η διάσταση της οθονης γiνοταν 65''΄ τοτε η αναλογια αλλαζει και εκει αρχιζει το ουσιαστικό κερδος. Απλα οπως πολυ σωστα λες η δαφορα στα χρήματα πλεον ειναι μικρη για να μην προτιμήσει καποιος 4Κ. Οι εταιρίες πλεον τις προωθούν τοσο που τα σοβαρά μοντελα full HD εχουν εκλείψει. Αναφορικα δες ενα παλιο θεμα που εχει αναλυθει http://www.insomnia.gr/topic/608814-ανάλυση-τηλεόρασης-απόσταση-θέασης-η-μαγεία-το/?p=54847704 οπου και εξηγω καποια πράγματα. Βεβαια μην παρασυρθεις απο τα παρακατω καθως ο δημιουργός του topic ειχε ''αλλα θεματα'' και πολλες δημοσιευσεις του εχουν διαγραφει... Τελος η Plasma που ειχες αν εχει θεματα με τους πυκνωτές να ξερεις σαν επισκευή ειναι πολυ οικονομική (υλικα οχι πανω απο 10€). Τα πανελ τους με 100.000 ωρες lifespan ειναι αθανατα.
heavyrain Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Κακως απαντας και ασχολεισαι graphist... τα ξερει ολα αυτος,απορω γιατι ζηταει γνωμες εδω ... εκτος του οτι ειναι αγενεστατος αντι να πει ευχαριστω που καποιος του δινει αξια που ασχολειθηκε μαζι του κραζει και απο πανω...
nikos032 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Φιλε μου, χωρις παρεξήγηση ο πινακας που είδες άνωθεν ειναι κατασκευασμενος απο τα αρχεία της THX. Η ΤΗΧ εχει δημιουργήσει - θέσει τα πρότυπα στο cinema και βαση αυτών των προδιαγραφών κινούνται και οι κατασκευαστες συστημάτων ήχου - εικόνας. Το ανθρωπινο ματι εχει καποια ορια ευαισθησίας, τα οποία μεταβαλλονται ως προς την απόσταση. Αυο ονομάζεται human visual acuity. Παρολο που τα κονία του ματιου μας εχουν πολυ καλη διάκριση ανάλυσης (πανω απο 20 ΜΡ) αυτη μειώνεται γεωμετρικά ανάλογα την απόσταση θέασης. Δοκιμασε σε απόσταση 20cm να διακρίνεις τα εικονοστοιχεια του κινητού σου τηλεφώνου. Μετα απομάκρυνε το στο ενα μέτρο και παρατήρησε αν μπορείς να τα δεις. Κατι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις TV. Οπως πολυ σωστα ειπες η διάφορα μεταξυ full HD και 4k ειναι 4 φορες +. Αλλα μια TV 40'' με σχεδόν 2.000.000 pixel σε απόσταση 4 μετρων υπερκαλύπτει την ικανότητα του ματιου μας να διακρίνει εικονοστοιχεια. Ομως αν η διάσταση της οθονης γiνοταν 65''΄ τοτε η αναλογια αλλαζει και εκει αρχιζει το ουσιαστικό κερδος. Απλα οπως πολυ σωστα λες η δαφορα στα χρήματα πλεον ειναι μικρη για να μην προτιμήσει καποιος 4Κ. Οι εταιρίες πλεον τις προωθούν τοσο που τα σοβαρά μοντελα full HD εχουν εκλείψει. Αναφορικα δες ενα παλιο θεμα που εχει αναλυθει http://www.insomnia.gr/topic/608814-ανάλυση-τηλεόρασης-απόσταση-θέασης-η-μαγεία-το/?p=54847704 οπου και εξηγω καποια πράγματα. Βεβαια μην παρασυρθεις απο τα παρακατω καθως ο δημιουργός του topic ειχε ''αλλα θεματα'' και πολλες δημοσιευσεις του εχουν διαγραφει... Τελος η Plasma που ειχες αν εχει θεματα με τους πυκνωτές να ξερεις σαν επισκευή ειναι πολυ οικονομική (υλικα οχι πανω απο 10€). Τα πανελ τους με 100.000 ωρες lifespan ειναι αθανατα. Ενδιαφέρον όσα λες αλλά θα ήθελα να μείνω σε κάποια σημεία. Αναφέρεσαι στην THX η οποία έχει θέσει τα πρότυπα στο cinema όπως λες. Ακόμα και στο cinema όμως οι αποστάσεις των θέσεων από την οθόνη είναι από Χ μέτρα έως Υ. Παρόλο που στους περισσότερους αρέσει να κάθονται στις πρώτες 5-10 σειρές, εγώ βρίσκω πιο καθαρή και ξεκούραστη την εικόνα όταν κάθομαι στις τελευταίες 5 σειρές. Το διάγραμμα που έκανε post ο άλλος παραπάνω, δείχνει την THX να υπολογίζει την απόσταση πολλαπλασιάζοντας τις ίντσες της οθόνης * 1.2 και μετατρέποντας το αποτέλεσμα σε μέτρα. Όσο περισσότερα τα pixels, τόσο πιο κοντά πρέπει να κάθεσαι. Δηλαδή πρέπει να ακολουθήσω το διάγραμμα και να μην απολαύσω την ταινία επειδή αυτό δείχνει στο διάγραμμα ? Νομίζω πως ο καθένας από εμάς πρέπει να έχει κρίση και άποψη σε κάποια πράγματα που τον ενδιαφέρουν και να πράττει ότι νομίζει καλύτερο για αυτόν. Εκτός αυτού, η THX συνιστά αυτές τις αποστάσεις επειδή θεωρεί ότι μια καλή γωνία θέασης πρέπει να προσεγγίζει τις 40 μοίρες, με την μέτρηση της απόστασης πολλαπλασιάζοντας τις ίντσες της TV * 1.2 όπως ανέφερα πιο πάνω. Αντιθέτως, οι κατασκευαστές τηλεοράσεων, οι υπάλληλοι ηλεκτρονικών καταστημάτων αλλά και tech ιστοσελίδας υποστηρίζουν ότι η γωνία θέασης πρέπει να προσεγγίζει τις 32 μοίρες, με την μέτρηση της απόστασης πολλαπλασιάζοντας τις ίντσες της TV * 2.5. Τέλος, υπάρχει το SMPTE πρότυπο το οποίο είναι από τα πιο δημοφιλή για τους home theater enthusiasts, το οποίο περιλαμβάνεται σε όλα τα home theater manuals και υποστηρίζεται από την Fujitsu, με την μέτρηση της απόστασης πολλαπλασιάζοντας τις ίντσες της TV * 1.6. Ενώ, το CNET site προτείνει τις 32 μοίρες (ίντσες * 1.5). Υπάρχουν και άλλες διάφορες προτιμήσεις: RCA Screen Size Recommended Range 22" 3'0" – 8'4" (0.9 – 2.5 m) 26" 3'5" – 9'10" (1.0 – 3.0 m) 32" 4'4" – 12'1" (1.3 – 3.7 m) 40" 5'4" – 15'1" (1.6 – 4.6 m) 42" 5'5" – 15'10" (1.7 – 4.8 m) 52" 6'0" – 17'0" (1.8 – 5.2 m) TOSHIBA Screen Size Recommended Range 40" 4.0’ - 6.3’ (1.22 – 1.92 m) 42" 4.2’ - 6.7’ (1.28 – 2.04 m) 46" 4.6’ - 7.3’ (1.4 – 2.22 m) 47" 4.7’ - 7.4’ (1.43 – 2.26 m) 50" 5.0’ - 7.9’ (1.52 – 2.41 m) 55" 5.5’ - 8.7’ (1.68 – 2.65 m) 65" 6.5’ - 10.3’ (1.98 – 3.14 m) BEST BUY Screen Size Recommended Range 26" 3.3' – 6.5' (1.0 m – 2.0 m) 30" 3.8' – 7.6' (1.2 m – 2.3 m) 34" 4.3' – 8.5' (1.3 m – 2.6 m) 42" 5.3' – 10.5' (1.6 m – 3.2 m) 46" 5.8' – 11.5' (1.8 m – 3.5 m) 50" 6.3' – 12.5' (1.9 m – 3.8 m) 55" 6.8' – 12.8' (2.1 m – 3.9 m) 60" 7.5' – 15.0' (2.3 m – 4.6 m) 65" 8.1' – 16.3' (2.5 m – 5.0 m) CRUTCHFIELD Screen Size Recommended Range 26" 3.25' – 5.5' (1.0 m – 1.7 m) 32" 4.0' – 6.66' (1.2 m – 2.0 m) 37" 4.63' – 7.71' (1.4 m – 2.4 m) 40" 5.0' – 8.33' (1.5 m – 2.5 m) 42" 5.25' – 8.75' (1.6 m – 2.7 m) 46" 5.75' – 9.5' (1.7 m – 2.9 m) 50" 6.25' – 10.5' (1.9 m – 3.2 m) 52" 6.5' – 10.8' (2.0 m – 3.3 m) 55" 6.9' – 11.5' (2.1 m – 3.5 m) 58" 7.25' – 12.0' (2.2 m – 3.7 m) 65" 8.13' – 13.5' (2.5 m – 4.1 m) 70" 8.75' – 14.75' (2.7 m – 4.5 m) THX Screen Size Recommended Range 35" 3.5' – 5.0' (1.0 – 1.5 m) 40" 4.0' – 6.0' (1.2 – 1.8 m) 50" 5' – 7.5' (1.5 – 2.2 m) 60" 6.0' – 9.0' (1.8 – 2.7 m) Γιατί λοιπόν να βασιστώ στην μια εταιρία, στο ένα πρότυπο, στο ένα site και όχι στο άλλο ? Γιατί να μην συγκρίνω και να αποφασίσω σύμφωνα με την δικιά μου κρίση τι είναι καλύτερο για μένα ? Επειδή προχθές επισκέφτηκα ένα μαγαζί και συνέκρινα FHD και UHD τηλεοράσεις δίπλα-δίπλα, η απλότητα της εικόνας και όλη αυτή την αίσθηση της ξεκούρασης στο μάτι που σου δίνει η UHD δε συγκρίνεται με FHD ακόμα και σε απόσταση 5 μέτρων. Παίζουν ρόλο και άλλα στοιχεία των τηλεοράσεων βέβαια αλλά η ανάλυση από μόνη της είναι μεγάλη βελτίωση. Το να έχεις οθόνη 4Κ ή 8Κ δε σημαίνει να στέκεσαι στο 1 μέτρο από την TV για να έχεις τη δυνατότητα να διακρίνεις τα νούμερα πινακίδων των αυτοκινήτων σε μια ταινία ούτε να διακρίνεις το χρώμα ματιών των ηθοποιών χωρίς αυτό το "pixelιασμα" που λένε (που λογικά σε αυτήν την λεπτομέρεια στέκεστε εσείς), τουλάχιστον για μένα. Υ.Γ. Την πήγα για επισκευή πριν από 1 χρόνο (μου κόστισε 50 ευρώ και όχι 10 ) και πριν από βδομάδες μου κάνει πάλι τα ίδια. Δεν αξίζει πλέον. Κακως απαντας και ασχολεισαι graphist... τα ξερει ολα αυτος,απορω γιατι ζηταει γνωμες εδω ... εκτος του οτι ειναι αγενεστατος αντι να πει ευχαριστω που καποιος του δινει αξια που ασχολειθηκε μαζι του κραζει και απο πανω... Δε νομίζω να ζήτησα από κάποιον τη γνώμη του για την ανάλυση που θέλω να έχει η TV, κάνω λάθος ? Νομίζω ότι από το 1 post ήμουν ξεκάθαρος τι θέλω και τι δε θέλω η TV να έχει: Τα βασικά πράγματα που θέλω να έχει: 1) 43" ακριβώς (ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω) 2) 4K 3) WiFi 4) Smart TV 5) Υψηλό HZ Δεν έχω κανένα θέμα αν είναι curved ή όχι. Ούτε εάν υποστηρίζει 3D ή όχι. Και άτομα όπως ο gameleon και ο Haldol με βοήθησαν και με το παραπάνω. Είδα τις TV που προτάθηκαν σε μαγαζί από κοντά και έμεινα ευχαριστημένος με την Samsung UE43KU6400. Ούτε τους έκραξα για τίποτα (και έδωσα και τα like αντιστοίχως). Άρα ?
graphist83 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Βασικα να ξεκαθαρισουμε οτι η ΤΗΧ δεν ειναι εταιρια. Οι εταιριες μπορει να δημιουργούν οδηγιες και για λογους μάρκετινγκ. η ΤΗΧ ειδικευεται μονο σε αυτο και η ιδια εχει δημιουργησει - θεσει τα προτυπα. Οι αίθουσες σινεμα δεν εχουν αυστηρά πρότυπα καθως εκει υπαρχουν πολλες δεσμεύσεις, καθως πρεπει να εξυπηρετηθεί οσο δινατον περισσότερος κοσμος. Ο πινακας αφορα τους χρηστες οικιακων συστημάτων. Επισης βασικο να πω οτι ο πινακας δεν αποτελει πανακιο. Ο καθενας σαφως και μπορει να κρινει μονος του τι απαιτήσεις η γουστα εχει. Ποσο μαλλον οταν αυτο αφορα μεσα ψυχαγωγίας εικονας και ηχου. Παντα ομως υπαρχει και μια θεωρεία που αποτελει την βαση. Σε καμια περίπτωση δεν εννοω οταν καποιος αγοράσει μια TV 48'' - 49'' να την παρακολουθεί αυστηρα στα 1,4 μετρα για να βλεπει ολες τις λεπτομέρειες του UHD. Αλλα πχ οταν κάποιος εχει απόσταση 5 μετρα απο την TV και ειναι σε δίλημμα να παρει 40αρα UHD η 55αρα Full HD τοτε η θεωρεια λεει οτι η δεύτερη περίπτωση ειναι και η πιο σωστη. Κυριως οταν αναφερόμαστε για θεαση ταινιων. Τελος να σου σημειωσω οτι τα Demo στα καταστήματα ειναι καλογραμμένα αρκετα. Αν δεις κατι αντίστοιχο σε Full HD θα εντυπωσιαστεις αντίστοιχα. Δεν ειμαι κατα στην αγορα UHD TV. Αντίθετα μαλλιστα. Απλα αν υπαρχουν διλήμματα σε σχεση με το μεγεθος τοτε για εμενα νικα το μεγεθος. Αλλωστε ολες οι premium tv ολων των εταιριων ειναι μονο UHD. Τελος με βαση αυτα που ζητας η 43KU6400 ειναι η καλυτερη επιλογη σε εικονα.. 1
nikos032 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Πέτυχα πριν από 1 βδομάδα περίπου την UE43KU6400 στο skroutz, στα 670 ευρώ. Την έφεραν σήμερα το πρωί. Θα τη συνδέσω και θα επιστρέψω να αναφέρω εντυπώσεις.
nikos032 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Μετά από 2 ώρες χρήσης, είμαι υπερ-ικανοποιημένος με αυτήν την TV και με τα χρώματά της (φοβερό το μαύρο της) σε μεγάλο βαθμό. Και αναφέρω τα χρώματα επειδή ήμουν κάτοχος μιας plasma TV τα τελευταία (αρκετά) χρόνια. Βέβαια για να φτάσουν, τα χρώματα, το επιθυμητό για μένα επίπεδο έπρεπε να ασχοληθώ αρκετά με τις ρυθμίσεις αλλά χαλάλι. Επίσης ο ήχος άψογος αλλά το πιο κορυφαίο απ'όλα είναι ότι ανοίγει και κλείνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Τα μόνα αρνητικά που συνάντησα ως τώρα, 1) όταν την άνοιξα για πρώτη φορά και ως πρώτη ρύθμιση μου εμφάνιζε να επιλέξω χώρα, παρόλο που επέλεξα Hellas, αντί να εμφανίζει τις επιλογές στα ελληνικά, είχε τα πάντα στα νορβηγικά. Χρειάστηκε google translate και ένα 10λεπτο μέχρι να βρω τα settings για τη γλώσσα. 2) το τηλεκοντρόλ δεν έχει τα κλασσικά 0-9 πλήκτρα για να επιλέξεις κανάλι, πρέπει να πιέσεις το πλήκτρο "123" το οποίο εμφανίζει ένα menu bar στο κάτω μέρος της TV και με τα βελάκια δεξιά-αριστερά διαλέγεις το κανάλι που θες να δεις. Όχι ότι με πείραξε αλλά σίγουρα είναι ένας *ελάχιστα* πιο αργός τρόπος για να αλλάζεις κανάλια. Την είχα βάλει στο μάτι τη συγκεκριμένη TV, από τη στιγμή που την πρότεινε ο gameleon. Παρόλο που ήμουν τυχερός και τη βρήκα στα 670 ευρώ (+ περίπου 15 ευρώ μεταφορικά), ακόμα κι αν δε συνέβαινε αυτό θα την είχα παραγγείλει στα 829 που είναι και η κανονική της τιμή. Αν θελήσει κανείς, smart TV που κυκλοφόρησε το 2016, η KU6400 σειρά είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες και αξίζει να τις ρίξετε έστω μια ματιά. Πάντως μέχρι και τα public την είχαν επίσης στα 829 ευρώ αλλά πλέον την πήγαν στα 929. Δεν έχω χρόνο για να ελέγξω internet και κατεβασμένες ταινίες ακόμα αλλά θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία και σε περίπτωση κάποιου αρνητικού θα το αναφέρω σε καινούργιο post. Αλλά σχετικά με τις ταινίες, το πιο λογικό είναι να παίζουν ακόμα καλύτερα από τα ελληνικά κανάλια που ως τώρα δοκίμασα.
graphist83 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Βασικα χαιρομαι που η επιμονη μου σε οδηγησε στην αγορα της. Οντως τα νεα μοντελα 2016 εχουν αψογο επεξεργαστη που εκτελει τα παντα πολυ γρηγορα. Οντως το instant on λειτούργησε αψογα με τα λεγόμενα τους. Το πιο βασικο ομως ο αψογος scaler που εχουν φετος oι ΚU , KS.στις χαμηλς; αναλυσεις. 1
JUST-GAMER Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Επειδη ειμαι κι εγω σε αυτο το διλημα Εγω εχω μια απο τις φτηνες απλη 4k uhd 40" τηλεοραση. Αξιζει να προβω σε αγορα μιας suhd τηλεορασης κατω των 900 ευρω σαν την "Samsung UE43KU6402" Θα δω διαφορα απο αυτη(Samsung ue40ju6000) που εχω τωρα ή οχι? Και για να χουμε καλο ρωτημα ποιες οι διαφορες μεταξυ uhd και suhd? Μπορει να με βοηθησει καποιος?
graphist83 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Suhd στις 40" δεν υπάρχει. Είναι μια ονομασία της Samsung δεν είναι κάτι νέο σαν κατηγορία. SUHD ουσιαστικά ονομάζει τις Premium uhd τν της.
JUST-GAMER Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Κι ομως υπαρχουν και εγω δεν μιλησα μονο για τις samsung tv απλα τις αναφερα σαν παραδειγμα.
graphist83 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Το Super uhd της LG εχει βγει καθαρά για λόγους ανταγωνισμού και μάρκετινγκ. Το 2015 εμφανίστηκε πρωτη φορα αυτή η ορολογία μαζι με τις JS της Samsung επισης για λογούς μαρκετινγκ. Τουλαχιστον η Samsung ονόμασε ετσι τα premium μοντέλα. H LG τις βάφτισε όλες...Από την άλλη εάν θες να μιλήσουμε για μια όντως υπαρκτη κατηγορία, Αυτή είναι οι uhd Premium που έχουν καθιερωθεί από την uhd alliance. Όπου και πρέπει να έχει ειδικές προδιαγραφές. 10 bit panel, υψηλή χρωματική ακρίβεια κατά το dci-p3, 1000nit κορυφής, hdmi 2.0,hevc και hdcp2. 2. Παλι όμως σε αυτή την κατηγορία δεν βρίσκεις 40". Μην ψαρωνετε με τις μάρκετινγκ ονομασίες. Αυτό θέλουν οι εταιρείες..
heavyrain Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Κι ομως υπαρχουν και εγω δεν μιλησα μονο για τις samsung tv απλα τις αναφερα σαν παραδειγμα. αυτες δεν ειναι καν ultra hd . εχουν "fake 4k panels" (google τι ειναι )
JUST-GAMER Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι οκ με επεισες εταιριες μεγαλες σαν την samsung, lg κ.τ.λ. εχουν αναγκη να παραγουν ψευτικα 4k panels. Εγω που εχω την samsung ue40ju6000 μια χαρα 4k τηλεοραση ειναι και μια χαρα αναλυση 3840x2160/60p μου δειχνει και σε ταινιες αλλα και σε παιχνιδια. Τωρα αν εσυ θελεις να πιστευεις οτι ειναι ψευτικα 4k panels πιστευε το δεν μπορω να σου αλλαξω γνωμη, ουτε την αποψη σου οτι για να ειναι μια τηλεοραση 4k πρεπει να κοστιζει απο 1000 ευρω και πανω και να ειναι απο 50 ιντσες και πανω.
graphist83 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Και ομως ισχυει. (οχι για την JU6000). Μερικες σειρες της LG (παλι οχι ολες, κυριως εισαγωγικα μοντελα) χρησιμοποιουν panel WRGB stracture το οποιο δεν ειναι UHD certified. http://www.displaydaily.com/display-daily/32177-pseudo-uhd-watch-out-for-ultra-hd-tvs-with-reduced-resolution http://www.hdtvtest.co.uk/news/rgbw-201510084189.htm Και για να μην κραζω την LG που την εχω παρει μονοτερμα αυτο το καιρο, λιγο πολυ ολες οι εταιριες εχουν κανει ατασθαλιες. Πχ η Samsung με το μοντελο JU6800. η 60αρα και η 50αρα, εχουν πανελ PSA απο την Sharp και την AUO αντιστοιχα. Ειχαν και οι δυο εξαιρετικές επιδόσεις. Ελα μου ομως που το μοντελο 55'' που καθυστερισε κιολας βγηκε με πανελ PLS! Οποιος ειχε δει τις πολυ καλες κριτικες των αλλων μοντέλων στο μοντελο των 55'' οι επιδόσεις ηταν εντελως διαφορετικές και το πανελ γεματο glow effect. Φετος στις νεες τους σειρες δεν εχω δει κατι κραυγαλεο. Αν και δεν εχω δει ολα τους τα μοντελα ακομα. Μην εισαι απολυτος, τα πραγματα στις TV εχουν γινει πολυ πολυπλοκα τα τελευταια δυο χρονια. Θελει πολυ προσοχη, ενημερωση και ψαξιμο.
JUST-GAMER Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Τι σημαινει uhd cerificated ή οχι? Και ποια εταιρια ειναι αυτη που θα κρινει αν καποια τηλεοραση ειναι uhd certificated ή οχι? Εν ολιγης δεν εχει πιστοποιηθει σαν 4k απο μια αλλη εταιρια για τον οποιοδηποτε λογο ε και? Αυτο τι σημαινει οτι δεν ειναι 4k? Αν οχι τοτε πως ειναι δυνατον οι μη 4k certificated τηλεορασεις να βγαζουν 4κ αναλύσεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα